Kikkerbillen eten

Vorige week plaatsen we een video waarin Laura en ik insecten aten. We vonden dit best een beetje eng om te eten. Vandaag kwam ik via Nsmbl een video tegen waarin kinderen gefrituurde kikkerbillen eten. Ook dit staat me erg tegen, terwijl dit in bepaalde landen, net als insecten, als delicatesse wordt gegeten. De meeste kinderen denken in eerste instantie als ze de kikkerbillen zien dat het kippenpoten of vissticks zijn. Als ze horen dat het gaat om kikkenbillen (met poten) dan schrikken de meeste toch wel even.

Zou jij deze kikkerbillen/poten durven en willen proeven?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

20 reacties op “Kikkerbillen eten”

 1. Nope, nog steeds vegetarier haha.
  Maar het is wel zo, dat als je tegen iemand zou zeggen van het zijn kikkerbillen dan smaakt het per definitie als goor, als je zegt het is een spaanse kip, zouden ze het eten. Is met alles zo, als jij weet wat er in een bepaald product zit (ik ga niet mensen bang maken haha) en ik zou dat zeggen dat eet je dat ook niet meer.
  Zo werkt het nou eenmaal. Hoewel ik het wel proef als m’n moeder LIEGT dat er geen anjovis in de tapenade zit, of dat in deze kroepoek écht geen garnaal zit of dat de ragou echt zonder champignons is. Ehh, you don’t fool me (:

 2. Al meerdere keren gegeten. Het idee is vies. Maar het smaakt gewoon naar kip inderdaad. En het is altijd leuk om mensen mee te shockeren in een all you can eat restaurant. Ik vind het echter te saai / smaakloos om het a la carte te bestellen.

 3. Ik had eigenlijk een vraagje aan de vegetariërs en het is niet gemeen of negatief bedoeld of wat dan ook!! Gewoon nieuwsgierigheid. Als vegetariër mag je geen dieren eten toch? Waarom mag je dan wel vis eten? Dit is toch ook een dier? En dat terwijl kikkers weer niet mogen, maar insecten wel. Waarom worden er uitzonderingen gemaakt voor vis en insecten? Nogmaals het is niet gemeen of negatief bedoeld maar gewoon nieuwsgierignieuwsgierigheid.

 4. Een vegetarier eet geen vlees en geen vis 😉 Meestal wel producten waar melk en eieren in zitten. Maar geen kaas.

 5. Je kan natuurlijk ook flexitarier zijn 😉

 6. Ik ben vegatarier en zou nooit kikkerbillen eten.
  Toen ik nog geen vegatarier was, zou ik het ook nooit doen.
  Toen bleef het echt bij rund en kip, met uitzondering eens varken.

  @ luckamy : dat snap ik ook niet, insect en vis is net zo goed een dier
  ik eet dan ook geen insecten of vissen.
  laatst kreeg ik zelfs de vraag: ‘eet je dan wel kip?’ en toen moest ik helemaal lachen!!

 7. Een vegetariër eet in principe ook geen vis en vaak ook geen kaas omdat daar dierlijk stremsel in zit. Zelf vind ik het altijd een beetje raar dat vegetariërs nog wel eieren, melk, ‘vega’-kaas, leer, wol, honing etc. eten, aangezien daar ook dieren voor worden gedood (of op een andere manier ervoor lijden – om vervolgens gedood te worden).

  En nee, ben zelf veganist dus zou nooit kikkerbilletjes eten :P.

 8. ik bedoelde met leer en wol natuurlijk dat men dat nog draagt. lijkt me niet echt eetbaar 😛

 9. @luckamy: ik ben vegetarier en dat betekent voor mij geen vlees, geen vis, geen vogels, geen insecten, niks 🙂

 10. Maar uiteindelijk maakt het natuurlijk niks uit, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt! 😀 Zo eet ik, na ongeveer 10 jaar streng vegatarier te zijn geweest, nu wel eens een biologisch biefstukje. Gewoon, omdat ik het best lekker vind en het goed is voor mijn ijzer gehalte (denk ik).

 11. Wat mooi hoe echt die kinderen zijn, zij geloven nog dat alles echt is zoals het op dat moment is. Ik wou dat het altijd zo mocht blijven ook als volwassene. In een echt echte wereld zou dat kunnen. We moeten nog veel meer bewust worden van de onechtheid van alles om weer echt te kunnen zijn ooit. Dat het maar snel zo mag zijn.

 12. Ah wat een leuk filmpje zeg. Heb zelf nog nooit kikkerbillen gehad. Het is een beetje een eng idee om het te eten, maar ik zou het op zich wel eens willen proberen.

 13. Ik hetzelfde als Marleen 🙂 Vissen zijn net zo hard dieren als varkens en koeien en ik vind het ook apart als vegetariers wel vis eten. Maar beter half vegetarier dan helemaal niet denk ik, scheelt weer een boel dieren…

 14. Je kunt zeggen, een vis heeft nog vrij rond gezwommen voor hij gevangen wordt, een varken of koe heeft niet echt een fijn leven, het is je reinste dierenmishandeling. Maar ook alleen al voor melk moeten koeien enorm lijden en ook bio hennetjes gaan gewoon via een lopende band naar de perforator, net als de scharrelhen of vrije uitloophen die ze niet kunnen gebruiken voor het leggen van eieren.

 15. Wel eens van kweekvissen gehoord? En hennen leggen eieren.

 16. Ja, D bedoelt dus dat de mannetjes kuikens gelijk na hun geboorte door de versnipperaar gaan of worden vergast, omdat ze ”nutteloos” zijn.
  Jonge kalfjes, met name mannetjes, hebben ook niet echt lang te leven overigens. Evenals een melkkoe die door uitputting 5 jaar wordt ipv 15-20.

  En ja, ben het wel eens met birdy. het is ook goed dat er steeds meer mensen minder of geen vlees eten. Ik vind het zelf alleen hypocriet als een vegetariër zegt dat hij/zij niet aan dierenleed mee wil werken, want dat doen ze nog steeds, alleen in iets mindere mate.

  maar goed iedereen inderdaad een eigen keuze. Dat is ook niet iets waar ik mensen op aan wil vallen. Het valt mij gewoon op dat veel vegetariërs zul soort dingen zeggen. Ik ben al lang blij als mensen iets meer nadenken over wat er allemaal gebeurt, dan gaan ze hopelijk stapsgewijs beter handelen :).

  Volgens mij wijken we zo wel een beetje van het kikkerbilverhaal af. 😛

 17. Bedankt voor jullie reacties! 🙂

 18. @D, om nog even in te haken op je verhaal over dat vissen vrij rond hebben gezwommen, dit is niet altijd zo en daarnaast worden vissen nadat ze gevangen zijn zo opengesneden zonder verdoving terwijl ze nog leven! Dieren als koeien, kippen, varkens enzo worden tenminste nog eerst verdoofd voor ze vermoord worden..

 19. Hahah. Wat zijn dit leuke filmpjes, geweldig !

 20. @ Luckamy, ja idd. over die vissen. Ik ga ook uit van vissen in oceaan, die kunnen toch nog iets van vis zijn en niet bv. forelkweekvissen in kleine bassins, maar idd. zij worden niet echt op vriendelijke wijze gedood. maar koeien en met name varkens hebben echt geen prettig leven, voor ze gedood worden. Wat is dan natuurlijker, een normaal leven en een wreed eind, of een wreed leven en een acceptabel eind. Goed dat er meer bewust zijn komt. Ik bedoelde idd. de mannetjes hanen. Ik koop bio-eieren, maar het voelt dan alsnog tegenstrijdig vwb die mannetjes kuikens ed. die door de versnipperaar schijnen te gaan. Dat wist ik niet, ging ik niet vanuit. Over die kikkers, welk leven ze hebben..voor ze kikkerbil zijn, weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *