Onze favo recepten: maart

Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je over onze favoriete recepten van februari lezen. Vandaag kan je meelezen en uitproberen wat we in maart hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren weer eens iets anders op tafel te zetten! Eet smakelijk en zorg goed voor jezelf.

Lonneke – Witlofschotel met ham en kaas

Wat heb je nodig?

 • 4 stronken witlof
 • 8 plakjes ham (ik heb achterham gebruikt)
 • 8 plakjes kaas (ik heb er uiteindelijk nog meer kaas overheen gelegd)
 • Ovenschaal
 • Boter om de schaal in te vetten
 • Zout

Deze maand deel ik iets dat velen van jullie misschien wel kennen en ik deze maand herontdekt hebt: witlof met ham en kaas. Dit is iets dat mijn moeder vroeger al maakte, maar wat ik eigenlijk helemaal vergeten ben sinds ik op mezelf woon. Afgelopen week zag ik de witlof in de supermarkt en ineens wist ik wat ik ermee kon doen! Ik haalde wat kaas en ham en heb een heerlijke ovenschotel gemaakt die me weer helemaal terugbracht naar vroeger. Ik heb dit recept gebruikt voor twee personen als bijgerecht. 

Eerst heb ik de witlof (zonder het bittere eindje) 20 minuten op een zacht vuurtje (in een klein beetje zout) gekookt, zodat het wat zachter werd. Daarna heb ik de oven op 200 graden voorverwarmd. Ondertussen liet ik de witlof een flinke tijd uitlekken. Nadat ze wat minder ‘zompig’ waren heb ik ze per stuk gerold in twee plakjes ham en vervolgens in de kaas. De ovenschaal had ik al ingevet met flink wat boter. De witlof creaties mogen hier alvast in tot de oven warm is en een beetje extra kaas erover maakt het nog lekkerder. Daarna laat je ze nog 5 minuten de oven ingaan totdat de kaas knapperig wordt. Ik heb het geserveerd met gebakken aardappeltjes, zeker een succes!

Daphne – Albert Heijn verspakket; Thaise Groene Curry

Wat heb je nodig?

 • Je koopt dus het verspakket Thaise Groene Curry
 • Rijst naar keuze (ik kies vaak voor basmatirijst of pandanrijst, lekker plakkerig!)
 • Kipstukjes / nep-kipstukjes

Ik heb de verse maaltijdpakketten van de Albert Heijn he-le-maal ontdekt. Deze kookkluns flanst nu de lekkerste curry’s in elkaar! Dus dit keer geen recept uit eigen hand, maar wel de beste tip die ik in tijden heb kunnen geven. Het is een heel makkelijk recept om te volgen. Persoonlijk vind ik zoiets altijd snel veel en ingewikkeld, behalve hier dus! Je kookt de rijst 8 minuutjes, giet het water eruit en laat het 10 minuten met het deksel erop staan. 

Je snijdt alle groenten uit het pakket in stukjes. De kipstukjes kunnen alvast in de pan gaar worden. Zodra die klaar zijn, gooi je alle groenten erbij en bak je het even op hoog vuur. Daarna gooi je de currypasta erbij, 2 minuutjes doorroeren. En tot slot; de kokosmelk erbij. Doe het deksel op de wokpan en draai het vuur laag, nu hoef je alleen nog 10 minuutjes te wachten. Er zit ook een rode peper bij het verspakket, maar die gebruik ik zelf niet. Ik vind hem al pittig genoeg! 

Irene – Pittige curry met Thaise basilicum 

Wat heb je nodig?

 • Rijst in bananenblad
 • Gyoza
 • Groente naar keuze
 • Kokosmelk 
 • Chilli paste with sweet basil leaves

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl) op


Ik wil deze maand geen ingewikkeld recept met jullie delen, maar wel een favoriet ingrediënt! Afgelopen maand plaatste ik een foto op Instagram van het gerecht dat mijn vriend had gekookt. Het zag er erg lekker uit en dat was het ook. Dit recept draait eigenlijk om één geheim ingrediënt namelijk: Chilli paste with sweet basil leaves, zoals op de verpakking staat. In dit geval van het merk Suree.

Een uitstekende kok hoef je niet te zijn om dit gerecht op tafel te zetten. De groente wok je even in een pan. Als het een beetje opgebakken is, doe je de kokosmelk erbij. Vervolgens kan je de chillipasta bijvoegen naar smaak. De pasta is behoorlijk pittig, dus kijk wat jij zelf lekker vindt. Even laten pruttelen en je curry is klaar. De rijst in bananenblad kopen wij kant-en-klaar bij de Toko en de gyoza komt uit de diepvries! Even bakken en opwarmen, in schaaltjes en op bordjes serveren en je hebt een gezellige en lekkere maaltijd op tafel staan!

Wat was jouw lievelingsgerecht van afgelopen maand?

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

15 reacties op “Onze favo recepten: maart”

 1. Ik heb de groene curry van de appie ook eens met noodles gegeten: aanrader!

 2. Ik wil oude vertrouwde gerechten van vroeger weer gaan proberen omdat ik geloof dat het goed is om te eten van wat groeit etc. waar je zelf woont. Het witlof recept past hierbij goed.
  Ik vind zon simpele kropsla met ei erdoor in het voorjaar heel lekker.

 3. Ik vind deze blogs zo chill! Juist ook de simpele receptjes. Ik maak nu bijvoorbeeld de rijst met spinazie en vissticks van Hannah heel vaak. Altijd handig de altijd-goed recepten

 4. Ratatouille met heel veel verse groenten (geen vleesblokjes maar kan wel natuurlijk), een rode paprika, en een gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook (of poeder/pasta) blikje tomaten puree, 2 uien. Alles klein snijden of juist wat grover wat je lekker vindt. In olijfolie of zonnebloemolie bakken. Daarna op een laag pitje laten sudderen. Op smaak maken met peper, zout en wat Italiaanse kruiden.
  Stokbrood of rijst erbij, echt lekker. Dit is voor twee personen (ruim voldoende). Zelf vindt ik champignons erdoorheen ook smullen!

 5. @Ingrid, thanks voor je receptje, heb hem even gekopieerd en geplakt haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *