Goedemorgen! Al eerder heb ik voor jullie een weekje bijgehouden wat mijn ontbijtjes waren. Dit beviel volgens mij goed, dus het leek me leuk om dit nog eens doen. Het ontbijt is denk ik wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik neem er graag mijn tijd voor in de ochtend en sla het nooit over. Ik hoop dat mijn ontbijtjes jullie een beetje steun en inspiratie bieden!
♥ Maandag
Vandaag ontbeet ik in twee rondes. Ik begon met een witte boterham met bramenspread en terwijl ik die at zat er een boterham met kaas in de oven. Ik ben gek op kaas en vooral als het gesmolten is krijgt het extra veel smaak. Ik dronk hierbij een kopje perzikthee.
♥ Dinsdag
Eerlijk gezegd had ik al een behoorlijke tijd geen havermout meer gegeten, maar vandaag had ik er ineens trek in. Ik at het met een beetje yoghurt. Die combinatie van warm en koud vind ik erg lekker. Ook deed ik er wat aardbeien door die ik gisteren op de markt had gekocht samen met een beetje kokosrasp. Die combinatie maakt het heerlijk zomers. Ik dronk er een kop thee bij met gember en munt.
♥ Woensdag
Vanochtend ontbeet ik met een lekkere grote bak yoghurt. Hier mikte ik wat muesli met noten, zaden en gedroogd fruit aan toe en om het feest helemaal af te maken voegde ik er wat aardbeien een abrikoos aan toe. Wederom dronk ik een kop thee met munt en gember.
♥ Donderdag
Vandaag ontbeet ik weer met twee boterhammen. Ik had nog spinazie liggen die nu echt op moest, dus bakte dit even op in een pan en deed hier twee eieren bij voor op m’n brood. Bij één van de twee boterhammen deed ik ook nog een plakje kaas en ik dronk thee uit mijn super mooie Chinese theekannetje.
♥ Vrijdag
Vandaag eet ik mijn ontbijt net als maandag in etappe’s. Ik begon met en boterham met pure chocolade vlokken, daarna volgde een boterham met gesmolten kaas uit de oven en vervolgens at ik nog twee perziken.
♥ Zaterdag
Vandaag koos ik weer voor een bak yoghurt met muesli en perzik. Hierbij dronk ik mijn gebruikelijke kopje thee en ik kookte er voor de afwisseling eens een zachtgekookt eitje bij. Dat geeft me echt een weekendgevoel.
♥ Zondag
Vandaag ging ik weer voor havermout. Ik vind het altijd wel lekker om iets hartigs door mijn havermout te doen. Daarom koos ik vandaag voor geitenkaas in combinatie met banaan. Ik deed m’n bakje havermout 20 minuutjes in de oven, hierdoor wordt het echt een feestje! Perfect voor als je wat meer tijd hebt zoals op de zondag. Ik dronk voor de verandering eens een kopje koffie met een glas water ernaast.
Welk ontbijtje is jouw favoriet? ♥
Geef een reactie