Lekker eten uit Italie

Ongeveer twee maanden geleden was ik op vakantie naar Sardinië. Het was heerlijk weer en na wat mislukte pogingen, ook erg lekker eten! Vooral op de laatste avond genoten we van een perfecte pasta met uitzicht op het water. Net voor we weer naar huis vertrokken kochten we in de supermarkt échte Italiaanse olijfolie en piadina, Italiaans platbrood. Eenmaal weer thuis vonden we het toch wel een beetje jammer dat we niet wat meer echte Italiaanse producten hadden meegenomen. Een paar weekjes later ontving ik echter een leuk doosje met Italiaanse producten uit Sicilië, het eiland schuin onder Sardinië. Het pakketje kwam van Amesi, een webshop vol Italiaanse producten.

In de webshop vind je heel veel verschillende soorten producten zoals: Pasta, Jam, Olijfolie, Honing, Pesto, Pastasauzen, Nougat, Koekjes, Antipasti en Balsamico azijn. Je ben dol op een goede pasta met pesto, olijven, kaas, tomaatjes en rucola. Ik vind sowieso heel veel Italiaans eten lekker.

Mijn vriendin had geluk, want zij is dol op pistache noten en we ontvingen drie producten met pistachenoten! Ik zal hieronder laten zien welke producten uit Sicilië ik heb ontvangen en hoe ze smaken.

♥ Pistache crème
De pistache crème komt uit Bronte, een klein Siciliaans stadje dat wereldberoemd is vanwege zijn befaamde pistachenoten. De crème heeft een hele lekkere volle smaak, echt heerlijk op een broodje, croissant of op een stokbrood. Echt even heel wat anders dan de bekende smeersels. De Sicilianen gebruiken deze crème in combinatie met ricotta en als vulling voor de bekende cannoli. Pistachecrème is ook goed te combineren met ijs en yoghurt, maar ook prima uit het potje te lepelen…

♥ Pistache Nougat
Nougat is heerlijk als tussendoortje bij de koffie of ‘s avonds na het eten. Deze pistache nougat zit echt bomvol noten, maar deze overheersen niet. De nougat is prima van smaak. De Italianen noemen het ook wel ‘Torrone morbido Siciliano al Pistacchio’.

♥ Italiaanse Koekjes met Pistache
Deze koekjes vond ik ook wel interessant! Ik had nog nooit eerder pistache koekjes gegeten. Croccantino is een typisch Zuid-Italiaanse zoete lekkernij. Hoewel er ook verhalen de rondte gaan dat de geboortestreek van deze lekkernij zich in Spanje bevindt. We hebben het hier over typische Siciliaanse koekjes ‘Croccantino’ met stukjes pistache uit Bronte. De koekjes zijn plakkerig, krokant en hebben de zachtzoete smaak van pistache, welke heel duidelijk aanwezig is.

♥ Basilicum olie en olijfolie met citroen
Ik bak altijd in olijfolie en deze olijfolie met citroen leek me daarvoor helemaal fijn, juist omdat die citroen het eten soms nét wat frisser kan maken. Olijfolie met citroen is een typische smaakmaker uit Zuid-Italië. Vooral aan de kust wordt het gebruikt om gerechten met vis, schelpdieren en zeevruchten te verrijken, maar het werkt ook prima bij vegetarische gerechten.

Ik houd van de smaak van basilicum, maar heb er eigenlijk nog nooit olie van gegeten. De basilicum olie is heerlijk in allerlei salades en pastasauzen. De basilicum geeft dat lekkere Italiaanse smaakje aan je maaltijd. Heel lekker!

Dat was het alweer. Ik ben benieuwd welke producten uit Italië jij nou écht lekker vindt en of je van bovenstaande producten zelf iets zou willen proeven! Ik kan de pistache koekjes en pistache crème in ieder geval enorm aanraden, dat is echt iets aparts! ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

3 reacties op “Lekker eten uit Italie”

  1. Oeee die pistache-producten wil ik oooooook!!
    leuke om dit soort producten in een blog te zien.

  2. Nougat is echt zoo lekker!! Is dit ‘gewone’ Nougat? Of zit er nog een extra smaakje aan? (Zoals aardbei, chocola of citroen?)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *