Van Lotte ontvingen we een heerlijke recept voor ovenschotel Hawaii. Het leek ons een heerlijk recept, dus we delen het graag met jullie. Lotte heeft er ook nog eens fijne foto’s bij gemaakt, zo kan je precies zien hoe je de overschotel maakt. Lijkt het jou ook leuk om een recept met foto’s in te sturen? Dan ben je van harte welkom op het emailadres: redactie@proud2Bme.nl
Het recept is voor ongeveer 4 personen:
Het volgende heb je nodig:
- 700 gr aardappelen
- 1 blik ananasschijven
- 1 pakje maggi kerriesaus(ander merk kan ook)
- 500 gr gehakt
- 2 kleine uien (snipperen)
- gehaktkruiden
- 2 knoflookteentjes (fijnsnijden)
- beetje zout
- melk
- klontje boter
- 1 kleine savooiekool
- hand bieslook (fijn snijden)
- geraspte (jong belegen) kaas (zoveel als je lekker vind)
- paneermeel
Hoe maak je het?
- Snijd de savooiekool in reepjes en kook deze beetgaar
- Schil de aardappelen en kook deze door en door gaar
- Bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook aan (evt in scheutje olie) en een beetje gehaktkruiden
- Schud de kool af en laat uitlekken. Maak van de aardappelen samen met melk beetje zout en de klont boter een smeuiige puree, en doe er fijngesneden bieslook doorheen.
- Zet het gehakt als het bruin is van het vuur. Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de ananasschijven uitlekken.
- Zet alle ingredienten klaar zodat je het laag voor laag in de ovenschaal kunt doen. Begin met een laag gehakt, daarover doe je een laag aardappelpuree en hierover een laag savooiekoolreepjes. Dan een laagje kerriesaus en hierover verdeel je de ananasschijven. (houd 1 a 2 schijven achterwege voor garnering) dan herhaal je dit nogmaals, maar als je nog maar weinig aardappelpuree hebt sla je die over zodat je ervoor zorgt dat dit als laatste laag eindigt.
- Strooi over de aardappelpuree paneermeel en de geraspte kaas, garneer de schaal met de achtergebleven schijven ananas.
- Zet het vervolgens +-30 minuten in een voorverwarmde oven tot het gerecht warm is (als men het eerder bereid heeft) en de kaas lichbruin erover gesmolten is…
EET SMAKELIJK
Geef een reactie