Hoe vaak scheer jij je lichaamshaar?

Gladde oksels, een zachte bikinilijn, glimmende benen van gladheid; dat is een beetje het beeld dat we zien in tijdschriften, reclames en films. De realiteit is anders. Stoppeltjes, scheerwondjes, een schrale huid of ingegroeide haartjes, dat is wat er werkelijk gebeurt als je je scheert. In ieder geval, een paar dagen daarna of soms al de eerste dag nadat je je benen geschoren hebt. Het is een gedoe, vrouw zijn en je lichaamshaar onder controle houden en toch is het de normaalste zaak van de wereld voor veel meisjes en vrouwen.

♥ Scheer jij je oksels?
Afhankelijk van je haarkleur, hoeveelheid haartjes en hoe snel het groeit, scheer je jouw oksels misschien wel wekelijks, twee wekelijks of juist meerdere keren per week. Ik weet nog goed hoe dat bij mij ging. Ik denk dat ik 14 was toen ik dit voor het eerst deed. Het prikte, voelde schraal aan en deodorant was uit den boze vanwege het brandende gevoel dat dat gaf. Ik moest er niet aan denken dat ik dit mijn hele leven zou moeten doen! Was er geen andere oplossing?

Inmiddels scheer ik wekelijks of twee wekelijks mijn oksels. Een scheermesje er langs met kokosolie en klaar. Niet zoveel werk en mijn oksels kunnen er veel beter tegen dan vroeger. Ik heb daar eigenlijk nooit meer last van irritatie, behalve als ik een heftige deodorant, direct na het scheren gebruik. Bij een milde versie heb ik daar gelukkig geen last meer van. Toch blijft het een herhaaldelijk klusje dat ik tijdens douchebeurten zal blijven doen.

♥ Scheer jij je benen?
Benen scheren kwam er later bij. Ik zag dat vrouwen vaak gladde, haarloze benen hadden. In de reclame van Venus schitterde de vrouwen op het strand met hun glimmende schenen. Dat wilde ik ook wel. In het scheren zelf ben ik wat beter geworden, maar de veilige scheermesjes die ik gebruik zijn vaak wel duur en snel minder scherp. Ook moet je ze weggooien, wat ik erg zonde vind. Mijn huid droogt er erg van uit, ondanks de scheer/kokosolie. Ik moet me eigenlijk altijd insmeren na een scheerbeurt, maar dat vergeet ik nog wel eens of sla ik over vanwege ochtend-stress. Scheren is in ieder geval niet zo goed voor mijn huid.

Hoe vaak moet je je benen scheren? Tot hoe ver scheer je je benen? En welk mesje werkt het beste? Dat is heel persoonlijk natuurlijk. De een scheert enkel haar onderbenen, de ander scheert haar bovenbenen ook en weer een ander hoeft haar benen, bijvoorbeeld vanwege heel blond, zacht haar, maar eens in de maand te scheren, terwijl de ander elke douchebeurt op de grond zit in de douche of onhandig met scheerschuim staat te klooien bij de wasbak.

♥ Scheer jij je bikinilijn?
Hoe vaak moet je het daar beneden scheren en bovenal: Hoeveel en waar scheer je het weg? Ook dat is iets heel persoonlijks. Op internet kwam ik tegen dat 82% van de vrouwen haar bikinilijn onthaart. De meeste vrouwen die zich daar beneden ontharen, scheren het als een driehoek of streepje, heel sommigen scheren al het haar weg. Er zijn ook vrouwen die enkel weghalen wat buiten hun bikini broekje komt, dus letterlijk de bikinilijn ontharen. Een op de vijf vrouwen wisselt wel eens in model.

Ik ga jullie natuurlijk niet verraden of en in welk model ik het scheer. Een klein stukje privacy is denk ik wel gepast, TMI. Maar ik wil best vertellen dat ik regelmatig sta te hannesen in de badkamer, onder de douche. Want zo smooth als de modellen in de Venus reclame hun benen scheren, zo ziet het er in de realiteit echt niet uit! Ik gebruik kokosolie in een scrub als scheerschuim, omdat dit natuurlijk is en ik jeuk kreeg van de parfummetjes die daar in zitten.

Maar wat is het toch een gedoe, je bikinilijn glad en mooi houden. Ten eerste omdat je huid daar vrij kwetsbaar is, een scheermesje je huid kan helpen uitdrogen en het terugroeien bij veel vrouwen jeuk veroorzaakt. Ingegroeide haartjes en de hele rataplan zijn dan ook niet onbekend bij veel vrouwen. En dat is natuurlijk geen pretje daar beneden. Echt glad blijft het bij veel vrouwen ook niet voor lange tijd. Dus wil je het echt heel glad houden, dan moet er toch vaak geschoren worden.

♥ Onthaar je je gezicht?
Ook wenkbrauwen, ‘bakkebaardjes’ en snorretjes dienen geschoren te worden als ik de media zo moet geloven. Ikzelf onthaar mijn bovenlip met een pincet en mijn wenkbrauwen houd ik een klein beetje bij daarmee. Heb je doorlopende wenkbrauwen of wilde haartjes dan wordt dat vaak vooral bij modellen toegestaan, maar op school was dat weer anders. Ik werd er op school namelijk om uitgelachen of ‘Bert’ genoemd dat ik best wel opvallende wenkbrauwen had.

Ook een ‘snorretje’, vaak wat kleine donkere haartjes op je bovenlip, was niet gewenst. Heb jij wel eens een model of filmster gezien die deze haartjes gewoon liet staan of waarbij dit niet was weggephotoshopt? Ik niet. En toch hebben hier en daar vriendinnen hier ‘last’ van, waaronder ik zelf. Je kunt dit harsen, scheren of met een pincet weghalen. Bij harsen heb je langer resultaat, maar ga je soms wel vervellen of een dag lang met een rode spatiebalk onder je neus over straat.

♥ Waarom scheer je eigenlijk jouw lichaamshaar?
Dit is een goede vraag om jezelf eens te stellen. Het idee dat vrouwen er altijd maar mooi glad bij moeten lopen, waarom is dat eigenlijk? Youtube-meisje en inspirator op het gebied van vrouw-zijn, Victoria van het Youtubekanaal en de website Femmehead maakte daar drie video’s over, waaronder een over okselhaar, gezichtshaar, been haar en schaamhaar. Goede vragen om over na te denken, stelt ze in haar video’s.

Want waarom scheren we onszelf eigenlijk, ondanks alle bultjes, ingegroeide haartjes, snijwondjes, onhandige poses onder de douche, prikkelende deodorants, jeuk en schrale huid? Voor onze partner? Voor onszelf? Vanwege hygiëne? Vanwege het oordeel van een ander, of omdat je anders uitgelachen wordt? Omdat je hebt gezien dat het zo ‘hoort’ op tv, in tijdschriften of bij vriendinnen? Wat is de reden dat jij je scheert? 

♥ Hoe scheer jij je?
Harsen, ik heb het wel eens geprobeerd, maar echt een succes was het niet. Ik vond dat de haartjes niet lang genoeg wegbleven, het deed pijn en de plakkerige strips werkten niet optimaal. Scheren heeft mijn voorkeur, maar ook dat heeft niet lang resultaat natuurlijk. Je blijft bezig. Er zijn nog een heleboel manieren om jezelf te ontharen, zoals ontharingscrème, laseren, professioneel laten harsen, epileren of de touwtjes-methode. Wat gebruik jij graag en waarom?

Niet alles kun je voor alle vier de hierboven beschreven zones gebruiken. Bepaalde ontharings-methoden zijn te heftig voor je bikinilijn, gezicht of schenen. Het is dus echt even ontdekken wat bij jou past en wat fijn voelt.

♥ Hoe vaak scheer jij je?
Altijd glad en vers-geschoren door het leven gaan is geen optie. Dat bestaat helaas niet, hoe graag we dat misschien ook zouden willen. Stoppeltjes, terug groeiende haartjes, het hoort er nu eenmaal bij. Dus hoe vaak scheer je je lichaamshaar? Dat is helemaal aan jou. Accepteer je dat je nu eenmaal stoppeltjes hebt de dagen na het scheren en scheer je jezelf pas weer een week of twee daarna of lig je om de dag in de spagaat om alles glad en strak in model te houden? Sommige vrouwen scheren bepaalde lichaamsdelen alleen in de zomer, omdat het dan zichtbaar is in bikini, topjes of shorts. Veel vrouwen scheren minder in de winter, maar blijven dit toch doen. Hoe zit dat bij jou?

En is het misschien ook gewoon goed om regelmatig een scheer-vrije periode in te lassen? Even je huid met rust laten, gewoon je haartjes laten groeien, je huid laten herstellen en schijt hebben aan het schoonheidsideaal, wat je partner ervan vindt of hoe mensen dan over je denken? Even aan je lichaam denken, en het tijd geven te herstellen en te zijn hoe het is? 

Wat denken jullie?

Bron foto’s

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

135 reacties op “Hoe vaak scheer jij je lichaamshaar?”

 1. Een scheervrije periode vind ik best wel heftig als het gaat om je oksels.
  Want dat is iets dat ik niet zo fris vind als ik dat bij anderen zie, dus doe ik dat zelf ook niet. Dat scheer ik wel echt om de dag.

  Bikinilijn houd ik gewoon netjes bij. Niet alles hoeft weg, maar dat er geen haartjes je onderbroek uit komen 😛

  Benen heb ik wel een scheervrije periode. De winter. Nu. Toch al zeker een half jaar niet geschoren. Maar goed, wie ziet dat nou? Als het weer wat lekkerder weer gaat worden en ga jurkjes en korte broeken dragen, of op vakantie, dan ga ik dat wel weer doen.

 2. Oksel scheer ik wekelijks (in de zomer iets vaker), bikinilijn soms (wegens slagveld inderdaad niet te vaak) en benen heel soms. Benen alleen in de zomer eigenlijk, of ik als ik eens zin heb om dat te doen. Scheervrije periode, mwah, ik vind het zoals ik het nu doe prima.

  Ik scheer me onder de douche; scheermesje + water is voldoende.

 3. Ik maak mijn eigen suikerhars, om mee te harsen. Het is een beetje een plakkerig gedoe, maar ik vind het ideaal. Daarna groeien de haartjes langzaam terug en houd ik het bij met een epilator.

  Mocht iemand geinteresseerd zijn in een recept 🙂
  Suikerhars maken: doe suiker (bijv. meteen een kilo, het is eeuwig houdbaar) in een pan en doe er een beetje citroensap bij (tot de suiker vochtig is). Verhit de suiker op laag/middenhoog vuur en blijf goed roeren, tot de suiker is opgelost. Bewaar in een pot. Na afkoelen word de suikerhars hard, voor gebruik kun je de hars weer zacht maken door de pot in een pan heet water te zetten. Test of de hars niet te heet is! Breng aan met een spatel op je been. Als strip kan je een stukje katoen gebruiken (gewoon een oud laken bijv. in reepjes knippen), druk zo’n strip op het stukje been waar je de suikerhars hebt opgesmeerd, druk goed aan, verwijder de strip. Restjes suikerhars zijn onder de douche zo weggespoeld. De katoenen strips kan je makkelijk weer schoonmaken en hergebruiken.

 4. Om de dag alles scheren

 5. Ik ben qua scheren nogal lui, zeker als het nog geen bikini-weer is. Ik doe mijn oksels om de dag, omdat ik dat haar zelf niet prettig vind. De rest kan me eigenlijk niet meer zo veel schelen, ik scheer mijn benen als ik er zin in heb.

 6. Ik laat m’n wenkbrauwen om de 4 a 6 weken epileren met een ‘touwtje’ in de salon, dat bespaart mijzelf een hoop gedoe. Ik hou t zelf een beetje bij met een pincet in de tussentijd..

  Verder scheer ik m’n oksels 2x in de week, onderbenen als ik zie dat t echt nodig is (in de zomer dus vaker dan de winter). Ik scheer alles ‘daaronder ook’, maar vind t idd altijd heel vervelend als er stoppeltjes komen en dan kan t erg gaan jeuken.
  Dus wie weet dat k binnenkort eens een poging waag om t in de salon te laten waxen. Maar dat lijkt me ook wel spannend en ben benieuwd of de haartjes dan echt veel langer weg blijven. Iemand hier ervaring mee?

 7. Ik ben van huis uit helemaal niet gewend om dingen te scheren. Mijn ouders scheren allebei nooit. Ik was zestien toen ik voor het eerst een keer mijn benen probeerde te scheren. Wat een gedoe. Eigenlijk scheer ik mijn benen nooit. Zo nu en dan mijn oksels en ondanks dat ik een fobie heb voor schaamhaar heb ik echt geen bikinilijn. Je broek zit er toch overheen.

 8. Ik laat het doen in een salon met de hot wax-methode. Dan gaat er vanonderen alles af. Dat waxen door de specialiste doet wel heel erg veel pijn, maar het resultaat is super! Ik laat het om de 2 weken doen.

 9. Mijn scheervrije periode is in de winter. Als het te koud wordt om met blote benen te lopen dan stop k met scheren. Mn oksels scheer k dan nog wel meestal 1 x per 1 a 2 maanden, dat maakt ook niet veel uit omdat k nooit korte mouwen draag, dus toch niemand die ziet of k stoppeltjes heb 😉

  Heb weleens overwogen om mn benen te harsen, maar durf het eigenlijk niet zo goed… komt misschien nog wel 🙂

 10. @Elke: dankjewel! Vind elke 2 weken wel vaak (en duur) om het te laten doen, maar voor in de zomer lijkt t me wel ideaal.

 11. Ik scheer eigenlijk alleen mijn oksels. De haren op mijn benen zijn niet zo zichtbaar en ik draag eigenlijk nooit korte broeken, dus daarvoor vind ik het de moeite niet. Mijn vriend is eigenlijk de enige die het ziet en die heeft aangegeven er geen problemen mee te hebben. Hij heeft zelfs liever dat ik het ‘daar beneden’ niet weghaal, omdat hij dat volwassener vindt. Dus ik besteed nooit zoveel tijd aan ontharen eigenlijk 🙂

 12. @Olivia: ik heb een wax-abonnement bij die salon. De kosten vallen dan reuze mee. Houd er wel rekening mee dat je voor de behandeling bloot vanonder op de behandeltafel moet bij de schoonheidsspecialiste. Als je daar tegenop ziet is het misschien niet zo’n goed idee. Ik zelf vind het ergste dat het zo heel erg veel pijn doet. Moestal moet ik ervan huilen. De specialiste zegt dat het normaal is dat het pijn doet en dat het niet gek is dat ik dat ik ervan moet huilen. Doen meer klanten zegt ze. Het resultaat is super en als ik buiten sta ben ik de geleden pijn alweer snel vergeten. Het gladde gevoel maakt veel goed.

 13. Ik scheer mn benen omdat ik het gewoon chiller vind aanvoelen en ik voel me dan ook gewoon mooier en verzorgder. Okselhaar heb ik gelukkig niet dus dat hoeft ook niet. En trouwens je bikinilijn kun je beter harsen met van die waxstrips, werkt veel beter, doet uiteindelijk minder pijn dan scheren, en komt ook minder snel terug.
  Dat ‘humans have body hair’ irriteert me trouwens enorm, ik vind het gewoon vreselijk lelijk

 14. Ik scheer wekelijks. In elk geval mijn schaamhaar en oksels, soms mijn benen. Ik doe het omdat haren het oppervlak waarop bacteriën groeien enorm vergroten, vind ze vies.

 15. Ik overweeg al een tijdje om de boel ‘daar beneden’ te laten waxen maar durf ook niet zo goed… (qua pijn). Maar scheren zoals ik nu doe is ook niet optimaal

 16. Als je de duurdere mesjes koopt, heb je geen last. Alleen de bikinilijn is altijd lastig. Maar ik scheer minimaal twee keer per week alles. Ook in de winter. Vind het zelf fijn om alles glad te hebbe.

 17. Ik epileer met pincet bij gebrek aan een apparaat. In het begin doet dat zeer maar als ik het bijhoudt blijft alleen de pijn van in de houding zitten om bij oksels bikinilijn en benen te kunnen over. Elke week op elke plek minstens een stuk of tien haartjes per week omdat mijn huid anders het epileren ontwend raakt en het weer zeer gaat doen. Dus ook in de winter, maar wel wat minder vaak.
  Verder scheer ik met een scheermes voor mannen, die doet het beter en is wendbaarder dan die voor vrouwen en ik hoef niet zo nodig een roze apparaat. Door die combinatie weinig irritatie. Alleen de bovenlip blijft lastig, daar kan ik niet epileren omdat ik het de pijn niet waard vind. En ik ben erg blij met de scheerzeep (stukje) van de vergulde hand, te koop bij ah en natuurwinkel.

 18. Wat goed dit, dat dit zo open en eerlijk kan.
  Want, ik dacht al een tijdje dat ik iets fout deed, en de enige met irritatie was. De werkelijkheid is dus dat ik me nu geen zorgen meer hoef te maken.

 19. vreselijk die irritatie ja. Ik begin er niet meer aan. gewoon lekker natuurlijk. Alleen ff oksels in de zomer en de kuiten tot knie. Ze hebben ook een functie die haartjes, dus tis prima zo.

 20. Ik scheer oksels wekelijks, benen nooit, omdat m’n haartjes superblond en kort zijn en onder 1 x in de zoveel tijd, weet niet precies hoe vaak.. bij bikini dragen zorg ik natuurlijk dat het er niet onderuit komt, maar verder ziet toch niemand het..

 21. ik scheer alleen mijn oksels en armen 1x per week, mijn benen ziet toch niemand

 22. Ik heb sinds anderhalf jaar een epilator en ben daar erg blij mee! Als je het voor het eerst gebruikt, doet het best veel pijn, maar dat went. Ik epileer wekelijks na een warm bad of douche, dan zijn je poriën meer geopend en gaat het makkelijker en pijnlozer. Ik doe er alles mee :D. Ingegroeide haartjes heb ik soms nog wel.. Vrees dat dat altijd gaat blijven :(((

 23. Ik doe alles eens per week scheren.

  En beneden hou ik een streepje over in het midden, dus niet helemaal kaal.
  Ik blijf dat toch het mooiste vinden.

 24. Ik (26) scheer me sinds een paar maanden niet meer. Ik kreeg irritatie na het scheren. Ik heb blond haar en onder mijn oksels is de beharing zeer weinig (ongeveer 2 bij 1 cm oppervlakte en 2 cm lang okselhaar). Mijn schaamhaar is ook licht begroeid en blond gekleurd. Mijn vriend vind het super dat ii me niet meer scheer.

 25. Mooi dat de oude tijden terugkomen betreft de lichaamshaar van de vrouwen. Helaas kom ik met zulke dames nooit in contact.

 26. Ik scheer alles af van onder , ik doe dit reeds vanaf mijn 10a11jaar ik ban nu reeds 68 en ik doe het nog altijd Van mij moet dat schaamhaar af tot het laatste haartje Ik scheer mij iedere dag

  1. Ben nog vergeten zeggen ik ben naturiste ga regelmatig naar naaktstranden en naar nudistencampen dan scheer ik mij sopms 2 maal daags er mag geen stoppeltje te zien zijn dan

  2. Hallo Jenny
   Ik heb net deze site ontdekt. Ook ik scheer mij dagelijks vanaf mijn 11a12 jaar, ik ben nu 42 ook mijn 14 jarige dochter scheer ik, haar niet dagelijks maar toch iedere week. Ze is gehandiekapt ( mongool) zelf durft ze het niet doen. Bij mij zijn geen stoppeltjes zichbaar , bij haar een klein beetje Vanons moet ons schaamhaar af tot het allerlaatste haartje ook rond onze ster

 27. Ik ben vergeten zeggen hoe het komt dat ik mijn dochter scheer. Ik heb haar betrap dat ze er zat in te knippen met de schaar. Het trokt op niets , het een was lang , het ander was kort. het was lijk dat de muizen er aangeknabbelt hadden Daar op heb ik haar schaar afgenomen en heb ik zelf haar schaamhaar zo kort mogelijk af geknipt . Dan heb ik haar ingezeept en geschoren. Ze vond het heel mooi. Zo is het begonnen , ik scheer haar elke zaterdagmorgen. Als ik eens te lang wacht komt ze in haar blote poep het mezelf vragen

 28. ook ik scheer mijn schaamhaar tot het laatste haartje af ik ben 13 jaar. lk heb steeds jeuk en rode bultjes. Mijn moeder scheert haar ook, ze zegt dat dat normaal is . Is er dan niets waardoor we die jeuk en rode bultjes kunnen vermijden??Gelijk hoe ons schaamhaar moet af , zo glad mogelijk
  Kan iemand ons raad geven ??

 29. ja zeker kan u daar iets aan doen Tanja. Scheer u met een goed scherp mesje, eerst met de haar groei mee en dan eens tegen. Scheer niet te veel op de zelfde plaats. Als jou schaamhaar te lang is moet u het eerst zo kort mogelijk af knippen. Doe na het scheren wat nivea of iets dergelijks over jou schaamstreek. Scheer u zeker 2 maal per week. Neem liefst geen wegwerp mesje de kans dat u er zich met kwetst is veel groter. Normaal zou u dan geen jeuk of rode bultjes meer mogen krijgen
  Veel suxes

 30. .Ik ben 17 jaar en scheer mij reeds van mijn 13 jaar alles af . Ik heb ook haar de binnenkant van mijn schaamlippen,dat knip ik zo kort mogelijk met de schaar. Daar scheren durf ik niet. Ik Zou mij willen laten waxen,maar zit met de vraag , dat haar de binnenkant van mijn schaamlippen kunnen ze dat ook waxen ?? Is er iemand die daar reeds ervaring mee heeft gehad ?? Graag antwoord a u b

 31. Hay Charlotte , ik ben 32 jaar , mijn schoonzus is schoonheid specialiste ik laat mijn schaamhaar waxen door haar. Ik heb ook haar de binnenkant van mijn schaamlippen . Ze knipt het eerst kort en dan waxst het heel voorzichtig. Ik kan u zeggen jou schaamhaar waxen doet veel pijn en de binnenkant van de schaamlippen is absoluut geen lachertje het doet veel pijn. Het resultaat is wel zeer mooi en u bent 4 a 5 weken haarloos. Voor u er aan begint denkt eerst even na als u wel degelijk tegen veel pijn kan , anders zou ik er niet aan beginnen

 32. Ik lees hier boven een berichtje van Elke in 2016. Ze laat haar ook waxen met de hote wax methode . Ze zegt ook dat het wel echt veel pijn doet maar dat het resultaat super fijn is. Wat ik niet begrijp ze zegt dat ze het om de 2 weken laat waxen?? Als mijn schoonzus mij ge waxt heeft ben ik 4 a 5 weken proper. Eerder hoef ik niet te gaan, het zijn nog maar kleine haartjes

 33. Ik ben de moeder van Tanja 22 . Bedankt zoelloe 22 voor de wijze raad . Zo zie ik maar dat ik nooit te oud ben om bij te leren. Vroeger schoren we er maar op los als het maar af was? met als gevolg jeuk en rode bubbels . Nu hebben we woensdag ons geschoren zoals u zegde . Tot nu toe nog geen jeuk of rode bubbeltjes bedankt ook van Tanja

 34. Ik ben moeder van een dochter van 9 jaar. Ze heeft heel veel schaamhaar. Ze heeft teveel mannelijke hormonen volgens de huisarts. Ik heb reeds meerdere malen haar schaamhaar kort geknipt en geschoren. Ze was de enige in haar klas met schaamhaar. Ik zelf ben 32 en scheer alles af, reeds vanaf mijn 13 jaar

 35. Hallo , ik ben 17 en heb mij nog nooit glad kunnen scheren , er blijven steeds stoppeltjes voelbaar en die zwarte schijn is er ook nog. Ik scheer mij van mijn 14 jaar. Altijd met een nieuw goed scherp mesje, eens met de haargroei en eens er tegen Ik scheer mij 2 maal per week. Kan iemand mij zeggen wat ik verkeerd doe?? Ik zou ook graag glad geschoren zijn

 36. Misschien toch even een ander soort scheermesje gebruiken. Ik scheer mij met de Gillette Fusion 5 en ben steeds mooi glag geschoren. Het zijn wel dure mesjes ja maar het resultaat is er naar ook he. Ik zou dat even proberen Marie-Madelijn
  Veel sukses

 37. Aan Annette,
  Ik Lees dat u zich door je schoonzus je schaamhaar laat waxen en dat u dan 4a5 weken proper bent. Dan bent u bijde gelukkige waarbij het nietzo snel groeid. Ik laat mijn schaamhaar ook waxen maar moet zeker om de 2 hoogstens 3 weken terug gaan. Dan is het reeds ongeveer 1 cm lang. Wat de pijn betreft, dat valt mee, maar pijnloos is het zeker niet. Ik ben 44 en en laat mij reeds waxen van af mijn 19é. Wie mooi wil zijn moet pijn kunnen verdagen he

 38. Brrrrrr Dat waxen is voor mij net iets te veel, ik heb een lage pijngrens. Ik scheer mij iedere week met de tondeuse, het is wel niet zo kort maar ik ben toch proper, ze scheert tot op de milimeter. Ik ben 54 en doe dit reeds vanaf mijn 12a13 jaar , stiekem begonnen met de tondeuse van mijn moeder, ja zij schoor zich dan ook reeds en nu nog steeds zij is nu 77

 39. Bedankt voor jou ractie dany22. Ik heb die mesjes gekocht. Ze zijn inderdaat wel duur, maar nu ben ik glad geschoren. Vroeger waren het wegwerpmesjes met 2 mesjes, nu zijn er 5 mesjes. Zoveel beter dank u

 40. Is er iemand die mij hier raad kan geven?? Ik ben 12 jaar en heb heel veel schaamhaar, ook de binnekant van mijn schaamlippen. Ik scheer mij volkomen kaal, enket daar durf ik niet. Daar knip ik het zo kort mogelijk met de schaar, maar dat prikt dan. Ik zou het daar ook geschoren willen. Hoe kan ik dat best doen ?? , ben bang mij te kwetsen

 41. Lisette, ik heb een dochtertje van 9 jaar met ook veel schaamhaar , ik knip en scheer haar ook. Zoals u bezig bent is het goed, knip het daar eerst zo kort mogelijk af . Plooi dan de schaamlip die je dan wil scheren goed om en trek ze goed strak, neem dan een vlijm scherp scheermesje en ga er voorzichtig met de haargroei mee eens over, druk niet op je mesje maar laat het mesje zijn werk doen. Als u denkt dat het nog korter kan ga er dan nog eens zachtjes tegen de haargroeirichting over. Als u voorzichtig bent zal u goed en mooi geschoren zijn. Ik doe het ook zo. Anders even aan jou moeder vragen misschien ze zal u ook graag helpen
  Veel suxes Liedewij

 42. Bedankt liedewij voor de raad. Ik durfde eers niet,maar ik heb toch mijn moeder om hulp gevraagt. Zij heef mij geschoren waar ik niet durfde. Als het nodig is gaat ze me verder helpen tot ik het zelf durf zegt ze. Nu ben ik ook mooi geschoren. Nochmaals dank Liedewij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *