Say YES to NO: Broodchips

Een paar dagen geleden ging ik naar de supermarkt om even wat lekkers te halen voor bij de borrel. Ik eet graag nootjes, kaasstengels en chips, maar besloot deze keer eens wat anders te halen. Bovenin het schap zag ik ineens iets staan wat ik nog niet eerder had gezien: Say YES to NO. Een langwerpig crèmekleurig zakje met allemaal kreten erop die ik helemaal bij Proud2Bme vond passen! “NO False promises, fake colors, advertising lies, artificial taste en photoshopping” Wat een grappig product! ik besloot het te kopen voor een review.

Het zakje bevat wel chips, maar geen aardappelchips. Say YES to NO is broodchips! Het merk wil met de broodchips een einde maken aan valse marketingbeloftes over snacks en zogenaamde gezonde tussendoortjes. “We gebruiken zo min mogelijk E-nummers en de nummers die nodig zijn, bijvoorbeeld om het deeg te laten rijzen, zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten.” De zak waar de broodchips in zit past ook bij de verantwoorde doelstelling. Deze is namelijk van papier en alleen bedrukt met de smaak, informatieve feiten en de naam van het product.

Broodchips is best nieuw, want bijna alle chips die je in de supermarkt koopt is gemaakt van aardappel. De broodchips wordt inmiddels niet alleen in Nederland maar ook in vele andere landen verkocht. Zelfs Amerika schijnt enthousiast te zijn over het product. Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar deze broodchips. Kortom: Tijd om hem te proeven!

Er zijn twee varianten broodchips te koop. Sour Cream & Onion en Dutch Gouda. Ik kocht de zakjes trouwens bij Albert Heijn. Ze bevatten 75 gram per zakje en kosten hier 1,39 euro.

 

♥ Sour Cream & Onion
De broodchips zien eruit als gewone toastjes, maar dan wat extra gekruid. Ze zijn rond en lekker knapperig. Ik dacht eerst dat ik een gewoon toastje zou eten, maar ik proefde al snel dat deze broodchips minder droog is en een stuk meer gekruid. De smaak is tegelijkertijd niet te sterk. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit chipje graag zouden combineren met een kruidenkaas. Deze smaak broodchips vind ik een lekkere variatie op gewone chips of nootjes en ik zou dit best goed kunnen eten bij de borrel.

 

♥ Dutch Gouda
Deze broodchips ruikt direct heel sterk als ik de zak open. Ik ben niet dol op deze sterke kaaslucht, maar geef de chips graag een kans en neem er een paar om het goed te proeven. Ben je een echte kaas fan, dan is deze variant broodchips echt iets voor jou, want de smaak van kaas is heel overheersend en sterk hierbij. Ik houd hier niet zo van, het is me te kazig.

Samengevat vind ik deze broodchips een leuke variatie op de bekende aardappelchips. Het zit in een toffe verpakking met een positieve boodschap. Ik vind het een lekker zoutje om af en toe eens te nemen. Ik vind het daarentegen niet heel bijzonder of anders dan een gewoon trio zoutje wat ook gemaakt is van meel. Ik denk dat ze daarvoor de broodchips iets meer hadden moeten laten lijken op aardappelchips in plaats van op een kaal toastje.     

Hoe lijkt jou deze broodchips?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

24 reacties op “Say YES to NO: Broodchips”

 1. Ik ben hier wel benieuwd naar. Niet heel goedkoop maar aangezien er geen rommel inzit ga ik het wel een keer kopen. Vooral naar de kaassmaak wil ik proberen, I love cheese.

 2. Geniet gewoon lekker van eten! Normale chips doet niks met je! Eet gewoon normale hoeveelheden en je hoeft het niet 3 keer per dag te eten, maar het kan echt geen kwaad! Ik geniet lekker van Lays chips en een bus pringles!

 3. Ik vind het er niet erg lekker uitzien.

 4. @manal, er word ook niet gezegd dat gewone chips slecht is. Het is een leuke en lekkere variatie als je een keer iets anders wilt proberen.
  Ikzelf zou het niet zo snel kopen omdat ik het best duur vind maar misschien voor op een verjaardag ofzo en dan vooral de kaassmaak.

 5. Wij hebben al jaren broodchips bij ons in de winkel (bakkerswinkel).

  Het is super lekker, maar ik vind gewone chips net zo lekker. Ik zou van onze broodchips ook geen bakje op willen eten ‘s avonds bij een film ofzo.

  Het wordt bij ons gemaakt van ‘oud’ brood en een sausje eroverheen…..dus of dat nou zo veel gezonder is.

  Maar prima om mee te variĆ«ren……

 6. Het lijkt me heel lekker! Ik ga het zeker eens proberen wanneer ik het tegen kom. Laat ik nou wel een kaas-fanaat zijn! šŸ˜‰

 7. Ze lijken mij niet erg bijzonder.Ik vind ook dat het op toastjes lijkt.Het is zoals ze zeggen het is NO dit of dat ,en ook niets bijzonders eigenlijk.
  Het is denk ik niet direct iets waar mensen op zitten te wachten.Dat zonder kunstmatige stoffen enz ,dat bestaat toch al heel lang !

 8. Grappig. Dat zou ik best wel ns willen proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *