Linzensalade met geitenkaas

Niet alleen omdat linzen gezond zijn, maar ook omdat je er lekkere gerechten mee kunt maken, ben ik de laatste tijd af en toe bezig met nieuwe recepten rondom deze rare boon. Ik maakte eerder al linzen-tomatensoep waar ik erg dol op ben en heb nu een heerlijke salade gemaakt. Ik heb hem een beetje afgekeken van een AH to go salade die ik laatst at met linzen en geitenkaas. Wil je deze ook eens maken, lees dan het recept hier onder. Het is heel simpel.

Nodig:
1 Blik linzen (je kunt ook zelf linzen koken)
1 rode ui
1 kleine teen knoflook
Balsamico azijn
Citroensap
Tuinkers
Geitenkaas
Peper en zout

Je maakt de salade eigenlijk door alles gewoon bij elkaar te gooien. Snij de ui in kleine stukjes en giet de linzen af. Doe dit bij elkaar in een schaal en ga daarna aan de slag met de smaak van de salade. Dit doe je echt op je eigen gevoel. Gooi er gewoon steeds wat meer kruiden, citroensap, balsamicoazijn, peper en zout doorheen totdat jij denkt; dit is een lekkere combinatie. Ook de tuinkerst voegt een lekker smaakje toe aan de salade.

De geitenkaas en wat extra tuinkers voeg je als laatste toe. Dit ziet er leuk uit en is een hele goede combinatie. Je kunt de salade het beste even een uurtje laten staan, zodat alle smaken goed in de linzen trekken. De volgende dag is de salade ook nog steeds erg lekker. Eet de salade bij een maaltijd of bij wat boterhammen als lunch.

Enjoy

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

18 reacties op “Linzensalade met geitenkaas”

  1. lijkt me super lekker!! maar je hebt een rode uit geschreven in plaats van ui:)

  2. Heb nog nooit geproefd! Lijkt me best lekker!

  3. Leuk deze blogs! Mogen er van mij nog wel meer komen :)!

  4. Ik denk niet dat ik dit heel lekker zou vinden eerlijk gezegd ;-).

  5. ik vind linzen ook erg lekker en maak regelmatig een salade met linzen..meestal doe ik er dan nog wortel,ui,spinazie en dat soort dingen bij..of zoete aardappel..ik zou dit recept ook wel eens willen proberen maar dan met wat meer groenten šŸ™‚

  6. Hihi het ziet er vies uit die linzen, wil het wel eens proberen omdat ik niet weet waar het smaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *