Comfy kleding in therapie

 

Toen ik nog een eetstoornis had, had ik heel vaak helemaal geen in om mezelf leuk aan te kleden. Dit had vooral te maken met mijn negatieve zelfbeeld, verwaarlozen van mijn uiterlijk en mezelf lelijk voelen. Kleding in therapie was ook vaak erg basic. Ik droeg iets dat snel gekozen was, niet opvallend was en waar ik mijn lichaam een beetje in kon verstoppen. Een outfit waarin ik kon chillen.

Dat veilige is niet altijd goed geweest. Naar mate therapie vorderde werden we als groep ook uitgedaagd om onszelf wat meer te verzorgen. Niet omdat uiterlijke verzorging het aller belangrijkste is, maar wel omdat een beetje meer aandacht voor jezelf, goed kan zijn voor je zelfbeeld. Jezelf leuk aankleden, make-up dragen of jezelf gewoon lekker verzorgen, kan je goed doen. Zelfs ook al zie je er in het begin misschien enorm tegenop.

the

Jezelf somber kleden, kan ook een manier zijn om te laten zien dat het niet goed met je gaat. Of je draagt expres een broek die te wijd is, omdat je je daar veiliger in voelt. Het is goed om daar toch stapjes in te zetten en jezelf te verzorgen, omdat je dat verdient en je je daardoor ook mooier gaat voelen. Toch snap ik dat je je veilig wilt voelen, als je je slecht voelt over je lichaam. Voor die moeilijke dagen heb ik een aantal relaxte outfits op een rij gezet. De jurkjes met blote benen, daar moet je even zelf een legging of maillot bij bedenken, aangezien het winter is. 

Het is goed om jezelf te verzorgen, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je je ontspannen en fijn voelt in je kleding. Een chillpak mag daarom niet ontbreken in je garderobe, als je het mij vraagt. Sommige lijken op pyjama 's en zijn niet geschikt voor buiten de deur, maar enkel voor op de bank. Anderen zijn zo hip, dat je ze ook gewoon buiten de deur kunt dragen. Ze zitten relaxt en tegelijkertijd zie je er verzorgd uit, waardoor je je meteen ietsje beter voelt. Het is een heel klein hulpmiddel, wat je eventjes een fijn gevoel kan geven. 

 

Urban Outfitters
Tuinbroek

harem broek 

Geiten Wollen Shirts
trui

Miss Green
 miss green

trui

Urban Outfitters
adidas

chill 

ASOS
jurk

meisje

jegging 

ILoveYoga
legging

legging 

Urban Outfitters
pak

shirt

trui

pakkie 

H&M
chill

hm

trui

jaggingpan

broek wijd

vest

Forever21
broek

meisje 

Wat draag jij het liefste?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Gerlieke - Vrijdag 16 december 2016 10:41
Ik houd echt van die pakken...
Maar die dingen zijn echt moeilijk lastig wanneer je naar de wc moet, hahahaha
meisje14 - Vrijdag 16 december 2016 11:08
Ik draag eigenlijk altijd te wijde kleding, omdat ik mijn lijf dan minder voel.
Anoniem - Vrijdag 16 december 2016 11:33
Die rode adidas broek is erg mooi šŸ˜
Miku - Vrijdag 16 december 2016 11:59
Van die lange shirts die half shirt half jurk lijken vind ik mooi en fijn zitten. Zou daar wel wat meer van willen. Draag nu nog voedingsshirts maar als die niet meer nodig zijn wil ik meer van die lange shirts. Die onderste legerprint broek vind ik ook erg mooi
Miku - Vrijdag 16 december 2016 11:59
Van die lange shirts die half shirt half jurk lijken vind ik mooi en fijn zitten. Zou daar wel wat meer van willen. Draag nu nog voedingsshirts maar als die niet meer nodig zijn wil ik meer van die lange shirts. Die onderste legerprint broek vind ik ook erg mooi
L. - Vrijdag 16 december 2016 14:23
Vroeger wilde ik me graag verstoppen, maar tegenwoordig draag ik graag rokjes en jurkjes. Het fijne aan de winter is dat ik dan juist kortere rokjes durf te dragen met een lekkere dikke maillot eronder.
Kimberley Janssen - Vrijdag 16 december 2016 19:29
Ik draag altijd een spijkerbroek, t-shirtje en sneakers. En eventueel een blazertje er over heen.
Ingrid - Zondag 18 december 2016 09:33
Dat fluwelen pakje van Asos lijkt me heerlijk en ziet er mooi uit.en de broek van loveyoga met een lang vest van een comfy stof, en huis sokken haha ;)