Sultana Crunchers Review

Iedereen kent de koekjes van Sultana. Zo’n gezellig pakje met drie koekjes die je kunt kopen in vele varianten. Ik vind vooral de meest naturel variant met krenten en rozijnen het lekkerst. Sultana heeft nu echter iets nieuws voor mensen die meer houden van zout dan van zoet als tussendoortje: Sultana Crunchers. Dat klinkt goed en dat zag er naar mijn idee ook goed uit toen ik ze zag liggen in de supermarkt. Sultana Crunchers zijn hartige koekjes in drie varianten: Italiaanse kruiden, Kaas & Tomaat en Rozemarijn & Zeezout!

Ik besloot alle drie de varianten te kopen en te proeven voor een review op Proud. Vreemd genoeg vond ik online dat deze koeken al een flink tijdje bestaan. Waarom zijn ze me dan nooit eerder opgevallen? De commercial die bij de Sultana Crunchers hoort is er sinds april vorig jaar. Vreemd! Anyway, Sultana heeft eerder geprobeerd een hartige variant in de markt te zetten: Sultana Hartig, maar die deed het niet goed. Ik ben dus benieuwd hoe deze smaken en of ze hier meer fans voor krijgen!

Goed, zoals ik al schreef zijn er drie varianten: Italiaanse kruiden, Kaas & Tomaat en Rozemarijn & Zeezout. Ik ben zelf het meest benieuwd naar de kaas & tomaat variant. Gewoon, omdat die lekker klinkt, echt als een zoutje.

De Sultana Crunchers kosten per pakje 1,75 euro en bevatten net als de zoete variant 5 pakjes van ieder 3 koekjes. Ideaal om mee te nemen naar school of werk. Ik zal je nu per variant laten zien hoe ze eruit zien én vertellen hoe ze smaken en wat ik ervan vindt.

♥ Italiaanse kruiden
Eerst heb ik de variant met Italiaanse kruiden opengemaakt. Bij het open maken van de pakjes rook ik direct de geur van de kruiden. Erg lekker! Ik houd van Italiaanse kruiden en doe deze ook vaak door mijn avondeten, dus dit was een prima begin van de review. De Sultana’s ogen als koekjes, maar ruiken absoluut als een heerlijk zoutje voor bij de borrel. Dat is nog eens een fijn tussendoortje, althans dat denk ik… tijd om te proeven! 

Mmmmmm! Dit had ik niet verwacht. Ik ben echt blij verrast. Wat zijn deze koekjes lekker! Ze smaken erg goed, heerlijk kruidig. Niet te droog of té veel kruiden. Gewoon perfect. Oké, misschien zou ik deze niet als tussendoortje eten in de ochtend, daar zijn het wel echt wat te veel zoutjes voor, maar in de namiddag of na het avondeten is dit echt een perfect tussendoortje! Zeker eentje die ik vaker ga kopen en eten. Ik kan je de Sultana Italiaanse kruiden echt aanraden.

♥ Kaas & Tomaat
Naar deze variant was ik extra benieuwd! Deze leek me namelijk het meest lekker. Ik houd van kaas én tomaten en die combi leek me perfect voor deze zoute koekjes. Dit zoute koekje is iets minder pittig dan die met de Italiaanse kruiden, iets milder. Ik proef de kaas minder goed dan ik had verwacht. Dat is een beetje jammer. Tegelijkertijd is het wel een erg lekker koekje. Ik proef de tomaat en kaas wel, maar niet als twee duidelijk afzonderlijke smaken. Het is een beetje een lichte pizza smaak. 

Ook deze koekjes zou ik in de toekomst nog graag wat keertjes eten als middagsnack of in de avond bij een wijntje. Het proeft helemaal niet als Sultana, omdat het ineens zoveel meer echt een zoutje is. Ja, ik vind dit wel echt een leuke variatie op de bekende zoete Sultana koeken. Ook lekker met een cup a soup of wat olijfjes. 

♥ Rozemarijn & Zeezout
Als laatste probeerde ik de rozemarijn en zeezout Sultana Crunchers. Hier kon ik me wat minder bij voorstellen. Koekjes met enkel rozemarijn als smaakje… oké? Als ik de koekjes uit het pakje haal, geuren ze inderdaad heerlijk naar rozemarijn. Ik krijg er nu toch wel trek in! Het zeezout knispert lekker tussen je tanden en de smaak van rozemarijn is sterk aanwezig. De koekjes doen me denken aan een ander bekend zoutje, maar ik kom er maar niet achter welke ook alweer. 

Hoe dan ook, de smaak van deze rozemarijn & Zeezout variant is erg goed. Niet te sterk of zout. Gewoon een heerlijke kruidige smaak. Ik denk wel dat deze variant voor nét wat minder mensen aantrekkelijk is dan de voorgaande smaken, omdat deze wat meer uitgesproken is. 

♥ Mijn favoriet… en die van jou?
Al met al ben ik het meest enthousiast over de Italiaanse kruiden variant. Deze is ontzettend lekker en zou ik graag als snack bij een wijntje kunnen eten, maar ook als ‘normaal tussendoortje’ in de namiddag. Ik ben uiteraard benieuwd of jij de Sultana Crunchers al hebt geprobeerd en wat jij ervan vond. Laat je reactie zeker even achter onder deze blog, ik lees het graag. 

Wat vind jij van deze Sultana Crunchers?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

36 reacties op “Sultana Crunchers Review”

 1. ik weet niet of ze vegan zijn? dus zal het even bekijken want ze lijken me erg lekker om in plaats van een boterham bij een kom linzensoep te eten?

 2. Ik vind de kaas tomaat erg lekker . De italiaanse kruiden zijn 2 e keuze want rozemarijn zeezout ken ik niet! Ik zag laatst ook een met paprika maar die heb ik ook niet geprobeerd!

 3. Die waren er jaren terug toch ook al? Die hartige? Vriendinnen van me hadden ze toen regelmatig mee naar school. Mij lijkt het niets.

 4. Inderdaad volgens mij bestaan deze al jaren. Alleen de zeezout versie ken ik niet.

 5. Ze bestaan al heel lang, want een aantal jaar geleden deed ik dat wel eens tussen mijn boterham met ham (ja, echt!!) En dat was heerlijk!

 6. Deze smaken klinken zeker lekker! Alleen ik ken sultana eigenlijk alleen van de ‘gewone’ koekjes en niet als hartige variant, ik vind het dus een beetje moeilijk voor te stellen hoe dit dan zal gaan smaken.
  De smaak rosemarijn een zeezout ken ik wel als cracker van Wasa! Dit zijn dunne crackers die echt super lekker zijn. Deze neem ik vaak in de avond of in de namiddag als ik zin krijg in iets zouts.

 7. Vind ze lekkerder dan de zoete varianten. Op de spelt en rozemarijn versie na heb ik ze allemaal gehad. Vind de kaas tomaat het lekkerst.

 8. die met rozemarijn en zeezout is erg lekker

 9. Ik vind die met Italiaanse kruiden en kaas&tomaat het lekkerste. Ik eet ze regelmatig juist in ochtend. Ik vind het wel lekker om iets hartige te eten in de ochtend!

 10. Ik heb de rozemarijn & zeezout ook gekocht om te proeven maar vind ze helemaal niet lekker. Beetje jammer šŸ™

 11. Ik heb de kaas tomaat variant gekocht, maar deze was erg smaakloos. Een knapperig iets zonder smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *