Isabelle Caro

Vandaag bereikte ons het treurige nieuws dat Isabelle Caro, bekend van de Nolita Campagne, op 17 november dit jaar is overleden.

12 september 1982 – 17 November 2010

R.I.P.

Wie is Isabelle Caro?
### Het Italiaanse modemerk Nolita kwam eind 2007 met een schokkende campagnefoto die in elke Italiaanse krant verscheen. Op de foto was een uitgemergelde naakte Isabelle Caro te zien, met naast haar de tekst ‘no anorexia’. Nolita wil met de foto’s laten zien hoe ernstig Anorexia Nervosa is. De foto’s werden midden in de Milaan Fashion Week gelanceerd als protest tegen de graatmagere modellen die ook in deze week weer op de catwalk verschenen. Reportage CBS news

“You feel as if you master everything, that you are in total control, and then little by little you fall into this hellish spiral, a spiral of death.”

Isabelle Caro verscheen hierna in vele programma’s en ze verkondigt duidelijk haar boodschap: “I thought this could be a chance to use my suffering to get a message across, and finally put an image on what thinness represents and the danger it leads to — which is death…to make people react, for young girls who see this to think: ‘Oh, so that’s what lies behind the beautiful clothes, the hair, the image that we are shown of fashion.’”

“Thinness leads to death and it is anything but beautiful.”

Isabelle haar boek:

het meisje dat niet “groter” wilde worden….

“I really want to have a child. And I hope my body will allow me to.”

Op haar Facebook page verscheen het officiele bericht dat ze 17 november is overleden. Vele online steun-betuigingen volgden, maar eigenlijk is het vreemd stil gebleven rond haar dood.

“I want to recover because I love life and the riches of the universe. I want to show young people how dangerous this illness is.”

Isabelle bij “the price of beauty”

“Every day I fight the demons of anorexia… I’m eating more calories every day and it’s really hard, but I know I’ll make it…”

Isabella, rest in peace

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

68 reacties op “Isabelle Caro”

 1. Om eerlijk te zijn, vind ik het niet heel raar dat ze overleden is ;$

 2. Wow ik vind het wel heel verdrietig en vreemd want de laatste keer dat ik iets over haar had gehoord was ze iets voller en ook beweerde ze 7kg aangekomen te zijn en auditie te gaan doen voor de toneelschool

 3. wat zielig 🙁

 4. jeetje wat rot nieuws zeg
  Op zich was het wel te verwachten niemadn kan leven op zo’n weinig kilo’s
  maar evengoed komt het toch hard aan

 5. Vreselijk!
  Ze was een geweldig mooi mens vanbinnen. Jammer dat ze dat niet zag aan de buitenkant.Rest In Peace Isabelle.
  X

 6. Bleegh, vandaag iets wat ik even niet wou lezen, maar misschien ook een eye-opener voor velen!

  Zorg dat dit jou niet overkomt….

 7. omfg, ikzag haar laatst bij jessica simpson op tv. Ik wou echt graag dat ze het zou redden..:(
  erg schokkend.

 8. Awh nee! Ze was zo sterk. Ik had zo gehoopt dat ze nog langer kon leven en zich ooit nog vrij kon gaan voelen.. Dit raakt me heel erg..
  Kutzooi =(

  Rust in vrede

 9. pff heftig…
  lekker cliche maar hoop dat ze rust heeft nu…

 10. Heftig.
  Misschien kon haar lichaam het eten + aankomen niet aan en kreeg ze daar complicaties van.
  R.I.P Isabelle.

 11. jeetje, het is idd vreemd stil gebleven..

 12. Brr, kippenvel.
  En ze wilde zo graag…

 13. Ze is gestorven op de dag dat ik voor het eerst een gesprek had bij een eetstoornis-therapeut. Ik ben niet gemotiveerd om aan mijn anorexia te werken maar… nu begin ik op de een of andere manier toch te twijfelen. Ik vond haar altijd zo krachtig. Omdat ze durfde uitkomen voor haar anorexia, omdat ze er zo eerlijk over was…
  Misschien is het een ‘teken’? De 17e… Toevallig? Dit is voor mij de eye-opener… klinkt dat gek of raar? Nu besef ik voor het eerst wat anorexia ook met sterke persoonlijkheden kan doen, met mij kan doen…

  RIP, rust zacht.

 14. Wat sneu, echt erg 🙁

  @Iris, ik denk toch echt dat het lag aan het NIET-eten…

 15. op wikipedia staat te lezen dat haar ouders de pers hebben gevraagd ‘stil’ te blijven rond de dood van isabelle caro.
  Krachtige vrouw.
  @ sheira: goed dat het een eye-opener voor je is! ik hoop ook dat het dat mag blijven in de toekomst! knap dat je die stap hebt gezet naar een eetstoornis-therapeut; go for it!

 16. “Isabelle Caro died on 17 November 2010 in Tokyo, Japan. Caro’s family did not wish for the press to be involved, so not much is known about the cause of death.”

 17. wow echt heel erg
  ze was juist weer wat sterker aan het worden
  dit is heftig
  Het zou zo mooi geweest zijn als ze er over heen gekomenn was
  ookal was dat bijna onmogelijk

  Rust zacht Isabelle

 18. Wat vreselijk dat ze is overleden.

  Ik had om eerlijk te zijn nog nooit van haar gehoord,maar haar wel eens gezien ergens…toen ik ook het plaatje aan het begin hier zag dacht ik echt: ieel! wat een eng mens!

  maar nu ik dit gelezen heb…zie ik dat dit een heel mooi mens is, vanbinnen. En dat ze sterk was…

  rust zacht.

 19. Die blauwe voeten… Brrrr…
  Vast heel herkenbaar, dat stukje over controle en dan langzaam in die neerwaartse spiraal.
  En ze was zooo’n mooie vrouw. Die sproetjes!! Love it!

 20. Inmiddels is bekend dat Isabelle waarschijnlijk is overleden aan een longontsteking. Haar lichaam was te zwak hier tegen te vechten.

 21. Verschrikkelijk dit!
  Ik vind het eerlijk gezegd nog een wonder dat ze ‘t zo lang heeft weten te overleven.

 22. Ondanks het niet zo vreemd is ben ik toch erg geschrokken..

 23. niet erg verassend.

 24. Ben er echt van geschrokken en het houd me toch wel erg bezig. Laatste keer dat ik dr op tv zag hoopte ik echt dat ze zou blijven vechten en misschien ooit beter zou worden. RIP

 25. Ik las het gisteren in de krant. Ik schrok er wel van. Ik had het niet echt zien aankomen, maar zo vreemd is het nu ook weer niet. Het is jammer dat ze het gevecht niet heeft gewonnen..

 26. Omg wat erg dit

 27. ik haar gezien bij dat programma van jessica echt zielig gewoon

 28. Ook respect voor Jessica zelf overigens, ik vind het wel aangrijpend dat het duidelijk was dat het háár ook aangreep.

 29. Wat vreselijk dat zo’n sterk en dapper iemand er nu niet meer is…

 30. Isa was een héle lieve dappere meid. Geen zielig vogeltje.. oordeel niet als je haar niet ken.

 31. Ik wil voortzetten wat zij begonnen is. Het moest maar eens afgelopen zijn met dat achterlijke gedoe van de mode industrie. Nog even en niemand durft meer te ten uit angst dat ze misschien een gram zwaarder worden dan dat het modebeeld van tegenwoordig toestaat. Om te janken vind ik het. Isabelle is mijn voorbeeld.. Hoe je ondanks je ziekte alle kracht bij elkaar kan schrapen om andere te helpen. Diep en diep triest dat juist zij het niet heeft mogen halen. R.I.P.

 32. R.I.P. In loving memory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *