MGDB voor volwassenen

Met een beetje zelfspot heb ik mezelf een kado gegeven. Ik heb een beloningssysteem opgesteld. Als ik één week niet gecompenseerd zou hebben door middel van braken, me aan de sportafspraken gehouden had én elke dag het calorieën doel behaald had, mocht ik van mezelf een plant kopen. En week één is behaald! Zo heb ik ook beloningen ingesteld voor 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 17 weken. Het gaat er dan om dat ik me aansluitend de X aantal weken aan bovengenoemde afspraken heb gehouden. Dus als het mis gaat, beginnen de dagen opnieuw te tellen.

Het mag best eens mis gaan, want voor een aantal beloningen moet ik ook echt nog even sparen, dus als het in één keer goed gaat, moet ik aan crowdfunding gaan doen om het te kunnen financieren šŸ˜‰ Ik sta mezelf nog wel een hoop toe, zoals calorieën tellen en alles wat ik eet afwegen. Je kan namelijk niet alles tegelijkertijd en als ik me aan bovenstaande afspraken kan houden, dan is dat voor mij echt al heel wat.

pannenkoekenplant

Maandag 18 september ben ik samen met zeven andere meiden begonnen met MGDB voor volwassenen in de Ursula kliniek te Leiden. Deze eerste dag van de therapie mocht ik mezelf mijn eerste beloning geven; een plant.

Ik kocht een pannenkoekenplant. Een pannenkoekenplant is een vetplant. Ik zie hier de humor hier wel van in. Voor zowel vet als voor pannenkoeken ben ik doodsbang! Hierdoor moet ik iedere keer als ik naar de plant kijk een beetje lachen. Een plant met mijn verborgen angsten!

Deze plant betekent nog meer voor mij dan alleen een glimlach. Deze plant helpt mij te herinneren dat alles voeding en verzorging nodig heeft om te kunnen groeien. Voldoende voeding. Niet te veel en niet te weinig. Om aan de voeding te komen heeft hij “helpers” nodig die hem de voeding geven. En verder moet hij accepteren dat het leven gaat zoals het gaat. Het op hem af laten komen en onder tussen leven en groeien. De komende tijd zal voor mij in het teken staan van (innerlijke) groei. Het zal niet vanzelf gaan. Het zal een pittige strijd worden die ik aan ga met behulp van de therapie en mijn “helpers”.

Bij MGDB neem je “helpers” mee naar de therapie. Mensen uit je omgeving die jou helpen bij je herstel. In mijn geval zijn dat mijn vriend en mijn moeder. Mezelf verzorgen en voeden, hierbij hulp accepteren en op die manier zorgen voor vooruitgang en groei. Omdat ik dit zelf eigenlijk wel een heel mooie gedachte vind, heb ik vandaag voor de andere meiden van de therapie een klein vetplantje gekocht en ik hoop dat ook zij de humor ervan in kunnen zien en ook zij er kracht uit kunnen halen als ze naar het plantje kijken. Maandag 25 september is onze eerste hele dag samen en aan het begin van de dag ga ik ze hun plantje geven. 

vetplant

Ook voor mezelf heb ik eenzelfde plantje gekocht. Ik denk dat vele van ons de neiging hebben zichzelf weg te cijferen. We zitten allemaal in de groepstherapie om aan onszelf te werken. We gaan elkaar steunen en mogen onszelf absoluut niet vergeten. Ik was van plan om zes plantjes te kopen, maar met deze gedachten in mijn hoofd wil ik het goede voorbeeld geven en daarom ook mezelf een plantje kado doen. Zeven plantjes neem ik maandag mee naar therapie.

Deze plantjes staan voor onze angsten, voor het samen vechten, hulp accepteren, voor voeden en verzorging, en hopelijk ook voor steeds meer (eigen)liefde.

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

7 reacties op “MGDB voor volwassenen”

  1. Super leuk idee met de plantjes zeg! Ik ga ook een pannenkoekenplant kopen! Vind de gedachte die je erbij hebt zo kloppend! Wat fijn dat het jou helpt!

  2. Leuk zeg! Zet hem op meis! x

  3. Wat een leuk initiatief!

  4. Prachtig! Toevallig denk ik nu ook na over een beloningssysteem. Als ik morgen heb behaald zit ik op 2wkn zonder braken en dat is wel weer iets leuks waard! Zo’n plant is een mooi idee!

  5. Ahh superleuk! Ook een leuk idee voor een cadeau šŸ™‚ Goed bezig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *