Verse Groente Spreads van Albert Heijn

Albert Heijn kwam een paar weekjes geleden met heel veel nieuwe producten op het gebied van groente en fruit. Verse groente- en fruitspreads van bijvoorbeeld doperwten en aardbeien, pasta en rijst gemaakt van 100% groente en nieuwe wok- en roerbakgroente combinaties. De groente- en fruitspreads vielen we deze week ineens op, simpelweg omdat ze in de aanbieding waren en er dus zo’n groot oranje BONUS bordje voor stond. De laatste tijd eet ik vaak hummus op mijn brood, maar dat ging me inmiddels wel een beetje vervelen. Deze spreads komen voor mij dus als geroepen! Alhoewel, dat is nog maar de vraag want vind ik ze wel lekker? In deze blog review ik de nieuwe groente verse groente spreads van Albert Heijn.

De nieuwe spreads zijn, zoals de naam het al zegt, gemaakt van verse groente en fruit. Er zijn geen suiker, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen aan toegevoegd. De spreads zijn er in de volgende 9 smaken. In een doosje zit 150 gram en het kost 1,99 euro per stuk.

♥ 5 groentespreads
Wortel, pompoen, rode biet en de combinaties bloemkool-paddenstoel en doperwten-munt
♥ 4 fruitspreads
Aardbei, framboos, bosvruchten en tropische mix

Bij mijn Appie vond ik vier van de vijf groente spreads. Ik kocht ze in de Bonus voor 1,49 euro per stuk. Ik heb de spreads allemaal op een boterham gesmeerd en ze geproefd. Ik zal je nu vertellen wat ik ervan vond.

Doperwten/Munt Spread
Deze spread vond ik erg lekker. Je proeft de doperwten goed. De munt vond ik wat minder aanwezig, maar zorgde wel voor een net wat frissere smaak. Ik zou dit zeker wel op een broodje of stokbroodje eten bij de lunch of borrel. 

Rode Biet Spread
Deze spread vond ik niet zo lekker. Het lijkt een beetje alsof er een hele sterke kruid door de spread heen zit, iets van nootmuskaat. Ik zou dit niet graag op m’n boterham eten.  

Bloemkool/Paddenstoel Spread
Deze spread vond ik dan wel weer erg lekker. Je proeft de champignon het meest en de spread is lekker gekruid. Ik zou dit ook wel bij de borrel op een toastje of stokbroodje willen eten. Ja, een aanrader! 

Wortel Spread
De wortelspread smaakt naar wortel, haha… en ook echt niet meer dan dat. Het proeft alsof ik een wortel op mijn brood eet en dat vind ik niet zo lekker. Ik zou dit misschien wel lekker kunnen combineren met bijvoorbeeld een plakje kaas en een blaadje sla. 

Conclusie
De verse groente spreads zijn een leuke aanvulling op het assortiment van Albert Heijn. Ik weet zeker dat ik er in de toekomst nog vaker eentje zal kopen. De spread met een combinatie vind ik lekkerder dan de pure spreads, die vind ik vrij saai voor op brood. De gecombineerde spreads kunnen prima op brood en ook prima bij de borrel op een stokbroodje of toastje. 

Heb jij de spreads al geprobeerd?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

63 reacties op “Verse Groente Spreads van Albert Heijn”

 1. Wortelspread vond ik zelf heel lekker beetje gember like en de champignon ook wel lekker zou vinden.

  De doperwten waarschijnlijk niet.

 2. Vraagje: hoeveel koolhydraten zitten hierin? (vraagje i.v.m. diabetes. Niets afval-gerelateerd ­čśë ). Lijkt me namelijk erg lekker, maar ben benieuwd of het ook echt puur groente/fruit is.

 3. @M. In groenten en fruit zitten toch ook koolhydraten?

 4. Op de site van Albert Heijn kun je de samenstelling van de producten bekijken.

  Koolhydraten per 100 gram :

  **verwijderd, doet hier niet ter zake**

 5. Jazeker, maar als er heel veel koolhydraten in zouden zitten, zou dat betekenen dat er suiker toegevoegd is (en ik spuit niet graag voor toegevoegde dingen. Vaak doe ik dat w├ęl hoor, maar als het om natuurlijke producten gaat, dan maak ik het liever zelf vers). Groenten en fruit bevatten inderdaad wat koolhydraten, maar groente (meestal, afhankelijk van de soort) niet zo veel. Fruit bevat wat meer.

 6. Ja klopt M. In groente en fruit zitten ook koolhydraten. Maar diabetes betekend niet dat je helemaal geen hiervan mag hebben. Je moet er alleen op letten ivm insuline.

 7. Of het zo slim is om dat hier te vragen en beantwoorden? Als je echt interesse hebt dan zoek je dat toch zelf op.

  Mij lijken de vruchtenspreads stuk lekkerder, beetje idee van jam. De groentespreads lijken me trouwens ook lekker als dip, met bijv tortillachips.
  Of inderdaad ergens bij, komkommer en kaas erbij. Niet puur die spread dat lijkt me heel saai en teveel dezelfde smaak.

 8. Ik ben er wel benieuwd naar! Maar is fruitspread dan anders dan jam?

 9. Ik wil die voedingswaarde juist vermijden..

 10. Eens met s. Ik vind het niet fijn dat het nu hier staat vermeld. Lekker eetstoornis, maar ik merk dat mijn blik zich dan nu gelijk richt op die koolhydraten. Niet prettig. En inderdaad.. als je het ├ęcht wil weten, dan kun je het naar mijn mening beter zelf opzoeken op de AH site.. of iemand geeft een link. Maar het zou fijn zijn als er een drempel was, waarover je eerst moet om je eetstoornis dit soort info te geven. Nu staat het zo ‘in your face’ en dat werkt voor mij erg triggerend..

 11. Ik vind de vegetarische spreads van de Aldi (helaas niet in elk filiaal verkrijgbaar) erg lekker. Op brood, vaak met tomaat, komkommer of rucola, maar ook een schepje als dressing in een (rauwkost)/salade smaakt prima. Kleine potjes en natuurlijke ingredienten. Wat wil je nog meer?

 12. jaa ik snap dat dit triggerend kan werken maar kom op

  Op ieder pak staan voedingswaarden
  Dus om op proud alle voedingswaarden te blurren en top secret te houden vind ik ook zo lame en overly sensitive

  Natuurlijk zie ik (en mijn es) de voedingswaarden ook, en de grammetjes koolhydraten. Maar in alles zit calorie├źn en koolhydraten. Ik kan ze net zo goed opzoeken als het hier niet staat. In advertenties zie je ze ook altijd.

  Het is iets waar je mee moet leten omgaan.
  Niet wat voor je veiligheid geblurd moet worden ofzo

 13. Lekker! Leuke blog, ik ga ze een keer proberen.

 14. Ik heb de pompoenspread al geprobeerd maar vond dat niet zo’n aanrader. Of toch niet om puur op brood te eten. Smaakt een beetje flets naar mijn gevoel en ik miste iets van ‘echt beleg’. Heb hem ook nog een smet kaas erbij geproefd maar dat was een wat vreemde combinatie :p

 15. Ik weet niet maar vind de spreads er op het oog uit zien als de groentenhapjes voor een baby­čśé.die met bloemkool en champignon spreekt mij het meest aan maar de rest eerlijk gezegd niet zo.

 16. Ik heb die met pompoen geprobeerd en dat is geen aanrader. Ook onder de kaas of ham vond ik het niet lekker. Maar door de test van scarlet ga ik misschien de andere toch proberen.

 17. Ik heb er zelf geen problemen mee (al lang geen es meer) maar het is niet vergelijkbaar wat jij zegt. In de winkel kijk je op een product zelf. En dan nog staat het voor ├ę├ęn product. Niet als een vergelijkend rijtje onder elkaar.
  Ik vind het gewoon onzinnig om het hier te vermelden.
  Als iemand dat graag wil weten zoekt hij dat op.

  Ik ben dan ook blij dat dit is verwijderd.

  Vanmiddag langs de AH, als het weer mee zit gaan we vanavond buiten hapjes eten. Dus als ze ze verkopen, neem ik de groentespreads mee. Ben wel benieuwd naar die doperwt munt, kan me de smaak niet voorstellen.

 18. Ik zag ze al eerder en ze leken mij lekker, maar veels te duur voor zo’n klein bakje gepureerde groente/fruit.Je kunt het makkelijk zelf maken !!!

 19. Het lijkt mij wel lekker! Maar eigenlijk weinig origineel. Je kunt je groente ook wel zelf tot een smeuïge spread blenden, toch? En fruitspread lijkt me hetzelfde als jam, maar dan zonder de toegevoegde suikers. Verse aardbeien op brood is sowieso lekker!

 20. Ik heb toevallig vandaag de pompoen spread gekocht om morgen op brood te eten! Grappig dat net deze niet door jou geproefd is. Ik koop kop weleens de avocado spread. Staat bij ons vreemd genoeg totaal ergens anders in de koeling, bij de gekoelde groentes.
  Ik eet ook graag de groentespreads van Zonnatura op brood. Pompoen is mijn favoriet! Interesse in een gastblog waarin ik alle smaken test?

 21. De pompoen vind ik geen aanrader. Hij smaakt erg eentonig. Geef mij maar de pompoen spread van Zonnatura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *