Het is weer de hoogste tijd voor een kleine tour langs mijn avondmaaltijden. Een tour die nu overigens alleen maar thuis plaatsvindt natuurlijk, het verschilt hoogstens of we aan tafel eten of op de bank. Ik kook veel meer in deze tijd, iets wat ik een hele fijne bijkomstigheid vind! Ik word er beter in en krijg er nog meer plezier in. Neemt niet weg dat ik nog altijd graag eten bestel of naar de pizzeria loop voor mijn lievelingspizza van die maand.
♥ Maandag
Zoals in de blog met onze favoriete recepten van maart al kon lezen, heb ik de verspakketten van Albert Heijn ontdekt. Er is een rode curry en een groene, die wissel ik eigenlijk elke week af. Deze maandag was het weer tijd voor de rode.
♥ Dinsdag
Pasta met ballen! Met een simpel tomatensausje, groenten erbij en mozzarellabolletjes. Simpel en lekker!
♥ Woensdag
Woensdag is mijn vrije dag en zeker in deze periode heb ik dan alle tijd om uitgebreid te koken. Al heel lang wilde ik een vegetarische moussaka maken. Nu zag ik dat de Albert Heijn ook hier een verspakket van heeft, dat geeft hoop! Door deze pakketten lukt het me namelijk om gerechten te maken die eerder niet zo’n succes werden. Hij was lekker!
♥ Donderdag
Het was een lange dag en er volgde nog een chatavond, dus de zin om te koken was nergens te bekennen. Dit bord pad thai heb ik wel vanuit het bakje op het bord gelegd. En de nootjes ook zelf erover heen gestrooid. 😉
♥ Vrijdag
Ik wilde al een tijdje vegetarische hotdogs maken. Met vegetarische worstjes, zuurkool en gebakken uitjes erover. Het smaakte prima! Vaak maken we naast zo’n soort gerecht nog een grote salade, waar we de hele avond van blijven eten.
♥ Zaterdag
Eerst even borrelen, wat in deze tijd wel vaak vooraf gaat aan het avondeten. Daarna uit eten in eigen huis. De burgers, frietjes en verschillende bijgerechten van een lekker restaurant lieten we bezorgen vanavond. Met kaarslicht en wijn, maar wel lekker in pyjama.
♥ Zondag
Eén van mijn lievelingsgerechten op dit moment: champignons-spinazie-roomsaus. Met gevulde pasta. Meestal ga ik voor ricotta met eekhoorntjesbrood. Het is vooral veel paddenstoelen, maar dat vind ik niet zo snel te veel tegenwoordig.
Wat was jouw meest geslaagde avondmaaltijd van de afgelopen week?
♥
Geef een reactie