Amour Chapters: inspiratie voor herstel met winactie

 

Vandaag gaan we in gesprek met Julia Vaessen, die je misschien al kent van haar Instagram account: Amour Chapters. Julia is 22 jaar, studeert HBO verpleegkunde en heeft daarnaast haar online social media platform. Hierop plaatst ze wekelijks posts over eetstoornissen, mentale gezondheid en herstel. Dit doet ze uit haar eigen ervaring, omdat ze zelf momenteel herstellende is van haar eetstoornis. "Dat sterke stereotyperende beeld van eetstoornissen moeten we doorbreken", aldus Julia.

Je bent heel zichtbaar online. Een eigen website en een social media account waarmee je mensen wilt motiveren in herstel en op het gebied van zelfvertrouwen. Waarom vind je dat belangrijk?

"Klopt! Ik vind het enorm belangrijk dat hier steeds meer over wordt gepraat. Toen ik een paar jaar geleden begon met mijn herstel bezocht ik jullie website veel, maar voor de rest vond ik dat er weinig online was voor mensen met een eetstoornis. Of dat er überhaupt werd gepraat over herstel, een laag zelfbeeld of mentale gezondheid in het algemeen. Ik vond dat best lastig en ik voelde me daardoor vaak eenzaam.

Toen bezocht ik voornamelijk veel Engelse websites en blogs. Ik bekeek veel Engelse YouTube video’s en volgde veel Engelse Instagrammers. Zoiets miste ik in het Nederlands. Ik vertaalde vaak de teksten voor mijzelf en besefte later dat ik hiermee ook anderen kon gaan helpen. Ik merk dat ik mij meer verbonden voel met mijn eigen Nederlandse taal en dat je dan ook met anderen hierover in gesprek kan gaan."

Heb je hier een doel mee voor ogen? Wanneer is dat doel bereikt?

"Op dit moment ben ik al zo dankbaar voor de mensen die ik mag helpen met mijn social media platform en sinds kort ook mijn eigen producten. Als ik al één iemand kan helpen of inspireren is mijn doel al bereikt. 

In de toekomst hoop ik steeds meer mensen te mogen helpen en lezingen te geven over eetstoornissen. Ook hoop ik meer producten te mogen ontwerpen om iedereen die aan het herstellen is te ondersteunen en misschien ooit - omdat ik ook verpleegkunde studeer - een eigen praktijk. Of ik zou iets in de richting van coaching willen doen voor mensen met een eetstoornis of eetproblematiek."

Hoe verhoudt jouw eigen herstel zich tot je platform?

"Amour Chapters heeft mij ontzettend geholpen in mijn herstel. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, ik deel posts die voor mij ook helpend zijn, krijg tips van anderen en het geeft ook een extra steuntje in de rug. Als ik het lastig heb, deel ik dat ook en dan krijg ik zoveel lieve reacties van volgers. Het voelt echt als een warme, veilige community."

Wat zijn de voor- en nadelen van een recovery account?

"Het grootste voordeel is dat je je niet alleen voelt. Dat het oké is, dat je je begrepen voelt en dat je met elkaar erover kan praten. Ik denk dat dat zó belangrijk is in herstel. Soms lijkt het alsof je de enige bent die hiermee aan het dealen is en dat niemand je begrijpt. Maar als je eerlijk en open bent over de dingen die in je omgaan, merk je toch dat veel mensen dit ook hebben en dan kan je elkaar ook écht helpen. Ik vind het mooi hoe we met de hele community tips delen en elkaar steunen.

Het nadeel aan een recovery account kan zijn dat je je gaat vergelijken. Hoe ver iemand is met herstel of hoe diep iemand misschien toch nog in een eetstoornis zit. Wat ik ook merk is dat je soms nog veel bezig kan zijn met de eetstoornis, ook al sta je al ver in herstel. Het is heel belangrijk om bij jezelf na te gaan waarvoor je het doet als je zo'n account hebt. En of het écht helpend is. Daarnaast is het heel belangrijk om te zorgen dat je recovery accounts volgt die jou helpen. Als iets je triggert moet je diegene ook echt ontvolgen, want jouw herstel is het allerbelangrijkste."

Je wilt taboes doorbreken schrijf je. Tegen welke taboes en stigma's liep jij aan?

"Dat zijn er ontzettend veel. Ik ben in mijn herstel zo vaak tegen onbegrip, onwetendheid, stereotypering en vooroordelen aangelopen. Ik merk dat zelfs nu nog in mijn omgeving, terwijl die al een aantal jaar dingen horen over eetstoornissen en herstel van mij. 

Het belangrijkste stigma dat ik wil doorbreken is het stereotyperende beeld en de vooroordelen over mensen met een eetstoornis. Er bestaat (helaas) nog een sterk stereotyperend beeld over iemand met een eetstoornis en dat is zó jammer. Ik denk mensen met een eetstoornis het hierdoor lastig vinden om erover te praten, maar ook dat velen geen hulp durven zoeken. Omdat ze niet voldoen aan dat plaatje."

 

Hoe kunnen mensen ermee omgaan als ze daar tegenaan lopen?

"Hoe eng het misschien klinkt, maar het helpt om het te delen en erover te praten. Vaak is het ook onwetendheid van mensen, omdat er in de media nog te vaak een bepaald beeld wordt gepresenteerd als het gaat over eetstoornissen. We kunnen het niemand kwalijk nemen, maar wat we wél kunnen doen is het gesprek aangaan. Uitleggen wat een eetstoornis óók kan zijn en delen wat een eetstoornis voor jóu is, als je die zelf hebt.

Ik maak veel posts over dingen die je beter niet kan zeggen tegen iemand met een eetstoornis, maar ook posts over hoe een eetstoornis er op verschillende manieren uit kan zien. Dit zijn posts die je bijvoorbeeld kan delen met je omgeving, familie en vrienden. Tegelijkertijd hoop ik ook dat mensen het lezen en denken: 'Hey wacht eens even. Misschien ben ik op een ongezonde manier bezig met mijzelf en misschien moet ik hier hulp bij zoeken...' Het belangrijkste is toch erover te praten en open te zijn, naar mijn mening."

Je post elke maand een herstel-uitdaging-kalender. Wat is dat precies en hoe komt deze tot stand? 

"Elke maand kom ik met een nieuwe uitdaging-kalender. Ik maak hier een post van en mensen taggen mij in hun story als ze meedoen. Ik repost deze dan weer in mijn story, om zo dus met zijn allen eetuitdagingen aan te gaan. De eerste twee maanden had ik best specifieke challenges, maar de afgelopen twee maanden zijn ze minder specifiek en kan iedereen de challenge wat meer persoonlijk invullen. Ik vind het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen op zijn eigen manier, omdat iedereen natuurlijk ook op een andere plek staat in zijn of haar herstel."

Ga jij zelf nog uitdagingen aan? Wat is momenteel de grootste?

"Voor mij zijn de uitdagingen op de kalender geen uitdagingen meer. Eerder heb ik dit soort uitdagingen veel gedaan met mijn coach. Ik had een hele lijst die ik moest afwerken, waaronder croissantjes. Deze vond ik in het begin heel erg eng en mijn uitdaging was om elke week minimaal vier keer croissantjes te eten. Nu kan ik elke week - met ontzettend veel zin -  verse, warme croissantjes bij de bakker halen. Zonder angst of schuldgevoel! 

Op eetgebied heb ik eigenlijk niet veel uitdagingen meer, dat is ontzettend fijn. Het zijn voor mij nu meer gedachtes die in moeilijke tijden omhoog komen, maar hier handel ik niet meer naar. Ik probeer nu veel over mezelf te leren, mijn zelfbeeld te versterken en mijn grenzen aan te geven. Dat zijn voor mij nog grote uitdagingen."

Ik las dat je met een coach werkt aan de laatste restjes van je eetstoornis. Wat heeft jou tot nu toe het meeste geholpen in die eerste fase van herstel?

"Wat ik enorm helpend heb gevonden is schrijven. Zo schreef ik bijvoorbeeld elke ochtend op dat ik die dag voor herstel zou kiezen. Dat ik geen snack ging overslaan, dat ik niet ging luisteren naar mijn eetstoornis. Dat ik meer zou eten als ik meer honger had. Ook schreef ik zinnen op als: 'Ik ben oke, ik ben veilig en mijn gewicht zegt niets over wat voor een leuk persoon ik ben.' Deze zinnen - of affirmaties, zo noem ik ze ook wel - kan je op je spiegel plakken of een achtergrondje creeëren op je telefoon. Zodat je er elke keer aan wordt herinnert.

Daarnaast is je omgeving ook belangrijk. Een goede coach, therapeut, vriendin of steunend familielid is erg fijn. Ik vond en vind het nog steeds ontzettend helpend om te praten over de dingen waar ik tegenaan loop. Door eerlijk te zijn en door aan te geven dat het even niet goed gaat, kunnen mensen je echt helpen en hoef je het niet alleen te doen.

Als laatste wil ik hier aan toevoegen: maak ook van je online omgeving een fijne plek. Social media kan heel helpend zijn, maar ook triggerend. Aan het begin van mijn herstel heb ik echt alle accounts ontvolgt die mij triggerde. Ook al was het maar een klein beetje. Dit heeft mij echt heel erg geholpen!"

Winnen!

Jij maakt kans op een motiverend besteksetje van Amour Chapters! Een set bestaat uit een vork, een mes en een lepel; allemaal voorzien van een motiverende tekst! Hoe maak je kans?! Laat in een reactie onder dit interview weten waarom jij dit voor jezelf, of een ander, zou willen winnen. Wij kiezen drie winnaars uit en zullen dit op donderdag 29 juli onder hun reactie laten weten. Hou deze pagina dus goed in de gaten! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Astrid - Vrijdag 23 juli 2021 19:07
Wat een prachtig en ontroerend interview

Ik maak graag kans voor m'n dochter. Om haar te steunen en haar helpen herinneren dat eten echt niet eng is.
Tamara - Vrijdag 23 juli 2021 19:16
Ik gun onze dochter dolgraag dit bestek setje. Sinds ruim een jaar heeft ES zich laten zien, sinds een half jaar samen het gevecht aangegaan. Het is zwaar, stapje voor stapje en soms mislukt het alsnog. We blijven erin geloven en elkaar steunen. Een pittige tijd. Na lichamelijk herstel volgt de mentale uitdaging. Ze is zo goed bezig ! En we zijn oprecht trots op haar. Xx
Team Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 13:44
Hi lieve Tamara,

Gefeliciteerd! Jij bent één van drie gelukkige winnaars!
Bedankt voor je mooie reactie. Stuur je naam en adres naar info@proud2bme.nl, zodat we het besteksetje naar je op kunnen sturen.

Geniet ervan en ga ervoor samen!

Liefs!
Team Proud2Bme - Donderdag 5 augustus 2021 12:31
Hey Tamara,

We willen je er nogmaals op attenderen dat je het besteksetje gewonnen hebt. Gefeliciteerd! Stuur je naam en gegevens naar info@proud2bme.nl, zodat we het pakketje naar je toe kunnen sturen.

We hopen de komende week iets van je te horen. Mochten we over een week nog geen bericht hebben ontvangen, maken we iemand anders blij met het besteksetje.

Liefs!
Reina - Vrijdag 23 juli 2021 19:17
Prachtig interview! Ik volg Julia al een tijdje op instagram en haar post zijn erg motiverend, herkenbaar en inspirerend!

Ik doe graag mee aan de win actie om de eetmomenten en vooral de eet uitdagingen tijdens mijn behandeling aan te gaan. De mooie en motiverende woorden kunnen daar zeker een stukje in bijdragen 😊
Tiffany - Vrijdag 23 juli 2021 19:22
Leuk interview, ik volg Julia al een tijdje op instagram en ze deelde hele fijne en helpende posts. Ook de challenges zijn leuk die ze deelt en hopelijk kan ik hier ook aan meedoen in de toekomst. Ik zou heel graag willen winnen. Woensdag ga ik voor een paar weken in opname en het lijk mij erg fijn en helpend om dit prachtige bestek te kunnen gebruimen als ik weer thuiskom
Amy - Vrijdag 23 juli 2021 19:29
Wat een ontzettend leuk interview. Ik ga haar gelijk volgen.

Ik wil heel graag het besteksetje willen winnen. Ik woon sinds kort op mezelf en eet dus ook bijna altijd alleen. Ik mis dan echt dat steuntje in me rug en heb heel veel last van eetstoornis gedachten. Het besteksetje zal mij heel veel kunnen steunen tijdens de eetmomenten
Sam - Vrijdag 23 juli 2021 19:49
Wat een mooi interview lieve Juul! ♥ Mij help en motiveer je in ieder geval ontzettend met onze gesprekken en je Posts! Het is ook fijn om je Posts te delen met mijn omgeving, daardoor begrijpen ze het een stuk beter en hebben ze al een hoop vooroordelen minder :)

Ik zou heel erg graag dit PRACHTIGE setje willen winnen. Op het moment speelt er heel erg veel en voel ik me eigenlijk helemaal niet goed, ik verlang enorm naar de veiligheid en controle die mijn eetstoornis me voorheen gaf maar weet ook dat dit me niks gaat brengen en dat er één ding is waar ik nog veel meer naar verlang: weer écht leven! Daarom blijf ik ondanks alles toch vechten voor herstel en kiezen voor mezelf en ik denk dat dit me nog eens extra zou motiveren om steeds weer de keuze te maken voor vrijheid!
ireentje030 - Vrijdag 23 juli 2021 20:28
Wat een mooi interview!
Ik zou dit graag willen winnen omdat de mensen om mij heen vaak niet goed weten hoe mij te helpen. Dit komt door de weinige kennis over eetstoornissen en tijdsgebrek. Dit proces voelt daarom best alleen.

Vooral in tijden dat ik uit een dal moet klimmen maar ook om juist het gezonde gedrag vol te houden zou motivatie en een reminder op iets wat je dagelijks (meerdere keren) gebruikt, een welkom steuntje in de rug zijn!
Kim - Vrijdag 23 juli 2021 20:38
Wauw wat een mooie bestekset! Ik zou heel graag kans willen maken op dit setje voor een goed vriendinnetje die ik een aantal maanden geleden in de kliniek heb ontmoet. Want wat een strijder is zij. Ten eerste heeft ze mij echt door mn opname gesleept en weet ik niet wat ik zonder haar had gemoeten. Ze was én is er altijd voor me naast dat ze zelf ook nog in de greep is van zowel de es als andere problematiek. Ik heb nog nooit zo een vechter ontmoet, wat een doorzettingsvermogen heeft deze meid en ze geeft me zoveel kracht. Ik weet niet waar ik had gestaan als ik haar niet aan mn zijde had in de kliniek. Ik denk zo vaak aan hoe ik iets voor haar terug kan doen. Hiermee hoop ik haar weer wat extra kracht terug te geven waardoor ze me niet vergeet en bij een minder moment weer even terugdenkt waarom ze herstel waard is! ♥
Ellen - Vrijdag 23 juli 2021 20:42
Ik wil dit heel graag winnen omdat ik sinds een week de switch heb gemaakt naar ECHT herstel, ik probeer mezelf zo veel mogelijk te motiveren en ondersteuning te zoeken, dit zou me denk ik enorm helpen! Ik ik ben net jarig geweest dus ook een leuk verjaardagscadeautje hihi!
Liefs
Anique - Vrijdag 23 juli 2021 20:53
Inspirerend interview om te lezen! Graag win ik deze set voor mijzelf om mij uit een kleine terugval te helpen. Dit is mijn eerste terugval in mijn herstel dus ik kan alle hulp/support gebruiken om hier uit te komen!
Rochella - Vrijdag 23 juli 2021 20:55
Wat een mooi artikel. Ik volg amourchapters ook al lang op insta met mijn recovery account (rochellasjourney) en sinds afgelopen maandag ben ik ook gestart bij een coach. Nadat ik een jaar vol dwang en ellende heb meegemaakt zie ik dit dan ook echt als een nieuwe start. Ik ben ook direct met eetuitdagingen begonnen en dat is ook de reden dat ik super graag het besteksetje zou willen winnen. Het lijkt mij super helpend en motiverend om wanneer je het dan even moeilijk hebt, zo’n fijne tekst te zien staan die je erdoorheen sleept.
Niobe - Vrijdag 23 juli 2021 21:13
Wat een ontzettend mooi interview om te lezen Het inspireert mij zeer. Zelf zou ik dit graag willen winnen. Ik ben in behandeling voor mijn eetstoornis maar het valt mij erg zwaar. Dit zou een motivatie geven tijdens mijn eetmomenten wat ik ten zeerste kan gebruiken. Het is fijn om te weten dat een tekst op dat moment mij er door heen kan slepen.
Danielle - Vrijdag 23 juli 2021 21:45
Ik zou dit setje heel graag winnen, net zoals ieder ander hier denk ik. Ik ben ook niet anders dan de anderen hier en heb er geen speciale reden voor. Mijn enige reden is dat ik knok voor herstel, dag in dag uit. Met tranen mijn eten wegwerk, of juist met tranen aan het wachten ben tot ik weer wat mag eten. Elke dag opnieuw strijd, elke dag op opnieuw het geloof en vertrouwen moeten vinden dat het goed komt. En dat is gewoon heel moeilijk en zwaar. Uitputtend. Zo’n bestek setje zou me gewoon bij elke maaltijd even helpen herinneren dat ik het kan, dat ik sterk genoeg ben en vooral niet op moet geven. En dat steuntje in de rug kan ik best wel gebruiken. Maar dat zeg ik, net als ieder ander hier die het allemaal net zo verdienen. We zijn allemaal strijders.
Nanja - Vrijdag 23 juli 2021 21:59
Graag zou ik het besteksetje voor mezelf willen winnen. Na bijna 10 jaar een eetstoornis te hebben, ben ik nu sinds een half jaar écht bezig met het aanpakken van mijn eetstoornis. Elke dag ben ik nu aan het vechten om steeds meer te winnen van dat monster. En elke dag ben ik bezig om mezelf te blijven herinneren aan mijn doelen, zodat ik blijf winnen. Dit besteksetje zou mij heel erg kunnen helpen om mezelf te blijven motiveren. Helemaal als ik het gebruik in combinatie met mijn motivatieplacemat!
Greetje - Vrijdag 23 juli 2021 22:03
Ik zou heel graag het besteksetje willen ontvangen voor mezelf. Na bijna 20 jaar een eetstoornis te hebben en nog steeds niet hersteld te zijn, wil ik mijn aanpak drastisch veranderen, dat wil zeggen dat er nog heel wat hapjes naar binnen gaan!! Dit bestek zou wel heel erg geschikt zijn om me daarbij te helpen!
Kato4 - Vrijdag 23 juli 2021 23:49
Ik zou super graag dit fantastische setje willen winnen omdat ik enkele weken geleden voor herstel gekozen heb, omdat ik helemaal klaar was met ongelukkig zijn! Dit zou ontzettend geschikt zijn om me met men herstel te helpen, stapjes vooruit te kunnen zetten (hoe moeilijk het ook zal zijn) en zo uitdagingen aan te gaan en weer volledig mezelf te kunnen worden :)
Sterregoesforit - Zaterdag 24 juli 2021 00:43
Whaa wat een leuke actie!! Ik zou super graag dit besteksetje willen winnen!! :-) Ik heb nu heel erg veel last van eetbuien en braken als ik alleen thuis ben en voel me dan vaak erg alleen in mijn gevecht tegen mijn eetbuidrang en eetstoornis, en vaak lukt het me ook niet om de oneindige eetbui/braak-cycli te stoppen. Dit besteksetje zou me supererg helpen als steuntje in de rug dat Proud2bMe er altijd is en ik altijd hier even om hulp kan vragen als ik weer vastzit (wat ik vaak vergeet als ik helemaal vast zit in eten en destructief zijn en compenseren). Snap dat er superveel mensen zijn, maar weet dat ik ook supergraag een kansje waag, want het lijkt me een heel fijn steuntje in de rug hierbij! Liefs, Sterre
M@@rtje - Zaterdag 24 juli 2021 06:20
Wat een mooi interview Julia. Ik volg je al een tijd op Instagram en ik vind het heel tof hoe je het aanpakt. Het is altijd ontzettend inspirerend en herkenbaar. Ik haal er voor mezelf veel tips uit, maar ook soms hoe ik dingen het beste kan verwoorden naar mensen om mij heen. Bedankt hiervoor!
Naomi - Zaterdag 24 juli 2021 07:22
Ik zou het heel tof vinden als reminder wanneer ik ‘verboden voedsel’ eet, het oké is en dat het niet eten van die voeding juist ongezonder is. En ik vind het daarnaast zo’n mooie onderneming van Julia, heel tof!
Juuuuul - Zaterdag 24 juli 2021 07:27
Hi lieve Julia, ik volg je al een tijdje op Instagram & via ‘dm’ hebben we al eens contact gehad! Je doet zó enorm je best voor jezelf en voor anderen & ik vind dat heel bijzonder! Ik zou ontzettend graag jouw lepel ‘winnen’, omdat ik daarmee hoop de strijd met de es te winnen wanneer ik ‘s avonds mijn beruchte schaaltje yoghurt ‘moet’ nemen…
Nathalia - Zaterdag 24 juli 2021 07:37
Prachtige blog om te lezen! Ik volg zowel amour chapters als Proud2bMe al een tijdje, beide helpen mij zo ontzettend! Ik kijk echt naar jullie op hoe ver jullie in herstel zijn of al hersteld zijn!
Ik maak graag kans op het besteksetje voor mijzelf :) Ik worstel op dit moment nog zo met de tweestrijd en het kiezen voor herstel. Het zou soms fijn zijn om even een extra steuntje te hebben, net dat extra zetje om toch wel voor herstel te kiezen. Zeker tijdens het eten zelf zou dit bestek denk ik een fijne reminder zijn!
Fiene - Zaterdag 24 juli 2021 08:05
WoW wat een mooi interview.
Ik volg Julia en Proud2bme al een tijdje op Instagram en kijk altijd met mijn moeder naar jullie berichten. Het motiveert me altijd heel erg maar ook mijn moeder en ze kan me dan soms ook beter begrijpen. Zo mooi verwoord allemaal en ik bewonder het heel erg. Ik zelf ben begonnen aan een therapie en werk aan mijn herstel, het zou dan super tof zijn om zo’n besteksetje te hebben voor een extra reminder en een steuntje in de rug. ❤️
Amber - Zaterdag 24 juli 2021 08:07
Wat een ontzettend mooie en inspirerende blog. Ook ik doe graag mee met de winactie. Ik zou de set graag voor mezelf winnen. Al jaren gaat eten bij mij met ups en downs. Helaas ben ik nu op een punt dat het steeds moeilijker lijkt te gaan. Hopelijk kan ik met deze bestekset mezelf nog wat meer motiveren en inzien dat ik niks aan mezelf hoef te veranderen. Liefs!
Ricky - Zaterdag 24 juli 2021 08:15
Ik zou heel graag zo’n prachtig setje willen winnen. Ik ben op het moment heel ver in mijn herstel, maar ik merk dat ik soms toch nog net een laatste schopje onder m’n kont nodig heb. Ik heb al een beker die mij soms helpt, maar ik denk dat zo’n besteksetje tijdens het eten van een (lastige) maaltijd mij enorm kan helpen. Vooral ook omdat het mij meteen laat denken aan Julia zelf en hoe motiverend zij is met haar account. Ze helpt mij heel erg via haar Posts & dit besteksetje is daarom echt een mooi steuntje in de rug. 💖
Danique - Zaterdag 24 juli 2021 08:46
Ik had al eerder over Amour Chapters gehoord en vind het een erg mooie initiatief!

Zelf zou ik graag het besteksetje winnen om twee redenen:
- om mezelf te helpen herinneren aan het feit dat een leven zonder eetstoornis veel beter en fijner is, zodat ik terugvallen eerder opmerk en sneller ingrijp (terug de eetstoornis in lijkt soms zo aantrekkelijk)
- om degenen met wie ik als ervaringsdeskundige werk te motiveren en een mooi extra zetje de goede richting in te geven als we met elkaar eten

Lieve groet Danique
Hanna - Zaterdag 24 juli 2021 09:19
In mijn groepstherapie voor herstel heb ik een meisje leren kennen. Samen hebben we alle diepe dalen en hoge pieken meegemaakt. Honderden foto's van eetmomenten, lange telefoongesprekken, knuffels en inside jokes hebben ons maandenlang geholpen om onze doelen te halem. Mu hebben we met heel veel pijn afstand moeten doen van elkaar om elkaar te beschermen en ons eigen gevecht te vechten. Door middel van dit besteksetje wil ik haar toch nog kunnen reminden dat ze het toch niet helemaal alleen doet en dat ze door moet zetten, ook op moeilijke dagen.❤️
Lenty - Zaterdag 24 juli 2021 10:16
Ik zou dit heel erg graag winnen voor mezelf omdat ik dit als ondersteuning voor het avondeten wil gebruiken.
Avondeten is voor mij erg moeilijk, ik heb geen steun in mijn omgeving en ik zoek kleine steunpaaltjes voor mezelf.
Ook bij andere maaltijden zou ik dit toepassen.

Momenteel oefen ik met buitenaf eten.
Dit zou ik dan graag meenemen om een steuntje en motivatie bij mij te hebben.

De weg naar herstel heeft ontzettend veel obstakels maar ik geloof dat ik dit aankan.
Ik hoop dan ook dan ook dat ik mijn motivatie-steuntjes mag aanvullen met dit mooie motiverende setje.


Veel liefs

Lenty

Marie - Zaterdag 24 juli 2021 10:21
Ik doe graag mee, julia raakt me steeds maar haar motiverende teksten, en haar mooie plaatjes, ik ben stukje ouder, maar leer en herken veel van haar, het bestek setje zal me altijd helpen herrinderen aan de wijze woorden en teksten van julia, en een mooie aandenken.
🍀🤞😘
Marie - Zaterdag 24 juli 2021 10:22
Ik doe graag mee, julia raakt me steeds maar haar motiverende teksten, en haar mooie plaatjes, ik ben stukje ouder, maar leer en herken veel van haar, het bestek setje zal me altijd helpen herrinderen aan de wijze woorden en teksten van julia, en een mooie aandenken.
🍀🤞😘 liefs marie
Sanne - Zaterdag 24 juli 2021 11:47
Super leuk ik doe ook mee zit in opnametherapie voor herstel dit zou mij heel erg helpen want iedere dag is een strijd en hel in mijn hoofd
Nienkelientje - Zaterdag 24 juli 2021 12:29
Super mooie blog weer!! En over de winactie, ik zou super graag willen winnen omdat ik tijdens het eten toch 't laatste goede duwtje in de rug nodig heb en ik denk dat zoiets me heel erg zou kunnen motiveren!! ❤️💕
Geanne - Zaterdag 24 juli 2021 13:25
Nu een paar weken onderweg met het herstel van mijn eetstoornis. Heb het lang niet onder ogen willen en durven zien maar nu is het tijd voor verandering.

Het is nu geen makkelijke strijd, maar ik ga hem winnen! Dit bestek zou heel mooi zijn en zorgen voor extra positieve momenten.

Wees lief voor jezelf!
Ik - Zaterdag 24 juli 2021 14:07
Ik doe graag mee voor mezelf, al vind ik het ontzettend moeilijk mezelf iets te gunnen. De waarom vraag.. moeilijk. Ik zit momenteel weer in een terugval, hoewel ik keihard vecht, het lijkt me maar niet te lukken er vanaf te komen. Na 15 jaar is het soms lastig om dan hoop te blijven houden. Ik woon alleen, en misschien dat dit me kan helpen in de moeilijke momentjes, als ik het zelf even niet meer weet.
Myrthe - Zaterdag 24 juli 2021 14:34
Als eerst leuk interview! Het bestekset ziet er super leuk uit en zal mij heel erg helpen in mijn herstel. Het ging lange tijd beter met mijn eetstoornis, maar helaas werd ik ziek en kreeg ik tegenslag op tegenslag waardoor de eetstoornis weer heel erg op speelde. Nu ben ik stapje voor stapje en hap voor hap bezig om de eetstoornis een grote pak slag te geven, maar met deze leuke bestekset krijg ik vast wel weer wat motivatie.
Myrthe - Zaterdag 24 juli 2021 14:34
Als eerst leuk interview! Het bestekset ziet er super leuk uit en zal mij heel erg helpen in mijn herstel. Het ging lange tijd beter met mijn eetstoornis, maar helaas werd ik ziek en kreeg ik tegenslag op tegenslag waardoor de eetstoornis weer heel erg op speelde. Nu ben ik stapje voor stapje en hap voor hap bezig om de eetstoornis een grote pak slag te geven, maar met deze leuke bestekset krijg ik vast wel weer wat motivatie.
Iris - Zaterdag 24 juli 2021 14:40
Ik zou het bestek graag winnen voor mijn beste vriendin die nu keihard aan het knokken is tegen haar eetstoornis ❤️
Lisa - Zaterdag 24 juli 2021 15:21
Ik zou dit bestek graag voor een meisje willen winnen wat heel hard aan het vechten is tegen de eetstoornis, en stapje voor stapje aan het winnen is, maar ook nog een weg te gaan heeft, waar ze alle hulp bij kan gebruiken! Ik heb haar moeder via hier leren kennen en zou het meisje en zo indirect het gezin een cadeautje willen geven ter steun. Helaas lukt het me niet om dit zelf aan te schaffen, anders had ik dat natuurlijk al gedaan (ook om amourchapters te steunen)!
Klari - Zaterdag 24 juli 2021 17:46
Ik zou dit besteksetje heel graag voor mijn dochter willen winnen. Ze is hard aan het vechten om de eetstoornis te overwinnen en dit bestek gaat haar daar vast mee helpen. Ik gun haar dit zo na zoveel moeilijke jaren.
Elyan - Zaterdag 24 juli 2021 20:08
Het zou hopelijk een bijdrage leveren voor mijn dochter, waardoor ze weer iets positiefs gaat zien om er weer tegenaan te gaan. Het sprankje hoop zal geven om door te gaan met vechten tegen deze zware verschrikkelijke ziekte anorexia .
Ze vecht er al tegen vanaf haar elfde en is nu al 8 jaar hier tegen aan het knokken geweest maar verliest de laatste tijd de moed. Ik gun haar zo weer de positiviteit waardoor ze weer wil knokken om te gaan eten en drinken en dit het haar een beetje makkelijker zal maken
Salma - Zaterdag 24 juli 2021 22:24
Ik zou dit bestek supergraag winnen!! Er is altijd strijd en geschreeuw aan tafel door onbegrip bij mijn familie, waardoor ik me moedeloos en alleen voel. Hopelijk kan dit bestek ervoor zorgen dat ik toch een stukje steun en aanmoediging kan voelen wanneer het te moeilijk wordt
Dolphin - Zondag 25 juli 2021 12:46
Ik zou dit bestek heel graag willen winnen! Ik woon op mezelf en eet bijna altijd alleen. Ik vind dit momenteel best moeilijk, omdat mijn eetstoornis heel erg aanwezig is de laatste tijd, dus bestek met een mooie herinnering/reminder zou een goede motivatie kunnen zijn om toch te gaan eten!
Ilja - Zondag 25 juli 2021 13:51
Wat een mooi interview en een ontzettend leuk bestek setje! Ik zou dit graag willen winnen omdat ik op dit moment in een terugval zit en hier heel graag uit wil komen, dus ik zou deze extra motivatie goed kunnen gebruiken. Daarnaast hoop ik ook dat het de eetmomenten iets makkelijker maakt zodat ik weer stappen vooruit kan gaan zetten
Ashley - Zondag 25 juli 2021 19:25
Heeeel tof!
Ik zou het bestek graag willen, zodat het me tijdens het eten kan helpen herinneren dat niet eten NIET de oplossing is. Dat ik mag eten, dat ik mag genieten, dat ik mezelf mag zijn en mag gaan leven i.p.v. overleven.
Een extra steuntje in de rug om mee te doen met alle challenges om mijn angsten te overwinnen en de eetstoornis los te laten!

Liefs!
Team Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 13:48
Hi lieve Ashley,

Gefeliciteerd! Jij bent één van drie gelukkige winnaars!
Bedankt voor je mooie reactie. Stuur je naam en adres naar info@proud2bme.nl, zodat we het besteksetje naar je op kunnen sturen.

Geniet ervan en ga ervoor!

Liefs!
Maria - Zondag 25 juli 2021 22:58
Heel mooi intervieuw!

Ik zou heel graag mee willen doen aan de winactie omdat ik zelf ontzettend graag wil blijven doorgaan op de goede weg. Om mezelf steeds te blijven motiveren om nooit meer terug te vallen. En om kracht te blijven vinden sterk te zijn tegen eetgestoorde gedachtes. Want er zijn momenten dat ik best hard ben tegen mezelf en niet genoeg liefde voor mijn lichaam heb. Ik wil leren dat ik mooi ben en voldoe om te zijn. Dat ik het waard ben. Niet steeds op de weegschaal mijn geluk meet. En daar wil ik graag aan herrinnerd worden door dit bestek.
Maria - Zondag 25 juli 2021 22:58
Heel mooi intervieuw!

Ik zou heel graag mee willen doen aan de winactie omdat ik zelf ontzettend graag wil blijven doorgaan op de goede weg. Om mezelf steeds te blijven motiveren om nooit meer terug te vallen. En om kracht te blijven vinden sterk te zijn tegen eetgestoorde gedachtes. Want er zijn momenten dat ik best hard ben tegen mezelf en niet genoeg liefde voor mijn lichaam heb. Ik wil leren dat ik mooi ben en voldoe om te zijn. Dat ik het waard ben. Niet steeds op de weegschaal mijn geluk meet. En daar wil ik graag aan herrinnerd worden door dit bestek.
Myrthe - Zondag 25 juli 2021 22:59
Wat een mooie blog dit! Ik volg Julia nu al een tijdje en heb enorm veel aan haar posts. Ik vind het prachtig hoe ze over stigma's praat, over vooroordelen van eetstoornissen en natuurlijk de uitdagingen! Ze motiveert mij om door te knokken en te gaan voor herstel! Inmiddels heb ik 18 jaar een eetstoornis en woon ik sinds 9 maanden op mezelf. Ik vind het nu stiekem extra lastig nu ik geen directe 'extra externe steun' meer heb om vol te houden. Dit heeft ook wel gezorgd dat ik helaas wat dieper ben gevallen. Toch probeer ik elke dag iets positiefs te zien en hoe leuk zou het zijn om je dag te beginnen én eindigen met deze leuke bestekset! Zo hoop ik weer wat plezier in eten te krijgen en mezelf makkelijker wat lekkers te gunnen. Julia je bent een topper, ga zo door! Mij help je iig elke keer weer, dank je wel!
Lola - Zondag 25 juli 2021 23:01
Vele verhalen hier over hoe vreselijk de eetstoornis is: Ik wil het graag winnen omdat ik dit mezelf wil gunnen. En omdat het een prachtig mooi setje is bij elkaar! Heel gaaf Julia!
Daphne - Maandag 26 juli 2021 03:33
Heel graag doe ik mee aan de winactie. In december ben ik mama geworden. Helaas is er naast een prachtige dochter ook (langzaam) een terugval mijn leven in gekomen. Wat een schaamte en frustratie brengt dat met zich mee. Deze bestekset zou me erg motiveren om de eetstoornis zichtbaar en bespreekbaar te maken ipv te doen alsof deze er niet is. Om trots te zijn op elke hap die me wel lukt in plaats van uit schaamte de eetstoornis onder tafel te vegen.
Lonneke - Maandag 26 juli 2021 13:27
Tuurlijk wil ik.de lepel winnen!
Momenteel heb ik een tijdelijke stop van mijne opname omdat deze niet aansloeg, dus ik kan wel wat proud gebruiken. Hopelijk gaat het snel iets beter🙏🍀
Elinore - Maandag 26 juli 2021 16:14
Ik wil graag de set voor mezelf winnen, omdat ik wel wat extra steun in de vorm van een motiverend bestek kan gebruiken en zelf nog heel erg zoekende ben hoe ik het beste om kan gaan met mijn eetprobleem. Ik weet dat ik er echt iets aan moet gaan doen na ik deze week eerlijk geweest ben naar L en ze vind dat ik hulp moet zoeken om ze zich om mij heel erg zorgen maakt. Ik hoop dat het me kan helpen bij een goed begin aan een herstel.
Pijntje - Dinsdag 27 juli 2021 03:56
Wat een leuk interview. Ik ken deze IG account niet, dus volg het vanaf nu. Waarom ik het setje wil winnen? Gewoon omdat ik het prachtig vind en omdat het belangrijk is om te beseffen dat ik trots op mijzelf mag zijn.
Naomy - Dinsdag 27 juli 2021 12:18
Wat een ongelofelijk mooi, inspirerend en krachtig interview lieve Julia!

Lieve Julia ik volg je al een tijdje op Instagram en ik wil je bedanken voor de mooie post die je elke keer maar weer plaatst, zo enorm herkenbaar, ontroerend, krachtig, inspirerend en veelal motiverend voor mij! Je bent een écht voorbeeld voor mij dank je wel voor je openheid. -xxx

Ik doe natuurlijk heel erg graag mee aan deze mega fantastische winactie. :)

Graag zou ik het besteksetje voor mezelf willen winnen, omdat ik momenteel in een heftige en hardnekkige terugval van mijn eetstoornis zit. Het is loodzwaar om er tegen in te moeten gaan, maar ik wil zo graag herstellen van deze verschrikkelijke ziekte! Bij elk eetmoment is die strijd in mijn hoofd dusdanig aanwezig dat het mij maar niet lukt om ertegen in te gaan, waardoor de eetstoornis weer wint van mij :( . Ik hoop juist door deze prachtige, motiverende bestekset dat ik de kracht kan vinden om wel het eten naar binnen te krijgen, zonder dat de eetstoornis van mij wint! Ik wil deze ziekte overwinnen, verslaan en laten zien dat zo'n vervelend stemmetje in mij, mij niet kapot kan maken! Elke seconde schreeuwt ze in mijn hoofd, elke seconde word ik naar beneden gehaald, elke seconde word ik uitgescholden juist omdat ik dit allemaal niet verdien! Daarom doe ik heel graag mee of het nu mag van mijn hoofd of eigenlijk helemaal niet ik doe het toch, want ik wil beter worden en weer van het leven gaan genieten. Ik wil vrij zijn, zo vrij als een vlinder, zonder strijd, zonder mezelf naar beneden te halen. En dat gun ik ieder ander die met deze ziekte kampt! "vrijheid"

Lieve allemaal ik gun het ieder ander om te winnen, blijf lief voor jezelf!

Liefs

Naomy -xxx
Team Proud2Bme - Donderdag 29 juli 2021 13:54
Hi lieve Naomy,

Gefeliciteerd! Jij bent één van drie gelukkige winnaars!
Bedankt voor je mooie reactie. Stuur je naam en adres naar info@proud2bme.nl, zodat we het besteksetje naar je op kunnen sturen.

Geniet ervan en ga ervoor!

Liefs!
Reza - Woensdag 28 juli 2021 12:56
Lieve Julia en lieve Daphne,

Wat een prachtig mooi interview. Zo open en eerlijk, liefdevol en motiverend. En bovenal krachtig. Ontzettend krachtig. Dank jullie wel hiervoor! Het geeft mij en hopelijk naast mij nog vele anderen weer een vleugje hoop, een sprankje licht en een beetje vertrouwen.

Na lang twijfelen vandaag besloten om het mezelf te gunnen om toch mee te doen met de winactie voor een besteksetje... En dat nog wel... voor mezelf...

Anderhalf jaar geleden ben ik opnieuw steeds dieper af gaan glijden in mijn eetstoornis. Dit maal echter heftiger dan ooit. Over het randje ben ik weer gaan lopen. Balancerend tussen leven en dood. Steeds meer kom ik erachter dat dat is waar mijn anorexia voor staat... Het leven al zo lang ik me kan herinneren als zo complex en overspoelend ervaren. Maar niet de keuze kunnen maken om te sterven en niet de keuze kunnen maken om te leven. Dus ga ik steeds weer op het randje lopen, laat de eetstoornis het overnemen, zodat ik zelf die keuze niet hoef te maken en het lot deze beslissing uiteindelijk misschien in handen neemt...

Na vorige week een hele waardevolle week te hebben gehad met liefdevolle vrienden, contact met de natuur, met de dieren en een inzichtgevende avond van een spirituele coach gebeurde er afgelopen weekend als klapstuk iets heel bijzonders. Ineens was het daar, het gevoel dat niets voor niets gebeurt, dat alles verbonden is met elkaar, het hele universum. Het praatte tegen mij, liet me dingen zien, gaf me een steuntje en tegelijkertijd een duwtje in de rug. Ineens voelde en wist ik het. Het is nu vijf voor 12, maar ik ben nog niet klaar! Ik mag nog niet opgeven! Er liggen wél nog mogelijkheden!

Ik ben er nog steeds een beetje van in de war, maar ik geloof dat ik afgelopen weekend eindelijk mijn keuze heb gemaakt... Ik ga het nog een kans geven. Ik ga er nog 1x voor de volle 100% voor vechten. Ik ga voor herstel!!!

Nu de keuze is gemaakt, moet de strijd nog gaan beginnen. Makkelijk wordt het vast en zeker niet, maar met alle lieve mensen om me heen, de juiste behandeling én met steun van fantastische initiatieven zoals Proud2bme en Amour Chapters gaat het me hopelijk eindelijk echt lukken.

En wie weet wat zo'n liefdevol en prachtig besteksetje iedere dag weer voor me zou kunnen betekenen. Ik weet zeker, juist nu, na deze bijzondere week, dat het me keer op keer zal herinneren aan mijn keuze. De keuze voor herstel. De keuze voor het leven....

Heel veel liefs en nogmaals ontzettend bedankt voor dit mooie interview.

Dikke knuffels
Xx Reza
Nina - Donderdag 29 juli 2021 12:38
Lieve Julia wat ben jij een inspiratie! Evenals Proud natuurlijk. Wat vind ik het gaaf dat jullie je nu inzetten voor mensen met een eetstoornis, zoals ik. Ik kamp nu al tientallen jaren met een eetstoornis en soms zakt de moed me even echt in mijn schoenen.

Ik zou daarom het besteksetje voor mezelf willen winnen, na al die jaren ben ik altijd nog op zoek naar motivatiepunten en ben ik niet van plan om op te geven. Ik geef niet op, terwijl de hulpverlening mij allang in het hoekje 'uitbehandeld' heeft gedrukt. Ik weiger daar aan toe te geven!

Maar soms is het toch een fijn gebaar dat je op je bestek ook een steuntje in de rug vindt, als niemand je fysiek kan helpen. Ik woon inmiddels nu een klein jaar op mezelf en merk dat ik de innerlijke motivatie lastig vind om vast te houden. Dit mooie bestek zou mij vast een stapje richting het (extra!) hapje richting herstel kunnen helpen. Daar ben ik van overtuigd.

Ik zou het bestek willen winnen voor mezelf dus, omdat ik zo graag van mijn eetstoornis af wil, en elk dingetje wat mij motivatie geeft wil aangrijpen!

Heel veel liefs voor jou Julia, grote inspirator! En natuurlijk Proud, waarop ik al vanaf het begin dat het bestaat me erg gehoord voel. Dank je wel!