Video: Nutri Drink Proeven

In deze video proeven Laura en ik hoe drinkvoeding smaakt. Nutri Drink wordt in slechts enkele gevallen bij eetstoornissen ingezet en wordt voornamelijk gebruikt bij mensen die door een lichamelijke ziekte niet voldoende vaste voeding tot zich kunnen nemen. Omdat wij soms meiden en jongens tegenkomen op het forum en in de chat die dit moeten drinken als aanvulling van hun eetpatroon om aan te komen of in bepaalde periode’s van herstel van hun eetstoornis, vonden we het eigenlijk wel zo eerlijk om het zelf ook eens te proberen. Dan weten we wat iemand moet dinken en wat we eigenlijk aanmoedigen, behalve herstel. Ben jij benieuwd wat we ervan vinden, bekijk dan deze video!

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

120 reacties op “Video: Nutri Drink Proeven”

 1. Ik moest vroeger altijd nutridrinken en vond het vreselijk en fijn tegelijk
  Gewoon dat ik niet hoefde te eten maar alleen even een paar slokken

  Van yoghurt style is vanille – citroen het lekkerste
  En vanille , mokka

  De rest vond ik niet zo
  Dan is er nog sapjes maar die zijn echt goor

  Leuke video !! Heel erg bedankt

  Gelukkig hoef ik het nou niet meer te drinken 🙂

 2. Ik vind sommige best lekker, de mokka (ijskoud) of de chocoladeversie als warme chocomel.
  De sapjes en de yoghurt-style vind ik niet zo.
  kVond het in het begin wel eng, maar het heeft mij wel geholpen.
  Nu heb ik het gelukkig niet meer nodig. Gewone chocomel of ijskoffie is veel lekkerder….

 3. nooit gehad maar mijn vriendin wel ze zegt dat ze het makkelijker vind om dat te drinken want het voelt meer als medicijnen aan maarjha als je dat drinkt zal je nooit denk ik beter worden voor aankomen kan ik het heel goed begrijpen maar als je er al bent en dan nog doordrinkt omdat je niet wilt of kunt eten is het denk ik slim om daarover te gaan bespreken met andere (bedoel helemaal niet lullig of slecht voor andere hoor!!)

 4. Ik vind het lekker! Veel gedronken.

 5. nog wat tips uit de tijd dat ik deze ook moest drinken. afwisseling hielp bij mij vooral, omdat ik er best veel moest drinken.
  -de chocolademelk opwarmen
  -de yoghurtstyle invriezen als ijsjes
  -de nutridrink aan bv je ontbijt toevoegen door bv havermout hierin klaar te maken. Dit kan natuurlijk alleen als je het eet naast je normale voeding en niet vanwege medische redenen mbt slikken ed.

  verder nog een tip om ervan af te komen als je het moet eten omdat je het moeilijk vindt om normale energierijke producten te eten, natuurlijk afhankelijk van de reden waarvoor je het gebruikt of dit kan werken voor jou:
  -ik heb op een gegeven moment met mijn behandelaar afgesproken dat ik altijd een tussendoortje met ongeveer dezelfde energiewaarde klaar had liggen als de nutridrink. op de tijd dat ik dan de nutridrink moest drinken mocht ik kiezen of ik liever de bv gevulde koek at of de nutridrink dronk. in het begin bleef ik hangen bij de nutridrink, maar later kreeg ik steeds meer zin in de alternatieven en zo heb ik geleerd weer andere dingen te eten

 6. Ik heb er ook heel veel van gedronken bij mijn eetstoornis (AN)
  Heb alles geprobeerd, van juice tot yoghurt enz.
  Vond alles echt heel vies.

  Ben uiteindelijk blijven hangen op de Compact (in weinig slokken leeg te drinken) en dan de smaken Bosvrucht en Aardbei. En dan gekoeld. Lauw vind ik het echt niet lekker. Dus wie weet helpt dat meer mensen..

 7. Ik vond ze wel te doen, maar ze moeten wel echt goed koud zijn anders smaken ze zo ontzettend muffig/melkerig.

  In mijn tijd hadden ze alleen nog de standaard variant in vanille, chocolade, aardbei en banaan. Ik vond ze het beste te eten als ijsje uit de vriezer.

 8. Ik heb dit ook een tijd moeten drinken. Eigenlijk vond ik vanille fortimel best wel lekker. Maar de compact versie daarvan smaakte toch iets anders… En in het ziekenhuis hadden ze enkel die…

 9. alles koud drinken!
  De yoghurt style vind ik het lekkerst.
  En van de normale de vanille en de nieuwe een combinatie met perzik.
  De juice vind ik echt heel erg vies…

 10. toen ik ze voorgeschreven kreeg bestonden er niet zoveel soorten nutri’s.
  ik had gewoon een naturel variant en ik mocht ook kiezen voor zelfgemaakte “nutri’s”, die maakte het ziekenhuis zelf en die waren meestal lekkerder omdat het proefde naar slagroom vla.

 11. Ik vond ze lekker, alleen de sinaasappelsmaak niet. De rest allemaal wel goed te drinken! Well koud, anders vind ik ze ook niet lekker
  (m’n oma drinkt ze ook, om medische reden, die zet ze eerst op de kachel (!) anders vind ze ze te koud, echt BAH :D)

 12. Oh heb er denk ik wel 400 moeten drinken ofzo, in 5 maand,
  Boven op een lijst .. Lang leve de snelle stofwisseling ..
  Ik vond de vanille het best te doen, deed ze altijd in de vriezer. Dat ze iets kouder waren dan in de koelkast, heb je een milkshake 😉

 13. Bouwsteen gebakjes ipv nutri!!

  Of iets van de variatie lijst op nutri zou ik aanraden.

 14. ik heb het moeten proberen, ik werd er echt ziek van. Kreeg last van mijn darmen etc.
  dit was voor ik werd opgenomen in een kliniek.

  toen heb ik daar als aanvulling op mijn eetlijst een ander drankje gehad….
  calogen ofzo

 15. dat smaakt naar bubblegum

 16. Ik werk met ouderen en die moeten soms ook Nutridrink drinken (als ze te weinig eten en/of afgevallen zijn).

 17. Sommige cliënten vinden het lekker, maar er zijn er ook die het vies vinden.

 18. Leuk dat jullie t goede voorbeeld geven!
  Wat zijn dummies?

 19. Moet af en toe nog steeds nutri, maar gekoeld krijg je het het beste weg. Vond het nooit lekker, maar na zoveel jaar wen je er wel aan.

 20. Ik had altijd de koffie-smaak, van de eiwitverrijkte. Uit de koelkast smaakte deze praktisch hetzelfde als ijskoffie. Helaas hebben ze deze uit het assortiment gehaald.

 21. Ik vind het echt heerlijk 🙂

 22. Haha, ik heb ooit LITERS bananen Nutri moeten drinken, en vond t stiekem best lekker:)

 23. Ik heb echt superveel nutri moeten drinken, en ik vond het echt zó vies. Vanille vond ik nog wel te doen, dat leek op een slechte vanillemilkshake. Maar vooral de juicy style was ik niet zo van gecharmeerd…. Het smaakte naar onverdunde limonade, zó zoet..
  Verder (stom) durfde ik geen chocola, en ik lust geen banaan dus die heb ik niet eens geprobeerd. Maar die smoothys hadden ze nog niet, en al die toetjes die er nu van bestaan ook niet. Het was voor mij écht een kwelling. Ben daarom ook blij dat ik nu weer zonder nutridrink door het leven ga. (Positief, want ik heb ze dus niet meer nodig, want ik eet voldoende en ben op gewicht)

  1. ik ben ze aan t proberen! nu de normale compacte met aardbeien smaak,en de rest komt nog!
   ik hoop dat ik later hetzelfde kan zeggen
   heel knap hoor! 🙂 =) p.s was t moeilijk om weer, een normaal eetpatroon te krijgen en aan te komen??
   zijn ook mijn doelen. 🙂 maar bij mij vooral het denken,over eten,angst, “~ en n beetje compenseren met eten. ‘ik eet super langzaam, en daardoor niet genoeg
   ook neem ik soms heel lang niks tussendoor, en daardoor krijg ik niet genoeg binnen voor iemand van mijn leeftijd, maar wel qua porties
   dus t is wel een béetje ingewikkeld “~
   p.s mijn vader en zijn vriendin vinden het een onzin.. mijn “eetprobleem’grrr
   Groetjes van Muizenmeisje16’

 24. Ik vond deze video zo grappig omdat ik het vaak gegeven heb aan mijn cliënten die vaak ziek waren of andere redenen. Nooit een es als reden. Je mag ze trouwens geloof niet koelen. Ik heb ze nooit geproefd maar chocola en koffie waren favoriet 🙂

 25. Leuk filmpje, jullie zijn grappig 🙂

  Ik zou het alleen nooit ergens in uitschenken waarvan vind ik er vies uitzien. Ik dronk gewoon uit het flesje met het bijgeleverde rietje.

  Naar mijn weten mag het niet bevriezen en niet koken want dan veranderd de structuur. Dus wel koelkast en bijvoorbeeld chocola kan je opwarmen maar niet in de vriezer en niet te warm maken dus.

  Van dat vriezen weet ik omdat in het in het vliegtuig mee wou nemen naar de VS en dan mag het het zomaar in het ruim vanwege het vriezen. Is verder wel gelukt. Voor vier weken en dan drie per dag mee in een grote doos. Douane vroeg er wel baar maar verder geen probleem. Ik mocht er zelfs een paar in de handbagage meenemen voor onderweg. Alleen op Pinkpop mocht het niet mee naar binnen, lekker dan. Festivals in Nederland zijn echt best wel stom wat dat soort dingen betreft.

  Ik heb het gebruikt naast mijn gewone eten omdat ik helemaal geen energie had. Het hielp heel goed, terwijl extra normaal eten helemaal niet hielp. Volgens mijn arts komt dat doordat Nutridrink precies de goede verhoudingen heeft.

  Ik vond het toen wel lekker maar nu zou ik het niet meer hoeven.

  Compact is volgens mij hetzelfde in een lager volume omdat het bij sommige ziekten gewoon heel lastig naar binnen te krijgen is en dan is minder toch handiger.

 26. Ik moest vanuit mijn behandeling een tijd fantomalt aan m’n eten en drinken toevoegen, omdat ik niet genoeg meer aankwam. Brrr, nachtmerries!

 27. Ik heb ze ook gedronken,maar hoewel ik ze niet echt vies vond, sommige met yoghurt ook zelfs lekker, werd ik er misselijk van.Ze zijn altijd op melk basis en ik kan niet tegen melk! Ik zou nu best wel zoiets willen gebruiken als er iets was waar ik tegen kon.Ik heb chronische darmklachten en eten valt vaak dubbel niet mee.

 28. Ik had altijd de chocola versie, die was nog wel te drinken

 29. Ik gebruik dit al 8 jaar door ernstige darmziektes en daardoor ondervoeding.
  Ik heb niets met nutridrink. Gebruikte dit de eerste 4 jr. Nu ben ik in love op Ensure plus (multi fibre). Hoef er maar 3 per dag, drink er zo 10 per dag. Die chocola is nog lekkerder dan gewone chocomelk en valt net zo licht als water, itt nutridrink wat als n baksteen valt. Koffiesmaak is ook lekker, framboos helemaal ! Ik zweer bij Ensure plus en ook de Fresubin.
  Snap niet dat alles nog zo om Nutridrink draait, wat echt 1 vd minst lekkerste en zwaarst vallende merken is (maar de goedkoopste, dus snap de sponsoring wel :’) ensure plus is bijna 4 euro per flesje waar nutridrinki er slechts 2,60 is. Maar word toch vergoed. Vandaag zelf ook weer 180 flesjes gekregen

 30. Mokka smaakje vond ik altijd het lekkerste, als je dit moet drinken is dat een aanrader! Toch heb ik hieruit geleerd dat ‘normaal’ vast voedsel lekkerder en natuurlijker is, dus ik het liefst nooooooooit meer terug ga naar het drinken van deze flesjes;)

 31. Ik kan mij nutridrank nog wel herinneren. Vond ze stiekem best lekker. Op een gegeven moment moest ik over op ensini drank, wat een verschrikking was dat. Zo zoet/ zuur. Als overwinning van de eetstoornis heb ik nog steeds zo drankje in de kast staan, om me te herinneren aan de strijdt die ik geleverd heb om beter te worden.

 32. Vanwege een hele snelle stofwisseling zat ik 3 à 4 maanden aan de drinkvoeding naast een eetlijst. Van fresubin vond ik deze het mist vies: chocola, vanille, karamel en banaan. Verder wens ik iedereen een fijne dag vandaag! 🙂

 33. @fierdemoi: naar mijn weten is Nutridrink juist de duurste variant en Fresubin de goedkoopste. Ik ben het compleet met je eens wat je zegt over de smaken en hoezeer de verschillende merken vullen.

  Ik gebruik het nu zes jaar ivm mijn eetstoornis. Ik vind het ook heel moeilijk om los te laten, de flesjes bieden me een stukje controle en houvast.
  Ik drink ze met het eten van een kleinigheidje ernaast, zoals – inderdaad – een stuk fruit.
  Ik heb allerlei verschillende merken, soorten, smaken én substanties geprobeerd. Nutridrink, Fresubin, Ensure, Cenaman, Resource…
  Nutricia heeft sinds kort helaas het assortiment verkleind. Geen Nutridrink Soup meer (welke ik overigens koud uit de koelkast nam, het was net Volle Yoghurt met een Crémesmaak) en Banaan, Caramel en Sinaasappel zijn ook verdwenen.
  De Chocolade warm ik altijd op in de magnetron, ik vind deze lekkerder dan de enige echte Chocomel! Verder doe ik ze ook weleens in de vriezer :). Lauw is niet te drinken!

  Ik vind het stoer van de vloggers dat ze het geprobeerd hebben en ik ben er blij om dat ze gewoon eten nog altijd lekkerder vinden. Die uitspraak/gedachte houd ik vast!

 34. Ik heb het ook lang genomen en ik moet ze nu weer nemen. Ik wilde het nooit toegeven, maar eigenlijk vind ik ze heel lekker, vooral banaan en vanille. Uit de frigo smaken ze het lekkerst 🙂

 35. Ik heb zowel deze fortimel als resource ( van nestle) gedronken en ik vond resource veel lekkerder!

 36. Ik heb er in het begin van mijn eetstoornis 4-5 moetten drinken op een dag, en ik vondt ze niet vies of zo maar als je er een helemaal moest drinken werdt je er wel missenlijk van, ben super blij dat ik ze nu niet meer hoef te drinken!!
  Maar super leuk en goed dat jullie ze hebben geproefd

 37. ik heb er ook ervaring mee uit het verleden. vond t wel moeilijk om ze te nemen.maar niet vies ofzo.die ensini vond ik wel echt niet lekker. die deden we dan invriezen en doormidden snijden en uitlepelen. dan waren ze wel lekker.

 38. Ik had ze meer dan 2 jaar gehad die nutri drink
  Moest er 2 per dag boven mijn eetlijst
  Vond ze best wel verschrikkelijk om te drinken alleen mijn angst ervoor
  Heb de smaken banaan aardbei en sinaasappel en chocomelk
  Sinaasappel is nu eruit heb dus nu alleen die andere smaken
  Heb verschillende soorten gehad zoals milkshake die noemde ik zo omdat die zo smaakte met die dikte
  Voor de rest had ik met de paarse dop
  De melk basis vind ik lekkerder dan de water basis
  Nu na maanden vechten heb ik ze weer terug voor 1 maand
  Dus die stribbeling is weer begonnen ermee

 39. Ik vond het niet lekker, maar ik denk dat dat meer komt omdat ik het idee heb dat ik vloeibare bakboter zat te drinken dan echt door de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *