Avondeten met Daphne - 4

 

Het is weer de hoogste tijd voor een kleine tour langs mijn avondmaaltijden. Een tour die nu overigens alleen maar thuis plaatsvindt natuurlijk, het verschilt hoogstens of we aan tafel eten of op de bank. Ik kook veel meer in deze tijd, iets wat ik een hele fijne bijkomstigheid vind! Ik word er beter in en krijg er nog meer plezier in. Neemt niet weg dat ik nog altijd graag eten bestel of naar de pizzeria loop voor mijn lievelingspizza van die maand. 

♥ Maandag 
Zoals in de blog met onze favoriete recepten van maart al kon lezen, heb ik de verspakketten van Albert Heijn ontdekt. Er is een rode curry en een groene, die wissel ik eigenlijk elke week af. Deze maandag was het weer tijd voor de rode. 

♥ Dinsdag 
Pasta met ballen! Met een simpel tomatensausje, groenten erbij en mozzarellabolletjes. Simpel en lekker!

♥ Woensdag 
Woensdag is mijn vrije dag en zeker in deze periode heb ik dan alle tijd om uitgebreid te koken. Al heel lang wilde ik een vegetarische moussaka maken. Nu zag ik dat de Albert Heijn ook hier een verspakket van heeft, dat geeft hoop! Door deze pakketten lukt het me namelijk om gerechten te maken die eerder niet zo'n succes werden. Hij was lekker! 

♥ Donderdag 
Het was een lange dag en er volgde nog een chatavond, dus de zin om te koken was nergens te bekennen. Dit bord pad thai heb ik wel vanuit het bakje op het bord gelegd. En de nootjes ook zelf erover heen gestrooid. ;-)

♥ Vrijdag 
Ik wilde al een tijdje vegetarische hotdogs maken. Met vegetarische worstjes, zuurkool en gebakken uitjes erover. Het smaakte prima! Vaak maken we naast zo'n soort gerecht nog een grote salade, waar we de hele avond van blijven eten. 

♥ Zaterdag
Eerst even borrelen, wat in deze tijd wel vaak vooraf gaat aan het avondeten. Daarna uit eten in eigen huis. De burgers, frietjes en verschillende bijgerechten van een lekker restaurant lieten we bezorgen vanavond. Met kaarslicht en wijn, maar wel lekker in pyjama. 

♥ Zondag
Eén van mijn lievelingsgerechten op dit moment: champignons-spinazie-roomsaus. Met gevulde pasta. Meestal ga ik voor ricotta met eekhoorntjesbrood. Het is vooral veel paddenstoelen, maar dat vind ik niet zo snel te veel tegenwoordig. 

Wat was jouw meest geslaagde avondmaaltijd van de afgelopen week? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Zondag 17 mei 2020 19:57
Wat leuk om te lezen!

Die verspakketten zijn echt een uitkomst haha
Hoe maak je de champignons-spinazie roomsaus?
Tiger Lily - Maandag 18 mei 2020 11:06
Ik doe meestal:

Champignons bakken, spinazi erbij, pakje kookroom erdoor, op smaak maken en klaar.
ZoetSnoepje - Zondag 17 mei 2020 20:40
Yumm ! heerlijk allemaal, mijn lievelings maaltijd is hutspot met kruiden en een vegan pittige zigeuner snitchel, ik heb een nieuwe ontdekt ze zijn net op de markt, ze zijn nieuw het heet The blue butcher, ze worden verkocht bij de hoogvliet en plus, heel erg lekker pittig is het en helemaal vegan! daar ben ik erg blij mee dat er veel vegan producten zijn in de supermarkten. zo kan ik als vegan toch lekker genieten van eten, en het helpt me ook in herstel als ik vegan eet dan voel ik me minder schuldig.
ZoetSnoepje - Zondag 17 mei 2020 20:46
Ik voel me minder schulidg om ik dan denk dat ik wat goeds doe voor de planeet en dieren. Xxx
Misty - Zondag 17 mei 2020 23:10
Lekker weekje! Mijn enige gelukte kookavond was broccolischotel met zoete aardappel en paprika. Lekker hoor!
AnneSimons - Maandag 18 mei 2020 00:31
Dat ziet er echt super uit!
Hoop dat je ervan hebt genoten :) ♥
Je kunt zo een kok worden haha

Ik heb vandaag mijn eigen eiersalade gemaakt voor op brood voor bij de soep. En die was best lekker :)
I. - Maandag 18 mei 2020 08:42
Wow, hebben jullie de site veranderd? Mooi!!
Floor - Maandag 18 mei 2020 18:49
Ik vind de achtergrond ook mooi. Wel vind ik de titels van de blogs wat minder professioneel overkomen vanwege het dikgedrukte (en ook het lettertype denk ik).
Tiger Lily - Maandag 18 mei 2020 08:54
Ziet er top uit!!

Moet eerlijk zeggen dat ik gek ben op koken en mijn maaltijden zelden mislukken :) . Maar meest geslaagde deze week was de biefstuk gisteren met aardappelgratin en sperziebonen
sunny - Maandag 18 mei 2020 09:50
ziet er vooral erg luxe en duur uit, kan me soms bijna niet voorstellen dat dit normaal is? dat is voor de meesten van ons niet haalbaar
zou je ook eens iets meer budget/realistischer willen doen?

dankje voor het delen! fijn voor je dat dit allemaal mogelijk is voor je, hopelijk voor mij ook in de toekomst
Lost girl - Maandag 18 mei 2020 14:03
Hey sunny,

Ik verbaasde me hier in het begin ook vaak over. Maar blijkbaar is het toch vrij normaal voor mensen die een goedbetaalde baan en geen eetstoornis hebben. Ik ging er bij een aantal mensen in mijn omgeving eens op letten en daar wordt ook vaak besteld, gebruik gemaakt van duurdere producten en is het normaal om regelmatig uit eten te gaan. Er zijn op gegeven moment ook wel wat blogs geschreven over eten en koken met een budget, maar weet zo niet de titels meer.

Mooie kleurrijke maaltijden. Krijg er nu al honger van als ik er naar kijk haha.
sunny - Dinsdag 19 mei 2020 13:27
hey Lost Girl,

Bedankt voor je reactie! Ik blijf me er toch over verbazen, vroeger toen ik opgroeide aten we ook altijd heel simpel en goedkoop (meestal AVG, 1 of 2x per week pasta, soep, stamppot, patat of pannenkoeken dat soort zaken). Dat deed iedereen in mijn familie. Maar echt nooit elke dag en zeker niet zo ontzettend luxe. Als we een keer luxe aten, dan was het misschien een keertje met de trouwdag van mijn ouders, dan haalden we chinees, dat was dan echt een feest.
Misschien is dat ook wel een beetje waar ik vandaan kom (hoge noorden) en verschil tussen stad en platteland. Ik ben bijna 30, geen eetstoornis meer, maar toch kan ik me niet voorstellen elke dag zo te eten.
Ziet er wle lekker uit inderdaad: krijg er nu ook honger van haha.
Leonie - Maandag 18 mei 2020 14:08
De verspakket van de AH zijn meestal niet zo duur. Mijn man en ik maken ook vaak gebruik van de verspakketten. Simpel te maken en vaak wel lekker! (:
Nadine - Proud2Bme - Maandag 18 mei 2020 15:05
Hi Sunny en Lost Girl,

We hebben hier inderdaad al vaker blogs over gepost, de meest recente is deze van irene: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Tips_voor_goedkope_boodschappen.

Ook heeft Lonneke een 'goedkope recepten' blog geschreven: https://www.proud2bme.nl/Proud2Cook/5x_goedkope_recepten_van_Lonneke

Liefs, Nadine
sunny - Dinsdag 19 mei 2020 13:28
Dankjewel Nadine! Dat wordt gewaardeerd
Anoniem - Maandag 18 mei 2020 15:41
Hoi sunny, ja klopt voor mij is dit ook niet betaalbaar ik vind het niet erg om te zien maar goedkoop eten kan ook lekker zijn. :) en voor andere is dit weer normaal ik ken zelfs mensen die als ontbijt Nasi eten.. voor iedereen is iets anders normaal en dat is helemaal goed.
Helderder - Maandag 18 mei 2020 22:19
Wel mee eens, maar vergeet niet hoe populair maaltijdboxen zoals HelloFresh en Marley Spoon zijn. Ook mega duur vind ik, maar gezien de populariteit toch heel normaal.
Anne - Dinsdag 19 mei 2020 09:21
Voor mij ook te duur, maar ik vind het juist heel fijn dat ze in deze blogs laten zien wat ze echt normaal eten! Dat vind ik juist inspirerend en motiverend. Daar kan ik toch een hoop inspiratie en motivatie uit halen om dat binnen mijn budget ook te doen. Ik zou het juist minder fijn vinden als ze ineens anders gaan eten dan normaal voor een blog zodat het voor iedereen betaalbaar is. Tenzij het een blog is met dat doel, maar niet als het doel van de blog is te laten zien wat voor hen normaal is