Review: BelVita Soft

Een aantal jaar geleden introduceerde Liga BelVita: krokantje koekjes voor bij het ontbijt. De koekjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en door de tijd heen is het assortiment zo nu en dan aangepast en uitgebreid. Sinds kort heeft BelVita dan ook iets nieuws: BelVita Soft. Opnieuw een soort koekjes om je dag mee te beginnen, maar dan in een zachte variant. De koekjes zijn verkrijgbaar in twee smaken, namelijk Rode Vruchten en Chocolade Stukjes. Ik vond deze koekjes bij de Albert Heijn, waar ze te koop zijn voor 2,59 euro per pak. Hiervoor krijg je vijf koekjes. 

Zoals je ziet kun je de verpakkingen op verschillende manieren open maken, aan de zijkant en aan de bovenkant. De zijkant ziet er leuk uit, maar is niet zo handig. Op de foto is het niet te zien, maar de achterkant van het pak heb ik behoorlijk moeten toetakelen om het open te krijgen. Goed, tijd om te testen.

Chocolade Stukjes
De eerste variant is die met chocolade stukjes. De koekjes zijn best groot en zodra ik het koekje uit de verpakking haal, merk ik al de zachte structuur. Het is geen knapperig koekje zoals bij de biscuits van BelVita. Het proeft niet taai, het is best een lekkere en zachte smaak. De chocoladestukjes zijn puur en daardoor best overheersend. Het is een lekker koekje, maar als ik eerlijk ben weet ik niet of ik dit in de ochtend zou willen eten. Daarvoor valt het mij net iets te zwaar. Ik zou het wel kunnen eten als tussendoortje, want het is zeker niet vies!

Rode Vruchten
De volgende smaak is rode vruchten. Als ik een pakje openmaak, ruik ik al een hele sterke geur. Het koekje heeft dezelfde structuur als de variant met chocoladestukjes. Je ziet duidelijk rode stukjes zitten. Bij de eerste hap proef ik al dat dit een hele andere smaak is. Hier word ik echt niet blij van. Ik vind de fruitstukjes heel chemisch smaken en ze laten bovendien een vreemde nasmaak achter. Deze vind ik echt niet lekker en zou ik zelf nooit kopen. Jammer! 

Koekjes als ontbijt?
Je vraagt je misschien af waarom er bij dit product gezegd wordt dat je het kunt eten als ontbijt. Zowel op de verpakking als op de website staat duidelijk vermeld dat de producten van BelVita geen vervanging zijn voor het ontbijt. Wel zouden ze een onderdeel ervan kunnen zijn. Zo zie je op de verpakking ook suggesties van wat je nog meer zou kunnen eten om er een volwaardig ontbijt van te kunnen maken. Hierbij wordt aangeraden om er in ieder geval nog fruit, zuivel en iets van koffie of thee bij te eten en drinken. 

Dat het product aangeprezen wordt om bij het ontbijt te eten, betekent natuurlijk niet dat dit moet. Als het je lekker lijkt en je het graag wil proberen, dan kun je het eten wanneer je wil. Ik zou er zelf niet zo snel voor kiezen om dit bij mijn ontbijt te eten, maar als tussendoortje is de variant met chocolade stukjes zeker niet verkeerd.

Ken jij deze producten al?

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

18 reacties op “Review: BelVita Soft”

  1. die met die chocolade stukjes lijken me wel lekker! zouden ze veganistisch zijn?

  2. goed dat er bijgeschreven staat dat dit eigenlijk geen volwaardig ontbijt is en dat je het ook kan eten als tussendoortje! eigenlijk is het ook gewoon een tussendoortje.

    ik dacht altijd dat dit echt net cakejes zouden zijn, maar nu zie ik dat het eigenlijk meer platte, zachte koekjes zijn?

  3. Ik heb die koekjes wel eens gehad op vakantie, maar ik vond ze niet echt bijzonder. Ik snap het hele idee van ‘koekjes als ontbijt’ ook niet echt hoor, want persoonlijk vind ik het toch meer een tussendoortje wat een beetje in het rijtje snelle jelle/sultana/evergreen past; gewoon een makkelijke koek voor onderweg.

  4. Ik ken ze, niet die maar wel een andere variant ervan. Ik nam ze mee naar school als tussendoortje. Ik vind ze wel fijn!

  5. Ik eet ze graag als tussendoortje
    voornamelijk die met chocolade

  6. Het zijn voor mij ook lekkere koekjes, vooral met rode vruchten, maar dan wel als tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *