Veganistische vis van Vegan Seastar

Toen ik mijn wekelijkse boodschappenrondje in de Jumbo deed, stuitte ik op een aantal nieuwe producten in de diepvries. Namelijk de producten van Vegan Seastar – een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Dit merk brengt plantaardige vis op de markt. Ik vind het bijzonder dat steeds meer vleesvervangers ook daadwerkelijk op vlees lijken en was benieuwd of dat bij deze ‘vissoorten’ ook het geval was!

Kalamariz

In mijn leven heb ik één keer eerder calamaris gegeten, maar dan gemaakt van echte vis. Calamaris is gefrituurde inktvisring en mijn vrienden waren hier altijd gek op. Nou, dan moest ik het ook maar een proberen. Wat ik er toen lekker aan vond, was dat het gefrituurd was, haha. De smaak was oké, maar de structuur van de inktvis vond ik persoonlijk niet zo lekker. Heel taai en rubberachtig. Ik werd er zelfs een beetje misselijk van. 

Toch was ik erg benieuwd naar deze vegan versie. Het was de eerste nepvis die ik proefde in deze reeks en ik was oprecht onder de indruk! Hoewel ik maar één keer echte calamaris heb gegeten, denk ik wel echt dat dit hierop lijkt. Het heeft ook wel een beetje die rubberachtige structuur, maar wel iets minder. Of misschien vind ik het minder erg, omdat ik weet dat het geen inktvis is – want dat idee met die structuurbeleving vond ik ook gewoon een beetje vies. De smaak is echt vissig en bijna alles wat gefrituurd is, is gewoon lekker. 

Crispy lemon shrimp

Het tweede product dat ik proefde waren de crispy lemon shrimp. Ik heb al eerder eens vegetarische (of veganistische) garnalen gegeten. Ik weet niet meer van welk merk dat was, maar ik vond het behoorlijk oké. Daarom had ik best goede hoop voor deze knapperige garnalen met citroen. Leuk idee om al direct iets extra’s met de smaak te doen. Dat spreekt mij altijd wel aan. 

Kort samengevat: ik ben fan van deze! Die citroen die erin verwerkt zit, maakt het helemaal af. Het is fris, het is knapperig, het is… vis? Ja, het is wel vissig. Of ik er echt garnaal uithaal, weet ik niet zeker. Maar ik zou deze zeker nog een keertje kopen, ondanks de prijs. Lekker als snack met een beetje chilisaus. Zelf at ik het als side-dish naast een lekkere salade. Ik zie mezelf al helemaal op het balkon zitten op een warme zomeravond, terwijl ik dit eet en een wit wijntje drink. Good job! 

Zalmon Sashimi

Hier was ik toch echt heel benieuwd naar. Ik had al eerder veganistische zalmfilet gegeten van SoFish, verkrijgbaar bij de Jumbo. Die vond ik zelf best lekker, maar het was wel iets dat je op moest bakken. Deze zalm sashimi zou moeten lijken op rauwe zalm, zoals je ook bij sushi eet. Onhandig is wel dat het één groot blok is dat je in één keer ontdooit. Je moet het dus binnen drie dagen allemaal opeten. Dat kan best als je elke dag een stukje eet, maar toch zou ik het dan eerder serveren voor meerdere mensen of op een feestje. Het is ook wel echt wat duurder en bijzonder, dus dat vind ik zelf sowieso meer iets voor een speciale gelegenheid. 

Eenmaal ontdooid komt er geen sterke geur van het product af, zoals je normaal gesproken wel gewend bent van zalm en andere soorten vis. Misschien ligt het aan mij, maar het komt vrij geurloos op me over! Een hapje proeven dan maar. Bah! Ik vind dit gewoon echt niet lekker. Het smaakt alg-achtig en niet naar zalm, vind ik. Misschien dat het geschikter is om sushi mee te maken, zodat de smaak een beetje samen gaat werken met de rijst en het zeewier. Dat maar even proberen. 

NoTuna Sashimi

De tonijn sashimi lijkt erg op de zalm sashimi, maar heeft een wat koelere kleur roze. De kleuren van deze producten zijn wel erg goed gelukt. Maar nee, ook deze smaak vind ik écht niet lekker. Ik haal er geen tonijn uit. Ik had echt graag iets anders willen zeggen – omdat ik het idee zo tof vind – maar ik vond het ook al een hele uitdaging. Normaal vind ik zowel zalm als tonijn wel heel lekker, dus daar ligt het niet aan. 

Veganistische Sushi

Ik wilde zowel de zalm als de tonijn nog wel als sushi proberen, dus dat heb ik de volgende dag eens in elkaar geflanst. In ben niet zo’n ster in sushi maken, maar ben toch wel tevreden met mijn oprol-resultaten. Zo opgerold met rijst, komkommer en zeewier is het ineens niet zo vies meer. Best lekker zelfs. Maar of dat dan aan de producten zelf ligt? Het heeft geen uitgesproken vissmaak, maar je hebt geeft wel iets extra’s aan je sushi in plaats van dat het alleen maar komkommer zou zijn. Dus dat is wel leuk! Mocht je een keertje veganistische sushi willen serveren, dan vind ik dit wel weer een goede optie. 

Welke veganistische vis zou jij graag willen proberen?

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

18 reacties op “Veganistische vis van Vegan Seastar”

  1. Jaaa, dit wil ik zo graag proberen. Zeker de vega garnalen. Yumm.

  2. Haha op de beginfoto dacht ik even dat het zo’n luchtbed voor in het zwembad was hihi

    1. Hahaha oh ja, daar kan ik wel inkomen nu je het zegt. :’)

    2. Haha ik ook!

  3. Nee, dit lijkt me niks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *