Help, droge huid door de kou!

 

Het vriest buiten en dat is niet altijd even best voor je huid. Het kan ervoor zorgen dat je lippen barsten of je huid trekkerig aanvoelt, jeukt of zelfs schraal wordt. Ook je nagels kunnen breken of je nagelriemen scheuren. Zelfs als je je warm aankleedt en wanten aantrekt krijgt je huid alsnog heel wat te verduren. Een aantal snelle en handige tips vind je hieronder:

Scrub
Scrub niet alleen je lichaam met een scrub met olie, maar doe dit ook met je lippen. Door een scrub te gebruiken haal je dode huidcellen weg en zorg je ervoor dat een verzorgingsproduct extra goed in kan trekken. Een scrub met olie voedt de huid ook meteen, wat je huid wel kan gebruiken met deze kou.

Butter
Bodybutter en lipbutters voeden meer dan gewone crèmes of lotion. Smeer daarom lekker dik en gebruik bodybutter. Bij The Bodyshop, Sabon, Trekpleister (Superdrug) of Kruidvat kun je lekkere dikke butters kopen. Ook voor je lippen kun je het best een lekkere vette balsem gebruiken of eentje die wat harder is zoals Purol of wolvet. Voor je gezicht kun je het beste ook een wat vollere créme gebruiken zoals Nivea crème of andere voedende neutrale gezichtsverzorging. 

toilettas

Handtas
Zorg ervoor dat je onderstaande dingen in je school- of handtas hebt zitten tijdens dagen dat het vriest. Dit zijn dingen waarmee je je huid kunt beschermen en je jeuk, schrale plekjes of trekkerigheid van de huid kunt voorkomen.

  • Vette handcrème
  • Vette lipbalsem
  • Handschoentjes

Extra:

  • Nagelriemcrème zoals Lemony Flutter van Lush
  • Potje lipscrub

Nachtverzorging
's Nachts kun je je huid even goed voeden. Gebruik een goede verzorgende nachtcrème op een gereinigde huid. Voor het slapen gaan is het ook handig je lippen te scrubben en daarna goed dik in te vetten. De volgende ochtend is de schrale huid en zijn je droge lippen dan een stuk zachter! Een lekker voedend gezichtsmasker kan ook erg fijn zijn in deze dagen.

Heb jij last van de kou op je huid?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Berna - Zondag 20 januari 2013 11:28
Handige tips. Ik heb in de winter last van een jeukende en droge huid en schrale lippen. Heb een tijd geleden body butter gekocht. Die ga ik eens gebruiken.
M - Zondag 20 januari 2013 12:25
jaaa, mijn handen die zijn onwijs schraal en dan als ik ze niet optijd insmeer, komen er scheurtjes in en dan gaat het bloeden.
R. - Zondag 20 januari 2013 12:42
Ik heb er ook last van, ik heb alleen een grote hekel aan cremes op mijn gezicht,, dat ruik ik dan de hele dag en daar erger ik me aan :(

Handen insmeren doe ik wel.
P. - Zondag 20 januari 2013 12:44
Ja, mijn lippen zijn helemaal kapot. Hopeloos.
Prue - Zondag 20 januari 2013 12:45
Balneum heeft ook producten die goed werken zoals douche-olie. En weleda olie is ook lekker om na douchen in te smeren. Beide zijn wat duurder dag een gemiddelde pot creme (maar dan heb je ook wat)
Flower - Zondag 20 januari 2013 12:45
Ja, heb er ook erg last van. Wat bij mij heel goed helpt s gewoon drogeplekjes insmeren met olijfolie, ook af en toe mijn gezicht.
L - Zondag 20 januari 2013 14:29
Ja, barsten in mijn handen en kloven in mijn hielen... AU. Gisteravond met zo'n vijl een laag eelt weggehaald, dat zal ook al helpen.En ik blijf smeren. En mijn lippen..
Roos - Zondag 20 januari 2013 20:34
Heb zo'n hekel aan de kou. Heb het gevoel of ik ineens overal rimpels krijg.
De lippenbalsem van Weleda vind ik heel goed en hij ruikt lekker naar bijenwas
lys - Zondag 20 januari 2013 22:42
Tot bloedens aan toe. Mijn huid op de knokkels scheurt gewoon. Au...
Smeren, smeren en nog eens smeren met; bepanthen. Erg vet maar helpt super.
EB - Maandag 21 januari 2013 19:56
Ja soms is het echt een ramp, al is het sommige winters wel veel erger geweest. Het is wel eens helemaal kapot geweest en dan liep ik soms met een stuk of 6 pleisters om mijn vingers vanwege de wonden. Ik had ook vaak van doe grote open plekken die pas na een paar weken weer wat dichtgroeiden. Mijn vingers hebben er wel eens uitgezien alsof ze aan het afsterven waren. Kapot, dik, blauw/paars/grijs tot soms bijna aan het zwarte toe. Nu ik zwaarder ben geworden houden mijn handen ook meer warmte vast en gaan ze minder snel kapot. En als mijn huid wel kapot gaat herstelt het nu beter! Wat bij mij verder wel helpt is vaseline met paraffine. Dat is nog wat vetter dan gewone vaseline.
Gab - Vrijdag 25 januari 2013 19:36
Lemony Flutter is geweeeeeeldig