Soms heb je kliekjes over waarvan de hoeveelheid te weinig is om een dag later nog een bord mee te vullen. Toch bewaar ik vaak ook de kleine kliekjes pastasaus, tandoori-saus, tikka masala-saus, roerbakgroenten, macaroni oid, om hier de dag daarna een lekkere tortilla-lunch of salade met roerei van te maken. Eieren en kruiden heb ik altijd in huis.
Gister hebben we kip tandoori gegeten. We hadden nog een portie voor 1 persoon over. Deze heb ik ingevroren zodat mijn vriendin die kan meenemen wanneer ze een avonddienst heeft. Er zat nog een beetje saus in de pan met stukjes paprika en bosui, wat net iets te veel was om erbij te doen, maar te weinig om nog een maaltijd van te maken…. zou je denken. 😉
Ik heb het beetje saus bewaard in een klein bakje en er vanmiddag een tortilla-lunch van gemaakt voor mij en mijn vriendin.
1. Klop 2 eieren los in een glas en voeg hier een 1 a 2 eetlepels saus van een kliekje en een scheutje melk aan toe. Ik heb er nog een mix voor een boerenomelet aan toegevoegd omdat ik deze toevallig in huis had. Peterselie en bieslook (vers of uit een potje) kan ook.
2. Deze schattige snijplankjes van bamboe heb ik voor 1,99 per stuk bij de Zeeman gekocht en zijn ook erg leuk om iets mee te serveren. Ik begin het opmaken van de plankjes met een portie rucola-mix.
3. Aan de sla voeg ik toe: vlokken van Parmezaanse kaas, croutons en wat caesar-dressing.
4. Ik rooster 2 bruine boterhammen die toch al wat droog begonnen te worden. Tsja, als we dan toch de kliekjes aan het opmaken zijn 😉 Om ze niet al te droog te laten worden doe ik er een laagje roomkaas met kruiden op. Een soort Paturain, maar dan van het huismerk. Deze had ik toevallig nog in huis. Kruidenboter is ook een aanrader.
5. Ik laat wat boter smelten in de pan en voeg daarna de eieren-mix toe en zet het vuur wat lager. Ik doe de deksel op de pan om hem iets sneller te laten stollen aan de bovenkant. Daarna beleg ik de helft met kaas en vouw ik de omelet/tortilla dubbel.
6. Ik snijd de toast diagonaal en de tortilla in puntjes om het leuk te serveren.
7. Voila! Zo maak je nog een lekkere maaltijd van wat kliekjes en restjes die je nog in huis hebt. Trek gewoon je koelkast open en kijk wat je er aan toe kan voegen. Probeer het ook eens met pastasaus, zongedroogde tomaatjes en/of pesto.
Bon appetit!
Geef een reactie