Manuela Kemp

 

Een interview met Manuëla Kemp

In hoeverre hangt trots op jezelf zijn bij jou samen met jouw gewicht en figuur?
Nou, dat hangt meer samen dan ik zou willen. Ik betrap mezelf er wel op dat ik me beter voel in alles als ik wat slanker ben. Mijn lievelingskleren staan dan leuker, en omdat ik me daar dan geen zorgen over hoef te maken kan ik me beter op andere dingen concentreren. Trots is dan ook niet zozeer het goede woord, ik voel me gewoon zekerder.

Was jij vroeger onzeker over jezelf (vertel...) en nu?
Ik was vroeger heel onzeker over mezelf. Heb mezelf altijd te dik en te grof gevoeld. Ook van huis uit heb ik nooit het gevoel meegekregen dat ik wel ok was. Het gekke is dat als ik naar oude foto's kijk, er eigenlijk niets aan de hand was. Allemaal zonde van de energie geweest. Nu voel ik me veel minder onzeker, maar ik denk dat dat te maken heeft met het ouder worden en dus beter kunnen relativeren. De obsessie is er wel af.

Heb je veel aan de lijn gedaan, hoe en waarom?
Ik heb elk mogelijk dieet gevolgd en ben altijd caloriën aan het tellen. Dat deed mijn moeder ook en is er dus met de paplepel ingegooid. Tegenwoordig doe ik op een gezonde manier aan de lijn, maar vroeger heb ik mezelf wel heel ongezond uitgehongerd. Ik was de enige die het mooi vond.

Ben je bekend met anorexia en boulimia/ op welke manier?
Ja, een vriendin van mij heeft anorexia gehad en werd niet alleen ongezond mager, maar ook erg lelijk. Vergeet niet dat je huid, haar en tanden ook aftakelen als je te weinig voeding en vitamines tot je neemt. Het heeft lang geduurd voor ze dat inzag, maar inmiddels is ze weer een blozende meid. Ze staat zekerder in het leven maar toch denk ik wel eens dat zo'n slopende ziekte altijd op de loer blijft liggen. Daarom houden wij (de vriendinnen) haar toch altijd een beetje extra in de gaten.

Wat zou je tegen jonge meiden willen zeggen die gaan lijnen?
Ten eerste moet je niet ineens schrikken als je tijdens de puberteit een beetje dikker wordt. Dat is heel normaal en meestal gaat dat extra vet vanzelf weer weg als je wat ouder bent. Mocht je echt kampen met overgewicht overleg dan met iemand die er verstand van heeft hoe je het beste wat kilo's kunt kwijtraken. Het klinkt suf, maar gezonde eetgewoontes, niet teveel snoepen en vette happen eten, en voldoende beweging is toch nog altijd de beste manier om gezond slank te worden en blijven.

Waarom draag jij Proud? (t-shirt)
Ik draag Proud om de verloren jaren in te halen waarin ik altijd maar onzeker was over hoe ik er uit zag. What a waste of time! Er zijn zoveel mooie dingen in het leven. Je hoeft niet de hele dag met jezelf bezig te zijn. Kijk om je heen!

Manuela in Proud? Check HIER

 

Gerelateerde blogposts