Wat ontbijt jij?

Gemiddeld eet iemand van vijftien ongeveer 60 kilo brood per jaar. Vroeger was dit een stuk meer, maar omdat we nu allerlei andere produkten (cornflakes, cruesli) hebben om bijvoorbeeld mee te ontbijten, is dat aantal flink afgenomen. Het woord ontbijten komt van ‘Ont’ en ‘bijten’. Ont betekent voorafgaand aan en bijten betekent simpelweg bijten of eten. Ontbijten: het beginnen aan eten.

Als je aan tien mensen vraagt wat ze ontbijten, krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus sla dit niet over in de hoop erdoor af te vallen, want dat gebeurt niet! Door te ontbijten breng je jouw interne kacheltje (spijsvertering) op gang en geef je je lichaam energie om de dag goed mee te beginnen.

De afgelopen tien jaar heb ik veel verschillende ontbijtjes gegeten. In mijn eetstoornisperiode at ik meestal Optimel met muesli. Ik probeerde dit wel eens te slijten aan vrienden die bleven slapen, maar iedereen vond het droog, vies en net vogelvoer. Inmiddels kan ik dit zelf ook beter proeven 😉 Voor mijn eetstoornis, toen ik nog thuis woonde, at ik 1 boterham zoet en 1 hartig: hagelslag en kaas. Vandaag de dag varieer ik regelmatig in ontbijt:

1. Drie boterhammen: 1 met hagelslag, 1 met pasta en 1 jam

2. Een kom gewone vruchtenyoghurt met muesli

3. Een kom melk met cornflakes en vers fruit

….. & als ik een nachtje in een hotel ben, dan geniet ik vaak van een eitje of een ander lekker broodje.

 

En als ik mezelf wil verwennen en de tijd neem, kies ik voor een ontbijtje met hagelslag en aardbeien:

Wat ontbijt jij?
Let op: geen triggerende reacties plaatsen

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

90 reacties op “Wat ontbijt jij?”

 1. Ontbijten vind ik heerlijk!! Daar mee word ik pas echt goed wakker.

  Ik ontbijt vaak een heerlijk groot glas met optimel drink yoghurt (: Daar ben ik echt een soort van verslaafd aan.
  En dan een boterham met soms appelstroop, soms worst.

  vroeger at ik altijd heerlijke cruesli met yoghurt, maar ik reageer best heel heftig op yoghurt/melk producten sinds ik ziek ben geweest. dus dat mag ik nu niet meer.

 2. Ik vind ‘s ochtends brood niet niet altijd even lekker, dus eet ik vaak naast mijn lekkere kom yoghurt met cruesli (het liefst met gedroogd fruit en nootjes 🙂 ) 2 beschuiten met beleg waar ik dan zin in heb, of toch gewoon een boterham met beleg waar ik dan zin in heb (pindakaas, kaas, jam etc.)

  Mijn ouders zweren bij 2 boterhammen met hagelslag of kaas. EN peperkoek 🙂

  Maar ik kan mijn dag niet beginnen zonder een kopje thee!

 3. een meergranen boterham met half pindakaas met stukjes noot én pure hagel, half nutella

 4. Ik kijk altijd hoe actief ik die ochtend ben. Als ik moet werken neem ik meestal heel saai 2 boterhammen met pindakaas of hagelslag en als ik een luie ochtend heb en bijna niet van de bank af kom dan neem ik meestal een plakje ontbijtkoek en altijd een grote mok melk:P

 5. Ik hou ook absoluut niet van brood ‘s ochtends. Ik ontbeet vroeger (als kind, toen ik nog gewoon gezond was) altijd met één boterham die ik met moeite naar binnen kreeg.
  Nu besef ik dat het ontbijt zo belangrijk is en om het voor mezelf wat leuker, lekkerder en makkelijker weg te krijgen te maken heb ik er wat bijzonderders van gemaakt.
  Ik ontbijt met een kom vanilleyoghurt met Jordans tropical fruit cruesli, een plak ontbijtkoek, een glas sap van healthy people (die hebben echt heerlijke smaakjes!) en een kopje thee. Hmmm!

 6. Hangt er vanaf waar ik zin in heb en wat we in huis hebben. Meestal neem ik van die Chocojumper creals met melk & dan nog iets van fruit erbij. Anders gewoon wat brood. 🙂

 7. Ik had slechte gewoontes…. Een tijd geleden heb ik ontdekt dat wanneer ik ontbijt, dat dan mijn lijf veel beter ‘op gang’ komt, in de meest brede zin van het woord. Zowel het wakker worden als het op gang komen van mijn stoelgang gaat een stuk beter dan zonder of te weinig ontbijt!
  Dus ik sla nu geen dag meer over, soms neem ik te weinig tijd en daardoor ook te weinig eten, maar dan neem ik tussen 10 en 11 nog een lekkere ontbijtkoek met (liefst room-)boter.
  Meestal drink ik wel twee of drie glazen thee van 300 ml (!) over de hele ochtend verdeeld, en als ontbijt twee Waldkorn-crackers met boter en een beetje zout, of met boter en pindakaas of met boter en kaas. Weet je wat ook erg lekker is? Twee (of drie) muesli-crackers (AH huismerk) met pindakaas of jam, hmmm.

 8. ik eet s’ochtends altijd 1 boterham met speculoos pasta, 1 met kaas + kipfilet en 1 glas yoki.

 9. Mijn ontbijt is bijna iedere ochtend van de week anders.
  – Maandag: Yoghurt en 2 boterhammen.
  – Dinsdag: Kwark en 2 boterhammen.
  – Woensdag: 3 boterhammen en 1 plak kaas.
  – Donderdag: Warme maaltijd (aardappelen, groenten en vleesvervanger).
  – Vrijdag: Yoghurt en 2 boterhammen.
  – Zaterdag: Beetje yoghurt, beetje sojamelk en 2 boterhammen.
  – Zondag: 3 kiwi’s.
  *****

 10. Ik eet elke morgen 4 boterhammen en op zaterdag rooster ik ze:
  – kipfilet sweet smokey bbq/hawai/zongedroogde tomaatjes
  – mosterd kaas
  – appel-kaneel-rozijnenstroop
  – half speculooshagel, half extra pure royale hagel
  En een glas optimel/Arla drinkyoghurt.

 11. De laatste tijd eet ik meestal een schaaltje yoghurt met cornflakes, rozijnen en vers fruit (vaak een banaan/aardbeien/appel) en drink ik 2 koppen thee. (meestal groene thee of sterrenmunt). Als ik dan nog trek heb neem ik daar nog een plakje volkoren ontbijtkoek bij 🙂
  Soms neem ik ook vruchtenyoghurt met muesli, maar meestal geen boterhammen, daar hou ik nooit zo van ‘s ochtends.

 12. Ik eet altijd 4 boterhammen. En heb graag variatie in beleg: dan weer zoet, dan weer wat ham, dan eens een banaan er tussen enz. Maar op zaterdag eet ik meestal muesli met yoghurt (ben ik dol op!). Wat ik absoluut niet van houdt ‘s ochtends is pistolets en sandwichen. Heb ik al van kinds af aan. Dat eet ik liever ‘s middags hehe :).
  Kortom, wat variatie in mijn ontbijt vind ik wel fijn. Voor mij niet elke dag opnieuw hetzelfde.

 13. Ik eet yoghurt met cornflakes, suiker en fruit, of ik eet pap met fruit en nog iets lekkers (rozijnen, hagelslag, marshmallow, kokos, nootjes, etc) erin. On the go haal ik meestal een snack zoals een grote muffin of een banana loaf, oeps!

 14. ***, of een kommetje chocolade cornflakes met melk.

 15. Ik heb een uitgebreid ontbijt;
  2 boterhammen, glas zuivel én een schaaltje yoghurt met muesli/cruesli/cornflakes

 16. Tijdens schooldagen eet ik altijd heel erg saai boterham(men) met pure chocoladevlokken. Maar ik verlang er dan zo naar haha!
  (Aantal ligt eraan hoe honger ik op dat moment heb, maar als ik er maar 1 eet, eet ik weer meer overdag hoor!)

  Ennnn in het weekend bakken we soms broodjes af, of haalt m’n moeder kaiserbroodjes/croissantjes o.i.d.

 17. Twee volkorenboterhammen met halvarine en varierend beleg. Pindakaas met komkommer vind ik erg lekker. En ik drink een beker melk, en als het koud is nog een klein glas thee erbij.

  Ik zou best wel eens yoghurt met muesli ofzo willen eten maar ik weet nooit hoeveel ik dan moet eten en dan raak ik in de war of gestressd.

  Ontbijten vind ik wel één van de meest fijne maaltijden.

 18. De laatste tijd vaak Brinta (koud) of kwark met havermout.

 19. Vaak 2 boterhammen met ossenworst & jam of vruchtenhagel. Dat vind ik heerlijk!
  En een beker melk of een schaaltje yoghurt of vla.

 20. Brood ‘s ochtend krijg ik echt niet weg! Daarom bestaat mijn ontbijt meestal uit een grote kop koffie, yoghurt of kwark met crusli, een stuk fruit en iets van ontbijtkoek met boter of een paar beschuitjes of crackers met kaas of jam.

 21. Melk met cornflakes, melk met honingringen, melk met musl of melk (of yoghurt) met 7 granen ontbijt mix. Soms met vers fruit erdoor.
  Heerlijk!
  Soms 2 sneetjes brood

 22. ik ontbijt verschillend:
  soms boterhammen met kaas of pindakaas en een glas melk
  soms met yoghurt met cruesli en een stuk fruit
  of een kom brinta / havermoutpap

 23. Boterhammetjes (meestal met speculoos) of yoghurt met fruit en cruesli!

 24. ‘vroeger’ ontbeet ik standaar met een kom yoghurt, en dan OF choco’s OF honeyloops OF tresor OF cruesli van de AH.
  Heerlijk vond ik dat.. wil dat echt weer gaan oppakken!

 25. bij het ontbijt eet ik meestal:
  **ongezond weinig**

 26. Ik eet altijd kwark met aardbeien en blauwe bessen, jammie:)

 27. Wij hebben meestal van dat verse brood in huis dat je zelf moet snijden. Jam, hagelslag of chocolade pasta erop en een glas melk als ik een actieve dag heb en anders een paar kopjes thee. O, ja en altijd twee plakken ontbijtkoek. Een kiwi vindt ik ook heerlijk in de ochtend. Best gek maar ik kan echt niet iets van gezond zoals kaas in de ochtend eten…vindt ik echt niet lekker, altijd iets zoets dus…. 😛

 28. Ik onbijt haast iedere ochtend hetzelfde. 3 boterhammen in het weekend en doordeweeks 4 boterhammen als ik aan het werk ben. Meestal belegd met pindakaas, jam en appel-perenstroop. Daarnaast drink ik nog een beker melk en een flesje yakult.

 29. Ik eet de laatste tijd meestal havermoutpap met banaan of appel en daarnaast een glas sap.
  Anders eet ik brinta met suiker of hagelslag, ook met een glas sap erbij.
  Of drie boterhammen en een bakje kwark/ yoghurt met roosvicee erdoor.

 30. Had vanmorgen een broodje uitsmijter, 2 beschuiten (muisjes en hagelslag) en een glas sap

  oh en er staat nog zo duidelijk: geen triggerende reacties, en ik zie hier toch een aantal tussen staan wat echt te weinig is hoor 😛

 31. Ik vind dat we met z’n allen best goed ontbijten als ik de reacties hier boven lees!

  Zelf begin ik de ochtend altijd met een glas water,
  waarna ik direct verder ga met mijn ontbijt.
  Dat varieert nog al eens, maar net waar ik zin aan heb.
  Ik eet het vaakst:
  * 2 boterhammen met boter en een banaan, of
  * magere yoghurt met muesli en 1 stuk fruit, of
  * 2 knackebrod met filet american, 1 hardgekookt ei en komkommer.
  Bij het ontbijt drink ik nog een glas water.

  PS: In het tijdschrift Grazia staat altijd een eetdagboek van een bekende Nederlander, voor 1 week! Superleuk om te lezen vind ik altijd. Viva is er ook pas mee begonnen zag ik, alleen dan met de ‘gewone’ burger.

 32. ik ontbijt standaard met een glas goedemorgen drinkontbijt. ik durf niet zo goed veel te ontbijten, omdat ik dan bang ben dat ik geen calorieen meer over heb voor de rest van de dag. En ik kom al zo snel aan.

 33. Eerlijk gezegd, sla ik het heel erg vaak over.. ik ben zo`n slechte ontbijter.. mn hele leven al.. *oeps* Mn zusje trouwens ook…

  Ik pak soms wel eens een schaaltje yoghurt of vla of iets.. maar daar heb je t ook mee gehad, neem dan om 10 uur op school weer iets.. dan ben ik een tijdje wakker en krijg ik het wel weg

 34. 1 kop thee, 1 beker karnemelk, 2 volkoren boterhammen met hartig + zoet beleg

 35. Ik ontbijt meestal wat laar, ‘s ochtends als ik opsta krijg ik echt nog niks weg (en al helemaal geen brood), maar doe het dan wel goed. Ik doe aan krachttraining en daar sluit mijn ontbijt op aan.
  Meestal eet ik doordeweeks een appel en een flinke bak kwark met muesli/flakes (varieer qua soort) en een portie gezonde noten. Verder nog een beker Optimel Drink of Sojamelk (soms met een smaakje). Het lekkerst vind ik muesli/flakes van de biologische winkel: Speltgranen met cranberry en kokossnippers, speltgranen met gedroogd fruit of speltgranen met noten en kokossnippers 🙂

 36. Ik krijg haast niet weg smorgens 🙁

 37. Wat komen er veel verschillende ontbijten voorbij zeg! En wat knap van sommigen, dat ze zo kunnen variëren. Vroeger at ik door de week magere yoghurt met meusli en thee en in de winter in het weekend vla met pepernoten. Echt zo grappig dat ik niemand kende die dit ook deed, behalve toen ik mijn therapeute ontmoette, haha! Nu eet ik ‘s ochtend drie boterhammen met boter en kaas, vleeswaren en zoet en een lekker glas melk.
  Scarlet, ik wil je nog een compliment geven voor je blog en je persoonlijke info. Het geeft mij hoop :).

 38. het zal misschien raar in de oren klinken, maar ik vind het heerlijk om te ontbijten met noodles. of andere pasta-soorten.
  heel af en toe vind ik een yoghurtje ook lekker!

 39. Bij mij verschilt het best wel erg..
  Ene dag 2 beschuitjes met muisjes of hagelslag
  Andere dag krentenbol
  Andere dag 2 boterhammen waarvan vaak 1 jam en 1 kip, maar tegenwoordig durf ik dit ook voor andere dingen zoals chocopaste en kaas, vruchtenhagel etc. in te wisselen 😉

 40. Ik eet altijd 2 boterhammen of roggebrood, een met zoet, een met kaas, yoghurt met muesli/cruesli/cornflakes, en een glas sojamelk en een kopje thee.

 41. Ik ontbijt altijd met een hele grote fruitsalade.
  Ik eet maar zelden brood omdat ik het gewoon niet lekker vindt en het is ook niet zo voedzaam als al het andere wat ik veel liever eet: fruitfruitfruit

 42. ik eet altijd hetzelfde ontbijt om 10 uur als ik net uit bed ben- ik vind het de fijnste maaltijd vd dag;
  2 glazen water met mijn medicijnen
  2 grote bekers koffie
  2 tarwe boterhammen met boter en kaas

 43. Oooh ik vind het ontbijt het lekkerst van de hele dag, kan er ´s avonds al naar uitkijken. Zo raar, want de tijd voor mijn eetstoornis kreeg ik geen hap door mn keel ´s ochends. Ik hou van zoet in de morgen. Altijd yoghurt of kwark met een kiwi en aardbeiden in stukjes met chocomuesli plus een getoaste bth met helft basterdsuiker-koekkruiden en helft chocopasta. Jam!

 44. Ja, vind ontbijt ook het lekkerst. Doordeweeks vaak muesli+havermout+havermelk+noten in een kom verwarmd in de magnetron met glaasje sap en kop koffie. In het weekend vaak wat uitgebreider met versgeperst sap + yoghurt en brood van de molenbakker of stukken AH brood ongesneden.

 45. Ik eet vaak veel als ik honger heb 😛
  In ieder geval kan ik de dag niet beginnen zonder fruit !
  En dan meestal wat pap/muesli en nog wat boterhammen/crackers.
  + 2 glazen water & een tas thee

 46. Ik blijf het lastig vinden om ‘s ochtends brood te eten, krijg het gewoon niet weg. Dus meestal wordt het een schaaltje magere vruchtenyoghurt, een stuk fruit (gewoon waar ik zin in heb). Rond half 11 probeer ik het dan een beetje in te halen met een cracker en een sapje :).
  Ik merk duidelijk bij mezelf dat ik móet ontbijten, anders komt mijn stofwisseling niet goed op gang en heb ik de rest van de dag ook geen trek. Als ik ontbijt, krijg ik op de normale tijden weer zin in iets.

 47. Eerst at ik elke ochtend hetzelfde:
  yoghurt met muesli, pitjes&zaadjes&nootjes,
  kokos, gedroogd fruit en een peer in stukjes,

  Nu eet ik het bovenstaande.. Of ik bak iets lekkers met appel, olie, muesli en allemaal dingetjes erdoorheen. Of iets van 5 belegde crackers en fruit. Of 2 boterhammen en fruit… Kan alle kanten op, maar meestal wel met fruit, en niet te vergeten: 3 à 4 glazen thee! Altijd zo verschrikkelijk dorst ‘s ochtends..!

 48. Op doordeweekse dagen ontbijt ik vaak in twee delen. Ik ga meestal rond een uur of zeven de deur uit en zit dus om kwart over zes / half zeven aan m’n ontbijt. Heb dan niet zo’n zin in veel eten. Deel een bestaat heel vaak uit twee geroosterde tarwe boterhammen met een dikke laag pindakaas die dan zo heerlijk smelt, een groot glas sap en een grote mok thee. Als ik dan een uurtje op school / werk ben, eet ik nog twee donkerbruine boterhammen met (wederom) pindakaas en een beker Starbucks ijskoffie / gewone ijskoffie / flesje sap.

  Als ik gewoon thuis ben, ontbijt ik met twee / drie geroosterd tarwe boterhammen met pindakaas / hagelslag / jam / appelstroop. Soms eet ik een / twee dikke plakken ontbijtkoek met roomboter.

  Ik kan de dag niet beginnen zonder een goed ontbijt. In mijn eetstoornisperiode deed ik dat vaak wel, maar ik voelde me dan altijd zo verschrikkelijk door de dag heen. Doe ik dus nooit meer!

 49. yoghurt met cruesli, soms probeer ik 2 boterhammen.

 50. ik begin met koffie!
  dan grapefruitsap versgeperst en dan o zo heerlijk maar een beetje raar
  2 rijstwafels met tahin en banaan of carobella!
  mmmmm

 51. Mijn ontbijtje van de laatste tijd is;
  Een grote bak biologische volle yoghurt met cruesli/ muesli.
  2 wasa rosemary&salt crackers met beleg.
  Een grote kop koffie met of honing of suiker met opgeklopte melk.
  En een glas water of thee.

 52. Ik vond ontbijten altijd wel leuk, maar ik mag geen lactose. Dus als ik op vakantie ben in een hotel en er staan allemaal lekkere broodjes en yoghurtjes enzo, dan word het voor mij vaak toch crackers met jam of ham, en wat fruit. Hopelijk vind ik nog wat alternatieven.

 53. @doran: wat is tahin en carobella?

 54. Als begin van m’n dag: een grote kop groene thee! En daar hoort natuurlijk bij:

  2 geroosterde boterhammen met boter en beleg en een glas optimel of karnemelk

  Een tosti en een glas optimel of karnemelk

  Een schaaltje kwark/yoghurt met fruit en noten

  Een schaaltje kwark/yoghurt/melk met cruesli

  Een overheerlijke roombotercroissant met een glas jus D’orange

  2 beschuitjes met zoet beleg en een smoothie of optimel

  3 crackers met boter en beleg en een beker zuivel

 55. Volle biologische yoghurt met vers fruit (meloen of aardbei oid), lijnzaad & noten.
  Zelfgebakken brood met biologische kaas ofzo.
  Of een zelfgemaakte muffin met rozijnen e.d.

 56. 2 boterhammen, 1 met hagelslag (puur!!! altijd) en 1 met iets anders, glas melk of chocolademelk en een lekker stuk fruit! En natuurlijk nog lekkere thee!

 57. ik neem meeste
  1 mok groene thee bio
  dan bio soya yogurt met amarath muesli
  en een glas water

 58. Meestal een bak cruesli met yoghurt. Die van Quaker, want die vind ik het lekkerst! 😀 En een glas melk! 🙂 IKHOUVANONTBIJT

 59. Ik ben echt zo slecht met ontbijten.
  En ik weet dondersgoed dat ik het wel moet doen.
  Op goede dagen 1 cracotte met lätta. of half schaaltje cruesli met yoghurt.
  Maar meestal is het een glas water (voor supplementen) en dan als ik op mn werk ben soms een kiwi. Of ik eet om een uur of 10 iets…
  Echt zo slecht I know!
  Meer tijd voor uittrekken er gewoon voor gaan zitten denk ik….

 60. Ik ontbijt 2 x 😀 ik zwem 7 dagen per week. Dus voor het zwemmen 2 boterhammen en na het zwemmen 3 of 4 boterhammen:D Haha ben wel uitzonderlijk:D

 61. Ik ontbijt misschien wat te uitgebreid en altijd hetzelfde? Appeltjes in de pan met kaneel, sinaasappels, 0% yoghurtje met kersen, 3 craquottes met mager beleg en afsluiten doe ik met parovita crackers…maar ik eet niet in de dag (op mijn werk, want dan zien ze me eten…) en dan nog een lichte maaltijd ‘s avonds…

 62. ik heb een eetprobleem en wil er vanaf.
  ik ontbijt met 1 kale boterham.
  Heel slecht i know.
  iemand tips om ervan af te komen?

 63. Je bent welkom op ons forum om advies en steun te krijgen.

  Liefs, team proud2bme

 64. Mijn ontbijt bestaat meestal uit twee geroosterde broodjes, het liefst eet ik ze kaal, dat vind ik echt lekker haha! Maar als ik er wel iets op doe is het meestal jam, pindakaas of komijnekaas. En daarbij drink ik een kop thee zonder suiker of een kop koffie met suiker en melkpoeder.

 65. met HAVERMOUT aan gemaakt met sojamelk!
  en dan lekker gevuld met:
  stuk fruit
  lepel zaden en pitten
  handje noten
  en dan nog veel kaneel of kokosschaafel erover!

 66. Mijn ontbijt is altijd tarwegranen (soort brinta). Wat ik hierbij doe verschilt:

  -Als ik heeel vroeg moet opstaan kan ik echt niet ‘happen’ en eet ik het (koud) vermengd met yoghurt/kwark + sap om het vloeibaarder te maken (vaak maak ik dit de avond vantevoren al klaar)

  -En ‘normaal’ als ik zin heb in iets fris/koud vermeng ik het met drinkyoghurt met een smaakje(wordt het lekker dik van) + een hele appel in stukjes erin

  – En in de winter of als ik meer tijd heb op zaterdag/zondag warm ik het op met sojamelk en kaneel (of andere variaties van melk zoals amandelmelk e.d.) + een hele appel in stukjes

 67. Heel verschillend, soms brood, soms een bakje melk met iets van loops of chocopops (heb ik ook meteen mijn melk en drinken op), en soms gewoon iets van ontbijtkoekjes ofzo…

 68. Verschilt!

  – 1 boterham (hagelsslag, jam, kaas) 2 kleine knackebrodjes met kipfilet, thee
  – 1 boterham (hagelsslag, kipfilet, jam) 2 rijstwafels pindakaas, thee
  – Kom brinta
  – Bak yoghurt met muesli

  Liefst met brinta hmmm 🙂

 69. het liefst boulogne brood!

 70. Ik ontbijt het liefste met:

  havermout + sojamelk + banaan + noten + rozijnen (yummmm)

 71. geroosterde boterham met appelstroop/jam en EROP sinaasappel
  yoghurt met rozijnen & kaneel & schepje muesli
  thee (L)

 72. Vroeger altijd een bruine boterham met hagelslag,
  nu een halve appel en soms met een beetje yoghurt erbij :s

 73. Vroeger altijd 2 bruine boterhammen met jam/stroop/gestampte muisjes/anijshagel… en een glas melk.
  Nu vaak een bruine oterham met appel, een beschuit met banaan, een boterham zonder beleg of soms zelfs een boterham met banaan.
  Op een goede dag 2 boterhammen.

 74. havermout + een boterham met pindakaas

 75. ik heb altijd een strijd met wat ik wil ontbijten, want ik kan nooit kiezen!
  meestal neem ik
  – een kom yoghurt met crunchy rozijnen muesli, een kop groene thee en een glas water met een vitaminepil voor extra powerr

  maar de laatste tijd neem ik vaak een volkoren boterham met zoet beleg waar ik op dat moment zin in heb (bijv. nutella, appelstroop, hagel) met een glas optimel en een kop thee!

  iemand nog leuke variatie ideetjes?

 76. Vanilleyoghurt met flakes en gedroogde abrikozen
  met een witte geroosterde boterham met basterdsuiker! hmmm
  iemand nog leuke yoghurt/kwark ontbijt tips?

 77. Ik ontbijt altijd met 2 á 4 plakjes volkoren brood
  meestal beleg ik die met jong belegen kaas, smeerworst van de aldi, stroop,jam,
  en in de zomer heb ik het lieft aardbeien op mn brood
  daarbij drink ik één kop thee, of chocomelk

 78. Eigenlijk altijd een appel of ander fruit. Zo begin ik de dag lekker gezond. 🙂

 79. Ik ben echt een dilemma met eten..ik heb in de ochtend wel altijd erg trek! Maar ik weet nooit wat ik moet nemen omdat ik al gauw bang ben dat ik teveel of ongezond eet -,-‘ de laatste tijd alleen maar brood, ben dat een beetje zat. Smoothie neem ik vaak al als tussendoortje, en yoghurt s’avonds al na het eten..periode van cruesli heb ik ook al gehad..

 80. Ik vond vroeger altijd brinta met een lepel nutella er overheen lekker, ik hoop dat ik dat over een tijdje weer kan : )

 81. Quinoa!!! gezond en lekker vullend, als je een keer tijd hebt kook gewoon lekker veel en stop in portieverpakkingen in de vriezer. laat de avond van tevoren ontdooien in de koelkast dan is het in de morgen ontdooit. gooi er wat (soja)melk bij, wat vers fruit/jam of chocola, nootjes, kortom variaties genoeg. lekker vullend, vol met vezels, is weer is wat anders en supergezond!!!

  alleen maar voordeeltjes dus, en voor de mensen die nog weleens willen stressen met porties tijdens het ontbijt, doordat je het van tevoren in porties hebt verdeeld hoef je je ook geen zorgen te maken in de ochtend dat je teveel of te weinig pakt;)

 82. Een lekkere kom met Brinta!

 83. heey late reactie hahaha i know :p
  maar bij mijn ontbijt eet ik eigenlijk altijd 1 boterham het beleg erop verschild heel erg maar ik hou echt van speculoospasta
  en soms neem ik er een klein plakje ontbijtkoek bij als ik nog trek heb
  groetjesss xxx

 84. Ik eet vaak een boterham met olijfolie boter vd reformwinkel met marmite, met een aantal crackers met kaas erbij. En dan nog een kopje koffie en een glas jus d’orange.

  Ik zie dat veel mensen hier yoghurt eten; ik weet nooit welke ik moet nemen, sommige zeggen juist volle, andere weer magere.

  Welke yoghurt eten jullie?

 85. Ik eet elke ochtend Brinta met volle melk 🙂 Héérlijk. Daarnaast een glaasje jus d’orange.

 86. ik kom echt heel slecht aan en moet dus naar mijn gevoel heel veel eten, ik wissel ook wel af, ik eet niet zo graag boterhammen, maar af en toe moet het wel omdat ik anders niet op mijn gewicht blijf, dus enkele voorbeelden:
  – 4 boterhammen met beleg, meestal kippenwit of allerlei groenten, soms ook een eitje, daar eet ik dan nog een stuk fruit bij en yoghurtdrank
  – cornflakes met appel (heb nooit geen melk gepakt), hierbij weer fruit en yoghurtdrank
  – zo’n kleine toastjes van haust (krokant toast) zo pak ik er 10 en die beleg ik dan met verschillende groenten, fruit en yoghurtdrank
  dit zijn zo de meest voorkomende ontbijtjes

 87. havermout met alprodrink en fruit 🙂

 88. ik eet s’morgens 3 boterhammen volkoren met jam en 2 sneden peperkoek met koffie
  met melk

 89. Mamma koopt de laatste tijd erg veel fruit (jeeeeej, het fruitmonsterje in mij wordt hier blij van) en maak ik als ontbijt een flinke fruitsalade (de combie banaan en passievrucht vind ik goddelijk) met zonnebloempitten of walnoten.
  Anders eet ik havermoutpap met kokos, brinta of een boterham met banaan en een cracker.

 90. Hi, Ik ontbijt doordeweeks met 2 volkoren boterhammen. Ik varieer regelmatig met humus, groeten spreads, kaas en zuivelspreads op zulke dagen. In het weekend of soms tijdens vakanties eet ik een uitgebreider ontbijt. Zoals bijvoorbeeld een avocado toast met ei, boterhammen met roerei, luxe broodjes met verschillend beleg of tosti’s. Een mok halfvolle melk drink ik altijd bij mijn ontbijt. Ik zorg er lekker voor dat ik mijn broodjes dik beleg. Ik geniet altijd zo erg van mijn ontbijtjes hopelijk jij ook?
  Doeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *