Trots op mezelf van Nicole Hoeymans

 

Nicole Hoeymans is 24 en heeft al een heel leven achter zich, een leven waar ze niet altijd graag aan terugdenkt. Misschien ken je Nicole wel van de berichten die ze namens het Proud Team achterlaat in dagboeken, van verschillende blogs op Proud2Bme of van de Proud2Meet in Eindhoven. Nicole werkt als ervaringsdeskundige voor Proud2Bme én voor GGZ Eindhoven. Ze groeide op als een spontaan meisje, actief en altijd in voor gekkigheid. Helaas veranderde haar leven drastisch toen ze naar de middelbare school ging. Kort geleden kwam Nicole haar boek uit met de titel: Trots Op Mezelf.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

Nicole stelde vroeger hoge eisen aan zichzelf, werkte hard, maar kon het allemaal toch niet bijbenen. Hierdoor ging ze enorm aan zichzelf twijfelen en trok ze zich terug. Van een vrolijk en spontaan meisje, veranderde ze in een teruggetrokken, onzeker en ongelukkig meisje. Om zichzelf en de wereld te ontvluchten begon ze zichzelf te beschadigen. Maar waar ze dacht dat ze op deze manier grip op haar leven kon krijgen, bleek ze de controle daarentegen juist steeds verder te verliezen... Zo ver dat ze moest worden opgenomen in een gesloten instelling. Helaas ging het hier alleen maar slechter met haar en ontwikkelde ze zelfs een ernstige eetstoornis.

Nu, jaren later, gaat het goed met Nicole. Ook Proud2Bme heeft bijgedragen aan haar herstel. Nu helpt ze graag andere mensen. Geïnspireerd door haar eigen ervaringen en Proud2Bme heeft ze het boek 'Trots op mezelf' samengesteld, vol tips, leuke opdrachten en levenswijsheden die haar hebben geholpen uit een moeilijke periode op te krabbelen.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

We stelden Nicole 5 vragen over haar boek Trots Op Mezelf.

Hoe kwam je op het idee om dit boek te maken?
Het begon als een afscheidscadeautje voor een groepsgenootje uit mijn therapiegroep. Ik wilde iets maken wat haar zou kunnen afleiden van haar negatieve gedachten en neigingen om zichzelf te beschadigen. Zo schreef ik een handgeschreven boekje met allemaal leuke opdrachtjes om op deze moeilijke momenten te gaan doen. Een boekje wat steun zou kunnen bieden, en waarin je lekker van je af kon schrijven. Ze was hier erg blij mee en is hier toen ook echt mee aan de slag gegaan.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

Stiekem, wilde ik zelf ook wel zo'n positiviteitsboekje. Het leek mij dat heel veel mensen daar iets aan zouden kunnen hebben. Ik was toen ook al regelmatig op Proud2Bme te vinden, waarop ik Scarlet mailde met dit idee. Vanaf toen, inmiddels ruim 4 jaar geleden, is het balletje gaan rollen. Inmiddels mag ik niet meer spreken over een boekje, maar is het een flink boek geworden. Ik vind het heel erg leuk, dat het nu ook echt word uitgegeven.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

Hoe was het om dit boek te maken?
Ik heb altijd al een eigen boek willen uitbrengen. Ik heb zelf een aantal moeilijke jaren achter de rug, waarin ik merkte dat schrijven voor mij een hele belangrijke uitlaatklep was. Schrijven hielp mij om dingen een plekje te geven en te verwerken. Mijn eerste idee was het schrijven van mijn eigen levensverhaal aan de hand van mijn ervaringen uit mijn opname. Ik heb daarin een hoop ellende meegemaakt, wat voor mij erg traumatisch is geweest. Ik heb mezelf toen wekenlang op mijn kamer opgesloten, om deze ervaringen op papier te krijgen. Dit bleek echter nog zo'n gevoelig thema, dat ik daar niet echt beter van werd. Toen kwam ik op het idee om een trots doeboek te maken. Daar kreeg ik al gauw heel veel energie en inspiratie van. Het was ontzettend leuk om spreuken te verzamelen, opdrachten te bedenken en lijstjes met tips samen te stellen. Hoewel ik zelf nog midden in mijn herstel van mijn eetstoornis zat, haalde ik hier veel kracht en motivatie uit. Het boek bevat dan ook veel tips en handvatten die ook voor mij heel belangrijk zijn geweest. Daarnaast had ik weer een belangrijk levensdoel, namelijk mijn eigen boek uitgeven!

trots op mezelf Nicole Hoeymans

3. Wat hoop je met het boek te bereiken?
Ik hoop dat het boek heel veel mensen een steuntje in de rug kan bieden. Het boek kan je helpen bij de zoektocht naar wie je bent en wat je wil bereiken. Daarnaast hoop ik dat de opdrachten en tips anderen kan helpen zichzelf te leren accepteren en daarmee hun zelfvertrouwen te vergroten. Ik wil mensen laten beleven dat ze uniek zijn en ze het verdienen om goed voor zichzelf te zorgen.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

4. Het boek is mooi vormgegeven. Kan je hier iets over vertellen?
Bij het schrijven van het boek had ik een heel duidelijk beeld van hoe het eruit moest komen te zien. Het moest een boek worden, waar je meteen vrolijk van werd als je het open sloeg. In de praktijk bleek het best wel ingewikkeld om het beeld wat ik in mijn hoofd had, over te brengen aan de uitgever en vormgever. Een proces waarin ik moest aangeven hoe ik het graag wilde, waarbij ik ontzettend veel geleerd hebt.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

Uiteindelijk heb ik alle plaatjes, achtergronden, lettertypes enz. uitgezocht en letterlijk opgeschreven waar wat moest komen. Stressvol, maar uiteindelijk de moeite waard geweest. Ik houd van de vintage stijl en de vrolijke stijl van de flow.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

5. Wat maakt jouw boek uniek?
Je kunt het boek helemaal persoonlijk maken met eigen foto's, teksten, gedachten en creatieve uitspattingen. Jij hebt zelf de rechten als eigenaar van je eigen boek.

trots op mezelf Nicole Hoeymans

In het boek vind je vele tips en levensspreuken die je houvast kunnen bieden, maar ook ludieke opdrachten die je helpen om je leven vanuit een ander perspectief te bekijken en te beleven. Ervaar het zelf en creëer je eigen unieke trotse boek!

trots op mezelf Nicole Hoeymans

Het boek is vanaf nu voor 24,50 euro verkrijgbaar via Bol.com.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 27 oktober 2014 16:03
Wat mooi,
Deze bestel ik meteen
question - Maandag 27 oktober 2014 16:14
lijkt me geweldig!
Super gedaan, mijn complimenten.
Anoniem - Maandag 27 oktober 2014 16:22
Aangekocht, en binnen 2 dagen al bij mij thuis
Spannend !
joya83 - Maandag 27 oktober 2014 16:24
super, als ik het geld zou hebben zou ik het ook kopen!
Kaylee - Maandag 27 oktober 2014 16:28
Heel leuk en goed idee!
Zou het graag willen kopen, het is alleen wat te duur voor me..;(
nijn - Maandag 27 oktober 2014 16:36
wow ik ga hem ook bestellen :) echt heel gaaf
Quirine - Maandag 27 oktober 2014 16:41
Heel mooi en bijzonder Nicole!
Ben ook in overweging om hem te kopen!

Liefs
Smurf - Maandag 27 oktober 2014 16:41
Ik heb het boek ook besteld. Gewoon als cadeautje voor mezelf :)
Prue - Maandag 27 oktober 2014 16:57
Leuk gedaan!
Maanmeisje - Maandag 27 oktober 2014 17:04
Wow, dat lijkt me een heel leuk en mooi boek. Wat een goed idee! Als ik het geld had, had ik het waarschijnlijk ook gelijk besteld. Something to be proud of Nicole!
QQQ - Maandag 27 oktober 2014 17:16
Gaaf!!
Aine - Maandag 27 oktober 2014 17:33
Ga hem meteen bestellen, echt zo geweldig dat je een boek heb geschreven Nicole!!
Sharon - Maandag 27 oktober 2014 17:41
Besteld Nicole!
Kei gaaf dat je een eigen Doe-boek uit hebt gebracht. Hier mag je echt heel erg trots op zijn meid!
Liefs,
Sharon
Maan - Maandag 27 oktober 2014 18:20
Leuk Nicole!!
Ton - Maandag 27 oktober 2014 19:16
Waar en hoe kan ik dit boek bestellen ? Ik zie mezelf terug in Nicole haar situatie Helaas moet ik nog een lange weg gaan
cleintje - Maandag 27 oktober 2014 19:22
Super gaaf initiatief als ik weer geld en mezelf dat durf te gunnen ;) zal ik hem ook bestellen
*Esther* - Maandag 27 oktober 2014 19:32
Wat mooi! Ik ben benieuwd :)
Ton - Maandag 27 oktober 2014 19:33
Heb gevonden waar ik het boek kan bestellen Ik ga het gelijk doen bedankt Nicole voor het schrijven van dit boek Ik zal het meenemen naar de therapieën die ik krijg op het ziekenhuis Gr Ton
*** - Maandag 27 oktober 2014 19:52
Wat een leuk idee! Hij deed me trouwens meteen denken aan de Flow. Met als verschil dat ik bij de Flow meestal enkel maar naar de tekeningen kijk en ik jouw boek ook echt zou lezen/gebruiken.
Justmarr - Maandag 27 oktober 2014 21:25
Supergaaf!

Ik vind de vormgeving van Flow ook erg leuk. Ik heb je boek besteld, ik ben benieuwd en laat je snel weten wat ik ervan vind..

Liefs Marja
sneeuwvlokje - Maandag 27 oktober 2014 22:30
Wat mooi!
Spike - Maandag 27 oktober 2014 22:35
Gefeliciteerd met de uitgave van je boek ! Knap dat je dat voor elkaar hebt.
N.I.91 - Dinsdag 28 oktober 2014 00:25
Knap van je Nicole!
S. - Dinsdag 28 oktober 2014 09:22
Wauw Nicole de titel van je boek zegt het al: je mag trots zijn op jezelf. Wat een insipratie en motivatiebron ben jij! Ik ga jouw boek voor sinterklaas vragen.
marleen2502 - Dinsdag 28 oktober 2014 10:06
ik heb het op mijn verlanglijstje voor kerst gezet :)
Asmae - Dinsdag 28 oktober 2014 10:45
Zo mooi!
Sharon - Dinsdag 28 oktober 2014 12:44
Nicole: Mag ik jou "doeboek" vrijdag 21 november mee nemen naar de meet in Eindhoven want dan kom ik weer. Ik heb hem overigens nog niet binnen maar als het goed is morgen.
Liefs,
Sharon❤️
Ingrid - Dinsdag 28 oktober 2014 13:03
Mooi voor kerst als cadeau, respect voor jou Nicole. Ik wens je een fijn en warm leven toe. Je bent een inspiratie voor anderen die ook niet graag terug kijken op hoe hun leven is verlopen. Lekker vooruit nu vol nieuwsgierigheid, hoop, positieve energie en kracht! Ben erg benieuwd naar jou boek. Liefs van Ingrid
xBente - Dinsdag 28 oktober 2014 14:54
Wauw gaaf zeg!
c - Dinsdag 28 oktober 2014 16:36
Ik ga hem ook kopen ben bijna jarig en krijg een bol.com bon
nijn - Dinsdag 28 oktober 2014 17:39
ik heb hem besteld :)
hopelijk gaat ie me door de moeilijke momenten helpen
Toon - Dinsdag 28 oktober 2014 18:55
ook ik heb het boek net besteld. komt morgen al...
Jelle - Dinsdag 28 oktober 2014 21:09
Leuk!
Sharon😄 - Woensdag 29 oktober 2014 20:53
Ik heb je boek sinds vandaag in huis. Wauw, echt een pracht exemplaar. Wat kan jij TROTS op jezelf zijn meid. Ik vul het boek op mijn gemak in, samen met hulp van anders mensen op me heen. Mensen waar ik van houd, die me daar bij kunnen helpen. Ik vind in ieder geval dat je echt HEEL erg trots mag zijn op je boek!
anoniem - Donderdag 30 oktober 2014 00:00
Het boek ontvangen.
Helemaal blij mee
Vader Nicole - Donderdag 30 oktober 2014 08:38
Nicole we zijn heel trots op je en we hopen dat je boek heel veel mensen op dit forum zal helpen om hun problemen te overwinnen en er uiteindelijk net zo goed uit te komen als jij. Uiteindelijk zal iedereen de kracht bij zichzelf moeten vinden.
Proud2byourdad
Nicole - Donderdag 30 oktober 2014 08:53
Wauw, wat een leuke reacties haha. En een verrassing van mijn Papa, haha :D

Dankjewel lieve Proudies, ik hoop dat heel veel van jullie steun van het boek zullen hebben.

Liefs,
Nicole
Anoniem - Maandag 10 november 2014 18:17
Ik heb erg veel aan het boek.
Heidi193 - Maandag 10 november 2014 22:44
Wat mooi Nicole, bijzonder :-)!
anoniem - Dinsdag 11 november 2014 19:19
wouw! wat mooi gedaan, ga het boek kopen!
Ik heb zelf een eetstoornis gehad en dat was echt super moeilijk, het ging precies hetzelfde, ben er nu een half jaar vanaf maar nog zit je nog steeds te denken: heb ik genoeg gegeten of moet ik nog iets meer eten. je hele leven is omgedraaid toen je het nog niet had. Mijn complimenten!!
Star* - Vrijdag 20 februari 2015 16:50
Ik heb het boek mogen in kijken bij mijn dietiste en het is echt super! Ben trots op je Nicole!

(heb je pas gesproken, je weet denk ik wel wie ik ben : )
Star* - Vrijdag 20 februari 2015 16:51
Ohja, ik wilde nog zeggen. Eigenlijk zouden ze dit boek standaard op scholen moeten gebruiken.
x_Marloes - Maandag 23 februari 2015 11:40
Ik vind je doe-boek echt super gaaf! Ik heb het bij een vriendin gezien en ook zij vond het super gaaf en helpend!
Ik vraag me alleen af hoe je de binnenkant van het boek hebt gedaan. De lay-out zeg maar. Heb je dat door iemand laten doen of had je daar zelf een programma voor?

lucky me - Donderdag 9 april 2015 11:08
Wat een leuk idee , ik zit inmiddels 3weken thuis omdat ik overspannen ben en dit lijkt me wel iets wat mij kan gaan helpen.
Scorpiors - Maandag 27 april 2015 18:11
Leuk gemaakt.
Denk dat je veel meiden wel blij maakt!
Groetjes.
shinymoon - Vrijdag 9 oktober 2015 20:12
Leuk idee Nicole!

Ziet er erg gaaf uit!

Groetjes.
Anoniem - Zaterdag 28 november 2015 20:59
Wow!
Je verhaal heeft mij geraakt.

Ik heb diep respect voor de wijze waarop jij jezelf weer terug naar de top hebt geknokt!

Dank voor het delen. Ik haal er heel veel vertrouwen en motivatie en inspiratie uit!
Anoniem - Zaterdag 28 november 2015 20:59
Wow!
Je verhaal heeft mij geraakt.

Ik heb diep respect voor de wijze waarop jij jezelf weer terug naar de top hebt geknokt!

Dank voor het delen. Ik haal er heel veel vertrouwen en motivatie en inspiratie uit!
johan - Zondag 17 januari 2016 11:21
Wat fijn om je zo te zien en dat je je verhaal deelt op zo'n mooie mannier. We hebben samen in Parnassia in de groep gezeten. Veel sterkte en kracht bij je werk
paula - Zaterdag 23 oktober 2021 21:45
Nicole, een hele prestatie. ik zied at deze berichten van 2014 zijn. hoe ggaat het nu met je?