Rocky Road Chocolade

Ik ben echt dol op chocolade, zoals de repen van Milka die met Oreo of juist die met biscuit erin. Toen ik dit recept op Foodgloss zag wilde ik zo snel mogelijk alle ingrediënten in huis halen om het zelf ook eens te gaan proberen. Het leuke aan dit recept: Het is zo gedaan en helemaal niet ingewikkeld!

Benodigheden:

  • 400 gr. Chocolade
  • 50 gr. Gedroogde cranberry’s
  • 50 gr. Kokos biscuitjes
  • 50 gr. Ongezouten pinda’s
  • 50 gr. Marshmallows of spekjes

Wat moet je dan doen?

Je smelt de chocolade au bain-marie, je zet een pan met water op het vuur daar boven op zet je een pan of een ijzeren schaal waar je de stukjes chocolade in smelt.

Ondertussen kan je alles gaan afwegen of echt op gevoel doen, (houd je meer van pinda’s dan doe je meer pinda’s dan kan je bijvoorbeeld minder cranberry’s erin doen.) zoals de cranberry’s, kokos biscuitjes, ongezouten pinda’s en marsmallows. Je maakt de kokos biscuitjes een beetje kleiner en verkruimeld het in de grote zoals de pinda’s. Ook doe je dit bij de marshmallows die snij je in kleine stukjes.

Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is haal je de pannen van het vuur, vervolgens gooi je de cranberry’s, kokos biscuitjes, ongezouten pinda’s en marshmallows bij de chocolade en je roert het nog eens goed door elkaar.

De chocolade giet je in een bakje dat kan bijvoorbeeld een lege ijsbak zijn (zodat het plastic is krijg je de chocolade er goed uit als het hard geworden is) voor je de chocolade in de ijsbak giet leg je er keukenfolie in zodat de chocolade niet aan de plastic bak blijft plakken.

Je zet de chocolade nu 4 uur in de koelkast zodat de chocolade lekker hard wordt. Daarna haal je de chocolade uit de plastic bak en kan je er stukjes van snijden/hakken.

Tip: lust je bijvoorbeeld geen cranberry’s dan kan je natuurlijk ook variëren met andere ingrediënten zoals rozijnen.

Natuurlijk heb ik de Rocky Road Chocolade geproefd en ik vond het heerlijk, lekker als tussendoortje bij een kopje thee of koffie. Ik ga het zeker vaker maken. Enjoy

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

16 reacties op “Rocky Road Chocolade”

  1. hmm, wij noemen het altijd arretjescake (:
    Ook lekker met alleen maar verschillende soorten noten!
    Of met stukjes witte chocola en bevroren frambozen (die nadien niet meer bevroren zijn) Of met studentenhaver!
    Superlekker gewoon haha

  2. @could: arretjescake is officieel alleen met biscuitjes, maar het lijkt er verder wel verdacht veel op ja. 😉

  3. Wat is keukenfolie?

  4. Volgens mij is dat van dat doorzichtige folie, wordt ook wel vershoudfolie genoemd.

  5. Haha dit is van foodgloss, of niet?

    Nja dit ga ik nog niet eten !
    Maar respect als je het wel durft !

  6. Mmmmmmm! Lijkt me heerlijk!
    Wel machtig, maar heerlijk!
    Vooral als het met pure chocola zou zijn!

  7. Ik heb het wel eens met een vriendin gemaakt, zij deed er ook nog goldensyrup door heen , en dan alleen chocolade, koekjes, cranberries en marshmellows.

  8. Met Sinterklaas had ik zoiets met pure chocolade en gekleurde marsepein, dat was ook super lekker!

  9. dat is inderdaad van Foodgloss.

  10. omnomnom.
    ik doe er meestal ook een kopje koffie bij in het beslag.

  11. Toch binnenkort ook jullie ideetjes afpakken en proeve , verlang nu al naar een stukje aaaah

  12. Arretjescake is echt iets heel anders. Dat wordt gemaakt van o.a. veel roomboter en cacao-poeder. Maar het is allebei lekker! 😉

  13. Direct overgenomen van Foodgloss, beetje jammer. Net als dat DIY project met die zeepjes, die kwam ook regelrecht van Beautygloss.

  14. Inderdaad overgenomen, het is toch juist leuk on het te delen maar op je eigen manier te vertellen? Bijna elke beautyblogger post hetzelfde.

  15. Leuk idee, ik heb het net uitgeprobeerd. Ik had alleen nog maar 100 gram chocola in de kast liggen, moet het dan ook echt 4 uur in de koelkast?

  16. Voor hoeveel personen is deze hoeveelheid geschikt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *