Loverboys

 

In Nederland zijn er rond de 10.000 prostituees waarvan ongeveer één vijfde minderjarige meisjes. Prostitutie is seks hebben in ruil voor geld, leuke spulletjes, kleding maar ook voor aandacht. Dus eigenlijk sex hebben in ruil voor 'iets' ...

Het woordenboek zegt: "het zich tegen betaling beschikbaar stellen voor seksuele handelingen en het daarvan een gewoonte of beroep maken"

Heel veel meiden en vrouwen die prostitueren zijn in deze wereld terecht gekomen door een zogenoemde Loverboy. In 2008 waren minstens 180 meisjes het slachtoffer van loverboys.

meisje
bron foto

Je bent uit met je vriendinnen en een leuke jongen zoekt contact, een knipoog van zijn kant en vervolgens komt hij een praatje maken, het is een ontzettend leuke en lieve jongen dus jullie wisselen telefoonnummers uit. Al snel volgt een volgende date en meneer komt je ophalen in een leuke mercedes. Tot zover is dit niks geks....toch zijn er in Nederland honderden meisjes die op deze manier in de handen vallen van een loverboy..

Een loverboy is een jongen, meestal van allochtone afkomst, die de aandacht van een meisje trekt in de eerste instantie door overdreven aardig te zijn en veel (dure) cadeaus te kopen. Hierdoor krijgt het meisje vaak het idee 'speciaal en bijzonder' gevonden te worden. Meestal zijn de meisjes die voor loverboys vallen dan ook onzekere meisjes die vaak het gevoel hebben niet gezien te worden.

Het meisje wordt onwijs verwend door de jongen, totdat de jongen besluit dat het wel welletjes is geweest met de cadeautjes en de 'gratis aandacht' , hij wilt er iets voor terug. Jij zult vast denken, 'Oh maar dan ga ik toch gewoon weg bij die jongen', meestal blijkt het niet zo simpel, je hebt al langere tijd met deze jongen een relatie en bent wellicht van hem gaan houden, daarnaast geloof je dat ie gelijk heeft en je langere tijd allerlei spullen van hem hebt gekregen, zonder dat jij er eigenlijk iets voor terug hebt gedaan....

Vaak heeft hij er ook op sluwe wijze voor gezorgd dat jij alle verdere contacten met vrienden en familie verbroken hebt, waardoor je op zo'n moment het idee hebt dat je op niemand meer terug kan vallen en volledig afhankelijk van hem bent. Maar misschien begrijp je juist heel goed dat het foute boel is maar bedreigt de jongen je of gebruikt hij geweld om ervoor te zorgen dat je doet wat hij wilt.

Zo gaan loverboys te werk:

 • Ontmoeten
  De loverboy gaat opzoek naar meisjes in een discotheek, cafe of op school. Vaak denken mensen dat dit alleen in de grote steden voorkomt maar dit gebeurd op alle plekken van het land.
 • Indruk maken
  Een loverboy probeert erachter te komen hoe het meisje te beïnvloeden is. Als zij tuis weinig aandacht krijgt zal hij haar overladen met 'liefde'. Als ze weinig geld heeft zal hij haar veel geld en mooie, dure spullen 'cadeau doen'.
 • Relatie en sex
  Het meisje is onder de indruk van de jongen en voelt zich nu speciaal. Uiteindelijk ontstaat er een relatie. Als er een relatie is, vind de jongen, hoort er ook écht sex bij.... (dit is trouwens niet waar, een jongen hoort gewoon te wachten tot jij klaar bent voor sex). Sommige allochtonen meisjes worden zelfs verkracht zodat ze dan niet meer naar huis kunnen omdat ze dan al ontmaagd zijn voor hun huwelijk.
 • Prostitutie
  De jongen laat het meisje kennis maken met de wereld van prostitutie, hij stelt haar aan meisjes voor die dit werk doen en laat haar om 'te wennen' met 1 van zijn vrienden naar bed gaan. Als het meisje weigert zegt de loverboy dat het tijd is om al die dure cadeaus maar eens terug te gaan betalen. ( Daarom pakt een loverboy ook altijd een meisje die niet veel geld heeft.)
  Als het meisje met vrienden van de loverboy naar bed is geweest, zal hij haar dwingen met vreemde naar bed te gaan.

Als jij dit zo leest, denk je waarschijnlijk 'dit overkomt mij noooiitt' of 'hoe kun je zo dom zijn' . Maar liefde maakt blind;) Deze meisjes staan al niet sterk in hun schoenen, hebben ruzie met ouders en vriendinnen en hebben het gevoel dat niemand van hen houdt. Als zo een jongen dan eindelijk interesse toont, weet ze zeker dat hij de ware is omdat zij denkt dat hij de enige is die van haar houdt.

Of je blijft omdat:

 • Je je speciaal voelt door je je vriend. Dit gevoel is alleen helemaal niet wederzijds.
 • Je wilt spannende avonturen : de loverboy speelt hier heel makkelijk op in.
 • Seksuele aandacht willen: ook hier speelt een loverboy heel makkelijk op in als hij dit in de gaten heeft.
 • Je ontvangt zoveel mooie cadeaus
 • Uit angst voor eenzaamheid: de loverboy heeft er namelijk vaak voor gezorgd dat je helemaal ontvreemd bent van je oude omgeving
 • Geborgenheid, je veilig voelen bij hem 
 • Je bent bang voor hem: je bent bijvoorbeeld bang dat hij je weer naar huis brengt. Dit is vooral het geval bij meisjes die problemen hebben thuis
 • Je bent bijna helemaal afhankelijk van hem, zowel emotioneel als financieel. Je hebt geen geld; je loverboy betaalt alles voor jou. Ook emotioneel omdat je verder niemand hebt als alleen je loverboy. Je bent geïsoleerd geraakt van je oude omgeving.

Als zoiets gebeurd is het belangrijk om te weten dat loverboys strafbaar zijn, als je aangifte doet, zal de jongen dus zeker een gevangenisstraf krijgen want dit valt onder de wet van mensenhandel, namelijk het aanzetten tot prostitutie.

De maximale straf is ongeveer 10 jaar, als er sprake is van een minderjarige of dwang. Maar dan moet er wel aangifte gedaan worden en dat gebeurt vaak niet, meestal uit angst of omdat het werk als vanzelfsprekend lijkt.

Als je niet voor altijd op deze manier wilt blijven leven moet je tóch de stap nemen om een eigen bestaan op te bouwen, terug te gaan naar je ouders of naar de politie. Veel van zulke meisjes hebben door soortgelijke ervaringen psychische problemen opgelopen.

Neem dan een tijdje rust, als je rustig bent en even niet onder druk staat kun je dingen veel beter bekijken. En jezelf afvragen waarom je beter af bent zonder hem. En voor jezelf bedenken hoe je verder wilt en wat je verder zelf kan. Waar je kan werken omdat jíj het leuk vind of je kunt weer naar school gaan een opleiding zoeken. En erachter komen wat jóu talenten zijn en je interesses liggen ; Je eigen leven in handen hebben.

Blijf positief over jezelf, zulke jongens weten vaak de zwakke plek van een meisje en weten precies wat te zeggen om het meisje een negatief gevoel over zichzelf te geven als ze dit niet al heel erg heeft, maar ook weten ze precies wanneer ze een positieve boost nodig hebben en zullen dan ook makkelijk met complimentjes strooien waardoor jij je tóch weer bijzonder voelt bij hem...Blijf voor jezelf volhouden dat je hem niet nodig hebt om je goed te voelen; Ieder mens is uniek en heeft wel iets moois of bijzonders. Daarnaast: vrouwen en meisjes zijn géén lustobjecten.

Kijk voor meer informatie (over slachtofferhulp):
www.bewareofloverboys.nl
www.fondsslachtofferhulp.nl

Boeken over loverboys

 • Verliefd, verleid, verkocht - Fouchina Catherina
 • Echte mannen eten geen kaas - Maria Mosterd
 • Mooi meisje,- Maria Hoefnagel
 • Lover of loser - Carry slee (ook verfilmd)
 • Film: Loverboy

bronnen: https://www.levennaseksueelgeweld.com/Algemeen/loverboys.htm & www.bewareofloverboys.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Carlijn - Maandag 30 augustus 2010 16:42
Echt heftig.
Open Ogen loverboys is een nieuwe film van Linda Futa van Goch die in september als voorlichtingsfilm uitkomt. Ik speel hierin een meisje dat in de handen is gevallen van een loverboy en in de prostitutie werkt. Op youtube kan je de trailer zien: https://www.youtube.com/watch?v=TzDQ85mNQiI .

Liefs!
Sindy - Dinsdag 31 augustus 2010 02:58
Goed dat je iets schrijft over loverboys, alleen ik vind dat plaatje van die marokaanse jongen behoorlijk stereotyperend. Misschien dat er statisch gezien wel meer allochtone jongens loverboys zijn maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen nederlandse loverboy's bestaan. Door zo'n plaatje worden je hersens negatief geconditioneerd, waardoor vooroordelen ontstaan.
Wim - Dinsdag 31 augustus 2010 11:01
@Sindy

Hoe weet jij dat het een Marokaanse jongen is? Ken je hem? De enige die hier de link legt tussen die jongen en Marokko ben jij volgens mij..
Scarlet - Dinsdag 31 augustus 2010 11:06
Hai Cindy,

het is een "still" uit de film Loverboy. Daarom hebben we voor dit plaatje gekozen. Als het statistisch gezien meer allochtone jongeren loverboy zijn, is er daarbij geen sprake van een vooroordeel.

Groetjes,
Scarlet
Jasmila - Dinsdag 31 augustus 2010 18:51
Goed van je om dit hier neer te zetten. ;)
nounou - Dinsdag 5 oktober 2010 16:42
die jongen hij is marocainesssssssssssssssssssssss :)
zahra - Woensdag 8 februari 2012 13:42
heo bedoel je daar mee mafkees
m. - Maandag 22 oktober 2012 19:18
ik vind het heel erg dat zulleke dingentjes met meisjes kunnen gebeurt een schande ....!
elina - Zondag 20 januari 2013 19:37
hoi
ik wil zeggen dat je je niet zo maar laat manupuleren
echt ik zal hem echt in zijn ....... trapen
marcheuvelmans - Donderdag 8 augustus 2013 08:37
ik wil best wel zo'n gespierde marokkaanse bink in strakke jeans en strak tshirt met v-neck, zware halsketting op zijn borst, boots met zware hielen, onweerstaanbare ogen, sexy mond en lippen, sexy koppie haar met strepen erin geschoren, en om het helemaal uitdagend te maken een oorring en dan voor je gaan staan met gespreide benen in zijn skinny jeans... dan wil ik wel gehoorzamen aan zijn opdrachten hoor, wat die ook zijn, zo'n kerel is heavenly... en als ik niet genoeg gehoorzaam mag hij zijn spieren gebruiken !!!
des - Zaterdag 14 februari 2015 19:00
wat goed dat hier op proud ook aandacht aan word besteed!
ik heb inderdaad ook altijd geroepen dat zoiets mij nooit zou overkomen, maar helaas ben ik er wel degelijk mee in aanmerking gekomen en heeft het heel lang geduurd voor dat ik los wist te komen van deze vreselijke ervaring.

liefs
@marcheuvelmans - Woensdag 11 maart 2015 13:16
dit is wel een beetje vreemd..
@marcheuvelmans - Maandag 4 juli 2016 12:48
Beetje jammer dat je dat zegt... zoiets zou je niet zeggen als je echt weet hoe het in die business aan toe gaat en je mannen over je heen krijgt denk maar niet dat je uit eindelijk nog veel ziet van je geweldige gespierde kerel die veranderd in een duivel als je niet doet wat hij zegt
Je had over je opmerking mogen nadenken voordat je hem plaatsen.
Dawn - Zaterdag 5 augustus 2017 15:21
Goeie blog, jammer dat het boek van Maria Mosterd er bij gelinkt staat. No offense, als je er niks van weet. Maar Maria's boek is heel realistisch aangezien ze het grootste deel zomaar heeft verzonnen en een onschuldige jongen helemaal heeft zwartgemaakt.
joelle - Zaterdag 29 december 2018 16:42
ik wil een hele mooie jongen ontmoeten in boskoop