DIY Ripped Jeans

 

Als tiener ben ik eigenlijk begonnen met het dragen van broeken met gaten. Ik maakte de scheuren er toen zelf in met een schaar. Mijn moeder vond het zonde van mijn broeken, omdat ze binnen de kortste keer helemaal kapot waren. Ik vond het toen wel stoer. Tegenwoordig, ik ben inmiddels 26, draag ik ook nog steeds de zogenaamde ‘ripped jeans'. Sommige koop ik zo en bij anderen zijn de gaten er vanzelf in gekomen. Andere broeken vond ik te netjes en heb ik zelf bewerkt. Gescheurde broeken zijn op dit moment nog steeds in de mode. Het staat casual en geeft een stoer uiterlijk aan je outfit. Hier onder laten wij zien hoe je zelf je eigen ripped jeans maakt en laat ik mijn ripped jeans zien.

Jeans ripped

Ik heb zelf een spijperbroek met wijd uitlopende pijpen waar ik echt jaren dol op was. Er zaten lichte gaatjes in toen ik hem nieuw kocht, maar hij is langzaam helemaal open gescheurd. Ik heb met naald en borduurgaren de gaten nog een beetje dicht proberen te naaien, maar hij is eigenlijk wel echt 'op'. Toch was dit echt een van mijn lievelingsbroeken en kan ik hem niet weg doen. Ik vind het nog steeds jammer dat ik hem niet nieuw heb kunnen kopen toen hij zo versleten was. Het korte broekje rechts op de foto is van H&M en heeft speciale 'ripped' details. Ik vind deze stoer en leuk voor bijvoorbeeld naar het strand. 

jeans ripped

Heb je een nette jeans en wil je deze wat stoerder maken, dan kun je ook zelf je jeans ''rippen''. Dit doe je met een schaar en een scheermesje. Eerst kies je uit waar je de gaten wilt hebben. Hier maak je een klein gaatje. Daarna trek je de broek uit en ga je aan de slag. 

ripped jeans

Vervolgens leg je de broek op de grond of een tafel. Wij deden dit op straat. Als je het met een andere ondergrond moet doen, is het handig om er een stuk karton onder te leggen. Ook in de broek is het handig om een stuk karton te leggen, anders ga je misschien door beide kanten van de broekspijp heen. Trek de stof nu strak en kras met een schaar steeds op dezelfde plek. Dit mag best met een beetje 'agressie'. Je ziet dat de stof nu steeds dunner wordt en op een gegeven moment komen er draadjes. De draadjes kun je wat 'natuurlijker doorgesleten' laten lijken door er een scheermesje overheen te halen. Het donkere 'pluis' wat nu vrijkomt, haal je weg en de witte draadjes laat je zitten. 

jeans

Zoals je ziet is de broek nu iets stoerder. Ook kun je de broek, zoals die van Laura, omrollen. Met All Stars of slippers is het zo een hele leuke broek voor de zomer. Je oude broek is weer helemaal hip. 

Draag jij broeken met gaten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Pauliene - Dinsdag 29 juli 2014 10:43
Cool
Diede - Dinsdag 29 juli 2014 11:04
Nog niet.....maar het ziet er echt heel leuk uit. Goed idee!
kate02 - Dinsdag 29 juli 2014 11:24
Ik wil dit ook al jaren maar ik durf het niet :p
Respect - Dinsdag 29 juli 2014 11:56
Ik draag al jaren broeken met gaten vind het super leukšŸ˜„. X
Emma - Dinsdag 29 juli 2014 12:09
Ja, nu een kort broekje. Heb ooit ook eens een lange broek 'kapot' gemaakt, en mijn moeder vond het ook zonde. Achteraf was dat het ook, want ik trok hem nooit meer aan..
Nikki - Dinsdag 29 juli 2014 12:24
Ik vind dat idd erg leuk!
Misschien dat ik het nu ook wel zelf durf te doen met 'Nouska's' manier
Renate - Dinsdag 29 juli 2014 12:26
Nee. Ik koop geen kapotte broeken en als ze kapot zijn ga ik er ook niet mee lopen. Dat kan ook niet op mijn werk :) sommige mensen staat het wel leuk, maar ik vind het zelf maar niks x
Lotje - Dinsdag 29 juli 2014 15:35
Gaaf! Ik vind de beautyblog wel leuk met eigen creaties en foto's :)
Maanmeisje - Dinsdag 29 juli 2014 16:12
Ik vind het best leuk, ik heb ook zo'n broek gehad en die droeg ik best vaak. Er zaten al gaten in, maar die werden steeds groter. Nu zou ik het niet zo gauw meer dragen. Spijkerbroeken draag ik sowieso niet tot nauwelijks.
Vlinder... - Dinsdag 29 juli 2014 16:38
Wat een mooie en professionele foto's... KNAPPERDS!
Ingrid - Dinsdag 29 juli 2014 18:14
Looking good, en stoer!
x - Dinsdag 29 juli 2014 19:20
nee..
Denisee.. - Dinsdag 29 juli 2014 20:12
I like it!
lizz - Dinsdag 29 juli 2014 20:40
Mooi! Broek van Nouska ook heel mooi model en kleur!