Boekentip: De Koekjesclub

 

Je leest wel eens boeken die net even anders zijn dan anders. Dat vind ik leuk! En het boek 'De Koekjesclub' van Ann Pearlman is daar één van. Het boek gaat namelijk over twaalf vrouwen die elk een eigen leven en karakter hebben, maar toch onafscheidelijk zijn. Ze komen één keer per jaar bij elkaar en nemen dan allemaal zelfgemaakte koekjes mee.

De koekjesclub

Verhaal
Tijdens de 'koekjes' bijeenkomsten worden natuurlijk ook allerlei verhalen besproken. Je komt door de ogen van de gastvrouw meer te weten over de levens van de vrouwen. Dit zijn dingen waar je je als lezer heel erg in kunt herkennen. Het gaat over onderlinge relaties en ruzies, liefde en onvoorwaardelijke vriendschappen. Om dingen die vrouwen overal ter wereld bezig houden. Zoals ziekte en gezondheid, liefde, trouw en overspel, kinderen, geldzaken etc. Het gaat om zorgen die je kunt hebben in het leven, zoals miskramen, ongewneste zwangerschappen en werkeloosheid.

Elk hoofdstuk wordt geintroduceerd met een koekje van één van de vrouwen. In dit hoofdstuk wordt ook het levensverhaal van deze vrouw duidelijk.

Wat maakt dit boek zo bijzonder?
Het boek is anders dan andere boeken. Naast dat het een roman is waar je helemaal in kan wegdromen, kun je er ook veel inspiratie uit opdoen. Het kan je namelijk motiveren om ook zoiets te organiseren met vriendinnen of oude klasgenoten. Organiseer een keer per jaar bijvoorbeed een bijeenkomst en ga lekker samen koken en deel verhalen en ervaringen. Of ga iets leuks ondernemen, doe een workshop of ga iets actiefs doen.

Wat ik verder heel leuk vind aan dit boek is dat er recepten in staan. Zoals ik al zei begint elk hoofdstuk met een koekje van één van de vrouwen. Dit zijn recepten waardoor je de koekjes waarover geschreven wordt zelf kunt maken thuis. Wat ik heel leuk vind, is dat het vrij amerikaans georiënteerd is en dat de recepten en ingrediënten dus ook anders zijn dan ik gewend ben.

Hierbij één van mijn lievelingsrecepten uit dit boek. 

 Recept ingredienten

recept

En dan het resultaat...
Eigenlijk moeten ze volgens het recept aan beide kanten chocola hebben, maar ik vind ze zo ook erg lekker! 

Koekjes zonder chocola Koekjes met chocola

Ik schrijf hier niet voor niks over, ik vind het een echte aanrader en zeker de moeite waard om het te lezen en de recepten uit te proberen.

Lijkt jou dit boek leuk?

 

Gerelateerde blogposts