Review: Nieuwe Hema chocola

Misschien heb je ze al zien liggen: de nieuwe chocoladerepen van de Hema. Ze verblijden de winkels al een paar weken met hun vrolijke kleurtjes en plaatjes. Ze vielen meteen op en dit wilde ik natuurlijk proeven! Hoewel bijzondere chocolade combinaties niet erg nieuw meer zijn, leken deze smaken mij wel interessant. Interessant genoeg om ze voor jullie te reviewen, al zijn we natuurlijk ook erg benieuwd wat jij zelf van deze smaken vindt? 

We hebben het hier over de Milk Rocky Road, Milk Banoffee, Milk Fudge Apple Pie Flavour en de White Discopop. Allemaal zijn ze voor €2,75 te verkrijgen bij Hema. 

Milk Rocky Road

Hema: Heerlijke melkchocolade met lekkere marshmallow en hazelnoten.
Hier heb ik het meeste zin in, omdat je deze combinatie best wel vaak tegenkomt en deze ook eigenlijk altijd goed is. Ik word om te beginnen heel erg blij van de kleuren en de prints op de verpakkingen. Heel kinderlijk maar ook heel retro vind ik het. Natuurlijk gaat het (bij niets) om de buitenkant, maar ik kan het tegelijkertijd ook heel erg leuk vinden als eten er feestelijk uit ziet.

De melkchocolade is heerlijk. Het is lekker romig en dat vind ik overigens van alle chocolade bij de Hema, vaak is dat gewoon lekker en goed. Bij de tweede hap kom ik alle ingrediënten meteen tegen, de reep zit echt vol met noten en hier en daar een marshmallow. Eerlijk gezegd is het vooral een hele lekkere hazelnotenreep en is de marsmellow af en toe een leuke verrassing. Dat had misschien wel wat meer gemogen.. 

Toch denk ik dat ik deze het snelst nog een keer zou kopen, omdat het wat toegankelijker is. Dit is zo’n reep waar ik altijd wel trek in kan hebben en die ook overal bij kan. 

Milk Banoffee

Hema: Heerlijke melkchocolade met lekkere banaan, koffie en koekjes.
Dit lijkt me gek en ook best wel heftig. Omdat melkchocolade en banaan beide heel erg romig en zoet zijn ga ik er even goed voor zitten. Ik ben er nog steeds niet over uit wat ik van de combinatie chocolade en fruit vind overigens. Als ik mijn eerste hap neem is het inderdaad best wel gek. Niet vervelend gek, maar lekker gek. 

Het is ongeveer zo romig als ik voorspelde, maar de koekjes die er doorheen zitten maken het geheel iets luchterig en knapperiger. Dat is echt een hele fijne toevoeging! Maak het voor mijn gevoel meer af. De koffie heb ik overigens in alle happen nog niet kunnen ontdekken. Jammer, maar dat maakt hem niet minder lekker. 

Milk Fudge Apple Pie Flavour

Hema: Heerlijke melkchocolade met lekkere appel, fudge en koekjes.
Deze ziet er van de buitenkant het minst spannend uit, ik zie er eigenlijk totaal niets aan af als ik de verpakking open maak. Jammer, denk ik eerst nog, tot ik een hapje neem..

Deze reep heeft voor mij de meest verrassende smaak van allemaal! Zo saai als ik de chocola eruit vond zien, zo veelzijdig is de smaak. De smaak van appeltaart komt veel duidelijker naar voren dan ik had verwacht en er zitten hele lekkere stukjes fudge doorheen. Niet teveel, gewoon genoeg. Ik ben blij verrast en vind deze combinatie misschien nog wel het lekkerste! Het romige van de melkchocola en het frisse van appeltaart, hmm. Ik neem er nog eentje.. 

White Discopop

Hema: Heerlijke witte chocolade met lekkere discodip, knettersuiker en wafel. 
Wauw wat een blije chocoladereep! Echt een feestje en ik voel mij als een kind zo blij, alleen al door naar de reep te kijken. Alsof ik met mijn ijsje in de discodip ben gevallen, zo veel zitten erin erop en er doorheen.

Als ik een hap neem proef ik ook eigenlijk alleen maar discodop, met daardoorheen lekkere witte chocolade. Pas na drie happen begint er iets te knetteren, wat een gek gevoel! De knettersuiker zit er wel degelijk in en hij doet z’n werk goed! Voor mij is dit iets te heftig, maar als kind had ik het ook niet zo op die knetterijsjes, dus dat zou er ook mee te maken kunnen hebben.

Voor een keertje is het wel heel erg leuk en het blijft vooral een lekkere en leuke reep, met af en toe een knetterende verassing. De wafel die er doorheen zit doet mij meer denken aan stukjes koek. Dat verschil proef ik nauwelijks, maar maakt het niet minder smaakvol. 

Heb jij ze al geprobeerd? 

Daphne

Geschreven door Daphne

Reacties

21 reacties op “Review: Nieuwe Hema chocola”

  1. Oh wat keuk ik ben ook heeel benieuwd na die discodip dus die gaan we van de week maar eens proeven😍

  2. Ik heb de Milk Fudge Apple Pie Flavour laatst geprobeerd.. heerlijk!!😍

  3. Ik vind ze echt super lekker, en eerlijk gezegd vind ik ze qua prijs/kwaliteit /hoeveelheid verhouding beter dan chocolonely, hands off , johnny doodle.
    Mijn favorieten zijn de discodip en die rocky road.

  4. ik ga ze ook proberen, ik ben benieuwd

  5. lekker jammer geen puur

  6. Leuk ! en ik vind het goed geschreven,zodat ik er echt zin in krijg om ze te proberen.Meestal vind ik het niet zo nodig om alles te gaan kopen alleen omdat het nieuw is,maar nu wel een keertje ☺

  7. Ik vind de paaseitjes van de Hema ook erg lekker. Ik probeerde de stroopwafel en de discodip variant. Ze hebben nog veel meer soorten. Misschien een leuk idee met Pasen hier een review of proef video van te maken? 😊😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *