Afgelopen week ging ik naar mijn oma. Ze is, net als veel oude mensen, iemand die weinig eet. Elke keer als ik er kom, maken we hetzelfde: penne met carbonarasaus, sla en ham. Deze keer had ik zelf wat meegebracht om te koken; voor de afwisseling, dacht ik. Normaal schept mijn oma heel weinig op; maar deze keer zat ze heerlijk te smullen en schepte ze zelfs twee keer op!
Het is een zomers pasta recept wat makkelijk is om te maken 🙂
Wat heb je nodig?
- Penne
- Feta blokjes
- Olijfolie
- 2 paprika’s: geel en groen
- 1 gemberbolletje op siroop
- Bouillon
- Sla
- Champignons
- Pijnboompitten
Wat moet je doen?
- Kook de pasta gaar in de bouillon.
- Snij ondertussen de paprika en champignons (in plakjes, blokjes, hartjes; wees creatief… )
- Bak de paprika en champignons in de olijfolie.
- Snij ondertussen het gemberbolletje in kleine stukjes en doe het erbij
- Schenk een beetje van het gembersiroop bij het paprikamengsel. Als het nodig, voeg een paar lepels bouillon van de pasta toe.
- Giet de pasta af
- Voeg het paprikamengsel toe en roer.
- Rooster in dezelfde koekenpan de pijnboompitten
- Doe de fetakaas blokjes bij de pasta (maar zorg dat het niet smelt! Dus pas echt op het einde toevoegen!)
- Verdeel de pasta over 2 borden en strooi er wat pijnboompitten overheen Eet het samen met wat ijsbergsla.
Nu kan je heerlijk van je pasta gaan genieten! De penne is vooral met een glaasje wijn erbij erg lekker. Voor de variatie zou je ook eens wat zongedroogde tomaten of olijven kunnen toevoegen…
Smakelijk!
Door: Marjolein
Geef een reactie