Het is mijn spiegelbeeld

Een grijs shirt en een spijkerbroek, gympen gewoon simpel zwart. Mijn haren zijn blond en zitten in een staart. Mijn gezicht is normaal, ik heb sproeten bruine ogen en roze lippen. Ik kijk in de spiegel, bekijk mezelf van beneden naar boven. Ik schud afkeurend met mijn hoofd. Ik stop bij mijn wenkbrauwen. Ze zijn ongelijk en kloppen niet. Ik weet de oorzaak, het komt doordat ik ze ooit bijna kwijt ben geweest. Daarna probeerde ik er nog wat van te maken, waardoor ik ze helemaal verziekte. Ik teken ze dus maar tegenwoordig en dan valt het niet op…

Ik kijk verder naar mijn haar wat nu weer glanst, maar toen dof en dun was. Het is weer gezond zeg ik tegen mezelf… Ik ga nog een keer van boven naar beneden, ik raak mijn huid aan die glad voelt in plaats van droog. Het heeft nu kleur, wat toen grauw en gelig was. Mijn schouders zien er normaal uit en mijn hals is gewoon een hals. Er steken geen botten meer uit. Mijn borsten passen weer bij het figuur dat ik nu heb. Mijn ogen zakken naar beneden, naar de plek waar het ooit allemaal begon. Mijn buik, ik raak mijn buik voorzichtig aan.

spiegelbeeld

Mijn buik heeft al heel wat moeten doorstaan. Eigenlijk al vanaf dat ik heel jong was. Mijn buik voelt soms niet alsof het mijn buik is. Ik heb hem een soort van afgestaan. Het was nooit goed genoeg, ik was nooit tevreden. Ik wilde het niet hebben, het was te veel. En toch is daar mijn grootste geluk gaan groeien en heeft ze erin geleefd. Ook al zorgde ik niet goed voor mijn buik, het zorgde wel goed voor mij en mijn kindje. Ik kijk naar mijn bovenbenen, mijn knieën, mijn kuiten en mijn enkels die toen paars waren. Ik stop. Mijn voeten, mijn grote voeten. Ik stel mijn ogen bij. Ik kijk weer naar het geheel in de spiegel. Grijs shirt, zwarte schoenen, spijkerbroek. Onopvallend, gewoon simpel. Wil ik dit zijn?

Mijn nieuwe lijf waar ik elke dag sinds dat ik lichamelijk beter ben aan moet wennen als ik in deze spiegel kijk. Kan ik hier aan wennen? Het is maar een spiegel, een spiegel waar ik elke dag veel te lang in kijk. Het is een spiegelbeeld. Maar het is wel mijn spiegelbeeld. Mijn spiegelbeeld dat al zo vaak veranderd is en nooit goed is geweest. Hoeveel kilo ik afviel of hoeveel kilo ik bij kwam… het zal nooit goed zijn. Misschien heeft het niks te maken met dik, dun, slank of gezet, maar heeft het te maken met wie ik werkelijk ben.

Ben ik grijs met zwart en blauw? Of ben ik geel met wit en groen? Wie ben ik en wat wil ik zijn? Ik wil niet meer ziek zijn. Ik wil ook niet meer terug naar de tijd van mijn ondergewicht. Maar ik wil ook niet elke dag elk detail bekijken. Van buiten eindelijk weer normaal, maar vanbinnen soms nog zo in de war. In de war doordat ik er weer gezond uitzie. Ik heb dit lijf gekregen, niet om af te keuren of over te oordelen. Ik heb dit lijf gekregen om ervoor te zorgen en trots op te zijn.

Ik ben degene die mijn spiegelbeeld deed laten veranderen. Ik liet het veranderen op een negatieve manier. Zou ik het kunnen omgooien? Het veranderen op een positieve manier? Ik kijk naar mijn gezicht met sproeten, mijn ogen bruin van kleur. Mijn roze volle lippen en ik lach.

Ik kijk… in de spiegel en ik lach. Ik heb een mooie lach. Ik besef, het is een begin. 

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

53 reacties op “Het is mijn spiegelbeeld”

 1. Prachtig.. . Je bent een prachtig mens !

 2. Wauw!! Mooi. Mooie vrouw die heel wat heeft doorstaan en er nu weer is. Wat ben je mooi en zie je er goed uit met je mooie sproeten, je mooie lach. Wat ben ik TROTS op jou. XxX

 3. Wat ben je mooi! Van binnen en van buiten..

 4. Prachtig verwoord! Heel erg veel respect daarvoor!

 5. Ik heb er zo’n spijt van als ik in de spiegel kijk en ik littekens over mijn hele lichaam zie. Ik heb het mezelf aangedaan dus ik zal er mee moeten leren leven. Ik wou dat ik het ongedaan kon maken, maar helaas. Ik heb mijn mooie lijf teveel misdaan en het was het niet eens waard. Gedane zaken nemen geen keer 🙁

 6. Héél mooi!❤️

 7. Het is gek hoe een mens naar zichzelf kan kijken want voor mij (ons) ben je altijd al een prachtige vrouw geweest vanaf de dag dat ik je leerde kennen (en je mij een boze blik gaf hihihi in plaats van die prachtige glimlach).
  Een prachtig mens van binnen en een prachtig mens van buiten.

  Hou van jou vrouwke x

 8. Je bent zó mooi!

 9. Ik herken het

 10. Heel mooi geschreven ! You are beautiful ❤️

 11. Prachtig Jeanine, wat ben je een mooie vrouw xxxx

 12. Erg mooi verwoord meid. Trots kan je op jezelf zijn. Je bent een krachtige vrouw! Dikke kus

 13. Heel mooi geschreven en wat ben je mooi!

 14. …… ❤❤❤

 15. Je bent een voorbeeld voor vele…. Een verschrikkelijk mooie vrouw!! Wees trots op jezelf kanjer!!
  Xx

 16. Wauw wat ben je mooi. Meer woorden heb ik er niet voor. Ik hoop dat je op een dag jezelf kan zien zoals wij dat zien, want je bent echt prachtig!

 17. Wat een dappere vrouw ben je toch,zoveel zelfkennis. Je kunt het zo mooi verwoorden.Ik heb zoveel respect voor je,knokkend in deze wereld, waarin de verwachtingen jegens jonge vrouwen te hoog liggen
  Weet je mooi meiske je mag apetrots op jezelf zijn.Je bent een prachtige vrouw (beauty andere brains).

 18. Mooi geschreven wijfie
  Je bent een power vrouw
  😜

 19. Wat mooi dat je ons meeneemt naar jou gedachten ! Heel mooi verwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *