20 tips voor een gelukkig 2015

Een nieuw jaar is begonnen en veel mensen kijken dan toch terug op hoe vorig jaar is verlopen. Wat heb je meegemaakt? Hoe heb je dingen beleefd? En wat mag je ook verwachten van het nieuwe jaar? Niet alles hebben we in eigen handen en dat is ook iets waar we niet naar moeten streven. Maar er zijn momenten waarop jij je geluk deels in eigen handen kan nemen en dat je er voor kunt zorgen dat je meer kunt genieten van wat je doet en meemaakt. Toch?

Vaak zijn mensen eindeloos op zoek naar geluk. Een zoektocht die soms eindeloos lijkt door het perfecte beeld dat we voor onszelf creëren. Niemand heeft een perfect leven dus eigenlijk streven we naar iets wat onhaalbaar is. Geluk zit vaak in de kleinste dingen en die dingen beginnen vaak bij jezelf.

Leef nu
Soms zijn mensen zo druk bezig met het verleden en hun toekomst dat ze vergeten te leven in het heden. Een verleden kan je achtervolgen, een toekomst kan je nooit voorspellen. Het verleden heeft je gevormd, maar het heden vormt ook weer jouw toekomst. Waarom zou je het heden dan niet koesteren en ervoor zorgen dat je in jouw toekomst niet terug hoeft te kijken met spijt? Maak van elk moment een mooi moment.

Geef zonder verwachtingen
Het kan op een gegeven moment best irriteren wanneer je maar geeft, geeft en geeft terwijl je het gevoel hebt niets terug te krijgen. Maar probeer eens te geven vanuit jezelf zonder verwachtingen. Niet iedereen is zoals jij bent, maar dat betekent niet dat je uiteindelijk niets terugkrijgt. Dankbaarheid zit hem in soms in hele kleine dingen, maar je geeft uiteindelijk ook voor jezelf.

Wees dankbaar
Geluk zit in de kleinste dingen; een zonnestraal die jouw gezicht verwarmt, een koel briesje op een warme dag. De mogelijkheid om te kunnen lopen, te doen wat jij wilt. Wees dankbaar en prijs jezelf daar ook gelukkig voor.

Ga naar het positieve
Het aangaan van iets negatiefs is niet altijd even makkelijk. Maar probeer het eens van een ander perspectief te bekijken; ren niet weg van het negatieve, maar leef richting het positieve. Haal daar kracht uit in plaats van dat je wegrent voor iets wat je alleen maar neerhaalt.

bron

Rust
Beperk de dingen die je toelaat in het leven en gun jezelf meer ruimte. Je kunt eenmaal niet voor alles en iedereen klaarstaan. Daarmee cijfer je jezelf alleen maar weg. Selecteer wat goed voor je is en wat jij aankan. Daar hebben jij en de ander alleen maar meer baat bij.

Communiceren
Communiceren wordt tegenwoordig vaak met behulp van onze onmisbare vriend gedaan, namelijk onze telefoon. Kijk eens naar elkaar in plaats van naar het schermpje van de telefoon, praat eens met elkaar in plaats van alleen te typen. Vraag eens naar hoe een ander zich voelt, in plaats van een emoticon te sturen. Leg het eens neer en leer weer te communiceren met de medemens.

Weg met die zorgen
Piekeren gaat bijna altijd gepaard met zorgen. Wat nou als het niet goed gaat? Wat nou als het verpest wordt? De mens is erg geneigd om allerlei doemscenario’s in te beelden terwijl deze 9 van de 10 keer niet uitkomen. Wanneer je vertrouwen hebt en je best doet, wordt je hier vaak voor beloond. Weg met die zorgen!

Overwin je angsten met liefde
Angsten drijven je vaak weg van de dingen die je wilt doen. Het schrikt je af waardoor je er van weg gaat. Maar liefde is daar een positieve tegenhanger van. Liefde zorgt ervoor dat je ergens naar toe getrokken wordt. Dus waarom zou er niet meer ruimte mogen komen voor liefde in plaats van angst?

Winnaars verliezen soms
Welk mens wil nou eigenlijk niet winnen? Maar soms willen we zo graag winnen, dat we zelfs vergeten zijn waarom we eigenlijk willen winnen terwijl dat ten koste gaat van anderen. Soms zelfs van de mensen waar je juist het meeste om geeft. Sta eens stil bij jouw eigen beweegredenen en bedenk eens waarom je iets doet. Loslaten en afwachten kan enorm helpen soms. 

Leer van elke dag
Rome is ook niet in één dag gebouwd, maar dat betekent niet dat je niet elke dag terug mag blikken op de stappen die je WEL hebt kunnen zetten. Hoe groot of klein ze ook zijn. Je bent er misschien nog niet, maar kijk eens hoe ver je al bent gekomen. Elke stap is weer een stap dichterbij.

bron

Liefde om je heen
Mensen om je heen zijn onmisbaar. Ze leven met je, door dik en dun. Daden zeggen dan ook vaak zoveel meer dan woorden. Laat een ander altijd weten hoeveel zij voor je betekenen door bij ze te zijn en ze lief te hebben.

Laat het los
Het leven zit soms vol met frustraties maar vaak blijven die frustraties zo lang aanwezig waardoor je er uiteindelijk jezelf alleen maar mee hebt. Laat momenten niet verpesten door kleine tegenslagen en leer los te laten. Als situaties niet te veranderen zijn, dan heeft het toch ook geen zin om je er over op te winden? Laat het los en wie weet komt de oplossing dan vanzelf.

Begin bij jezelf
Mensen leven samen op deze wereld maar elk mens is uniek. Wat een mens uitstraalt is wat hij/zij ook terug krijgt. Als je wilt dat er een verandering komt, begin dan bij jezelf. Wees het positieve voorbeeld die jij ook hoopt te zien in een ander.

Wees blij voor een ander
Had ik dat maar ook.. Kon ik dat maar ook.. Zulke gedachtes kunnen vaak een negatieve stempel drukken op een relatie. Probeer het niet op jezelf te reflecteren en probeer ook daadwerkelijk blij te zijn voor een ander. Dat is voor de ander maar vooral voor jezelf veel fijner!

Vergelijk jezelf met… Jezelf!
Bewust of onbewust vergelijken we onszelf vaak met iemand anders. Vaak ook nog eens met iemand anders die in jouw ogen het net iets beter kan of net iets knapper is. Maar niemand is hetzelfde als jij. Leer van jezelf te houden zoals je bent en zie dat jij zelf ook dingen kan waar anderen jaloers om mogen zijn.

bron

Kies eens de moeilijke weg
De beste weg is niet altijd de makkelijkste om te bewandelen. Maar vaak brengt het je wel het verste! Heb wat vertrouwen in jezelf en kies voor wat het beste is voor jezelf en je zult merken dat je er uiteindelijk het meeste aan hebt gehad.

Werk voor jezelf
Sommige levens bestaan alleen maar uit werken. Werken voor het geld om daar weer van te kunnen leven. Maar hierdoor vergeten we vaak de belangrijkere dingen om ons heen. Te beginnen bij jezelf, maar ook je naasten die je door het werken sneller links laat liggen. Sta eens stil waarvoor je dingen doet en stel de juiste prioriteiten en kijk naar die dingen die jou gelukkig maken. 

Nieuwe kansen
Het leven kan een vaste routine zijn. Je doet vaak dezelfde dingen, gaat naar dezelfde plekken.. Niet wetende dat er ook iets nieuws om het hoekje kan liggen. Een nieuwe kans met nieuwe mogelijkheden. Probeer dat eens uit en kijk eens waar dat je kan brengen.

bron

Niets is zeker
Niemand kan in de toekomst kijken en zien hoe iets zal aflopen. Maar laat je niet tegenhouden om iets te beginnen doordat je niet weet waar je zult eindigen. Niets is zeker, maar wie zegt dat er alleen maar enge dingen op jouw pad zullen komen?

Geef niet op
Het leven bestaat uit meerdere hoofdstukken. Elk hoofdstuk vertelt een deel van het verhaal. Dat een hoofdstuk minder ging, betekent niet dat jouw verhaal daarbij eindigt. Geef niet op en blijf verder kijken naar hoe jouw verhaal verder gaat.

Wat ga jij doen om het beste uit 2015 te halen? 

Phoicai

Geschreven door Phoicai

Reacties

21 reacties op “20 tips voor een gelukkig 2015”

 1. Mooie, goede blog! Ik heb geen plannen of doelen voor 2015. Het voelt letterlijk als een boek met lege bladzijden. Ik vind het moeilijk om erover na te denken. Ik zie het wel. Er is genoeg wat ik anders wil en ik zou graag meer liefde willen in mijn leven, maar ik weet niet goed hoe ik dat moet bereiken en door vele teleurstellingen, vind ik het nog moeilijker om verwachtingen te hebben. Bovendien is inderdaad niks zeker. Ook niet of mij een morgen wordt gegeven.

 2. Wow, heerlijke blog zo op nieuwjaarsdag, ik kan hier zeker wel iets mee. Dank je wel, have a super 2015, filled with joy, inspiration, love and light! x

 3. Bedankt voor deze mooie blog met goede tips! Laten we van 2015 een topjaar maken

 4. Bedankt voor deze mooie, inspirerende en motiverende blog!
  Dagen zoals gisteren en vandaag zorgen er inderdaad voor dat je weer na gaat denken over: wat ga ik doen, wat wil ik doen enz. enz. Fijn om dan deze blog te lezen met puntjes om goed te onthouden.
  Ik sla hem op in mijn Proud2bme archief waarin ik artikelen opsla die ik makkelijk terug kan lezen om goede inspiratie en motivatie uit te halen. Nogmaals bedankt!

  Voor iedereen een mooi, fijn, sprankelend, dansend, genietend, gezond en gelukkig nieuwjaar!

 5. Geniet volop van 2015!!!

 6. Ik ga in 2015 een heel jaar een coachingsprogramma volgen. Daarnaast ga ik een andere baan in loondienst zoeken. Ik heb het idee dat ik afgelopen sessie in therapie een keerpunt heb gemaakt in positieve zin, dus die blijf ik volgen. Ik ga 5 januari met yoga starten en eerst een halve en daarna een hele marathon lopen en daarvoor uiteraard trainen. Ik ga mijn beste zelf zijn die ik kan zijn. Ik ga iedere dag aandacht hebben voor de lichtpuntjes van die dag. Ik ga mijn kernwaarden leven: zuiverheid, integriteit, authenticiteit, verbinding vanuit aarding en mijn laatste kernwaarde: natuur. Ik ga er alles aan doen om van 2015 mijn mooiste jaar ooit te maken!

 7. Ik wil weer wat bereiken. Ik zit nou al 2 jaar thuis i.v.m. heftige depressie en ik wil weer een opleiding halen en werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *