Eetdagboek van Irene 2

 

Geen eetmoment of dag is hetzelfde. Wat is gezond en wat is ongezond? Wat is te veel en wat is te weinig? Uiteindelijk gaat het om de balans. We delen regelmatig met jullie wat wij zoal eten via Instagram, YouTube en onze blogs. We merken dat jullie hier veel aan hebben, maar het is en blijft een moment. Daarom hield vorig jaar al eens een eetdagboek van een hele week bij. De reacties hierop waren erg positief. "Leuk en motiverend om te zien/lezen!" Dat is natuurlijk top, dus het leek me een goed idee om het nog eens te doen. 

♥ Maandag

De eerste ochtend van deze nieuwe week begon ik met een bakje griekse yoghurt met granola en kaki fruit. Hier dronk ik wat thee en water bij. Even hydrateren na nacht slapen. Later op de ochtend nam ik een matcha latte en nog een stuk kaki fruit.

Ik had helemaal geen brood of iets dergelijks meer in huis, dus in de middag snackte ik wat wortels met allioli. Ook at ik een restje bloemkool en wat aardappel kroketjes. Roeien met de riemen die je hebt, I quess, en dat allemaal gepresenteert op een precies groot genoeg bordje, haha.

 

De avond was een beetje gek, omdat ik rond etenstijd heen en weer moest naar Amsterdam en dus in de trein zit. Op het station haalde ik een vegetarische groentewrap. Toen ik later op de avond terug kwam in Den Haag had ik weer trek en haalde ik nog een portie vegan kibbeling bij de Vegetarische Snackbar.

♥ Dinsdag

Vandaag bestond mijn onbijt uit een bakje kokosdrink met (gezonken) granola en (drijvende) gepofte durumtawre, een glas sinaasappelsap, een kaki fruit en een koppie thee. Ik zet overigens niet elke kop thee die ik drink op de foto, anders zou het wel heel veel en eentonig worden allemaal. 

Mee naar kantoor nam ik boterhammen met pure chocoladepasta, vegetarische boterhamworst en lemon curd. Er zat ook boter op mijn brood. Na het schrijven van deze blog had ik besloten om daar deze winter extra goed op te letten. ;-) Ook nam ik, zoals bijna altijd, een blikje cassis mee naar werk en tussendoor at ik een kruidkoek. Omdat ik de koffie uit de automaat niet zo lekker vind nam ik mocca oploskoffie van Nescafé mee. Daarnaast hebben we van die Latte Caramel zakjes op kantoor liggen die ik heel lekker vind. Vroeger dronk ik echt vaak van dat soort zakjes, maar op gegeven moment wordt het dan een soort van 'gewoon' en is het niet meer lekker. Nu drink ik het af en toe, alleen op kantoor. Dan kan ik er ook wel echt van genieten. 

s' Avonds was ik samen met Daphne wat gaan eten bij een mexicaans restaurant. We hadden nacho's met salsa vooraf en ik koos als hoofdgerecht voor vegetarische enchiladas. Achteraf namen we nog een koffie met likeur. Zo lekker! Daarna gingen we naar de bioscoop waar we samen een zoet en zout gemengde popcorn deelden en daarbij dronk ik een alcoholvrij biertje. 

♥ Woensdag

Deze ochtend besloot ik om een smoothiebowl te maken van kokosdrink en blauwe bessen. Zoals je ziet strooi ik daar dan weer een combi van granola en durumtarwe overheen. Toen ik in de loop van de middag wat trek kreeg nam een ik kruidkoek. 

Als lunch koos ik voor drie boterhammen met pure chocoladepasta, vegetarische boterhamworst en sandwhichspread. 

Als avondeten had ik aardappelkroketjes, een salade met oa gebakken champignons en een toscaanse carré. Later op de avond at ik nog een bakje olijven en een cracker met allioli. Ook at ik nog een droge cracker terwijl ik de andere cracker aan het besmeren was. ;-) 

♥ Donderdag

Vandaag begon ik de dag met twee boterhammen. Één boterham met pindakaas en één boterham met sandwichspread en wat blaadjes sla van gisteren. Tijdens het boodschappen doen kocht ik een kaneelbroodje bij de Lidl. Deze vind ik zooo lekker. Ik had nogal honger toen ik thuis kwam, dus ik at hem meteen om. Niet lang daarna at ik nog twee boterhammen met banaan en zoete aardappelspread en een bakje stoofpeertjes.

Later op de dag at ik nog eens twee crackers met allioli en zoete aardappelspread. Als avondeten maakte ik een mix van restjes pasta met gebakken broccoli, champignons, een uitje en wat knoflook. Door de pasta deed ik scheutje olijfolie (uit een dorpje in Italië van m'n vader gekregen) en wat kruiden. Later op de avond snackte ik lekker uit een zak met bakkers kruidnoten. 

♥ Vrijdag

Vandaag begon ik de dag weer met een smoothiebowl gemaakt van kokosdrink, blauwe bessen en frambozen. Als toppings koos ik voor durumtarwe en een banaan. 

Ik nam drie boterhammen mee naar kantoor met appelstroop, pure chocoladepasta en zoete aardappelspread. Ook nam ik een kruidkoek mee naar kantoor als tussendoortje en dronk ik later op de middag een latte caramel. Verder dronk ik veel kopjes thee. Op dit moment hebben we een ruime keuze aanwezig in de theedoos, wat wel leuk is. 

Rond een uur of vijf was ik helemaal gaar en niet lekker van de honger. Er was niet veel beschikbaar op kantoor dus ik besloot een plakkerige Mars te eten die we nog hadden liggen. Geen wonder dat hij was blijven liggen, want hij kwam niet bepaald goed deze testvideo, haha. Toch had ik het wel echt even nodig en ik voelde me daarna ook direct wat beter. 

Toen ik thuis kwam was mijn vriend al aan het koken. De soep die hij had gemaakt was echt mega lekker. Het recept van deze soep met pompoen, gember, zoete aardappel en walnoten vind je hier. We aten het met broccoli die nog over was van donderdag. Deze bakten we op met veel knoflook en we strooiden er wat walnoten overheen. Ook hadden we brood met smeersels. s' Avonds op de bak peuzelde ik nog een granaatappel op. 

♥ Zaterdag

Deze ochtend had ik het koud, dus ik besloot een warm bakje havermout met stoofpeertjes als ontbijt te nemen. Ik ging dit weekend logeren bij m'n moeder, aan de andere kant van het land. Dat is best een stukje treinen, dus ik nam een broodtrommeltje mee met een banaan, chocoloco koekjes en een stukje stokbrood met de zoete aardappelspread die jullie deze week van me gewend zijn. 

Bij m'n moeder thuis kreeg ik bij binnenkomst wat salade met makreelfilet en verder at ik wat koekjes en nootjes.

In de avond at ik een... Tja, hoe zal ik het noemen? :p Een bruine bonen/groente prutje met wederom makreel. Daarna dronken we nog wat koffie en ben ik niet al te laat naar bed gegaan. 

♥ Zondag

M'n moeder had speciaal voor mijn komst een variatiedoos van allemaal soorten cornflakes/ontbijtgranen gekocht. Ik koos voor Cini Mini's. Ontbijtgranen met kaneelsmaak. Dit at ik met wat kwark en een banaan.

M'n moeder haar favoriet van de laatste tijd is salade met makreel, dus dat kreeg ik in de middag weer voorgeschoteld. Later at ik nog twee afbakbroodjes. Eentje met banaan (zo lekker als het broodje nog warm is) en eentje met speculoospasta. 

Al de hele middag was ik herinneringen aan het ophalen van de 'wintercappuchino' die ze jaaaren geleden nog bij de Kiosk verkochten. Cappuchino met kaneelsiroop. Jum. Die verkopen ze al heel lang niet meer, maar ik had er wel heel veel trek in. Toen ik onderweg naar huis 20 minuten op mijn overstap moest wachten kocht ik een cappuchino met kaneelsiroop bij de Starbucks. Een stuk duurder dan het destijds bij de Kiosk was, maar het was echt even een genietmomentje. Ook kocht ik ergens anders op het station deze bijzondere popcorn smaak. Ik was er heel benieuwd naar en ik vond het erg lekker. 

Ik was laat thuis en we besloten om lekker een soepje te bestellen. Bij de rode curry-kokossoep kregen we wat rijst en we namen er nog wat noordzeevis-nuggets bij. Tijdens het wachten op het eten at ik nog een stuk granaatappel dat ik over had van vrijdag. 

Ik hoop dat 'mijn weekje mee' je een beetje heeft kunnen motiveren en/of inspireren. Ik weet nog goed dat het voor mij echt ondenkbaar was om zo los en zorgeloos met eten om te gaan. Ik wist niet goed hoe 'normaal eten' eruit zag. Dat is ook niet zo gek met een eetstoornis. Meer lezen over wat normaal eten is doe je in deze blog. Het was even belangrijk om m'n eetlijst te volgen, want dat bracht me een hoop houvast, maar op gegeven moment kan je echt steeds meer op gevoel gaan eten. 

Ik eet misschien niet tussen elk eetmoment een tussendoortje, maar mijn eetmomenten zijn tegenwoordig wel wat uitgebreider dan vroeger. Ook zit ik niet meer zo vast aan bepaalde tijden en raak ik niet in de stress als ik een dag wat meer of minder eet dan een andere dag. Ik voel me goed en mijn gewicht is stabiel. Het draait uiteindelijk allemaal om variatie en een balans die bij jou past. Ik zie ook wel dat mensen om mijn heen soms minder of juist meer eten. Ik laat me niet langer gek maken. We zijn allemaal anders. Het vinden van die balans is soms even zoeken, maar ik denk echt voor iedereen weggelegd. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maatje - Donderdag 29 november 2018 19:25
Sorry gekke vraag maar waar heb je die mini cereals gekocht haha? Ik zoek ze al heel lang!
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 november 2018 11:18
Goede vraag, maar geen idee. M'n moeder had ze gekocht in een supermarkt in Duitsland. Misschien kan je ze online bestellen?

Liefs
Emily - Donderdag 29 november 2018 19:35
ieeewl die boterhamworst ziet er zo goor uit!
luuk - Donderdag 29 november 2018 21:30
gaat't goed?
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 november 2018 11:18
Smaakt gelukkig wel lekker. ;-)

Liefs
Amber - Donderdag 29 november 2018 19:42
Super inspirerend! Bedankt
Sjampie - Donderdag 29 november 2018 22:56
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe je je smoothiebowl van vrijdag klaar maakt...
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 november 2018 11:20
Men neme melk of een alternatief daarvor en wat bevroren fruit (uit die kartonnen pakken van de AH). Deze stop je in een bak en dan met de staafmixer mixen! Omdat het fruit bevroren is wordt het een beetje ijs-achtig. :-)

Liefs
Melis - Donderdag 29 november 2018 22:57
Wat goed dat je zo afwisselend eet!

Viel me alleen op dat je geen toetjes eet, ik kan daar zelf geen dag zonder!!
Dragonfly - Vrijdag 30 november 2018 06:25
Leuk leuk. Dankjewel!
britneyangel - Vrijdag 30 november 2018 08:23
waar kun je die aardappelspread kopen?
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 november 2018 11:21
Bij de Lidl :-)

Liefs
Briok - Vrijdag 30 november 2018 09:01
Hee wat een leuk blogje. Vind het altijd leuk en inspirerend. Ik ben wel benieuwd naar een klein recieuwtje van de gepofte darum. Zijn de van de AH? En hoe maak je die smoothieblowl zonder banaan? Of doe je er wel banaan door? Liefs xx
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 november 2018 11:28
De darum is wel echt een basic product. Ik had gedacht dat het een beetje zoet was toen ik het kocht (honey pops idee haha), maar dat was dus niet. Een beetje een rijstwafel vibe, wat gewoon oke is. Lekker simpel. Je kan het kopen bij de AH.

De smoothiebowl maak ik inderdaad niet met banaan maar enkel met melk of een alternatief en bevroren fruit. Doordat het fruit bevroren is en ik wel veel fruit gebruik wordt het denk ik zo dik, maar is het ook ijskoud, haha. Je zou ook kwark kunnen gebruiken als je een wat dikkere substantie zou willen.

Liefs
Britt1988 - Vrijdag 30 november 2018 11:20
Deze blog geeft me de hoop dat er ooit een dag komt dat ik tijdens het bereiden van eten al zo een beetje kan snoepen zonder daarvan een uur opgezadeld te worden met eetstoornis gedachten!! Bedankt dat we mochten mee kijke !!!
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 november 2018 11:23
Wat fijn! Echt niet gek om te doen hoor. Als ik een boterham met pindakaas eet neem ik toch vaak ook een likje uit de pindakaaspot bijvoorbeeld. ;-)

Liefs
*** - Vrijdag 30 november 2018 11:46
Meer van dit soort blogs aub!! Echt, dit is zo helpend! Het lukt me nu wel om m'n eetlijst aan te houden en daarbinnen goed te variëren, los om te springen met tijden van maaltijden, ... Maar volledig vrij kunnen eten zoals hier is echt mijn ultieme doel eenmaal ik m'n gezond gewicht heb. :-) Lijkt me zo fijn om niet meer elke maaltijd te moeten plannen als je bv eens een dagje weggaat maar gewoon te zien wat er op je afkomt.
lutgard - Vrijdag 30 november 2018 13:28
Danku hiervoor, na het lezen van deze blog viel er een hele stress van me af omdat ik net van de Starbucks kwam☺️
Hannah - Vrijdag 30 november 2018 15:40
Wat een fijne helpende blog!!! Zou fijn zijn als er meer van dit soprt blogs/video's online komen!!
Pietra - Zaterdag 1 december 2018 03:10
Dankjewel Irene. Dit vind ik zo hoopvol en inspirerend!
Odette - Zaterdag 1 december 2018 10:56
Superfijne blog! Zorgt het noteren en fotograferen van je eten er eigenlijk voor dat je er bewuster over nadenkt en vind je dat vervelend? Of helemaal niet?
L - Zaterdag 1 december 2018 16:25
Ik vind dit echt héél helpend! Fijn dat je nu zo zorgeloos kan omgaan met jeeetlijst, of eigenlijk geen eetlijst ;-)
Ik kan er veel van leren en krijg een beter beeld van wat een mens op een dag kan eten.
Bedankt!
x - Zaterdag 1 december 2018 18:28
ziet er lekker uit!
Marjolein - Zondag 9 december 2018 16:44
Ik weet niet wat het is, maar ik erger me aan de schrijfstijl. En ik heb nog nooit iemand gezien die soep liet thuisbezorgen ;).