Avondeten met Daphne - 4
Het is weer de hoogste tijd voor een kleine tour langs mijn avondmaaltijden. Een tour die nu overigens alleen maar thuis plaatsvindt natuurlijk, het verschilt hoogstens of we aan tafel eten of op de bank. Ik kook veel meer in deze tijd, iets wat ik een hele fijne bijkomstigheid vind! Ik word er beter in en krijg er nog meer plezier in. Neemt niet weg dat ik nog altijd graag eten bestel of naar de pizzeria loop voor mijn lievelingspizza van die maand.
♥ Maandag
Zoals in de blog met onze favoriete recepten van maart al kon lezen, heb ik de verspakketten van Albert Heijn ontdekt. Er is een rode curry en een groene, die wissel ik eigenlijk elke week af. Deze maandag was het weer tijd voor de rode.
♥ Dinsdag
Pasta met ballen! Met een simpel tomatensausje, groenten erbij en mozzarellabolletjes. Simpel en lekker!
♥ Woensdag
Woensdag is mijn vrije dag en zeker in deze periode heb ik dan alle tijd om uitgebreid te koken. Al heel lang wilde ik een vegetarische moussaka maken. Nu zag ik dat de Albert Heijn ook hier een verspakket van heeft, dat geeft hoop! Door deze pakketten lukt het me namelijk om gerechten te maken die eerder niet zo'n succes werden. Hij was lekker!
♥ Donderdag
Het was een lange dag en er volgde nog een chatavond, dus de zin om te koken was nergens te bekennen. Dit bord pad thai heb ik wel vanuit het bakje op het bord gelegd. En de nootjes ook zelf erover heen gestrooid. ;-)
♥ Vrijdag
Ik wilde al een tijdje vegetarische hotdogs maken. Met vegetarische worstjes, zuurkool en gebakken uitjes erover. Het smaakte prima! Vaak maken we naast zo'n soort gerecht nog een grote salade, waar we de hele avond van blijven eten.
♥ Zaterdag
Eerst even borrelen, wat in deze tijd wel vaak vooraf gaat aan het avondeten. Daarna uit eten in eigen huis. De burgers, frietjes en verschillende bijgerechten van een lekker restaurant lieten we bezorgen vanavond. Met kaarslicht en wijn, maar wel lekker in pyjama.
♥ Zondag
Eén van mijn lievelingsgerechten op dit moment: champignons-spinazie-roomsaus. Met gevulde pasta. Meestal ga ik voor ricotta met eekhoorntjesbrood. Het is vooral veel paddenstoelen, maar dat vind ik niet zo snel te veel tegenwoordig.
Wat was jouw meest geslaagde avondmaaltijd van de afgelopen week?
♥
Gerelateerde blogposts
Reacties
Die verspakketten zijn echt een uitkomst haha
Hoe maak je de champignons-spinazie roomsaus?
Champignons bakken, spinazi erbij, pakje kookroom erdoor, op smaak maken en klaar.
Hoop dat je ervan hebt genoten :) ♥
Je kunt zo een kok worden haha
Ik heb vandaag mijn eigen eiersalade gemaakt voor op brood voor bij de soep. En die was best lekker :)
Moet eerlijk zeggen dat ik gek ben op koken en mijn maaltijden zelden mislukken :) . Maar meest geslaagde deze week was de biefstuk gisteren met aardappelgratin en sperziebonen
zou je ook eens iets meer budget/realistischer willen doen?
dankje voor het delen! fijn voor je dat dit allemaal mogelijk is voor je, hopelijk voor mij ook in de toekomst
Ik verbaasde me hier in het begin ook vaak over. Maar blijkbaar is het toch vrij normaal voor mensen die een goedbetaalde baan en geen eetstoornis hebben. Ik ging er bij een aantal mensen in mijn omgeving eens op letten en daar wordt ook vaak besteld, gebruik gemaakt van duurdere producten en is het normaal om regelmatig uit eten te gaan. Er zijn op gegeven moment ook wel wat blogs geschreven over eten en koken met een budget, maar weet zo niet de titels meer.
Mooie kleurrijke maaltijden. Krijg er nu al honger van als ik er naar kijk haha.
Bedankt voor je reactie! Ik blijf me er toch over verbazen, vroeger toen ik opgroeide aten we ook altijd heel simpel en goedkoop (meestal AVG, 1 of 2x per week pasta, soep, stamppot, patat of pannenkoeken dat soort zaken). Dat deed iedereen in mijn familie. Maar echt nooit elke dag en zeker niet zo ontzettend luxe. Als we een keer luxe aten, dan was het misschien een keertje met de trouwdag van mijn ouders, dan haalden we chinees, dat was dan echt een feest.
Misschien is dat ook wel een beetje waar ik vandaan kom (hoge noorden) en verschil tussen stad en platteland. Ik ben bijna 30, geen eetstoornis meer, maar toch kan ik me niet voorstellen elke dag zo te eten.
Ziet er wle lekker uit inderdaad: krijg er nu ook honger van haha.
We hebben hier inderdaad al vaker blogs over gepost, de meest recente is deze van irene: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Tips_voor_goedkope_boodschappen.
Ook heeft Lonneke een 'goedkope recepten' blog geschreven: https://www.proud2bme.nl/Proud2Cook/5x_goedkope_recepten_van_Lonneke
Liefs, Nadine
In mijn omgeving is de manier waarop Daphne eet heel normaal, en word helemaal niet als duur gezien. Vrijwel iedereen die ik ken eet zoals zij, juist de aardappels/vlees/groente standaard is in mijn omgeving zeldzaam.
Ik ben 34, en ook toen ik opgroeide was 'luxe' eten in mijn omgeving normaal, ik denk dat het er gewoon aan ligt of je ouders en vrienden Bourgondiërs zijn of wat zuidelijker wonen.
En nee, het is niet omdat wij of mijn vrienden rijk zijn.