Tussendoortjes van de redactie 4

 

Even iets tussendoor eten, zorgt ervoor dat je energielevel de hele dag een beetje op pijl blijft, maar het is natuurlijk ook gewoon lekker om iets tussendoor te nemen. Omdat het belangrijk èn lekker tegelijk is, hebben wij weer eens wat tussendoortjes op de foto gezet om je te laten zien wat je zoal tussendoor zou kunnen eten. We geven je alle drie zeven opties om eens uit te proberen. Misschien eet jij sommige van deze tussendoortjes ook wel vaker of zijn andere juist nieuw voor jou en kun je deze eens uitproberen. 

Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet, bovendien kan het goed zijn dat we in een week een paar daagjes vergeten te fotograferen en dit dan een weekje later doen. Je kunt ervan uitgaan dat dit wel ongeveer ons gemiddelde tussendoortje is. Wil je je mening geven over de hoeveelheid die wij eten, lees dan eerst even onze blog ''Wat is normaal eten?''

tussendoortjes

Tussendoortjes van Scarlet

♥ Maandag
Maandag lag er nog een lekker broodje op me te wachten in de kast. Ook hadden we nog aardbeitjes. Ik heb het broodje met hagelslag gegeten. Een heel lekker en gezellig tussendoortje.

tussendoortje

♥ Dinsdag
Deze koekjes hadden we vroeger ook altijd al: Digestive. Zo lekker zijn die! Hier heb ik er in de ochtend samen met een kop koffie een paar van genomen.

koekjes

Woensdag
Woensdag was ik een dagje vrij en had Joyce heerlijk carrotcake gehaald bij de Appie. Dat aten we dus bij de koffie in de ochtend. Echt een aanrader om die eens te proberen, dat wit bovenop is zo yummy!

carot cake

♥ Donderdag
Deze koeken had ik kort ervoor gehaald voor vrienden die even op bezoek kwamen, maar die hadden zelf wat meegenomen. Ik at dus een gevulde koek die dag als tussendoortje.

koek

♥ Vrijdag
Vrijdag at ik dit mini appeltaartje op kantoor, samen met een grote kop thee. Deze is van de Appie en is erg lekker.

taartje

♥ Zaterdag
Bastognes zijn één van mijn favoriete koekjes. Ik begreep alleen niet helemaal waarom dit zogenaamd een wintereditie is, want ze smaken exact hetzelfde. Maar goed, deze at ik dus bij de koffie.

bastognes

♥ Zondag
Toen ik ergens met Joyce in de namiddag wat ging drinken, at ik er lekker stokbrood bij met aioli. Dat doen we wel vaker in het weekend.

brood


Tussendoortjes van Laura

Maandag
Deze maandag was ik onderweg en had ik ineens heel veel trek in de warme zoete dingetjes van de KFC. Ik had deze nog nooit geproefd, alleen die van Burger King, dus ik was wel heel benieuwd! Normaal vind ik zo'n hot brownie heel lekker met een vloeibare binnenkant, maar dat vanille toetje won het toch echt. Aanrader!

kfc

Dinsdag 
Deze koekjes van Albert Heijn zijn echt super lekker en knapperig. Ze liggen in verpakkingen op de versafdeling bij het brood. Ze hebben ze niet altijd maar als ze er zijn, probeer ze eens! Super lekker en ze zijn het geld meer dan waard.

Koekje bij de thee

Woensdag
Ik had deze gekocht omdat ik ze nog niet kende en het leek mij wel lekker. Ik kende wel de chocoladerozijnen maar dit zijn gedroogde stukjes fruit in een laagje van chocolade. Erg lekker en weer eens iets anders.  

fruit in chocolade

Donderdag
Donderdag heb ik aan het eind van de ochtend een gevulde speculaas koek gegeten met nootjes. Ze zitten per vier verpakt en je kunt het kopen bij de Albert Heijn. Het smaakte super vers en erg lekker.

gevuldekoek

Vrijdag
Vrijdag heb ik kaasstengels van de Albert Heijn mee naar werk genomen. Een lekker tussendoortje voor aan het einde van de middag. Ook erg lekker als je ze eerst even in de oven doet maar bij gebrek aan een oven op kantoor eet ik ze hier gewoon koud. 

Kaasstengel

Zaterdag
Van Raffaello word ik altijd heeel blij. Zonder moeite eet ik een hele doos in 1x op. Daarna ben ik dan wel misselijk maar deze kokos bonbons zijn zo lekker. Toen ik nog heel jong was en een keer op bezoek was bij verre familie kreeg ik dit voor het eerst bij de thee. Ik wist niet wat mij overkwam. Haha!

rafaello

Zondag
Zondagavond heb ik lekker in bed een film gekeken. Gelukkig had ik nog popcorn in huis want daar had ik heel veel trek in. Een tijdje geleden merkte ik dat je zelf heel lekkere zoete popcorn kunt maken met zoute popcorn. Het klinkt heel gek, maar het is echt een aanrader. Ik heb gewoon zoute magnetron popcorn in een pan met gesmolten suiker gedaan. Beetje roeren en schudden en klaar! 

popcorn


Tussendoortjes van Nouska

♥ Maandag
Dit was mijn tussendoortje in de ochtend. Ik dronk een lekkere kop vruchtenthee en at daarbij een stuk chocola en wat gedroogde abrikozen. Choclade en gedroogd fruit is echt een heerlijke combinatie, zeker met deze lekkere vruchtenthee van Simon Levelt.

tussendoortje

♥ Dinsdag
Vandaag had ik een groene smoothie gemaakt. Ik heb sinds kort de blender van mijn moeder in mijn keuken en verzin daarom allerlei combinaties aan vruchtensapjes. Deze is gemaakt met citroen, limoen, spinazie, kiwi, appel, peterselie en een banaan. Echt super lekker. Ik at er een stuk ontbijtkoek bij. Deze zit voorverpakt. Ik neem dit vaak mee naar mijn werk of stop er eentje voor onderweg in mijn tas. Altijd handig als ik ineens trek heb.  

nootjes

♥ Woensdag
Ik was op kantoor en had ontzettende trek in chocola. In de kantine verkopen ze allerlei soorten chocola zoals Mars, Twix en Dove. Die had ik al een tijdje niet op en hij was zo lekker. Hij was dan ook snel op! 

Dove

♥ Donderdag
Vandaag kreeg ik van een vriendin een heerlijke appelflap van de AH. Deze zijn soms in de aanbieding en erg lekker. Ik heb ze heel even in de oven gedaan wat ze nog lekkerder maakte. 

appelflap

♥ Vrijdag
Vandaag was ik op kantoor en trakteerde een collega op lekkere stukjes carrotcake van AH. Deze heeft een hele lekkere frosting met walnoten erop. Echt een taartjes dat je eens moet proberen! 

♥ Zaterdag
Ik was deze middag thuis en at een paar van die simpele Digestive koekjes. Die heb ik altijd in een pot in mijn woonkamer staan, zodat ik die lekker makkelijk kan pakken bij de thee. Ik dronk er een kopje kamillethee bij. 

koekjes

♥ Zondag
Op zondag heb ik in de ochtend een glas jus d'orange gedronken uit een pak. Ik heb er een schijfje citroen in gedaan voor een frisse smaak. Ik at hier een pakje simpele, chocoladekoekjes bij die ik vaak ook meeneem naar mijn werk. Ik heb deze gekocht bij Lidl en ze zijn erg lekker.  

drankje

Wil je nog meer ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of avondmaaltijden van ons zien, volg ons dan op Instagram via Proud2BmeNL. We hopen dat je leuke ideetjes hebt opgedaan!

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lara - Donderdag 19 februari 2015 13:23
Dit vind ik zoo fijn om te zien altijd!
Motiveert echt heel erg ❤️
Bedankt lieve meiden!
Bernice1991 - Donderdag 19 februari 2015 13:25
Ziet er fijn uit. ( ergens staat ' ontbijtjes' , ik denk dat dat 'tussendoortje' moet zijn ;-)
F. - Donderdag 19 februari 2015 13:46
Oh wat zijn die raffaelo 's toch goddelijk! Ik word daar ook zo blij van haha. En erg motiverend inderdaad. Wanneer komt er weer een filmpje? Dat vind ik altijd zo leuk om te kijken. Een vraagje: de filmpjes van een eetdagboek zijn tot nu toe alleen gemaakt door nouska als ik het goed heb. Zou het ook leuk vinden als er eentje komt van scarlet of nouska. Is dat misschien een ideetje?
F. - Donderdag 19 februari 2015 13:47
Ik bedoelde, scarlet of laura. Foutje haha
m - Donderdag 19 februari 2015 14:14
Ik vind het een beetje over de top om elke dag koek chocolade of taart/cake als voorbeeld te presenteren maar dat is mijn mening. Ik eet magere kwark en/of fruit als middagtussendoortje. Schommelt je suikerspiegel ook niet zo van. Voor de rest vind ik het niet nodig, miss eet ik gewoon meer bij de maaltijden ofzo want daar kan ik lang genoeg mee vooruit.
Jelle - Donderdag 19 februari 2015 14:14
Eerlijk gezegd vind ik het behoorlijk 'grote' tussendoorjes. Ik ben gewend om alleen in het weekend wat groters te nemen, doordeweeks vooral gewone koekjes.
Gymnasticslover1999 - Donderdag 19 februari 2015 14:18
Ik vind dit altijd heel fijn om te lezen, vooral als ik niet weet wat ik nu weer eens als tussendoortje zal eten ;)
yo - Donderdag 19 februari 2015 14:22
ik vind dat het best wel ongezond is namelijk. Het lijkt wel of er iedere dag iemand jarig is.
Maanmeisje - Donderdag 19 februari 2015 14:23
Lekker!
Wolkje - Donderdag 19 februari 2015 14:31
Mensen, is het dan nooit goed? Als er gezonde dingen gepost worden is het 'te gezond' of te weinig, nu worden er lekkere dingen gepost en is het weer 'te ongezond'. Wat dan wel? Dit is een realistisch beeld van wat mensen zonder eetstoornis gemiddeld eten. De ene week iets meer koeken en de andere week meer fruit/noten enz. Het is niet mijn bedoeling om een discussie te starten, maar ik vind het voor Scarlet, Nouska en Laura gewoon niet leuk dat er altijd commentaar is..

Nogmaals, ik wil geen discussie starten, daar is deze blog niet voor bedoeld en normaal reageer ik ook nooit op andere reacties, maar nu kon ik het niet laten.
oefff - Donderdag 19 februari 2015 14:37
Goh wat gezond zeg om elke dag chocolade en koekjes en taartjes te eten
Anoniem - Donderdag 19 februari 2015 14:45
@Wolkje Mee eens!! tis nooit goed. En ik weet zeker dat een gemiddelde Nederlander dit elke dag wel eet aan tussendoortjes. Mij motiveert het en voor andere meiden.. pffffff get over it! Je moet ook genieten!! En hoe zou je het zelf vinden om te horen als je hersteld bent van je eetstoornis dat je te ongezond eet, of teveel??
Ook niet leuk toch!
Yoli - Donderdag 19 februari 2015 15:01
Ik vind wel dat het realistisch moet blijven , vriendinnen van mij zonder eetstoornis die eten dit ook niet als tussendoortje, gewoon omdat het overbodig is. Daarnaast zitten er geen voedingsstoffen in en om elke dag taart en vette hap te eten als tussendoortje vind ik echt raar. Er wordt hier namelijk ook helemaal geen fruit als tussendoortje Genomen en dat vind ik gewoon jammer want dat heb je veel meer nodig ook als je al herstelt bent.
D - Donderdag 19 februari 2015 15:03
Sjezus zeg . is het dan nooit goed ? Dit is gewoon normaal.soms meer soms minder .dit is een voorbeeld met eten zonder eetstoornis .Het is ook nooit goed ...
Bo - Donderdag 19 februari 2015 15:14
Als jullie dik willen worden kan je dit iedere dag eten
Catoo - Donderdag 19 februari 2015 15:15
Ik ben zelf helemaal genezen van mijn eetstoornis en eet zelf ook dit soort tussendoortjes. In mijn omgeving zie ik dat mensen dat ook doen. Ik vind het echt heel normaal hoor. Toen ik nog diep in mijn eetstoornis zat, vond ik het niet normaal, maar had toen nog een hele verkeerde kijk op wat wel/niet normaal is mbt eten.
M. - Donderdag 19 februari 2015 15:16
Voordat je wat zegt over het eetpatroon van een ander, misschien eerst naar jezelf kijken?

@Laura, Scarlet en Nouska
Dankjewel dat jullie de moeite nemen om enkele van jullie TD's te fotograferen.
Rosalie - Donderdag 19 februari 2015 15:28
Ik word echt heel verdrietig van de reacties hier.@bo waarom nou zo negatief doen? In therapie moest je dit gewoon drie keer per dag. Al die meiden die dit lezen en dat ook moeten, kun je daar niet even rekening mee houden? Echt egoïstisch zeg:-(.
Misschien eten ze wel fruit, maar willen ze jullie wat meer de andere dingen laten zien zodat er gezien wordt dat dat ook normaal is.
Je wordt hier NIET dik van. Ik eet ongeveer twee keer dit bij een tussendoortje en ben best dun.
En bij mij op school eten mensen ook vaak twee stroopwafels. Tuurlijk zijn er mensen die niets of weinig eten, maar probeer je niet alleen met hen te vergelijken!

Leuke blog!!
julia - Donderdag 19 februari 2015 15:33
Ziet er allemaal te lekker uit meiden. Vooral die carrotcake ik zag ze wel vaker liggen, maar eigenlijk nooit geprobeerd. Misschien ga ik ze van de week halen.

n - Donderdag 19 februari 2015 15:36
Ik ben ook al jaren hersteld maar desondanks vind ik dit te veel. Ik zit hier met 30 personen op kantoor en no way dat mensen dit elke dag eten. Alleen met een verjaardag eigenlijk.. Bovendien krijg ik al commentaar als ik om 15:00 een plak ontbijtkoek eet (heb je niet geluncht vragen ze dan verbaasd). Natuurlijk vind ik dat ook overdreven en vervelend maar dit soort snacks zou ik nooit dagelijks eten. Ik heb juist de indruk dat mensen zonder eetstoornis veel minder 'tussendoortjes' (eetstoorniswoord) eten dan wordt aangeraden door bijv de ursula.
lautje - Donderdag 19 februari 2015 15:47
jeetje wat een jankerds hier allemaal weer zeg. Heb een beetje respect voor Laura, Nouska en Scarlet zeg! Deze tussendoortjes zijn gewoon normaal. Wat maakt het nou uit of je een kaasstengel of een pakje sultana's eet? Nee, het is inderdaad geen clean eating of detox food zoals tegenwoordig de hype is, maar het is NORMAAL! Ik vind het wel fijn dat niet iedereen aan de chiazaadjes en cacoa nibs zit (want dat is gewoon overdreven duur en niet wetenschappelijk bewezen dat het zo goed voor je is) en N, ik weet niet hoor, maar als jij met 30 mensen op kantoor zit en je krijgt de opmerking dat je nog niet gelunched hebt als je om 15.00 uur een tussendoortje eet, dan zit je blijkbaar met 30 mensen die nu het nieuwe jaar zijn begonnen met afvallen of gewoon onwetend zijn.

laten we gewoon zelf bepalen wat we eten en als je dit allemaal ongezond vindt, denk ik dat je gewoon lekker op superfoods moet gaan googlen en niet op proud2beme!
Bo - Donderdag 19 februari 2015 15:49
Ik vind dat iedereen ze eigen mening mag zeggen beetje flauw dat jullie niet tegen kritiek kunnen.
Monkey - Donderdag 19 februari 2015 15:51
Wel erg ongezond allemaal
X - Donderdag 19 februari 2015 15:52
@ Bo: tuurlijk mag iedereen zijn mening geven, maar de manier waarop kan wel eens wat fatsoenlijker..
Marije - Donderdag 19 februari 2015 15:52
Wat een leuke en fijne post! Dankjewel Scarlet, Nouska en Laura om dit te maken/schrijven voor de site. Ik vind het iig fijn om te zien en helpt me!
Odette - Donderdag 19 februari 2015 15:53
Echt fijn om dit te zien meiden, dank jullie wel! Ik hou ook echt van carrotcake, misschien zal ik die van de ah eens proberen!
A - Donderdag 19 februari 2015 15:54
Wat een overdreven reacties zeg.
Als zij het nou lekker vinden om dit te eten. Plus ze laten 1 tussendoortje zien per dag. Wie weet eten ze die andere 2 keer wel een enkel biscuitje een appel. Maar dat staat niet leuk op de foto. En ze hebben ook niet dagelijks gebak, als je goed kijkt is dit misschien 3 keer per week. Dat haal ik zelf ook wel.
Maar ik denk dat ik bij velen hierboven echt de eetstoornis hoor praten.
Lisa - Donderdag 19 februari 2015 15:56
Wat een gezeur over deze tussendoortjes. Mensen die reageren dat dit niet normaal is, hebben zelf naar mijn mening gewoon een vertekend beeld van eten. Elke dag chocolade eten is echt niet ongezond, als je voor de rest gewoon alle voedingsstoffen binnenkrijgt via de hoofdmaaltijden.

En voor de mensen die alleen fruit als tussendoortje eten, sorry maar fruit valt niet eens onder tussendoortjes... Leer een keer niet vanuit de eetstoornis te reageren ipv altijd gelijk de aanval te openen. En suggereren dat de redactie hiervan "dik" wordt, vind ik gewoon belachelijk. Nouska, Scarlet en Laura zijn ook maar mensen, waarvan twee zelf met een eetstoornis hebben geworsteld. Hoe zou je het zelf vinden als mensen dat tegen jou zouden zeggen?
Sanne - Donderdag 19 februari 2015 15:57
@Bo
Als jij een onsympathiek mens wilt zijn, kan je zo iedere dag reageren ;)
Elza - Donderdag 19 februari 2015 15:57
Lekkere discusies met mvr. Eetstoornis hierboven ;)
Nouska, Laura en Scarlet bedankt voor deze motiverende blog
bo - Donderdag 19 februari 2015 15:57
ik heb nooit een eetstoornis gehad , voor een schoolopdracht kwamen we op deze site terecht. Jammer dat jullie het als kritiek opvangen.
XOXO - Donderdag 19 februari 2015 16:02
Bedankt voor de blog. Ik vind het fijn om ideetjes te krijgen en wat meer moed om dit ook te eten.
Ik hoop da jullie deze blogs willen blijven maken, ik heb er veel aan.
Safia - Donderdag 19 februari 2015 16:17
OMG, die carrotcake ik vind ze zooooooo lekker! Je proeft kaneel, walnoten, wortel, zon lekker witte laagjessmaak en die koekjea van lidl op het laatste dat is echt het allerlekkerste koekje van de wereld! Jullie hebben echt leuke tussendoortjes en het is ook zooo leuk om te lezen en die raffaelo' s moet ik daar over wat zeggen, iedereen kent ze. Let niet op de commentaar, jullie houden dan wel van zoete tussendoortjes maar jullie maaltijden zijn niet zo vaak zoet.
N.I.91 - Donderdag 19 februari 2015 16:25
Ik ben het o.a. met Wolkje eens.
Daarbij vind ik het juist relativerende, leuke en inspirerende blog ;)
Ingrid - Donderdag 19 februari 2015 16:32
Die carrotcake is erg tempting, van de appie heb ik hem nog nooit geproefd, kaasstengels vind ik ook altijd lekker aan het einde van de middag. Weer heel leuk en inspirerend deze blog, en ik geniet ook van de mooie foto's die jullie maken! Thanks ladies! x
M - Donderdag 19 februari 2015 16:40
lekkere tussendoortjes ik ga denk ik ook meer varieren
S - Donderdag 19 februari 2015 16:42
Volgens mij is het heel normaal dat je zulke tussendoortjes, als iemand jarig is op kantoor, als er iemand jarig is van je familie of je hebt er gewoon een keer tussendoor zin in of iemand biedt het je aan.

Ik vind het ook niet ongezond want vetten heb je nodig en suikers ook.

Leuke blog weer
S90 - Donderdag 19 februari 2015 16:43
Bedankt Nouska, Laura en Scarlet,

Op mijn werk wordt er ook doorgaans op die manier gegeten en als ik terugdenk aan mijn periode voor de eetproblemen, at ik ook dagelijks zo'n zaken, zelfs elke dag een grote suikerwafel. Dus ja, dit is heel normaal.
Dit is ook maar een momentopname hé meiden, misschien hebben ze erna wel gewoon nog een stuk fruit, of eten ze smiddags een gezond slaatje, wat weten wij ervan?
Feit is dat het normaal is om elke dag zo'n lekkere dingetjes toe te staan :) daar draait het leven toch om?! Genieten van eten, genieten van het lekkere aanbod dat er bestaat zodat je later geen spijt kan hebben dat je al dat lekkers aan je neus voorbij hebt laten gaan ;) . Ik deed dit vroeger ook, niet nadenken over wat ik at maar gewoon nemen waar ik zin in had en ik was gezond en gelukkig, hier ga ik terug naartoe!

Dus bedankt, Nouska, Scarlet en Laura, om voor mij nogmaals te bevestigen dat DIT het échte leven is, dat DIT ten volle van het leven en het lekkere eten genieten is. En bedankt om mij te doen beseffen dat ik dit ook echt graag terug wil, net zoals vroeger :)!
k - Donderdag 19 februari 2015 16:47
of ze eten nog meer koekjes en snoep dat weet je ook niet
Iep - Donderdag 19 februari 2015 16:48
Heel fijn om dit soort blogs van jullie te zien. Het laat mij zien dat het kan, afkomen van een eetstoornis en weer lekkere dingen kunnen (van jezelf mogen) eten. Heel motiverend en hoopgevend. Ik zou zeggen ga vooral door met dit soort blogs, juist die foto's omdat het zo'n goed beeld geeft van iemand die eet zonder eetstoornis. Bedankt!
n - Donderdag 19 februari 2015 16:48
Ook vermoeiend dat het dan meteen de eetstoornis is die praat. Nee "elke dag chocolade is niet ongezond" heb je dat ooit eens iemand horen zeggen buiten je therapeuten of hier op proud? Come on, het wordt steeds gekker. En dan die angst dat de redactieleden zich anders aangevallen voelen en nog meer disclaimers gaan plaatsen. Pff iedereen mag gewoon zeggen wat hij vindt en dit is echt niet kwetsend ofzo, het is een mening over veel of weinig..
d - Donderdag 19 februari 2015 16:50
Kun je citroenschijfjes wel zomaar in een drankje doen. Vaak is het bewerkt met een 'goedje' omdat het anders niet te transporteren is en al verrot is in NL. Ik weet niet of afwassen alleen dan voldoende is; misschien is het in de schil getrokken.
lisanne - Donderdag 19 februari 2015 16:56
@n ik kan me anders voorstellen dat de redactie weinig zin meer heeft om zich iedere keer zo open op te stellen als ze voortdurend alleen maar gezeik over zich heen krijgen.
Wie ben jij om te bepalen dat zij te veel of te weinig eten? Ze zien er allen niet te dik uit, dus geen enkele reden om aan te nemen dat dit te veel eten voor hen is. Misschien is het voor jou te veel, maar waarom dat hier per se moeten reageren? Ieder persoon heeft weer wat anders nodig, jij bezit niet de waarheid. Bovendien zijn de tussendoortjes van andere blogs weer wat anders en misschien minder dan deze....

Leuke blog meiden!
Maaike - Donderdag 19 februari 2015 17:08
Jeetje wat een nare reacties. Ik ben dan nog niet van mijn es af maar ik ben niet meer bang voor ongezond eten. Ik vind dit heel normaal hoor, ik heb net ook in mijn eentje een bak popcorn gegeten en hiervoor 2 rijstwafels met chocolade. In de ochtend had ik als td een banaan en in de avond eet ik gewoon groente. Je wordt niet dik van ongezond eten. Tuurlijk zijn voedingsstoffen belangrijk maar komop, je hoeft niet de hele dag door fruit en groente te eten.

Ik vind het een leuke blog :).
beauty_love - Donderdag 19 februari 2015 17:10
Zelf eet ik ook altijd één keer op een dag iets "minder gezonds" zoals een mars of een grote koek. Volgens mij kan dat prima, zolang je verder wel voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgt.
F. - Donderdag 19 februari 2015 17:37
Meiden, ze zeggen er duidelijk bij dat dit niet elke dag zo is. Dat ze dit hier plaatsen wil toch niet zeggen dat ze elke dag een taart of cake naar binnen werken? Er zitten vast dagen bij dat ze ook verantwoorde tussendoortjes nemen. En inderdaad, ze willen ons motiveren. Ze willen ons laten weten dat het niet erg is om een taartje naar binnen te werken, of een appelflap als tussendoor te nemen. Wat de meeste van ons denk ik best eng vinden.
Nogmaals, dit is niet hoe ze elke dag eten, en dat staat er duidelijk bij!! Nouska, scarlet en laura, jullie motiveren mij dus ga zo door!
t - Donderdag 19 februari 2015 17:59
Ik vind het een leuke en fijne blog! Bedankt Scarlet, Nouska en Laura! Ik hoop dat jullie dit blijven doen want ik snap dat jullie moe worden van al die onnodige kritiek.
Ik zie trouwens dat veel eetstoornissen praten hierboven wat ik heel erg jammer en rot vind..
Anoniem5 - Donderdag 19 februari 2015 18:16
Carrot cake lijkt me echt lekker. Misschien ook een idee om zelf te maken.
Ziet er allemaal lekker uit meiden!
Nouky - Donderdag 19 februari 2015 18:45
Echt een fijne, relativerende blog!
Voor de mensen die commentaar hebben, als ik rondom me heen kijk, eten de mensen ook zo.. Dit is normaal. De ene week/dag is de andere niet. Scarlet, Nouska en Laura hebben een normaal, GEVARIEERD eetpatroon.
Als ze nu alleen maar tussendoortjes met fruit, rijstwafels en magere yoghurt hadden gepost, was er ongetwijfeld ook commentaar op gekomen.
Me - Donderdag 19 februari 2015 19:15
Aha yes, super! Weer op nieuwe ideetjes gekomen om mee af te wisselen. Die kokosbolletjes bijvoorbeeld en kaasstengels. Heb al zo veel nieuws geprobeerd door jullie. En pleit voor een oventje daar! Of lap samen voor een klein goedkoop oventje van blokker. Pizzapuntjes, appeltje met kaneel en suiker, bammetje kaas met tomaat,...... En zo en alles... Haha. En grappig, zoute popcorn maak ik zelf ook zoet. Heerlijke combi. Puddinkjes is misschien een ideetje terug van mij voor jullie. Je hebt ze in kleine verpakking. Of kleine kwarkjes met fruit. Vind ik soms ook heerlijk tussendoor.
unknownangel - Donderdag 19 februari 2015 19:18
Het is energiepeil ipv -pijl ;)
Verder leuke blog! En ik word ook een beetje moe van al het commentaar , het is gewoon nooit goed lijkt het wel.
naomi - Donderdag 19 februari 2015 19:21
super inspirerend! het is door deze blogs dat ik durf af te wisselen.
Dankjewel!!!!
xsnoesje - Donderdag 19 februari 2015 19:21
hahaha. ik vind de reacties bijna nog vermakelijker dan de blog zelf. mensen draven echt een beetje door zegmaar ;p
to the point;
1. jullie eten echt súperlekkere dingen
2. ik koop eigenlijk nooit zoveel verse tdjes :o
3. nu wil ik écht die carrotcake van ah eens gaan proberen
4. de manier van eten fotograferen vind ik echt cool (:
MOTIVATIE - Donderdag 19 februari 2015 19:31
Wauw, mijn eetgestoorde gedachtes vinden dit superduper ongezond, maar dat vinden die gedachtes ook al bij simpele koekjes.
Wetend dat jullie zelf ook een es hebben overwint en nu dit kunnen! Chapeau, chapeau..
Ik kijk uit naar het moment dat ik dit ook kan.
Dit soort blogs (en vlogs) zijn super motiverend en ispirerend!
Dankjullieweeeelll

xx
Fleur - Donderdag 19 februari 2015 19:45
Hmmm nu heb ik zin om naar de app te rennen en zo'n heerlijk carrot taartje te eten hihi, een maand geleden voor 't eerst gehad en ik vond hem ook super lekker!! Misschien leuk om het eens zelf te maken met een blogje :)
Ik vind Nouska's tussendoortjes er erg lekker en gevarieerd uit zien. Ik zelf maak ook af en toe een lekkere smoothie/sapje en houd erg van gedroogde vruchten. Altijd leuk om deze blogs te lezen! Dankjewel! X
Mimi - Donderdag 19 februari 2015 19:50
Het zag er lekker en motiverend uit, zeker als je er net voor kiest om je eetstoornis te laten zien dat je aan t langste eind trekt..
Ik eet niet elke dag dit, maar wissel t af, met fruit enzo als tussendoortje.

Kortom: Motiverende blog voor mij, Laura, Scarlet en Nouska, ga vooral zo door ! :)

xx
marie louise - Donderdag 19 februari 2015 20:08
heel erg leuk dat jullie dit doen!!
Super
Anoniem - Donderdag 19 februari 2015 20:16
Bedankt voor deze leuke blog, leuk om te zien wat jullie eten, super lekker, normaal en helpend.
Jammer dat er zulke negatieve reacties gepost worden, dat er altijd commentaar gegeven wordt en dat er zelfs geen 'gezond' stukje verstand meer aanwezig is bij de mensen die heel hard roepen dat dit 'ongezond en niet normaal is'. Ik heb ook een eetstoornis, vind sommige dingen ook lastig maar ik mag toch hopen dat iedereen zelf ook diep van binnen weet dat dit gewoon het normale leven is en dus heel gewoon en eigenlijk lekker is.
Kortom... nog een hoop werk aan de winkel bij degene die zulke reacties plaatsen.

Redachtie, ik zou zeggen nooit meer zulke blogs plaatsen want men kan hier niet mee omgaan.
Rianne - Donderdag 19 februari 2015 20:18
Wat een fijne blog weer! Ik vind het altijd zo heerlijk relativerend om te zien dat jullie gewoon lekker eten waar jullie trek in hebben. Volgens mij is dit wat we onder vrij eten verstaan, en wat moet dat heerlijk voelen. Al zullen jullie het vast al gewend zijn, ik hoop ooit ook zo ver te komen!

Jammer van het vele negatieve commentaar, ik denk dat we er wel op mogen vertrouwen dat de redactieleden weten waar zij en hun lijf behoefte aan hebben, en het nutteloos is kritiek te hebben op het eetgedrag van mensen die allang hebben geleerd te luisteren naar hun persoonlijke behoeftes.
lissy - Donderdag 19 februari 2015 20:24
Wat een ontzettende leuke en lekker blog!! Als ik deze dingen zie dan loopt het water me echt in de mond... Wat fijn dat jullie weer van al dit heerlijke kunnen genieten en ik ben zo blij dat ik dit ook weer kan.

Echt zo jammer dat er zoveel negatieve reacties op komen. Had dit echt niet verwacht want deze blog is zo motiverend en laat zo duidelijk het normale leven zonder eetstoornis zien. Het lijkt wel nooit goed te zijn, dan is het teveel en slecht dan weer te weinig. Wanneer is het nou eigenlijk wel goed? Deze drie meiden hebben jaren geknokt en kijk eens wat een mooi resultaat!! Waarom al dit negatieve? Zitten sommige dan zo diep in hun eetstoornis dat er geen gezond stukje verstand meer aanwezig is? Tuurlijk zijn er altijd mensen in je omgeving die minder eten maar het is toch wel bijzonder dat alle drie deze meiden zulke lekkere dingen eten, dat zegt toch wel genoeg, dat het gewoon heel erg normaal is!

laten we deze meiden zien als ons voorbeeld en ddan heb je zelf de keuze ofje hen achterna wilt gaan of in je eetstoornis blijft maar seik deze blogs dan niet meer af en volg ze niet meer want dan zit je hier op proud toch echt op het verkeerde adres!
naomi - Donderdag 19 februari 2015 20:52
Het is niet enkel het eten dat mij interesseert. Het is vooral de moed om het te posten. Je kan er vanuit gaan dat er van sommige mensen commentaren zullen komen maar toch gaan zijn door en posten ze dit online omdat zij kijken naar de mensen die het wel nodig hebben. Ze volgen hun gevoel. Deze blog heeft voor mij vooral de boodschap: volg je gevoel, wat er ook gezegd wordt. Laat je niet tegenhouden omdat je eens een dag zin hebt in chocolade EN ook niet als je alle dagen zin hebt in chocolade. Who cares? Zij willen ook wel gewoon duidelijk maken dat het oké is te nemen wat je wil. En mensen die er commentaar op hebben, hebben met alle respect denk ik nog het meeste moeite hun gevoel te volgen. Ik zou alleen maar tegen hun willen zeggen: gezond of ongezond! Eten mag niet meer het belangrijkste zijn in ons leven!! Geluk staat niet persé gelijk aan gezond eten.
Nikki - Donderdag 19 februari 2015 20:55
Wat een fijne blog met al dat lekkere eten!
Dit geeft me een goed stukje inzicht!

Ik hoop maar zo dat deze blogs op proud blijven...
Katja - Donderdag 19 februari 2015 21:00
Super goede reactie Rosalie! Ik ben het helemaal met je eens.
Star* - Donderdag 19 februari 2015 21:48
wat een reacties weer. Bovenaan de blog staat nog een extra uitleg mét link en nog van die nare reacties?

Ik vind dat echt heel naar.


ik vind het een super blog, en laat jullie niet weerhouden deze mooie en positieve dingen te delen! Ik ben trots op jullie, wat jullie hier weten neer te zetten en zoveel mensen te bereiken en te helpen.

Lusi - Donderdag 19 februari 2015 22:04
Ik ga helemaal stuk om de reacties en tegelijkertijd vind ik het ergens ook verdrietig...:
Ik snap het probleem trouwens niet: in carrotcake zitten wortels, dat is toch hartstikke gezond (en lekker ♥) ?

Maar even zonder sarcasme (al is bovenstaande wel waar ;) ) :
Mooie foto's en lekkere dingen!
Die carrot-cake mogen jullie de volgende keer wel aan mij doneren :), of eigenlijk niet alleen de carrot-cake.

Liefs!


Robin - Donderdag 19 februari 2015 22:05
Leuke blog!

Ik eet ook elke dag wel dit soort dingen. Niet de hele dag door maar toch minimaal 1x per dag.

Er zijn heel veel mensen die dat doen. Er zijn ook wel veel mensen die dat niet doen, het is gewoon heel verschillend. Het hangt er denk ik ook wel vanaf wat van huis uit gewend bent en hoeveel geld je te besteden hebt.

Gewoon niet zo druk om maken, als je in de basis gezond eet en je hebt geen overgewicht, dan is het gewoon goed.
jelle - Donderdag 19 februari 2015 22:52
Ik zie normale mensen dit niet de hele dag door eten, hoogstens in het weekend of bij een verjaardag. En dat is niet vanuit mijn eetstoornis geredeneerd, maar puur gebaseerd op wat bijv vriendinnen eten en mn gezin. Verder zou ik zelf niet eens zon eetpatroon willen hebben. Bovendien kost het klauwen vol geld, die verse dingen van e bakkerij afdeling. En vind het ook echt niet normaal om drie bastognekoeken te eten.
jelle - Donderdag 19 februari 2015 22:57
Oh ja, en ik moet hardop lachen om de mensen die het zielig vinden voor de redactie. Die vermaken zich vast wel met het dorlezen van alle reacties. Ik denk dat ze expres zovee ongezonde dingen posten, puur omdat het discussie uitlokt.
Sofie - Donderdag 19 februari 2015 23:01
OKKKK.

Beste mensen.

Deze toppers nemen de moeite om een DEEL van hun tussendoortjes te laten zien. Ze eten dit toch niet elke keer als td?!
Natuurlijk eten ze ook fruit en dergelijke.

Ik vind het ronduit belachelijk hoe @Bo reageerd op deze blog.
Menig mens eet de ene keer een grotere koek en dan weer een kleinere.

De ene keer is er gezeur, want het zou allemaal te weinig en teveel zijn.
De andere keer is er gezeur, want het zou allemaal weer te ongezond zijn.

HOU TOCH OP met die onzin.

Wat je eetpatroon ook is, als je gezond bent, je goed voelt bij je eetpatroon is het toch prima?!

Er BESTAAT geen vaste richtlijn voor 'normaal' eten. Want ieder mens is anders.

Dus voordat je een reactie plaatst, denk even na dat het geen trigger is voor een ander. En bedenk ook even dat ieder mens verschillend is en ieder mens heeft zo zijn eigen gewoontes en behoefte.

Topteam Proud, ga zo door.
Laat jullie niet gek maken door alle kritiek en afkeurende reacties.

Sofie - Donderdag 19 februari 2015 23:04
@jellle

Ik denk eerder dat ze zich inmiddels in het nauw gedreven voelen. En dat ze het niet expres hebben gedaan.
Té vaak word er getwijfeld aan het eten, word het te weinig gevonden. En nu laten ze zien dat ze ook heus wel 'luxere' lekkere, grotere dingen eten en dan is het weer niet goed.

Mensen.. denk na. De ene keer word er minder gegeten.. en de andere keer weer wat meer. Het bewijs is door de hele site te vinden. ;)
💜 - Donderdag 19 februari 2015 23:20
Doe is normaal jelle.
Of respecteer deze blogs of rot een eind op.
Katsa - Vrijdag 20 februari 2015 00:46
Die carrotcake vind ik echt niet lekker, maar dan is er des te meer voor jullie. Ik zal de aardbeientaartjes wel opeten :)

Verder vind ik het spijtig dat er door sommigen op een onrespectvolle manier wordt gereageerd. Natuurlijk heb je recht op een eigen mening, maar anderen hebben dat ook. Het is niet omdat jij en je omgeving zus of zo zijn opgevoed dat iedereen dat is. Zelfs binnen een gezin kunnen er verschillen zijn. Daarnaast heeft iedereen een andere mening over 'hoe het zou moeten'. Volgens mij proberen de redactieleden ons zo goed mogelijk te steunen in de strijd tegen een eetstoornis. Met behulp van de disclaimers willen ze ons ook niet enkel bewust maken van het feit dat deze reacties naar hen toe kwetsend kunnen zijn, maar willen ze ons ook beschermen tegen elkaar. Sommige reacties kunnen meiden die nog aan het vechten zijn onzeker maken. En hoe moet je vechten tegen een eetstoornis als mensen die dezelfde strijd doormaken je vechtlust onderuit halen?
Maé - Vrijdag 20 februari 2015 01:29
Ik vind het leuk als jullie foto's maken van jullie eten, gewoon om te kijken wat normaal is. Maar nu ben ik best wel in de war geraakt door de reacties. De een zegt het is way too much, de ander zegt dat het normaal is. Als ik dit zelf zou eten zou ik echt miljoen kilo aankomen, maar hebben jullie allemaal een snelle stofwisseling oid dat dit mag? Ik ga er gewoon van uit dat jullie weten wat normaal is en ook niet een spelletje spelen.
Child_of_the_Stars - Vrijdag 20 februari 2015 08:31
Omdat sommige mensen typen zonder na te denken:
Ik heb dit blog express bekeken, omdat ik TD heel moeilijk vind en eens buiten mijn eetgestoorde kaders wilde denken. Omdat ik daarvoor een strenge kcal-grens heb en wilde bekijken hoe zulke mooie vrouwen dat niet hebben en toch slank zijn.

Toen was ik zo dom om de reacties te gaan lezen, ik hoopte nog meer goede ideeën en steun te vinden. Mijn eetstoornis twijfelt nu ook aan mijn eigen tussendoortjes. Natuurlijk geef ik er niet aan toe, maar het maakt me echt verdrietig. Niet alleen om mezelf, maar ook omdat die mensen hun eigen genezing in de weg zitten. Is die eetstoornis je nu zoveel waard?

Ik vind het top dat er dit soort blogs worden geplaatst, het heeft me veel geleerd en steunt me in het vrijer eten en het los laten van kcal. Heel erg bedankt dus!
Liadan - Vrijdag 20 februari 2015 08:38
Hmm ik ben benieuwd naar dat gedroogde fruit met chocolade.. binnenkort maar eens kijken bij de AH.

En carrot cake is toch het lekkerste zelfgemaakt :)

Bedankt voor de leuke blog weer!
Quirine - Vrijdag 20 februari 2015 10:13
Wat ik altijd enorm jammer vindt is dat niemand kijkt naar wat er boven de blog geschreven wordt; Er staat duidelijk dat dit een gemiddeld iets is, en niet elke week zo is. Verder staat er ook nog een blogje bij waarin Scarlet, Nouska en Laura hun mening delen over het feit hoe deze negatieve reacties voor hen voelen.

Deze drie dames investeren zoveel hier in! Proberen iets goeds te doen voor jullie, jullie te motiveren etc. En dan krijg je zulke reacties.
Het is niet elke week deze tussendoortjes. Maar het is een moment opname, en Jelle geloof je nou echt dat Laura, Nouska en Scarlet zich vermaken met deze negatieve reacties? Lees eerst even de blog die ze in het linkje gedropt hebben!

Ik heb alleen maar respect voor deze dames, dat ze dit toch maar blijven doen ondanks de vele nare reacties -eetstoornisgedachten of niet.. -

ik vind het een hele leuke en motiverende blog, om wat variatie in m'n tussendoortjes te doen!
Dankjewel dames! ❤️
Liadan - Vrijdag 20 februari 2015 10:35
Het is trouwens toch ook best wel saai als hier alleen maar appels en plakjes ontbijtkoek voorbij kwamen :P
Ik zie in deze blogs altijd dingen voorbij komen waarvan ik denk: hee dat kan ik ook wel weer eens proberen, of wow dat heb ik al lang niet meer gehad, binnenkort maar weer eens kopen. Dus ik vind deze blogs leuk :)
Annoniem - Vrijdag 20 februari 2015 11:30
@Jelle: Ik moet hardop om jou lachen!! Wat een belachelijke reactie zeg! Laat je eetstoornis alsjeblieft niet zo op de voorgrond treden zeg! Als jij drie bastognekoekjes te veel vind dan vraag ik me af wat jij dan voor lullige tussendoortjes eet... Volgens mij is er dan echt geen gezond stukje verstand meer aanwezig! En ik zou zeggen beter wat meer geld uitgeven aan lekker eten en daarmee goed voor je lichaam zorgen dan het geld steken in opnames!

Dus alsjeblieft denk na voordat je commentaar heeft. Dit is duidelijk niet de juiste plek voor jou, je kan niet meer op een normale en gezonde manier over eten nadenken en daar kwets je dus echt heel erg veel mensen mee want degene die deze blogs lezen hopen hier begripvolle reacties te vinden die hun ook verder kunnen helpen maar als je dan zulke onzin schrijft maakt het er niet echt gemakkelijker op. Het frustreert me enorm dat er zulke eetgestoorde reacties worden geplaats! En dat gaat niet alleen om deze reacties maar om meerdere!

Sorry dit moest ik even kwijt!
Anoniem5 - Vrijdag 20 februari 2015 11:48
Nou, ik denk niet dat nouska, Scarlett en Laura nog eens zo'n blog plaatjes.
Jammer want het motiveert mij wel heel erg en ik vindt het echt grappig om te zien wat voor lekkers ze tussendoor hebben. En die carrot cake springt er wel echt uit, hi!!!!!
S* - Vrijdag 20 februari 2015 12:34
Die variatie ziet er goed uit. Hoewel ik niet van de groente/fruit-sapjes ben.
Ik heb geen budget voor allerlei tussendoortjes dus koop een pak van iets, deze opmaken, en dan pas nieuw kopen. Ik kom ook zelden bij de AH, maar Lidl heeft nu ook een vers afdeling m.n. voor brood.

Wat ik vooral opvallend vind is hoe motiverend dit voor sommigen is, terwijl je omgeving dit (mogelijk) ook eet. Waar zit dat verschil in?

Ik zou de hoeveelheden niet eten, simpelweg omdat ik opgevoed ben met de gedachte dan het gulzigheid is. Het gaat erom dat je het lekker vindt en soms is less more.
Chananja - Vrijdag 20 februari 2015 12:48
Je zou voor de grap eens eerst de reacties moeten lezen en dan de blog bekijken. Dan verwacht je me toch wat en denk je echt: oh... is dit het.

En mensen die hierdoor aan het twijfelen raken over hun eigen tussendoortjes: een lezerspubliek dat voor een groot deel bestaat uit mensen met een eetstoornis is niet de beste raadgever voor het beoordelen van wat al dan niet 'gezond' of 'normaal' is qua tussendoortjes.
S2. - Vrijdag 20 februari 2015 13:43
Ik heb ook eerst de reacties gelezen. Wat een ophef, zeg.

Ik vraag me af of de mensen die zich over wat grotere tussendoortjes zich ook zo druk maken over de gevolgen van hun eetstoornis bijvoorbeeld. Of over het feit dat er in andere producten óók veel ongezonde rommel zit (shampoo & allerhande lichaamsverzorging, BPA/plastic). Etc. Ik gok zomaar van niet...

Deze blogjes vind ik best heel leuk om te bekijken! Ik vind het voor mezelf alleen niet nodig om van die luxe koeken te kopen (en ja, ik zie heus dat er ook minder luxe producten tussen staan). Net zoals ik het ook niet nodig vind om heel dure/ heel veel kleding te kopen, of de nieuwste smartphone o.i.d. :-)
Fiona - Vrijdag 20 februari 2015 14:23
Ik heb eigenlijk vooral wat medelijden met de mensen die zeggen dat dit te veel en te ongezond is. Die gunnen het zichzelf volgens mij niet... Ik kan er heel erg van genieten om een derde koek uit het pak te nemen, een taartje te halen bij de bakker, ... Da's een manier om mezelf te verwennen en verzorgen. Diegenen die geloven dat je dan automatisch een dikkerd wordt, kan ik geruststellen: ik ben nog steeds de meest slanke persoon in mijn omgeving, gelukkig niet meer in die mate van tijdens mijn eetstoornis;)
Wat ik wil zeggen is: als je merkt dat je nogal heftig wil reageren op de hoeveelheden hierboven, denk dan eens na voor jezelf waaruit dat komt. Word je angstig? Of blijf je ervan overtuigd dat deze tussendoortjes samenhangen met overgewicht? Dan is er een eetstoornis in het spel, en dat is niet jouw fout.
Is het bovenstaande niet het geval, en geef je gewoon graag commentaar op anderen omdat ze andere gewoonten hebben dan jij, dan zit je geloof ik met een ander soort stoornis ;)
Gaan we nu stoppen met ruzie maken? :D

Fijne en motiverende blog! Laat ze zo maar komen!
Maan - Vrijdag 20 februari 2015 15:21
Bloggen posten = reacties positief en negatief krijgen. Als je dat niet wil, dan moet je geen blog posten. Ik denk dat ze dat bij proud onderhand ook wel weten.. Ik weet ook niet wie hier nu meer mee zit; het proudteam of de mensen die hier reageren en denken dat ze het proudteam moeten beschermen. Je mag toch gewoon je mening geven? Bovendien hoef je geen voorbeeld aan het proudteam te nemen. Volgens mij staat ook nergens dat dat het doel van dit blog is. Sterker nog; er wordt gewoon gevraagd of je ideetjes hebt opgedaan. Nou, voor mezelf kan ik zeggen, ja :). Lekker zo'n stukje carrotcake voor een keertje. En drie Bastogne-koekjes kan ook nog wel. Ik vind de meeste tussendoortjes hier alleen niet echt bij een gezonde leefstijl passen, als ik ze elke dag als tussendoortje zou eten. Dus voor mij geldt; ja; ik heb ideeën opgedaan voor wat ik als tussendoortje kan eten als ik mezelf eens wil verwennen (in het weekend of op een speciale dag). Voor de rest van de dagen hou ik het liever op wat minder suiker en/of gewoon chocolade ;)
Akaisa - Vrijdag 20 februari 2015 16:44
Jeetje wat een discussies weer... Normaal wil ik me daar nooit in mengen maar ik kan het nu even niet laten toch even mijn mening te geven:
"Normaal" is voor iedereen gewoon anders. Je hebt een bepaalde hoeveelheid voedsel per dag nodig, maar hoe je dat verdeelt is aan jezelf. Mijn moeder bijvoorbeeld houdt helemaal niet van zoet. Zij eet eigenlijk alleen fruit tussendoor, of 's morgens wel eens ontbijtkoek (of soms in het weekend chocolade) maar zij eet weer 4-6 boterhammen bij de lunch en een groot bord avondeten, gewoon omdat ze meer van hartig houdt. Ik ben juist weer wel een zoetekauw. Mijn lunch is aanzienlijk minder, evenals mijn avondeten, maar ik pak zelfs 4 tussendoortjes per dag, waarvan 1 grote. Al die eetlijsten geven een gemiddelde aan. Als je zo'n lijst volgt krijg je dus voldoende binnen, maar wil je het anders indelen is dat aan jezelf. Zolang je in totaal maar genoeg binnen krijgt. Niet iedereen houdt van 'tussendoortjes', maar sommigen juist weer wel. Ik wel. Ik heb zelfs tot in het dieptepunt van mijn eetstoornis (en gewicht) iedere dag chocolade gegeten. Daarvan aankomen is dus echt onzin, het gaat om het totaal. Maar ik vind het dus heel leuk zulke blogs te zien, ik houd enorm van zulke producten! Dus vanuit mij: bedankt, ik vond het leuk te lezen ;) Zelf eet ik ook vaak bastogne koeken, of digestive koekjes, en eigenlijk vrijwel iedere dag chocolade, yum. Die dove-caramel reep heb ik ook wel eens op, maar is lang geleden. Ga ik snel weer eens halen denk ik!
Romy - Vrijdag 20 februari 2015 17:27
Jeetje zeg.... en daar gaan we weer...

Ik ben het eens met een aantal voorgangers hier..
Staat er niet helemaal bovenaan de blog dat voor reacties over hoeveelheden je terecht kan op een andere blog?

Normaal gesproken reageer ik niet zo op foodlogs, maar ik merk dat het mij mateloos irriteert om zoveel reacties te lezen die impliceren dat de redactie het niet goed doet.
Of dat waar is of niet, wil ik in het midden laten. Ik respecteer ieders mening, maar lopen we daarmee niet het doel hiervan voorbij? Laten we juist proberen motivatie hieruit te halen. Ik betrap mezelf er ook weleens op dat ik door mijn eetstoornis bril of sportfreak bril kijk naar wat anderen eten en dat bestempel als goed of fout. Maar wie ben ik om te bepalen dat het fout is wat iemand eet? Als hij/ zij gezond is, ervan kan genieten en achter de keuze staat (meer dan dat hij/ zij er tegen is) en het aan sluit bij diens doelen, vind ik het brutaal van mezelf daar zo een oordeel over te vellen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is:
Vergeet niet dat zij geen eetstoornis (meer) hebben. Juist daarom kunnen ze het zich permitteren om niet exact volgens een standaard eetlijst te eten.

Ik vind het knap dat jullie zoveel openheid in jullie eetgewoontes geven.
Geeft mij ook leuke ideeën om eens te variëren met andere dingen. Bijvoorbeeld die chocolade omhulde fruit en noten snacks! Zie ze weleens liggen, maar haal ze eigenlijk nooit! Heel maf eigenlijk! Macht der gewoonte voor mij om de "vaste schappen" af te gaan en met mijn standaard m&m's, cashewnoten en snack a jacks thuis te komen!
Ben benieuwd naar jullie volgende blog!

Liefs Romy
e-x - Vrijdag 20 februari 2015 19:37
Echt super fijne om deze blogs altijd te lezen,
heel motiverend!

liefs x
sindy - Vrijdag 20 februari 2015 21:02
Leuke blog! En naar alle mensen die dit teveel of te ongezond vinden, laat je rekenvaardigheden eens controleren. Als je dit uitrekent zit op je normale kcal voor tussendoortjes (en of je nou 3 sultana's eet of een appelcakeje maakt weinig uit....) en ongezonde td zijn ook normaal. Als je een normaal actief leven leidt, en een normale stofwisseling wil hebben is dit echt niet abnormaal.
Lala - Zaterdag 21 februari 2015 12:17
Ik vind deze blogs altijd super motiverend! Bedankt Team & hopelijk posten jullie deze wat vaker :) Het helpt mij echt!
niesje - Vrijdag 27 februari 2015 22:17
ik heb zelf nogal moeite met ongezonde tussendoortjes zoals koeken en muesli repen, maar het stimuleert mij wel als ik zie dat van die mooie meiden die zo goed in hun vel zitten kunnen genieten van dit spul, bedankt voor het delen