Nieuw: My Best Veggie van Lidl

Toen ik vorige week de reclamefolder van Lidl onder ogen kreeg was ik blij verrast: allemaal nieuw vegetarische producten! De My Best Veggie producten zagen er lekker en goed uit! De prijs was, zoals je van Lidl gewend bent, laag en er waren ook een aantal best originele producten waaronder de vegetarische salami en vegetarische spreads. Vanaf vandaag zou alles in de winkel liggen en dus spurtte ik vandaag op mijn fietsje naar de dichtstbijzijnde Lidl. Ik had de producten al vrij snel gevonden in de koel schappen en los in een broodbeleg schap. Ik heb wat foto’s voor jullie gemaakt en een aantal producten gekocht om te reviewen.

Het My Best Veggie assortiment bestaat onder andere uit de volgende producten: spicy bean burger, burger met mango, lupine worstjes, burger met sweet chili smaak, braadworstjes voor bij het avondeten én voor op brood, wokstukjes, 4 soorten groentespreads én drie varianten salami. Bijna alle producten zijn te koop voor een prijs onder de 2 euro en dat is heel goedkoop, want meestal betaal je toch wel wat meer voor vegetarische producten.

Ik besloot de spreads en de salami te kopen om hier deze middag maar direct mee te lunchen. Benieuwd! Eenmaal thuis moest ik alles natuurlijk eerst even mooi voor jullie fotograferen. Ik vind dat altijd erg leuk om te doen! Crackers erbij, smeren, smeren en nog eens smeren… en proeven maar!

De spreads zijn er zoals je kunt zien in vier varianten. Ik was zelf vooral benieuwd naar de curry variant en de rode bieten. Ik kan me trouwens voorstellen dat je deze spreads ook heerlijk kan gebruiken als eerste laagje beleg en de curry spread een topping kan geven van bijvoorbeeld ananas en rozijntjes. YUM! Oké, mooi plan voor de toekomst… 

De eerste variant die ik geproefd heb is de tomato basil spread. Deze is erg lekker, hij is romig en smaakt duidelijk naar gekruide tomaat. Ik zou het combineren met wat rucola en misschien een olijven erbij op brood. Een prima vegetarisch broodbeleg, ook lekker samen met kaas!

Hierna heb ik deze prachtige paarse pasta geprobeerd: Bietjes & radijsjes spread. Al direct bij het openmaken ervan rook ik de bietjes. De smaak van bietjes is gelukkig het meest overheersend, want ik houd niet zo van radijsjes. Deze spread is romig, maar tegelijkertijd ook lekker fris. Blaadje sla erbij, misschien wat kikkererwten erbovenop en weer een perfect broodbeleg voor bij de lunch als je het mij vraagt!

En toen was het tijd voor deze spannende gele pot! Pineapple curry spread! Ik ben dol op ananas en mag de smaak van curry/kerrie ook graag, dus kom maar op! Heerlijk romig en een fijne kerrie smaak. Echt even wat anders dan alle hummus varianten die ik regelmatig eet. Ik zou dit op brood willen combineren met banaan, ananas en rozijntjes. Ja, een hele originele vegetarische spread dit, zeker een aanrader!

Tenslotte was het tijd voor de aubergine spread. Hier was ik iets minder benieuw naar omdat ik het idee had dat deze een beetje zo zou smaken als de Baba Anoesch van Maza… en dat klopte! Hij is wel een beetje anders, maar komt in de buurt. Hij is lekker, maar ik zou hem niet per se nog een keer halen, gewoon omdat ik hem niet zo origineel vind.

Mijn favorieten zijn dus de pineapple & curry spread en de beetroot & horseradish spread. Deze kan ik je zeker aanraden. De potjes kosten 1,49 euro per stuk, goedkoper dan de meeste hummus, heel fijn. Ik hoop dat dit geen tijdelijk assortiment is, want dan zal ik deze potjes zeker nog wat vaker gaan kopen.

♥ Beetroot Horseradish & Aubergine spread ♥

♥ Tomato Basil & Pineapple Curry Spread ♥

Tenslotte testte ik de vegetarische salami. Ik had dit eigenlijk nog nooit eerder gezien in een vegetarische variant, dus was erg benieuwd. Ik was vroeger echt dol op salami en cervelaat worst en vond het dus best jammer dat ik dat, toen ik eenmaal vegetarisch ging eten, niet meer op mijn brood kon doen. Tijd voor een fijne vervanging!

 

Ik kocht drie varianten vegetarische salami voor 1,29 euro per pakje: peper, chili & paprika en knoflook. Direct bij het openmaken van de salami vond ik de plakjes er al een beetje nep en plastic achtig uitzien… maar wie weet! Niet enkel op uiterlijk oordelen, Scarlet! Tijd om te proeven….

Mèèèèhhhh… nee, dit vind ik weinig te maken hebben met salami. Ik vind dit meer een soort simpele boterhamworst. De structuur en smaak is écht anders dan salami. Wat jammer! Ik had best graag weer eens salami op brood gegeten, maar dit ga ik denk ik niet vaker kopen… maar misschien vind jij het wel lekker?! Let me know!

Zo, dat was mijn review over een aantal nieuwe producten uit het Best Veggie assortiment van Lidl. Ik hoop dat je het leuk vond om hiermee kennis te maken én dat ik je op ideetjes heb gebracht. Ik zou zeggen: ga zeker even een kijkje nemen bij Lidl, want de producten zijn leuk, lekker én niet zo duur! Laat je me weten wat jij ervan vond? Ik ben benieuwd!

Scarlet ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

159 reacties op “Nieuw: My Best Veggie van Lidl”

 1. leuke blog! zelfs als niet-vegetariƫr ben ik nu wel benieuwd naar die spreads!

 2. niet naar de salami trouwens, ieuwl

 3. Ik heb ook die bietenspread, inderdaad lekker! Heb ook de courgette-curry spread maar die is nog niet open. En de spicy bean burger, die is best lekker. Jammer van de salami die wou ik ook proberen :/

 4. Leuk en lekker šŸ™‚

 5. Inderdaad fijn dat ze dit verkopen, maar het nadeel van Lidl is dat het maar tijdelijk is. Wat deze week in de folder staat is volgende week niet meer verkrijgbaar.

 6. Ziet er heerlijk uit! Ik ren morgen direct naar de winkel om wat van die spread te halen!

 7. Was er ook niet nog een avocado spread? Deze heb ik vorig jaar eens gehad toen deze producten er waren

 8. Wat ik vooral heel leuk vind, is dat deze producten betaalbaar zijn. Vleesvervangers jagen mijn rekening altijd ontzettend omhoog – ik blijf ze kopen, natuurlijk, maar wat meer variatie qua prijs mag echt wel. Mooie foto’s!

 9. Dit is zo leuk! Maar toen ik vandaag naar de winkel ging hadden ze het merendeel van deze producten helaas niet meer… Toch ben ik heel enthousiast dat de wereld steeds meer rekening gaat houden met vegans zoals ik šŸ™‚

 10. Zijn deze producten vegan ??

 11. Ik ben benieuwd naar de spreads! Ik heb goede hoop dat er geen gluten/tarwe en melk/kaas in zitten. Weet iemand dat?

 12. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom er op die spreads best veggie staat? Is het dan veganistisch? Ik bedoel, een bietenspread/aubergine spread, etc….en ook vergelijkbare van die spreads van andere merken zijn per definitie vegetarisch. Net zoiets als beweren dat appels vegetarisch zijn of appelmoes…..

 13. De grote Lidl-winkels in Duitsland hebben dit standaard in het assortiment. De spreads zijn inderdaad lekker. De Aldi hier heeft ook al sinds een jaar lekkere vegetarische spreads in de winkels (bij het broodbeleg).

 14. Die mangoburger is zoooo lekker!

 15. Jaaaa ik ga die potjes ook kopen en de lupine(!wow!)worstjes šŸ˜€

 16. Vorig jaar lagen deze producten bij ons ook al in de schappen van de Lidl. Ik vind de ‘salami’ wel lekker, maar eet al 23 jaar geen vlees, dus weet niet hoe de echte salami smaakt, weet wel dat het niet lekker ruikt. Vorig jaar hadden ze de avocado spread, die was echt lekker, helaas zit deze er nu niet tussen. Bij ons hebben ze 5 smaken van de spread, ze hebben de courgette er nog bij. Geen idee welke ik ga nemen in plaats van de avocado, geen ananas in ieder geval.

 17. In Duitsland hadden ze deze al een tijdje. Ben echt heel blij om te horen dat ze nu ook in Nederland te koop zijn!! Ga binnenkort eens wat proberen.

 18. die wil ik zeker proberen.

 19. Alle spreads zijn vegan en van de vleesvervangers in ieder geval de spicy beanburger. De worstjes bevatten volgens mij in ieder geval kippeneiwit…

 20. Mijn complimenten Scarlet voor deze gave review, de foto’s zijn te gek en smaken naar Lidl en Lente door de kleurtjes hihi. Ook als niet vegetariĆ«r is het soms heerlijk om dit soort producten te gebruiken. Thanks en fijn weekend! x

 21. Mooie foto’s! Ziet er echt goed uit.

  Ik was juist benieuwd naar de salami, leek mij lekker op een pizza of tosti. Nu neem ik vaak de Italiaanse worst van de vegetarische slager op een pizza, ook lekker, maar vrij duur.
  Ik denk dat ik toch een van de spreads ga proberen!

 22. ziet er lekker uit! maar ik vraag me af of dit niet bijna hetzelfde is als heinz spread

 23. Leuke foto’s weer, Scarlet.
  Ik vroeg me af of je ook de vleesvervangers hebt geprobeerd!
  Ik zou het in ieder geval wel leuk vinden er ook een review van te zien, ik ben er zelf wel benieuwd naar.

 24. Ik vind de salami wel lekker (in elk geval die met knoflook)! Het is geen echte, maar dat hoeft ook niet precies. Dat vind ik met vegaham en dergelijke ook. šŸ˜‰

 25. Complimenten voor deze supersnelle review. Meteen drie filialen leeggekocht, sorry voor wie nog spread zoekt in Maastricht. šŸ™‚

 26. ik vond de salami chilli paprika erg lekker
  alleen vrij kleine plakjes

 27. Je maakt overigens wel een rekenfout als je zegt dat het goedkoper is dan hummus. Uitgaande van de Lidl hummus, kost dezelfde hoeveelheid je 1,07 euro, tegenover 1,49 voor de spread.

 28. Heb die spreads ingeslagen. Vandaag de rode bieten geprobeerd en werd er heeeel blij van haha. Jammer dat dit altijd tijdelijke acties zijn. Hopelijk komt dit ooit blijvend in het assortiment šŸ˜€

 29. My Best Veggie is werkelijk HEERLIJK, als dit product uit het Lidl assortiment verdwijnt,waar is het dan nog wel te bestellen?

 30. Heb de gele gekocht, echt niet lekker vond ik zelf, terwijl ik normaal wel erg van dit soort dingen houd. Hummus en sandwichspread eet ik graag, dus misschien dat de andere smaken mij meer liggen. De salami ligt ook nog in de koelkast, die moet ik nog proberen:)

 31. Wie heel goed kijkt naar deze spreads, ziet dat het een uitstekende ‘propositie’ is. Wie vaker spreads kocht bij Albert Heijn, proeft misschien wel wat herkenbaars.

 32. Bij de Lidl bij mij in de buurt was het er maar een week helaas

 33. Ik heb alle spreads geprobeerd en ik vond ze heerlijk. Hopelijk komen ze hier ook vast in het assortiment. Zonnatura heeft ze ook maar deze kosten 2,49 en er zit iets minder in dacht ik. Anders rijdt ik een keer naar Duitsland. šŸ˜‰

 34. Ik heb die salami soorten alledrie geprobeerd en vind ze lekker. Beter dan het beleg van tivall

 35. De knoflook variant van de salami was niet te vinden in Liddle Meppel, had ik echt willen proberen maar dan echt alleen de knoflook variant. Morgen nog maar eens kijken

 36. Ik check zojuist de ingrediƫntenlijst van de spicy beanburger en wat schetst mijn verbazing? Er zitten verzuren in van dierlijke oorsprong?!?

  Ik vind de produkten van my best veggie superlekker maar hoezo dan toch spullen erin wurmen van dierlijke oorsprong? !?!?!

  1. heel juist en misleidend

 37. best wel misleidend met de naam veggie, er wordt dierlijke producten gebruikt en dan is het niet vegan

 38. Toch even een opmerking…horseradish is geen radijs maar mierikswortel. Dit smaak je duidelijk bij de bietjes. Heerlijk. Op de afbeelding zie je de biet, gelijkt op een radijs vandaar de vergissing waarschijnlijk. Groetjes

 39. Wat een leuke test!! Ga morgen gelijk wat potjes halen
  Welke crackers gebruik je, ze zien er zo smakelijk uit!?

 40. Ik vind de salami met zwarte peper best lekker – maar op de verpakking staat dat je het binnen 2 dagen moet opeten. Waarom zou dat zijn? Dat lukt me echt niet.

 41. Waar kan ik de soja ‘gehaktballetjes’ van My Best Veggy nog meer kopen want Lidl heeft ze maar af en toe in het assortiment.

  Hoor het graag,
  Ciao Elena

 42. Er zit veel te veel zout in dit soort vleesvervangers.
  In zoute haring zit 1,5% zout, in de vleesvervangers Niet alleen van Lidl) 1,7 -2,3%
  Voedingscentrum adviseert 3,75 gram zout per dag voor personen tussen de 9 en 50 jaar en 3,25 gram voor personen tussen 50 en 70 jaar. Met het eten van een vleesvervanger van 100 gram heb je dus al 50% of meer van de ADI (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Een positieve uitzondering is Quorn. Daar zit 1,0% zout in.

 43. Ik vond de vega salami smaken als cervelaatworst en was helemaal happy ermee. Ik zag een rooskleurige toekomst met dagelijks roodgekleurde boterhammen voor mij, maar helaas was het allemaal maar tijdelijk verkrijgbaar. Ik zoek het product nu online om mijn vriezer mee vol te gooien, dus als iemand tips heeft…

 44. Ooo nog iemand die deze produkten smaakt .

 45. De salami heb ik in mijn handen gehad.
  Tot mijn verbazing zag ik bij de ingredienten dat het uit kipeiwitten bestaat.
  Heb het maar weer snel teruggelegt.

 46. Ik vind de salami juist erg lekker. Zowel op brood als op de pizza. Helaas verkoopt Lidl het 1 week per 3 jaar , zoals de meeste vegetarische producten. In Belgiƫ hebben ze na het succes van de vega week nu blijvend een groot vega assortiment in de winkel. De lidl managers in mijn buurt geloven er niet in en bestellen dus niets.

  1. Heel lekker die salami, vooral met en beetje mosterd erop.
   Maar inderdaad: de keren dat het te koop is bij Lidl, net als de meeste overige vegetarische producten, zijn zeldzaam.
   Daarmee blijft Lidl op het gebied van vega producten ver achter lopen bij andere supermarkten t.o.v. bijvoorbeeld AH en Jumbo.
   De vergelijking met (bijvoorbeeld) Aldi filialen in Duitsland valt zelfs nog meer in hun nadeel uit.
   HĆ©Ć©l jammer (en ook niet zo slim)

 47. Even over de salami, deze bevat kipei-eiwitten, geen kip-eiwitten.
  De naam veggie komt van het Engelse woord voor groente, vegetables. Ouders zeggen vaak tegen hun kinderen eat your veggies. Vegetariƫrs worden ook wel eens veggie genoemd.
  In Nederland of Belgiƫ kan het dus wel voor verwarring zorgen.

 48. Kan je de spread nog steeds kopen?

 49. Leuk artikel, en ik vond de veggie salami, (alle varianten) juist wel heel lekker, en ook ik kwam van de week tot de ontdekking dat het maar tijdelijk in de winkel ligt… Zoo jammer!!! Toch maar richting de Lidl in Duitsland. De spreads had ik nog niet in de winkel ontdekt maar ga ik zeer zeker ook proeven.

 50. Jammer dat ze bij Lidl niet meer te krijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *