Tussendoortjes van Daphne

 

Het fijne van tussendoortjes is, dat er eigenlijk geen regels zijn. Alles kan eigenlijk wel als tussendoortje gegeten worden en daarom vind ik het zelf ook zo'n prettiger snack om mee te variëren. De afgelopen week heb ik voor je bijgehouden wat ik allemaal koop of klaarmaak als ik tussen de maaltijden door trek krijg. Hopelijk vindt je het leuk om te zien, brengt het je wellicht op nieuwe ideeën en kan het je vooral motiveren. Want tussendoortjes horen erbij en kunnen daarnaast ook erg lekker zijn!

Zonde vond ik het, die tussendoortjes. Zonde van de calorieën, zonde van mijn tijd en zonde van mijn eetstoornis. Heel lang at ik geen tussendoortjes en ik weet nog heel goed dat ik ervan overtuigd was dat het nergens voor nodig was. Dikmakers, dat waren het! 

Inmiddels weet ik wel beter, want tussendoortjes horen niet voor niets bij een gezond eetpatroon. Juist tussen die maaltijden in is het belangrijk om je energie level op pijl te houden. Zodat je je goed blijft voelen en ook de rest van de dag op een gezonde manier kunt voortzetten, zowel mentaal als fysiek. Zeker in mijn herstel bleek het ontzettend belangrijk om hier toch aan te voldoen, omdat ik anders te veel honger zou krijgen en dat weer een eetbui zou kunnen uitlokken. Het zijn als het ware kleine pitstops die je maakt gedurende de dag om even voor jezelf te zorgen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet saai te zijn en kun je eindeloos variëren met verschillende producten. Ik heb standaard wel wat van mijn favoriete tussendoortjes in huis, maar ook onderweg weet ik meestal wel iets lekkers te vinden. 

♥ Maandag
Vandaag ga ik voor een Rocky Rice reep. In mijn laatste video, waarbij ik jullie een dagje meenemen, heb ik hem ook gegeten. Ik heb deze repen echt per toeval ontdekt bij de Action en ze zijn zeker voor herhaling vatbaar. Het is een soort rijstewafel tot een reep geperst, met daaromheen een lekker laagje. Dit keer is dat laagje van kokos, maar het vorige pak was met pure chocolade. Die was al op, dus werd dit het vandaag als tussendoortje. Beiden erg lekker! 

 

♥ Dinsdag
Op de redactie in Leiden hebben we vandaag nieuwe producten getest. In de video kun je zien hoe wij bijzondere smaken van Danio testen, maar ook deze M&M's met karamel. Na het opnemen van de video had ik trek gekregen in nog meer M&M's, ik vond ze namelijk zo lekker! Dat werd lekker mijn tussendoortje.  

♥ Woensdag
Een van mijn favoriete tussendoortje is eigenlijk heel simpel, een bakje nootjes. Het liefst gewoon naturel of gebrand. Vandaag zag ik dat er nog een zak met gemengde noten in de kast stond, fijn om tussendoor wat van te eten. Het heeft ook altijd wel iets gezelligs vind ik, zo'n bakje met nootjes, zelfs tijdens werk. 

♥ Donderdag
Tussen de maaltijden door vind ik het meestal ook heel fijn om wat fruit te eten. Soms zit het standaard bij mijn ontbijt, maar als dat niet zo is eet ik het meestal tussendoor alsnog. Ik combineer het dan graag met iets anders. Bijvoorbeeld met een cracker of zoals vandaag met een lekker stukje chocolade. 

♥ Vrijdag
Vandaag werk ik weer op de redactie en ik merk dat een stuk fruit en een lekkere reep altijd makkelijke tussendoortjes zijn op zo'n dag. Makkelijk om 's ochtends in mijn tas te gooien. Deze reep van Nakd is momenteel mijn favoriet! Meestal heeft zo'n reep toch altijd wel dezelfde smaak en is het niet erg uitgesproken, maar deze variant smaakt echt heel erg naar een blueberry muffin! Alsof ie net gebakken is! 

♥ Zaterdag
We staan op het punt om de stad in te gaan en ik heb trek. Gewoon heel erg trek en deze gelijknamige reep is dan echt perfect. Wederom iets met koko's en uiteraard iets met chocola. Top combinatie. Deze reep vult altijd ontzettend goed en is heel erg lekker. Ik heb er altijd standaard een paar in huis en overigens altijd in de koelkast, zodat het laagje chocolade lekker hard kan worden en niet aan het papiertje blijft plakken. 

♥ Zondag
We zijn vandaag gaan ontbijten bij Kek in Delft. Een heel fijn tentje met goede koffie en één van de fijnste menukaarten die ik ken. We blijven hier meestal zo lang zitten, dat we na het ontbijt weer trek krijgen in iets lekkers. Ik ging voor een gebakje van Sue, een concept dat glutenvrije lekkernijen maakt. Altijd vers en super lekker! Ik koos voor het chocolade-dadel taartje, met een bodem van koekjes. Ik wou dat ie nooit op ging!

 

Wat is jouw favoriete tussendoortje?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anne - Vrijdag 21 september 2018 14:21
jammer dat ze in de hulpverlening zo vast zitten aan de evergreens en milkbreaks, de repen die jij eet lijken me veel gebalanceerder
luuk - Vrijdag 21 september 2018 17:25
dat lijkt me toch logisch, bij een de hulpverlening gaan ze echt niet zulke dure repen aanschaffen of aanraden, omdat het voor de meeste niet eetgestoorde mensen het echt niet waard is zulke dure repen te kopen. dan maar een haverreep van jumbo huismerk.
anne - Vrijdag 21 september 2018 17:29
vind je de redactie dan ook eetgestoord?
luuk - Vrijdag 21 september 2018 17:33
de !!!!!!!meeste!!!!!! niet eetgestoorde mensen. en dat kan ik zoiezo niet beoordelen van de redactie, want 7 fotos over een week zegt natuurlijk niets.
Lyan - Vrijdag 21 september 2018 14:26
Zo simpel en toch zo helpend, dankje
rose - Vrijdag 21 september 2018 14:38
lekker hoor, ik hou zelf heel veel van zelf gemaakte custard pudding als tussendoortje, klinkt niet zo gezond maar ach, eet de rest van de dag gezond en vind het zo lekker
J. - Vrijdag 21 september 2018 16:05
Zou je ook eens een blog over (je) avondtussendoortjes willen maken?
Jip - Vrijdag 21 september 2018 17:51
Ik heb coeliakie en al deze repen staan echt boven aan mijn favorieten lijstje. Is het toeval dat al deze tussendoortjes glutenvrij zijn?
T - Vrijdag 21 september 2018 18:49
Nee, Daphne eet (grotendeels) glutenvrij. Ze heeft ook glutenvrij brood.
Dragonfly - Vrijdag 21 september 2018 20:52
Lekker weer Daphne!
britneyangel - Zaterdag 22 september 2018 13:16
ik vind chocola als tussendoor erg lekker en frambozen
Akkie - Zaterdag 22 september 2018 17:31
Hoe besluit je hoeveel nootjes of m&m'n je neemt? Ik vind beide heel lekker, maar vind het heel moeilijk om ze te nemen, omdat ik bang ben direct de hele zak leeg te eten...
Maria - Maandag 24 september 2018 17:04
Ben zelf geen voorstander van de zoetigheid, vooral geraffineerde suikers. Veel mensen met eetstoornis hebben toch al tekorten aan voedingsstoffen, zoals zink en vitamine B. Geraffineerde producten bevatten nauwelijks of geen voedingsstoffen en beroven je lichaam van belangrijke vitaminen en mineralen. Ook zorgen ze voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Als ex-suikerjunkie - erg veel gesnoept en boulimia - merk ik dat ik beter functioneer als ik zorg voor een combinatie van langzame koolhydraten, eiwit, vet en vezels. Dan neem ik liever wat falafelschijfjes, een paar rijstwafels met hummus, sojanootjes of glutenvrije brezeln. Zelf klaarmaken vind ik ook beter werken dan wat kant en klaars oppeuzelen en waar je van kan blijven eten. Gebruik nu wat voor m'n bloedsuikerspiegel, C chiro-inositol en merk dat ik ook rustiger word. En als bonus nog wat voller haar en dat na een week gebruik.