Ik ga op reis en ik neem mee...

 

De vakantieperiode is weer aangebroken en voor veel mensen is de zomervakantie de periode om er even tussenuit te gaan. Lekker even helemaal niks doen, op het strand of aan het zwembad liggen of juist op pad om de stad te verkennen. Ik hou er enorm van om even uit mijn eigen land te zijn en in een ander land te kunnen genieten van de cultuur, de mooie dingen die de stad brengt, lekker eten maar ook voornamelijk om even te ontspannen en tot rust te komen. De periode voor een vakantie kan heel stressvol zijn. Wat moet je nog regelen en wat neem je allemaal mee? Het leek ons leuk om met jullie te delen wat wij meenemen als we op reis gaan.

Natuurlijk zijn er veel overeenkomsten en gaan wij niet onze hele inpaklijst delen. Het spreekt voor zich dat je kleding voor verschillende dagen, schoon ondergoed, sokken en toiletspullen meeneemt. Maar wat zijn nou dingen die wij niet kunnen missen op vakantie? Hieronder lees je het.

op reis

♥ Laura gaat op reis en neemt mee..
Wat ik meeneem als ik op vakantie ga is eigenlijk heel erg afhankelijk van het soort vakantie. Ga ik naar de zon of is het meer een soort stedentrip? En wat wil ik daar doen? Ik neem eigenlijk altijd veel te veel kleding mee en probeer daar steeds meer op te letten. Daarnaast lukt het mij eigenlijk altijd om mijn spullen net in de koffer te krijgen. Iets wat ik eigenlijk altijd meeneem is naast mijn paspoort een mini tasje met pillen en pleisters. Je kunt hierbij denken aan paracetamol, de anti conceptie pil, pillen tegen wagenziekte, etc. Wanneer ik naar een land ga waar dit wordt aangeraden, neem ik ook diarreeremmers en ORS mee. Dit werd bijvoorbeeld aangeraden toen ik naar Thailand en Marrakech ging. Dat pas ik eigenlijk altijd aan aan het land waar ik naar toe ga.

vakantie

Dingen die ik verder meeneem op reis zijn mijn pincet, een nagelvijl, wat make-up maar niet teveel aangezien ik meestal geen of nauwelijks make-up gebruik op vakantie. Al helemaal niet als ik naar een warm land ga. Zonnebrandcrème neem ik ook mee naar een zonnige bestemming maar dat is misschien vanzelfsprekend. Minder vanzelfsprekend is Aftersun. Lang niet iedereen gebruikt dit of neemt het mee, maar ik heb gemerkt dat het op veel momenten toch van pas komt. Ik ben een keer heel erg verbrand zonder dat ik het in de gaten had of uitgebreid aan het zonnen was. Wat was ik blij dat ik het had meegenomen. Verder neem ik eigenlijk altijd mijn camera - of telefoon want die maakt ook goede foto's - mee omdat ik het leuk vind om mijn vakantie momentjes vast te leggen.

yvo laura

Mijn vakantiebestemming is eigenlijk meestal wel zonnig en dan neem ik ook vaak een hoedje mee om mijn hoofd te beschermen maar ook omdat ik het leuk vind. Verder onmisbaar als ik op reis ga: mijn zonnebril, lippenbalsem, handtas, een opschrijfboekje en een boekje van de bestemming (vind het altijd leuk om wat dingen over het land/de stad te lezen) en een joggingbroek. Ook als ik alleen met handbagage reis, wil ik iets van joggingkleding meenemen (al is het een pyjama broek of een legging) die ik aan kan doen als ik bijvoorbeeld in het appartement kom. Dit doe ik thuis eigenlijk ook altijd. Lekker comfortabel en in relax modus.

♥ Sandra gaat op reis en neemt mee...
Als ik op vakantie ga, dan zou ik het liefst mijn hele inboedel meenemen. Ik ben erg gehecht aan mijn eigen spullen en vind het lastig dingen maar gewoon aan het toeval over te laten. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ga en in een hotel slaap, dan kies ik er vrijwel altijd voor om toch mijn eigen handdoeken en washandjes mee te nemen. In het verleden was dit ook wat dwangmatig, maar dat is inmiddels gelukkig niet meer zo. Ik vind het geen ramp om een handdoek van een hotel te gebruiken, maar als ik nog genoeg ruimte in mijn koffer heb om het zelf mee te nemen, dan heeft dat mijn voorkeur omdat dat gewoon wat fijner voelt. Ook neem ik graag iets van slippers of sloffen van thuis mee waar ik makkelijk in kan stappen als ik uit bed kom of uit de douche stap. Dat heeft ook direct iets huiselijks. 

Ik zorg er ook altijd voor dat ik voldoende medicatie mee heb. Sowieso voor het aantal dagen dat ik weg ben, maar vaak ook nog wat extra voor het geval ik een keer een pil kwijtraak of iets dergelijks. Daarnaast heb ik ook altijd wat praktische zaken mee zoals paracetamol en pleisters in allerlei formaten. Ook vind ik het fijn om naast mijn pinpas wat contant geld bij me te hebben. Soms kom je op plekken waar je ineens niet kunt pinnen of met gepast geld moet betalen en dan is het fijn om iets bij de hand te hebben.

Qua ontspanning heb ik ook altijd een paar dingen bij me. Thuis merk ik dat ik er vaak niet aan toe kom om rustig een tijdschrift of boekje te lezen. Ik neem er eigenlijk gewoon niet echt de tijd voor. Op vakantie vind ik, als ik eenmaal gewend ben, veel meer rust en hierdoor heb ik er ook direct meer zin in. Ik vind het dan heel fijn om gewoon even niks te doen en rustig iets te lezen. Ook heb ik meestal een puzzelboekje met woordzoekers bij me, dat vind ik ook altijd leuk om te doen. Je hoeft er niet te veel bij na te denken, maar doet net even iets meer dan enkel zitten en lezen. 

♥ Nouska gaat op reis en neemt mee...
Dit jaar ga ik drie weken op vakantie met onze nieuwe Volkswagen T3 camper-bus. We willen naar Frankrijk en Spanje gaan. We hebben dan lekker ruimte om van alles mee te nemen, maar toch heb je op vakantie vaak niet veel nodig. Ik neem dus niet zo heel veel mee, eerder zo min mogelijk. Ik kan op vakantie namelijk heel erg tevreden zijn met weinig. Weinig kleren, weinig spullen en weinig beauty-producten.

Dit was vorig jaar, in het busje van mijn schoonvader in Frankrijk.
busje

Ik draag minder tot geen make-up, maar er zijn wel een aantal verzorgingsproducten die ik niet kan missen. Onder andere een lekkere bodylotion of een pot kokosolie. Ik neem deze mee in onze camper, om mee te bakken en koken, maar ik kan me er dan ook meteen mee insmeren na het zonnen of douchen. Verder neem ik ook een lichte zonne-bescherming mee. Ik word snel bruin en verbrand bijna niet, maar smeer me toch graag een beetje in tegen de zon. Ik neem ook een hoed mee, om te voorkomen dat mijn gezicht teveel zon krijgt en ik toch wat verbrand.

Verder neem ik qua make-up enkel mascara en wenkbrauwpotlood mee, voor als ik een avondje uit ga of er zin in heb op me op te maken. Qua beauty gaat er ook een nagelknippertje mee, want als je een paar weken weg bent, is dat wel handig. Ik wil mijn handen en teentjes wel mooi houden natuurlijk! En een dagcrème, lekker voedend, neem ik ook altijd mee. Want zeker als ik veel zon op mijn gezicht krijg, heb ik dat wel nodig. Mijn huid is snel te droog, zeker met veel zon, zeewater of kou.

Verder neem ik vooral ook dikke truien en sokken mee. In de avond kan het, ook in de zomer, nog wel eens fris zijn en dan is een warme trui heel fijn. Verder zorg ik er altijd voor dat ik een paar verschillende boeken en tijdschriften bij me heb. Ik heb niet altijd zin om hetzelfde te lezen, maar lees wel meer in mijn vakantie. Dit jaar neem ik sowieso ‘Sterker dan Ooit' van Brené Brown mee, omdat ik die nog steeds niet uit heb en het Flow Vakantieboek van die jaar.

koffie

Als ik een paar weken weg ga, en weet dat ik de maandelijkse week ga hebben, vind ik het heel fijn om niet zoveel maandverband of tampons mee te hoeven nemen of om daar naar op zoek te gaan in een supermarkt of onderweg. Daarom ben ik super blij met mijn menstruatie-cup. Hier heb ik enkel wat kokend water en de dagen daarna enkel kraanwater voor nodig. En dat heb ik altijd bij me in de camper! Super handig en ik hoef verder nergens aan te denken en heb ook geen afval! Ik neem ook een kruik mee. Lekker voor koude dagen of buikkramp. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik meeneem, maar dit zijn dingen die ik absoluut niet wil vergeten.

♥ Scarlet gaat op reis en neemt mee...
Ik ben niet zo'n held met op reis gaan. Eenmaal op reis vind ik het heel leuk, maar het weggaan vind ik vaak erg spannend. Hierdoor wacht ik meestal tot het laatste moment met het inpakken van mijn koffers. Soms doe ik dat ook echt pas om 12 uur 's nachts als ik die ochtend erop om 6 uur weg moet. Niet zo handig natuurlijk, want het zorgt voor extra stress en een grotere kans op het vergeten van spullen. Dit jaar moet ik het echt eens anders aanpakken. Poes weet ook altijd direct als we op vakantie gaan. Zo gauw de koffers op bed liggen is ze boos of extra aanhankelijk. Ze gaat uren in de koffer liggen en kort voordat we vertrekken verstopt ze zichzelf onder het bed.

curacao

Maar goed, terug naar wat ik mee neem. Mijn koffer zit altijd een flink stuk onder de 20 kilo als ik ga vliegen. Vorig jaar vloog ik naar Curacao en volgens mij was het toen 'maar' 15 kilo. Ik neem een zootje korte broekjes en shirtjes mee, een paar jurkjes en twee bikini's. Verder neem ik altijd als handbagage mijn Canon 70D mee, mijn laptop en vorig jaar onze vlog camera. Ik neem flink wat setjes daglenzen mee in mijn koffer en in mijn handbagage voor als mijn koffer zoek raakt. Verder ben ik al twee keer op reis gegaan als ik ongesteld moest worden, om die reden nam ik ook een tijdelijk pil mee waarmee ik mijn ongesteldheid wat daagjes uit kon stellen. Erg handig! 

kokosnoot

Ik denk eigenlijk nooit echt aan beauty producten op vakantie. Spul voor onder de douche enzo, dat zie ik allemaal wel. Zonnebrand neem ik wel mee, dat is wel belangrijk want ik verbrand echt altijd! Verder neem ik een mobiele lader voor mijn telefoon mee. In het vliegtuig neem ik vaak een paar fijne sokken mee en een fijne legging of losse broek. Op het vliegveld koop ik tenslotte vaak een aantal mooie boeken en gezellige tijdschriften.

Tenslotte neem ik mijn hond Sjors het liefst ook mee op vakantie. Toen we naar Frankrijk gingen twee jaartjes geleden kon dat en dat was geweldig leuk. Dat hoop ik nog heel vaak te kunnen doen. 

Wat neem jij mee op reis?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lana - Zaterdag 16 juli 2016 11:24
Leuke blog! En scarlet, de stress voor het op vakantie gaan is heel herkenbaar haha.
S. - Zaterdag 16 juli 2016 11:38
Nah, ik vind de periode voor een vakantie niet heel stressvol, eigenlijk. Paspoort, boekingspapieren en portemonnee (en evt. telefoon) zijn belangrijk, de rest is allemaal ter plekke wel te kopen mocht ik het vergeten. En het scheelt ook dat ik nooit met 't vliegtuig ga, dus ik hoef niet te stressen om ergens op tijd te zijn of zo.

En verder neem ik net als Nouska zo min mogelijk mee. Ik hoef niet heel m'n hebben en houwen mee te slepen.
fmloverx - Zaterdag 16 juli 2016 11:47
Ik ga morgen en ben ook gestresst
fmloverx - Zaterdag 16 juli 2016 11:48
Leuke blog :)
fmloverx - Zaterdag 16 juli 2016 11:48
Leuke blog :)
Romy - Zondag 17 juli 2016 07:42
Leuk, goede blog! Fijn te lezen. Ik ben precies ook een Scarlet type! Haha!
Romy - Zondag 17 juli 2016 07:43
Leuk, goede blog! Fijn te lezen. Ik ben precies ook een Scarlet type! Haha!
Anne2 - Maandag 18 juli 2016 03:56
Ik vind het bij het pakken altijd confronterend om te zien hoeveel spullen ik nodig heb, ook al neem ik alleen het voor mij strikt noodzakelijke mee!