Vijf Inspirerende Youtubers

Youtube is bijna niet meer weg te denken uit het leven van een jonge tiener of twintiger. Iedereen kijkt bijna wel eens Youtube. Er is een hoop zin en onzin te vinden op dit social media kanalen, wat er helaas voor zorgt de we ook veel tijd doorbrengen met kijken naar dingen die misschien helemaal niets goed voor ons doen of ons juist een rotgevoel geven over ons eigen leven. Wat je ziet is niet altijd de realiteit of een leven dat erg anders is dan jouw leven.

Al eerder plaatsten we een gastblog met de vraag in de titel: ”Youtubers: Een slecht voorbeeld?”. Youtube is populair, maar is het wel goed voor je om er zo vaak naar te kijken? Ik merkte dat ik in de tijd dat ik erg veel last had van mijn rug, veel naar Youtube keek. Uit verveling. Ik keek naar allerlei Vloggers die vaak wat oppervlakkig lieten zien hoe hun dag eruit zag, hoe ze hun make-up deden en verder niets bespreekbaar maakten. Heerlijk, vermakelijk en ontspannend. Maar teveel hiervan gaf me ook een rotgevoel over mijn eigen leven. Hun leven leek veel leuker, ze hadden enorm veel geld en konden doen wat ze wilden. En ik lag ziek op bed.

Niet kort daarna heb ik mijn abonnementen op Youtube en de mensen die ik volgde op Instagram flink uitgedund. Niet alleen omdat er dingen tussen zaten die ik toch niet keek, maar vooral omdat ik mezelf wilde voeden met inspirerende video’s en social media kanalen, niet enkel met, -in mijn ogen- onzin, oppervlakkigheid en uiterlijkheden. Ik besloot dat Youtubers die ik volgde een doel moesten hebben of iets positiefs moesten overbrengen, zoals minimaliseren, zelfontwikkeling, koken en natuurlijk ook gewoon positiviteit. 

Het doet me goed dat ik nu niet zomaar kijk naar de Youtubers die populair zijn of vaak uploaden. Ik kijk nu naar mensen die ik inspirerend vind, op een positieve manier vermakelijk vind en die mij geen rotgevoel geven over mijn eigen leven. Mensen die me aanzetten om juist dingen in mijn eigen leven te doen, in plaats van mij overhalen om nog een video te kijken en uren lang achter mijn telefoon of laptop te hangen in bed of op te bank. Want dat is zo zonde van mijn tijd en brengt me verder niets dan afleiding.

Ik heb inmiddels heel wat inspirerende Youtubers gevonden en deel ze graag met jou in deze blog. Wie weet kun jij ook eens kritisch kijken naar jouw ‘kijkgedrag’. Zo deed ik dat ook met tv. Ik kijk enkel programma’s die ik interessant vind en zo ongeveer geen onzin meer. Natuurlijk is het nog steeds leuk om een detective serie te kijken of iets anders dat me vermaakt, maar ik plof niet meer neer op de bank en zet de tv aan tot ik ga slapen, terwijl ik ondertussen alles (inclusief reclame) bekijk wat er op RTL die avond voorbij komt. Ik kies uit wat ik kijk en ik denk dat als je dat doet, je jezelf voedt met gezondere beelden, woorden, informatie en voorbeelden dan wanneer je zomaar alles binnen laat komen en veel dingen ziet die helemaal niet realistisch zijn. Scherm jezelf een beetje af en zorg ook daarin goed voor jezelf. 

♥ Lavendaire
Aileen uit LA deelt op haar Youtubekanaal Lavendaire video’s met een inspirerende inhoud. Ze deelt kennis en haar eigen ervaring rondom persoonlijke ontwikkeling, groei en hoe je jouw eigen dromen waar kunt maken. Zo deelt ze haar favoriete boeken, inspirerend methodes die ze heeft ontdekt en is ze bezig met minimaliseren. Ik vind haar video’s daarnaast ook gewoon heel mooi gemaakt.

♥ Roos Metje
Deze jonge vrouw, Roos Metje, maakt enthousiaste video’s waarbij ze zichzelf niet anders voordoet, maar staat voor jezelf zijn en jezelf uiten. In haar video’s bespreekt ze allerlei persoonlijke onderwerpen, vragen van kijkers en ze geeft heel veel tips om positief in het leven te staan. Daarbij gebruikt ze mindulness, DIY’s en allerlei leuke, creatieve dingen om een beetje blij te zijn met jezelf en je leven. Op Instagram gebruikt ze dan ook de hashtag #Blijleven. 


♥ FemmeHead
Victoria James van het kanaal FemmeHead maakt video’s die in het teken staan van Empowerment van meisjes en vrouwen. Haar video’s gaan over vrouw-zijn en alles wat daarmee te maken heeft. Van je cyclus, anti-conceptie methoden tot aan lichaamsbeharing en menstruatie-producten of -kramp en wat je daar tegen kunt doen. Ze wil vrouwen en jonge meisjes helpen zichzelf te leren kennen, zodat je goed voor jezelf kunt zorgen en je lichaam kunt leren waarderen voor wat het allemaal kan. Ze maakt video’s die dit soort onderwerpen een beetje normaliseren. Victoria inspireert mij eigenlijk niet alleen met de inhoudt van haar video’s, maar vooral met de manier waarop ze heel stoer over deze onderwerpen durft te praten en vindt dat we goed voor onszelf mogen zorgen en met onze vrouwenkwaaltjes om kunnen leren gaan. Victoria maakt ook video’s over organiseren, minimalisme en reisvlogs.

♥ A Slower Life
Verena Erin van A Slower Life heeft ook het kanaal My Green Closet, over een minimalistische en groene kledingkast. Hiermee inspireert ze mensen om na te denken over waar hun kleding vandaan komt en hoe je goed kunt zorgen voor jezelf en de wereld. Met haar tweede kanaal wil ze het stukje ‘slow life’ bespreken en mensen inspireren om een stapje terug te doen. Niet alleen doelen na te treven, maar om ook een beetje te genieten van het proces en de kleine dingen. 

♥ Life By Jazz
Jazz wil mensen inspireren met haar video’s over creatief en vrij leven via haar Youtubekanaal Life By Jazz. Ze maakt vrolijke video’s waarin ze laat zien waar ze zelf tegenaan loopt en hoe je daar aan kunt werken. Ik volg haar pas sinds kort, maar vind haar erg leuk.  

Ik hoop dat je het leuk vond om deze Youtubers te leren kennen. Weet jij nog een inspirerende Youtuber, deel hem dan hieronder of laat weten welke Youtubers die ik hierboven heb genoemd, het leukst vindt!

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

27 reacties op “Vijf Inspirerende Youtubers”

 1. Sanny zoekt geluk is een goede youtuber

 2. Ik ben fan van Roos. Zo leuk, haar kanaal. En zo vrolijk. En zo enthousiast. Ik word er altijd blij van.

 3. Bonnie – van Boncolor, zij verdient wat mij betreft een plaats in de top 3. Bonnie, een eerlijke, spontane meid, vlogt iedere dag en zet regelmatig extra video’s online. Zeker een aanrader!!

 4. Ik word altijd blij van Sanny zoekt geluk.

 5. Ik vind Mascha (van Beautygloss en Vloggloss) een goeie youtuber, omdat ze mensen probeert te helpen op welk vlak dan ook

 6. En vergeet natuurlijk ikvrouwvanjou niet! šŸ˜š

 7. Kati Mortan, zij Is psycholoog en vertelt over behandelingen, maar ook vragen van kijkers. Vind haar wel cool

 8. Wat grappig, ik wist niet dat Roos dit deed. Ik zat bij haar op school.

 9. Wat een goed idee! Ik ben het met je eens, ik kijk ook vaak naar oppervlakkige dingen, die eigenlijk helemaal niet boeiend zijn. Dat is inderdaad jammer, aangezien je jezelf ook kan inspireren en aanzetten tot positieve dingen!
  Jullie blog inspireert mij, want ik heb besloten kritischer te gaan kijken en de youtubers die hier worden genoemd zijn een goede basis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *