Ik had niet geleefd

 

RosemarijnHet begon toen ik vier was, ik werd nooit geaccepteerd. Ik was altijd 'te dik en te lelijk' om mee te doen met spelletjes. In het begin geloofde ik het niet, maar na een paar maanden geloofde ik het steeds meer, en werd ik steeds onzekerder.

Ik kan me nog herinneren dat ik toen ik 5 was, voor de spiegel stond, en aan mijn moeder vroeg of ik dik was. Ze zei dat ik een beetje stevig was, maar dat dat zo hoorde. Ik geloofde haar toen al niet. Door de jaren heen werd ik nog steeds gepest, soms zelfs zo erg dat ze me in elkaar sloegen, en bedreigden. Ik fietste nooit zonder te huilen en te bidden naar huis.

Het ging slecht met me, tot ik verhuisde. Ik ging naar een nieuwe school, daar ontmoette ik veel nieuwe mensen, en een paar geweldige vriendinnen. Dat was nieuw voor me, want vriendinnen had ik nooit gehad. Maar tot mijn spijt werd ik toch steeds meer gepest.

Toen ik op mijn 12de eindelijk in de 1ste klas terecht kwam, werd het me teveel. ik had vaak fases dat ik mijn eten wegsmeet, want ik vond mezelf te dik. Het is altijd bij fases gebleven, totdat ik in de 3e klas Pro-ana sites leerde kennen.

Ik begon op het forum te lezen, en het sprak me aan. Ik ben meteen gestopt met ongezonde dingen eten, en de volgende dag at ik heel weinig. Ik sportte heel veel, en loog iedereen voor dat er niks aan de hand was, of dat ik al weer bezig was. Niemand mocht het weten. Doordat niemand het wist, vocht ik alleen. Het deed pijn, en ik wist niet wat ik ermee moest, met deze emoties. Ik begon in mezelf te krassen, zo diep dat mn littekens nog goed zichtbaar zijn.

Een paar weken geleden ging ik weer naar dat Christelijke kamp, waar ik mijn vriendje en mijn vrienden allemaal weer zou zien. Ik zag ertegenop, want ik vond mezelf nog steeds te dik. Maar toen realiseerde ik me, dat het voelde alsof het hele afgelopen jaar een zwart gat in mijn geheugen was. Ik had niet geleefd, zo voelde het.

Ik realiseerde me toen pas dat ik helemaal niet dun hoef te zijn. Ik ben gemaakt naar God's beeld, ik ben zijn kind, zijn creatie, en ik ben goed zoals ik ben. Mijn relatie met God was verwaterd, en ik voelde me schuldig, maar wist dat ik niet tot hem kon komen met alles wat dit jaar was gebeurd.

Iemand is voor me gaan bidden, en ik ben op dat kamp meteen naar een psycholoog gegaan. Mijn vriendje ging mee, hij heeft me heel erg geholpen in deze tijd. Nu ben ik weer terug, hier thuis, en lijkt het alsof alles weer terug bij af is. Ik voel me schuldig. Ik ben opzoek naar hulp, maar de wachtlijsten lijken eindeloos.

Als je wilt afvallen: ga alsjeblieft niet naar Pro-ana sites, het kan je leven verpesten, het kan je vriendschappen verpesten, het kan alles verpesten.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

margreet - Dinsdag 7 september 2010 12:23
Heel knap dat je hier je verhaal verteld.
Ik hoop dat je snel de hulp krijgt
die je nodig hebt.
Ik denk aan je!
liefs
manoiempje - Dinsdag 7 september 2010 14:52
super goed van je!!!en goed dat je hulp heb gezocht want als je het alleen wilt doen..nou dat gaat moeilijk..hoop dat je snel word geholpen en dat je snel weer tevreden met jezelf kan zijn!!..

liefs manoniempje en be strong girl
ashanti - Dinsdag 7 september 2010 17:24
Hey meid, wat een lef heb je , dat je je verhaal met ons deelt.
En de wactlijste zijn idd lang, maar blijf volhouden!
Veel liefs xxx.
roos - Dinsdag 7 september 2010 18:02
mooi hoe je geloof je zo heeft geholpen, en je heeft geleerd dat jij bent wie jij bent, en wie je hoort te zijn!
Faranak - Dinsdag 7 september 2010 18:34
Lieve lieve lieve roos,
ik heb dit verhaal nathuurlijk al eerder gehoord, maar ik wist nooit dat je der al zoveel jaar mee zit. God houdt van je en dat weet je zoals je al zij god heeft je zo gemaakt roos. zoals god jou wou zien zo houdt god van je! en zoveel andere mensen ook! en ik hoop echt dat je dat inziet! liefje ik wens het beste voor je dat weetje, en ik weet zeker dat alles goed met je gaat komen, en we gaan elkaar heel snel weer zien, ik ga weer voor je bidden en ik wens je het beste toe popje, je bent een topper

I love you
God's blessing
cheyenne - Donderdag 9 september 2010 20:44
echt heel goed verhaal!
iedereen is goed zoals die is!
Rose Ann - Maandag 27 september 2010 21:37
update: morgen ga ik naar de 3e psycholoog, ik hoop dat het goed gaat, met mij gaat het wat minder.
ik blijf alles nog heel moeilijk vinden.

heel erg bedankt voor alle steun
Monique - Donderdag 23 december 2010 00:19
Hey
Goed dat je hulp zocht!
Ik ben mijn vriendin kwijt doordat zij anorexia had.
Ik was samen met een vriend naar onze mentor gegaan en die heeft een gesprek met haar en haar moeder gehad.
Ze kwam huilend het gesprek uit en ze is niet meer zo aardig en lief, maar ze eet wel weer normaal.
Groetjes
mir - Maandag 16 mei 2011 20:58
Wouw, eerlijk verhaal en weetje wat ik eigenlijk wel echt opbouwend vind? Om te weten dat er meer christenen zijn die vechten met een eten! Ik kan het ook gewoon echt niet geloven dat God van mij houdt maar het is toch zo omdat HIJ het zegt:D
sophie - Woensdag 14 september 2011 18:19
Hallo, Mijn naam is Sophie en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Regie-Documentaire aan de Nederlandse Films en Televisie Academie. Ik ben op dit moment bezig met een vrije opdracht en zou erg graag een documentaire maken over slanke/magere mannen en/of vrouwen die daar trots op zijn.

Ik benadruk alleen het Positieve aan wat jij MOOI vindt aan jezelf. Zou je graag mee willen werken aan mijn documentaire neem dan contact met mij op. Je kunt me mailen op sophiedros@gmail.com Groetjes Sophie
sophie - Maandag 21 augustus 2017 23:51
woow wat een heftig maar mooi verhaal.
God houd van je x

Jesaja 43:4 je bent zo kostbaar in mijn ogen en ik houd heel veel van je ♥ ♥
sophie - Maandag 21 augustus 2017 23:54
ik zit nu midden in een depressie van 4 jaar al.. en ja stemmen in mn hoofd zeggen constant dat ik moet afvallen. #struggle . ik haal kracht uit mijn geloof... ♥
ik hoop dat alles nu best goed met je gaat x !
sophie - Maandag 21 augustus 2017 23:54
ik zit nu midden in een depressie van 4 jaar al.. en ja stemmen in mn hoofd zeggen constant dat ik moet afvallen. #struggle . ik haal kracht uit mijn geloof... ♥
ik hoop dat alles nu best goed met je gaat x !