Asos voor alle vrouwen

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben altijd erg gevoelig voor alle online winkels en apps waar je eindeloos door de mooiste kleding kunt scrollen. Asos is een site waar ik regelmatig iets bestel of pagina’s lange verlanglijstjes maak voor de periode dat ik er weer iets wil kopen. Nog altijd wordt de kleding bij veel sites en online winkels op een model getoond met het ideale slanke lichaam zoals we dat hier nog veel zien. Hoewel we dit waarschijnlijk wel gewend zijn, is het niet representatief voor een groot deel van de vrouwen die iets bij die winkel besteld. Daarom brengt Asos hier verandering in. 

Asos heeft naast de standaard collectie al een uitgebreid aantal collectie’s voor plus-size vrouwen, wat meer petite vrouwen en de tall collectie voor lange dames. Een tijd geleden kwam Asos al in het nieuws omdat ze gestopt zijn met het photoshoppen van de bikinimodellen. Ook de striae en littekens van de slanke modellen mogen gewoon gezien worden en worden niet meer bijgewerkt. 

Ik zag het meteen. Blijkbaar ben ik zo gewend geraakt aan het perfecte plaatje wat je vaak voorgeschoteld krijgt op webshops, dat het mij meteen opviel toen ik de striemen zag bij een bikinimodel. “Wat fijn!” Riep ik hardop naar mijn telefoon. Hoe vaak je ook tegen jezelf zegt dat het beeld mooier gemaakt wordt en dat de foto’s niet echt zijn, het was toch fijn om het eens in het echt te zien. Je weet dat iedereen last heeft van vlekjes, striemen of littekens, daarom is het juist fijn om dat gewoon te zien en dat er niets weggepoetst hoeft te worden. De vrouwen worden er niet minder mooi van, sterker nog, ik vond ze op deze manier eigenlijk veel mooier. Veel puurder. 

Toen ik laatst op een leuk jurkje klikte om er meerdere foto’s van te zien, zag ik dat er hij werd geshowt door verschillende vrouwen met totaal verschillende lichaamsvormen en maten. Ik was echt blij verrast. Het is soms ook gewoon lastig om in te schatten hoe een kledingstuk bij jou zal staan en dat het de modellen altijd goed staat, dat weet ik nu wel. Wanneer iets in verschillende maten te zien is, heb ik zelf ook meteen het vertrouwen dat het bij mij goed zal staan. Het is vaak toch verleidelijk om jezelf te vergelijken met het meisje op de website, je wordt in eerste instantie tot het jurkje aangetrokken omdat het haar zo goed staat. Terwijl dat natuurlijk maar één meisje is. Dat jurkje kan bij heel veel verschillende vrouwen goed staan, waar jij je misschien wel mee kunt identificeren. Dat bewijs levert Asos op deze manier gelukkig. 

Als klap op de vuurpijl lanceerde het Britse modemerk afgelopen week een nieuwe lijn met huidkleurig ondergoed in alle tinten. Vaak is huidkleurig ondergoed alleen maar in één tint beige te verkrijgen, terwijl we natuurlijk niet allemaal dezelfde huidskleur hebben. Ook in deze campagne stonden vrouwen met verschillende maten model en plus-size is hier ook echt plus-size. Vaak is plus-size nog steeds één soort lichaam, met dezelfde kenmerkende vormen. Terwijl vrouwen met dezelfde confectiemaat natuurlijk ook een ander lichaam kunnen hebben.

Natuurlijk is het een bedrijf wat in de eerste plaats graag kleding wilt verkopen en campagnes zal lanceren om positief in de media te komen. Maar ik vind het beeld dat ze hierbij neerzetten heel fijn en verfrissend. Vrouwen zijn er in alle soorten, maten en kleuren en iedereen ziet er even mooi uit. 

Wat vind jij van deze campagnes van Asos?

Bron: Asos.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L - Zondag 22 april 2018 11:21
Amen! Eindelijk..
LeRose - Zondag 22 april 2018 11:53
Echt goed van Asos die ontwikkelen hun bedrijf ook goed zo door met de mens mee te denken. En het ideaalbeeld vind ik zelf ook niet altijd even mooi om te zien dus ik snap zelf soms niet eens waarom dat het is.
F. - Zondag 22 april 2018 12:25
Goed !
Ook voor mannen doen en niet alleen mensen van EEN bepaalde leeftijdscategorie.Elizabeth4 - Zondag 22 april 2018 14:09
Wauw!
X - Zondag 22 april 2018 14:46
Prima, maar het doet mij nooit zoveel. Ik kijk alleen naar de kleding, ik hou me niet bezig met de modellen op de site :)
LOVE - Zondag 22 april 2018 17:12
Echt een hele mooie foto
LOVE - Zondag 22 april 2018 17:12
Die laatste
.. - Dinsdag 1 mei 2018 17:47
*Wachtend tot op het moment dat ze eens een foto van een vrouw plaatsen zonder rondingen. Ik heb dat namelijk niet (mijn lichaam is daardoor niet lelijk) en voel me soms onzeker hierover als 19 jarige.

Zo ging ik een keer solliciteren voor een job bij een supermarkt. Toen ik naar de verantwoordelijke toe ging om te vragen of ik er kon gaan werken, was zijn eerste vraag. Hoe oud ben je?

Ik zou het fijn vinden mocht de wereld er van bewust zijn dat rondingen niet bepalen welke leeftijd je hebt.
pieput - Maandag 28 november 2022 08:18
ER zijn ook mensen die willen dat je afgaat om zich zelf een goed gevoel te geven dan zijn zij altijd nog beter.. IK kwam eens ergens en diegene die kon ik niet een goed en die zei tegen mij oh wat een wallen en toen zei een politie dit ook eens bij een signalement en toen zeiden anderen uit het publiek van ga je schamen. Van die schaamteloze bullies die zich wellen afreageren.