Kruidnoten proeven van Jamin

Nog een paar dagen en dan komt de Sint met de Pieten bij jou op bezoek. 
De tafel vrolijk versierd met lekkere pepernoten, kruidnoten en koek.
Helaas wordt de Goed Heilig man nogal moe,
Van de standaard Sint-snoep-gedoe.

Maar met deze kruidnoten van Jamin, 
Heb jij misschien wel een win-win.
Ik ga ze voor jou ruiken en proeven,

Want dan hoef jij alleen naar de Jamin te zoeven! 
Voor maar 1 euro per ons,
Doet de Piet op jou deur bons-bons-bons!

Karamel
Ik begin met de smaak karamel. De kruidnoot heeft een typische karamel-kleur. Het ruikt niet naar de karamel maar meer naar de kruidnoot. Als ik de kruidnoot in me mond doe proef ik totaal niks van de karamel. Ik vind het nogal jammer voor de karamel-liefhebbers onder ons.

Sinaasappel
Als ik aan de volgende kruidnoot ruik, ruik ik wederom weer helaas niks. De kruidnoot is wel mooi Hollands oranje. Als je je goed concentreert op de smaak proef je een licht subtiele sinaasappel-smaak, maar eigenlijk moet je dan wel ver zoeken. Jammer!!

Tiramisu
Ik vind tiramisu als luxe dessert heel lekker! Ik ben benieuwd hoe het als kruidnoot is.
Helaas is deze kruidnoot ook voor mij geur- en smaakloos. Ik had verwacht dat er een subtiele tiramisu-smaak aan zal zitten maar nee….helaas niet.

Aardbei
Ik geef de moed niet op en ik ga door met de volgende kruidnoot: aardbei! De eerste MET smaak!! Ik proef de zoete aardbei perfect! Niet zo zoet dat de vullingen uit je gebit springen, maar gewoon lekker zoet zoals een aardbei-kruidnoot hoort te zijn! Lekker!!

Kokos
Op deze kruidnoot verheug ik me het meest, want ik ben gek op kokos! De geur is subtiel aanwezig. Na de kruidnoot in je mond te laten dansen komt de kokos-smaak tevoorschijn. Niet heel erg overheersen zoals bij de aardbei. Ik denk dat mensen die niet echt van kokos houden dit ook wel kunnen waarderen.

Mijn mening
Ik vind het jammer dat 3 van de 5 haast geen smaak hebben. Zonde van je geld. Ik zal wel gaan voor de aardbei en de kokos, maar als je alleen voor een ander kleur kruidnoot wil gaan dan zal ik zeker even langs de Jamin gaan. Wie weet proef jij wel de tiramisu, sinaasappel en de karamel!

Voor degene die zich afvragen waar ik het sinterklaasje en zwarte pietje vandaan hebt, ze zijn te koop in de blokker en bewegen op (zonne)licht. Het schaaltje is te koop bij de Action.

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

15 reacties op “Kruidnoten proeven van Jamin”

  1. Ik zou ze niet zo snel halen om zelf te eten, de meeste smaken behalve karamel zijn niets voor mij. Maar ik vind ze wel heel mooi! Met sinterklaasfeest op tafel zetten voor anderen. Die herfstkleuren vind ik mooi.
    Zelf eet ik het liefst met pure chocola er omheen, of de gewone.

  2. De pepernoten (kruidnoten voor de puristen) met tiramisu-smaak van de van Delft pepernotenwinkels zijn wel lekker! Ook de stroopwafelsmaak vond ik erg lekker šŸ™‚

  3. Toevallig gister een zakje gehaald. Ik vond de kokosvariant erg lekker, de aardbeivariant raar en niet lekker. De rest vond ik ook inderdaad weinig “extra” smaak aan zitten.

    Die van Van Delft zijn beter idd!

  4. Jammer dat zo’n vrij duur product zo tegenvalt! Bedankt voor de recensie!

  5. woww zo lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *