Stress voor je bikini

 

Het is mei en dat betekent dat het bijna echt zomer is. In de winkels kom je al volop bikini's tegen. Voor de een iets leuks om te gaan kopen, voor de ander een kledingstuk dat veel onzekerheid en angst oproept. Toen ik een eetstoornis had, had ik ook grote moeite met warm weer en blote kleding. Ik hou heel erg van de zon en warmte, maar alles wat erbij kwam aan gedachtes in mijn hoofd, maakte de zomer er niet leuker op. Ik werd gestresst en ging alleen nog maarr meer op mijn lichaam en eetgedrag letten. Misschien herken jij dit wel. Ik heb daarom een aantal tips, ervaringen en leuke bikini's voor je op een rij gezet. Hopelijk kun jij dan ook wat meer genieten van deze zomer.

bikinistress

1. Je mag het eng vinden
Ten eerst is het belangrijk dat je niet boos op jezelf wordt omdat je het moeilijk vindt om jezelf in bikini te vertonen deze zomer. De helft van mijn vriendinnen vind het ook weer eventjes spannend om hun badkleding aan te trekken en voelt zich daarin, zeker de eerste paar keer, hartstikke ongemakkelijk. Ook vrouwen die geen eetstoornis hebben, moeten even wennen. Het is sowieso niet raar om je eventjes ongemakkelijk te voelen wanneer je ineens in niet meer dan een klein broekje en topje tussen grote groepen mensen door moet paraderen of half naakt in het zwembad moet springen.

Word dus niet meteen boos op jezelf als je merkt dat je er tegenop ziet. Dat mag en is helemaal niet gek. Wees een beetje lief voor jezelf. Ik zou natuurlijk voor je wensen dat je er niet mee zat, maar veroordeel jezelf er niet te hard op. Het is niet fijn om er over te stressen, maar als je het ook nog eens stom van jezelf vindt omdat je er over in de stress schiet, maak je het alleen maar erger. Een beetje onzeker zijn, het spannend vinden of even moeten wennen, is helemaal niet gek. Bespreek dat ook met je vriendinnen, die herkennen het vast voor een groot deel.

2. Hoe belangrijk is het?
Ik weet nog goed hoe belangrijk ik het vond om er perfect uit te zien als ik naar het strand ging. Toen ik herstelde van mijn eetstoornis werd het echter steeds minder belangrijk. Ik zag in dat plezier maken veel belangrijker was dan een modeshow lopen op het strand. Lekker belangrijk of mijn figuur helemaal perfect was of niet, het ging om het plezier dat ik had met vrienden, de frisse zeelucht en ontspanning. Denk er eens goed over na wat jij belangrijker vindt. Plezier of je uiterlijk? Probeer de druk die jij op je uiterlijk legt stap voor stap een beetje los te laten.

fun

3. Waar voel jij je prettig in?
Er zijn heel erg veel verschillende soorten bikini's, tankini's en badpakken. Alles is momenteel wel in de mode. Je kunt kiezen voor klein en laag bikinibroekje, maar ook de hoge taille broekjes zijn hip. Je kunt kiezen voor een smal en klein bovenstukje, een push-up topje of een lang bovenstukje als bikinitop. Kijk niet alleen naar wat je vriendinnen dragen of wat in de mode is, maar kijk vooral naar iets waar jij je prettig in voelt, dat staat je vaak het mooist.

4. Jouw figuur, jouw bikini
Bij ieder figuur staat een andere bikini mooi. Natuurlijk heeft dat ook met smaak te maken, maar niet alles past even goed bij ieders postuur. Zo heb je te maken met je cupmaakt, heupen, verhoudingen en of je iets voller, gemiddeld, slank of dun bent gebouwd. Pas eens verschillende bikini's aan, om te zien wat het mooiste staat bij jouw lichaamsvorm. Misschien heb je wel een perfect figuur voor zo'n hoog jaren '50 dragen, maar wat bij jou mooi staat. Iedereen heeft een totaal ander figuur.

Tips voor een bikini bij jouw figuur
Brede heupen: Geen tanga, maar wel een smal (normaal) broekje of hipster
Smalle heupen: Hoog broekje of tanga
Voller figuur: Hoog broekje, lang bovenstukje of badpak 
Kleine borsten: Push up of beugel-bh, ruches of sliertjes aan bovenstukje
Grote borsten: Beugel-bh of bikinibovenstukje met brede bandjes of badpak
Brede schouders: Halterbikini 
Plattere billen: Ruches of franjes aan broekje of hipster 

Forever21

forever21

New Look

new look bikini's

ASOS

badmode

asos

asos

Nelly

nelly bikini

Hunkemöller

sylvie

Modemusthaves

musthaves

TRIANGL

triangl

5. Kijk eens om je heen
Waarschijnlijk kijk jij net als veel anderen vrouwen vooral naar de lichamen van vrouwen die slanker, bruiner en gespierder zijn. Je ziet eigenlijk alleen maar mensen die er in jouw ogen mooier uit zien. Toch raad ik je aan om eens te gaan letten op mensen met een figuur dat jij minder mooi vindt. Let eens op de putjes in billen, striae, buikjes, borsten of huidskleur bij anderen. Het klinkt raar om te oordelen over anderen, maar dat doe jij ook over jezelf. Je hoeft het niet hardop te zetten, het gaat erom dat je ziet dat anderen, de meeste vrouwen, ook gewoon imperfecties hebben, maar er alsnog heel mooi uit kunnen zien of genieten van een dagje strand. Onthoud dat er altijd iemand knapper en iemand minder knap is dan jij. Het maakt dus geen bal uit.

6. Verzorging
Ik voel mij altijd veel zekerder en mooier als ik mezelf goed heb verzorgd. Ik raad je dan ook aan om voordat je naar het strand gaat aandacht aan jezelf te besteden. Het voelt fijn als je een glanzende ingesmeerde huid hebt, goed beschermd bent tegen de zon, zodat je je niet verbrandt. Maar het kan ook fijn zijn om je nagels te lakken, je haar op een leuke manier te doen, een geschikte crème voor je gezicht te gebruiken en waterproof mascara op te doen. Je hoeft dit niet allemaal te doen natuurlijk, maar je kunt er wel een stukje lekkerder door in je vel komen te zitten, omdat je op een positieve manier aandacht aan je lichaam geeft. Je bent dan misschien niet zeker van je lichaam, maar van je verzorging wel.

7. Broekje, sarong of rokje
Mocht je naar het toilet moeten of even iets te eten of te drinken gaan halen, dan kan het fijn zijn om een omslagdoek, rokje of broekje aan te trekken. Het is helemaal hip om wijde tunieken te dragen waar je bijvoorbeeld je bikini doorheen kunt zien. Het staat niet alleen leuk, je voelt je ook meteen wat comfortabeler.

Arhnem.co

arnhem.co

ASOS

pareo

Sting

sting

H&M

hm

 

8. Littekens en de zon
Als je voorheen of momenteel problemen hebt m.b.t. zelfbeschadiging, kan het lastig zijn om jezelf in bikini te laten zien. Natuurlijk is het tip 1 om te stoppen jezelf te beschadigen en er hulp voor te zoeken. Toch kan het ook lastig zijn als je er al mee gestopt bent, maar nog littekens heb. Je kunt natuurlijk binnen gaan zitten in je uppie, maar waarschijnlijk helpt het je meer om je over de schaamte heen te zetten. Kies een bikini of kledingstuk waar jij je prettig in voelt. Je kunt ook zelf afbouwen van lange mouwen/pijpen naar korte in verschillende kleine stapjes. Je vriendinnen vertellen over je verleden of de problemen die je hebt, kan je op verschillende vlakken goed helpen om toch lekker van de zon te genieten.

♥ Scarlet over bikinistress
Toen ik nog een eetstoornis had ging ik eigenlijk nooit meer zwemmen. Dit kwam doordat ik me lelijk voelde en doordat ik depressief was en dus nergens zin in had. Ik voelde me bovendien ook vreselijk kwetsbaar zonder kleding zo op het strand of bij het zwembad. Ik had het gevoel dat mensen naar me keken en me uitlachten. Ik voelde me vreselijk ongemakkelijk en zat het liefst met kleding aan op het strand. Tegelijkertijd was dit ook erg jammer, want ik was dol op zwemmen en dat plezier ontnam ik mezelf door nooit meer naar het strand of zwembad te gaan ook. Terwijl vriendinnen met elkaar in de zon lagen op het strand en ijsjes aten, zat ik thuis achter de computer of televisie en was ik in mijn hoofd bezig met eten en afvallen.

scarlet curacao

Nu ik van mijn eetstoornis af ben is het echt niet zo dat ik nu zonder enige moeite naar het strand ga. Ook vandaag de dag heb ik nog mijn onzekerheden (wel minder dan vroeger gelukkig!) en voel ik me niet altijd op mijn gemak. Ik ben bijvoorbeeld echt superwit, dus als ik over het strand loop, is het alsof ik reclame maak voor Melkunie. Als er dan naast me een paar prachtige jonge vrouwen liggen met goudbruine huid, dan voel ik me best wel een beetje onzeker. Het verschil met vroeger, is dat ik me nu niet meer laat tegenhouden door mijn onzekerheden.

scarlet en joyce curacao

Ik denk dat het deels ook wel vrouw eigen is om wat onzeker te zijn over je lichaam, dat staat los van het wel of niet hebben van een eetstoornis. Mijn vriendin trekt ook niet juichend haar kleding uit of rent trots in string het strand over.

♥ 
Tijdens mijn eetstoornis had ik, zoals ik eerder in dit blog al beschrijf, erg veel last van stress als het warmer weer werd. Ik was erg bezig met mijn lichaam, zo erg dat ik er ongezond door ging leven en mijn lijf geen goed deed met het eetpatroon dat ik aanhield. Ik heb nog altijd spijt van wat ik mijn lichaam in die tijd heb aangedaan. Ik voelde me helemaal niet fit in de zomer, maar was erg aan het piekeren, misselijk, duizelig en in ieder geval niet aan het genieten. Gelukkig heb ik geleerd dat wel weer te kunnen van het heerlijke zonnige weer. 

Ik heb mijn lichaam weer mooi leren vinden. En ja, daar zijn inderdaad wat jaren overheen gegaan. Ik heb mezelf geleerd niet meer negatief over mijn lichaam te denken en daardoor zijn de gedachtes er met de jaren uitgesleten. Ik voel me goed in mijn vel. Ik kan me druk gaan zitten maken om putjes, vetjes of vlekjes maar ik vind het zonde van mijn tijd, plezier en leven. Ik kan namelijk in plaats daarvan ook kiezen om te kijken naar wat ik wel mooi vind en genieten van de dag, leuke mensen en fijne gesprekken. Gelukkig zijn met je eigen lichaam is een proces waar best wat tijd overheen kan gaan, maar waarin je zeker wel een verschil kunt maken. We kunnen het normaal vinden dat 'alle' vrouwen zichzelf te dik of lelijk vinden, maar het is niet normaal om zo negatief over jezelf te zijn en het is vooral compleet zinloos

♥ Laura over bikinistress
Voor de meeste vrouwen is de zomer denk ik wel een beetje dubbel. Aan de ene kant wil je lekker genieten van het mooie weer en misschien ook wel bruin worden maar mooi weer betekent ook bikini weer. Ik zie veel om mij heen dat dit voor vrouwen best lastig kan zijn. Ik ben ook niet altijd tevreden geweest met mijn lichaam. Ik heb mijzelf een hele tijd te dun gevonden. Ik was altijd heel blij met mijn taille, maar eigenlijk wilde ik ook de heupen en wat bredere armen die ik zag bij veel andere meisjes van mijn leeftijd. Ik ken het vergelijken met de lichamen van anderen dus wel. Ik vond mijzelf te dun in bikini en hierdoor voelde ik mij onzeker.

Bikini

Ondanks dat, vond ik het wel altijd erg leuk om bikini's te kopen. Ik keek altijd naar de printjes en kleuren die ik leuk vond, maar ook naar de vorm die mij goed stond. Wanneer ik iets vond wat goed aansloot en mooi zat, voelde ik mij ook wel wat beter. Inmiddels ben ik blij met mijn lichaam en ga ik zonder moeite in mijn bikini op het strand liggen. Ik ben wel wat voller geworden en ik ben er trots op. Ook op mijn lovehandles die niet in elke bikini even mooi uitkomen maar ik denk dat er niemand is bij wie alles mooi staat. Ik heb inmiddels denk ik 12 bikini's in mijn kast liggen en deze zomer koop ik er vast weer een paar bij. Het enige waar ik nog wel aan moet werken, is mijn kleurtje! Ik bewonder vaak wel vrouwen die een mooi bruin kleurtje hebben. Ik heb het op dat gebied helaas minder getroffen.

♥ Sandra over bikinistress
Mijn hele leven heb ik me onzeker gevoeld over mijn lichaam. Ik was altijd wat zwaarder dan andere meisjes van mijn leeftijd en heel erg wit. Zwemmen was daarom nooit echt leuk en met een eetstoornis werd dat er helaas niet beter op. Ik voelde me altijd de lelijkste van het stel en vergeleek mezelf continu met anderen die in mijn ogen veel leuker en mooier waren. Zwemmen vermeed ik dan ook zoveel mogelijk. Als gevolg van zelfbeschadiging heb ik door de jaren heen ook geregeld niet in blote kleding of bikini kunnen lopen, wat mijn zelfbeeld helaas niet erg verbeterde.

 

Ik moet zeggen dat het nu zeker niet zo is dat ik enthousiast over het strand ren. Ik voel me geregeld nog onzeker over mijn lichaam. Hoewel de littekens vervaagd zijn ben ik me er vaak nog erg bewust van, wat niet altijd prettig is. Daarnaast heb ik, net als volgens mij iedere vrouw, ook gewoon mijn onzekerheden. Als ik in de spiegel kijk, zie ik heus wel dingen die ik misschien anders zou willen zien als het zou kunnen. Het gaat er alleen om dat het mijn leven gelukkig niet meer negatief beinvloedt.

Hoe is het voor jou om weer in bikini te gaan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

DragonFly1991 - Woensdag 21 mei 2014 10:07
Ik vind het spannend en ben nog steeds naar een leuke / passende op zoek.
Ik wil het wel gaan doen! Ik denk dat ik hem dan eerst in de achtertuin aan doe, om aan het idee te wennen.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het inderdaad heel dubbel vind allemaal. Terwijl ik aan het knokken ben tegen mijn eetprobleem, komen er ook heel veel aanmoedigingen voorbij van "de zomer komt eraan dus....."
Iedereen is toch mooi op zijn eigen manier?

Liefs Dragon
Berber - Woensdag 21 mei 2014 10:21
Wat een onwijs fijn artikel! Iets waar ik me zelf ook druk om maak nu het weer mooier weer is. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Goeie tip om te accepteren dat je het moeilijk vindt en dan proberen jezelf het makkelijker te maken door een mooie bikini te kopen en jezelf goed te verzorgen e.d. voor de zomer. Dat zijn echt dingen waar ik nooit over na heb gedacht. Vooral die bikini, ik kocht altijd maar iets waar ik me niet heel fijn in voelde.

Bedankt! Hier kan ik zo veel mee!
anoniem - Woensdag 21 mei 2014 10:30
tja, weet je... als ik eruit zag als een van jullie, dan waagde ik het erop. Maar in mijn eigen lijf blijf ik toch beter binnen
Joyce - Woensdag 21 mei 2014 10:37
Ja nja, ik heb een litteken van 5 bij 7 cm ongveer op mn buik heel opvallend groot. en hij deukt ook helemaal in. Heb dit gekregen omdat ik een zenuwziekte had op die plek en kreeg daar elke maand injecties enzo.. vind het dood eng ;c
jes - Woensdag 21 mei 2014 10:38
Ik heb zo'n vreselijke haat aan bikini's.. Ik durf ook eigenlijk deze zomer niet meer te zwemmen doordat ik wat ben aangekomen vergeleken met andere jaren. Het vervelende is dat ik ook echt NOOIT een goede bikini heb.. of ze passen niet, of ze zijn niet mooi maar het meest vervelende is dat ik mezelf onwijs lelijk er in vind.. Ik heb hele dikke billen en striae op mijn benen.. dit maakt me erg onzeker en dit jaar zelfs zo onzeker dat ik niet weet of ik dit jaar zwemmen ga..
Anoniem - Woensdag 21 mei 2014 10:42
Ik reageer eigenlijk bijna nooit, maar wat een super leuke originele blog!
sterke_ik - Woensdag 21 mei 2014 10:44
Ik vind het ook erg lastig, zwemkleding aandoen....
B - Woensdag 21 mei 2014 11:17
Die persoonlijke individuele stukjes er nog bij vind ik echt van toevoegende waarde, mag van mij vaker! :) daardoor voel ik echt begrip.
maroes - Woensdag 21 mei 2014 11:34
DOOD ENG!
kan met niet herineren waarneer ik voor het laatst een bikini aan had.
Heb er ook geen in de kast hangen terwijl ik best wel weer eens een keer zou willen zwemmen.
Silent-Tears - Woensdag 21 mei 2014 11:36
Leuk dat jullie alledrie er vervolgens wat over zeggen! Juist ook dat Laura wat zegt, want je hoeft heus je een eetstoornis te hebben (gehad), om onzeker te zijn over je lichaam of bikinistress te ervaren. Top!

Ik heb eigenlijk geen bikinistress. Natuurlijk vraag je je wel eens af wat andere mensen denken, maar het gaat er uiteindelijk om dat ik mezelf prettig voel. En gelukkig heb ik een hele lieve vriend die me door zijn complimentjes behoorlijk meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Met hem aan mijn zijde heb ik geen onzekerheid over mijn lichaam!

Ik draag altijd een bikini van het merk Sapph. Die hebben ze namelijk in BH-maten en dat vind ik erg fijn. Dan weet ik zeker dat ie past :)

Klein Veertje - Woensdag 21 mei 2014 11:42
Inderdaad dood eng!
Ik heb ook in jaren geen bikini aangehad en dus ook in geen jaren gezwommen. Ik ga 's zomers wel vrijwel iedere week naar het strand om trampoline te springen. Dan kan ik gewoon kleding aan en toch bruin worden ;)
ChristinaS - Woensdag 21 mei 2014 11:53
Ik vind het ook altijd eng, maar sinds ik vorig jaar een mooi badpak heb gekocht, voel ik met toch een stuk prettiger! Het was altijd een gedoe om een juiste bikini te vinden, vooral omdat ik cup E heb. Een badpak is zeker een oplossing! Het enige jammere vind ik dat ik geen bruine buik krijg.. maar then again, wie zie dat nou? ;)
eilish - Woensdag 21 mei 2014 11:55
Vreselijk! Mijn bovenbenen zjjn nogal dik/vet... breder dan gemiddeld. Ik voel me net een koe.. vooral als ik lig.. want dan worden je benen nog veel breder en ugh... Ik ben al 2 jaar niet meer op het strans geweest in bikini... en ik weet niet of ik het dit jaar durf.... Inbde tuin ben ik al druk bezig met hoe ik mn benen het beste kan neerleggen enz.
Irrelevant - Woensdag 21 mei 2014 12:23
"Brede heupen: Geen tanga, maar wel een smal (normaal) broekje of hipster
Smalle heupen: Hoog broekje of tanga
Voller figuur: Hoog broekje, lang bovenstukje of badpak
Kleine borsten: Push up of beugel-bh, ruches of sliertjes aan bovenstukje
Grote borsten: Beugel-bh of bikinibovenstukje met brede bandjes of badpak
Brede schouders: Halterbikini
Plattere billen: Ruches of franjes aan broekje of hipster"

Waarom geen tanga bij brede heupen? Ik interpreteer dit als zijnde jullie hiermee het beeld bevestigendat brede heupen, een vol figuur, grote borsten, brede schouders etc. schaamtelijk zijn.

Ik heb een soortgelijke blog waarbij ik jonge vrouwen o.a. motiveer zich happy te voelen met hun eigen lichaam, iets wat jullie ook proberen, maar ik zou persoonlijk nooit deze boodschap o mijn blog zetten. Wij vrouwen zouden daar niet om moeten geven, schijt hebben aan wat het heersende schoonheidsideaal is, de muffintops lekker over het broekje moeten laten puilen en die grote borsten lekker moeten laten wapperen. Klinkt nu alsof ik een geitenwollensokkenblog heb, maar niets is minder waar!
Sara - Woensdag 21 mei 2014 13:24
@ irrelevant
ik vind dat jij op deze manier eigenlijk reclame aan het maken bent voor jouw eigen website. Daarbij is volgens mij het doel van deze blog totaal niet de bedoeling dat mensen zich moeten schamen voor hun lichaam, juist niet als ik de blog lees! Ik vind het juist heel mooi hoe scarlet, nouska en laura hun ervaringen delen. Dat stukje over tanga gaat volgens mij juist om het mooi afkleden van jezelf. Ik denk dat als je brede heupen hebt dat een broekje of hipster juist niet het accent op de heupen legt, maar je verhoudingen mooi laat uitkomen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Als je smalle heupen hebt, wil je misschien juist iets meer het idee creëren dat je meer heupen hebt door bijvoorbeeld een tanga aan te trekken. Net als bij grote borsten je gewoon extra steun nodig hebt en bij kleine borsten wat extra ruches juist wel weer kunnen. Dat zegt toch niets over of het mooi of lelijk is, alleen welke kleding goed bij jouw figuur past.
Lisette - Woensdag 21 mei 2014 13:29
Heel leuk artikel!

Ik vind het ook nog steeds spannend maar ik ben al trots dat ik het al wel weer aandurf om in een bikini te lopen.
Ik heb net als scarlet een hele lichte huid. Ik word nooit bruin helaas wat me wel extra onzeker maakt. Zoals jullie al zeggen probeer ik niet alleen naar mensen te kijken die e rperfecter uitzien maar naar iedereen dat verlicht de angst
Irrelevant - Woensdag 21 mei 2014 14:13
@Sara Dat is dan jouw interpretatie en mag je vinden. Als het zo bedoeld was had ik zeker mijn url gedeeld. Prima om het niet met elkaar eens te zijn.
Jorien - Woensdag 21 mei 2014 14:21
Wat mij erg hielp is als tussen stap een sport-zwempak met pijpjes aan te trekken. Je wordt er niet echt bruin van dus, maar ik voelde mij een stuk zekerder! Overigens - ook met ervaring - als je nog aanzienlijk ondergewicht hebt is een zwempak met pijpjes niet aan te raden want dan kan je namelijk zo de pijpjes inkijken :P
Crazy_CC - Woensdag 21 mei 2014 15:20
Ik heb na 10 jaar eindelijk mijn eetstoornis overwonnen en vandaag ben ik ook in bikini naar het strand geweest en ondanks mijn gezond gewicht voel ik mij gewoon relaxt in bikini. Ik let niet op hoe anderen mij zien en ik kijk niet meer om mij heen wie slanker is. Ik geniet van de zon en heb echt genoten.
Ik hoop dat iedereen dit binnenkort kan zeggen hier hihi.

Xoxo
Marieke - Woensdag 21 mei 2014 15:34
Oh.. jullie hebben geen idee hoe erg blij ik word van dit artikel!!! Allereerst ben ik heel erg blij dat er bij de foto's ook vollere vrouwen te zien zijn. En bovendien: de eigen ervaringen van jullie zijn zo mooi, en dan aan het einde de ervaring van Laura! Geweldig om te zien dat "te dun" zijn ook een probleem kan zijn. Doordat Laura trots is op dat ze iets voller is geworden, heeft het "voller zijn" gelijk een veel minder negatieve lading. Goed, ik zie er bij lange na niet zo prachtig uit zoals een van jullie, maar misschien kan ik me nu iets zekerder voelen in een bikini (hoop ik)...
L. - Woensdag 21 mei 2014 17:00
Ik heb tegenwoordig steeds vaker zin om te zwemmen omdat ik een jaar geleden een heel leuk zwemjurkje heb gekocht! Het is wel wat meer stof, dus niet altijd even handig, maar ik vind het zo leuk staan dat ik me over de rest minder druk maak.
Me - Woensdag 21 mei 2014 17:38
In één woord waanzinnig goed! Oh nee, dat waren er twee ;-). Nee maar echt een goede blog.

Ik ben zelf zo ver dat ik zonder moeite en helemaal happy in bikini het strand opga. And believe me, I'm shakin' whatever my mama gave me!
Black Rose - Woensdag 21 mei 2014 18:10
Gosh, wat zien de Plus size modellen op de foto's hierboven er mooi uit! Veel mooier dan de dunne vrouwen, naar mijn mening! :o
Maiskolf - Woensdag 21 mei 2014 18:41
Super blog weer! Ik vind het ook altijd weer spannend. In de tuin vind ik het niet erg om lekker in mijn bikini te zonnen, maar ik ben sinds mijn eetstoornis niet meer wezen zwemmen met vrienden. Daarom heb ik nu een leuke bikini uitgezocht die mooi past bij mijn 'nieuwe' lichaam. En dan ga ik het gewoon doen, even mezelf een schop onder mijn kont geven. Want ik weet zeker dat als ik eenmaal er overheen ben dat het heerlijk is om weer te zwemmen met vrienden!
mira - Woensdag 21 mei 2014 19:09
wat ik mezelf ook duidelijk maak is: je hoeft niet bruin te zijn in de zomer (of winter)
Iedereen wil maar bruin zijn, hoe bruiner hoe beter, hoe mooier. En ik vind het zelf ook mooi. Ik heb soms veel te veel uren achter elkaar in de zon gezeten om ook maar bruiner te worden. Heel ongezond want soms verbrandde ik en zette ik mijn schoonheid boven mijn gezondheid.
Ik noem het dan vooral zonstress.
Nu smeer ik mezelf goed in, ga niet langer dan een kwartier in de zon en vermijd de zon meer doordat je een oude huid krijgt van zon. En ik bedenk mezelf dat mijn huid veel langer mooi blijft.

Daarnaast wil ik tegenwicht bieden tegen het idee dat bruin zijn mooier is dan blank en er dan ook echt druk mee bezig bent om bruin te worden zodat je mooier bent. Ik vind het onzin dat ik mezelf minder mooi voel als ik niet zo bruin ben. Tuurlijk is een teintje leuk. Dus vraag ik mezelf soms af: waarom zit ik inde zon?
Omdat ik lekker bruin wil worden en omdat ik het lekker warm vind of omdat ik mezelf anders niet mooi vind om bang ben dat ik straks niet bruin en mooi genoeg ben?? Stel je herkent je ook in deze zonstress, dan kan dit misschien helpen.
Star* - Woensdag 21 mei 2014 19:11
fijne blog! zat er al wat mee
Poemetje - Woensdag 21 mei 2014 19:31
Hele goeie blog!
Ronja - Woensdag 21 mei 2014 20:24
Eigenlijk zou ik er voor mijn gevoel nu minder moeite mee moeten hebben dan toen ik door de antipsychotica veel was aangekomen, maar ik durf het nu nog steeds niet. Zelfs in rokjes en korte mouwen enz. voel ik me alles behalve prettig.

Ik blijf steeds denken aan die culturen waar vrouwen over het algemeen een veel minder negatief zelfbeeld hebben zoals in Cuba of Suriname. Echt stoer vindt ik dat.
Dat is mijn voorbeeld. Daar wil ik ook naar toe werken.
yours - Woensdag 21 mei 2014 23:17
Deze blog had ik echt nodig. Ben er al heel de week over na aan het denken. Ik zie er echt trgenop. Hopelijk gaat dat gevoel minder worden. Heel erg bedankt voor de tips!
Lidewij - Donderdag 22 mei 2014 09:21
Alle 'tips' terzijde (daar heb ik altijd al een hekel aan gehad omdat in ieder boekje stond dat als je lang bent laagjes moet dragen om je lengte te camoufleren, wat een onzin)
Draag gewoon waar je je lekker en mooi in voelt. Pas verschillende modellen aan en kom erachter waar jij je zelfverzekerd en mooi in voelt. Vaak helpt het ook om het gewoon thuis te passen ipv in zo'n akelig hokje met naar licht.

Jaren '50 taillebroekjes staan juist heel goed bij brede heupen. Zijn we vergeten dat dat het schoonheidsideaal was in de jaren '50? Dus meiden met brede heupen: show it! :)
Irrelevant - Donderdag 22 mei 2014 11:07
Ja Lidewij! Dat soort tips staan in de Grazia en kornuiten, daar is P2BM toch te goed voor? Deze boodschap vind ik erg on-P2BM.
Heidi193 - Donderdag 22 mei 2014 16:11
Hm, toepasselijk blogje. Ik vind het zo'n verschrikking om een bikini te moeten kopen, ook al niet met mijn maten. Hoop heel erg dat dat ooit minder gaat worden, stiekem.
n - Donderdag 22 mei 2014 17:21
ik ga dit jaar nu echt in een bikini op het strand ;) heb dat ook jaren niet gedaan , zo jammer. maar mijn behandeling is nu bijna klaar en ik wil me met mijn gezonde gewicht gelukkig gaan voelen , ook in zo'n "enge " situatie. goede blog! ik ga een mooie bikini uitzoeken ;)
n - Donderdag 22 mei 2014 17:21
ik ga dit jaar nu echt in een bikini op het strand ;) heb dat ook jaren niet gedaan , zo jammer. maar mijn behandeling is nu bijna klaar en ik wil me met mijn gezonde gewicht gelukkig gaan voelen , ook in zo'n "enge " situatie. goede blog! ik ga een mooie bikini uitzoeken ;)
anoniempje - Donderdag 26 juni 2014 22:20
Ik heb n buikje dus durf ik geeb bikini aan
bruin aapje - Dinsdag 14 april 2015 21:43
Eerlijk gezegd schaam ik mij over mijn lichaam. Ik heb geen eetstoornis en toch ben ik ontevreden over mijn lichaam.
Mij zal je ook niet snel in een bikini zien.
Ik heb striemen om mijn billen en op mijn borsten. Ik schaam me hier zo hard voor en vind het echt verschrikkelijk! En dan dat vet op mijn heupen, bha bha!
Heupbroeken zie je dan ook niet in mijn kast liggen of toch zelden.
Het liefst van al draag ik boxershorts ipv heup onderbroeken waar mijn vet erboven uitpuilt.
Mijn vriendinnen vinden dat ik een super mooi lichaam heb en totaal niet dik ben. Maar natuurlijk denk ik daar anders over. :/
Ik weet niet of dit herkenbaar is voor anderen?
ano - Dinsdag 28 april 2015 16:12
Ik heb afgelopen 7 jaar al niet gezwommen door mijn onzekerheid. Denk niet dat het dit jaar weleens gaat gebeuren :/
Misschien als ik geen littekens had of als ik wat dunner was.
Maria - Donderdag 18 juni 2015 21:48
Heb ook bikinistress maar meer omdat ik niet hou van lappen aan mijn lijf aan het strand, vind het in de weg zitten. Ga liever naar het naaktstrand. Nu ik iets ben aangekomen door meer rust in mn leven heb ik wel meer moeite met een bikini, dan voel ik me dikker. Een jaar of wat geleden bij een naturistenuurtje in het zwembad maar na problemen met iemand kom ik er niet meer.
Maria - Donderdag 18 juni 2015 21:50
Trouwens, zonder badkleding vallen verschillen veel minder op.