Granola Repen van Aldi

Kort geleden schreef ik al een review over de biologische mueslirepen van de Aldi en vandaag zijn de granola repen aan de beurt. Ik zag deze toen ik even bij de Aldi boodschapjes ging doen en was direct benieuwd naar de smaak ervan. Het zag er best lekker uit, maar ik had eigenlijk geen idee wat granola nou precies is en wat het verschil met gewone mueslirepen zou zijn. Ik kocht de repen voor 1,80 euro per doosje. Aldi verkoop twee varianten granola repen: met stukjes kokos en met stukjes appel.

Wat is granola? Granola is een mengsel van geroosterde noten, granen en zaden. Het lijkt op muesli, maar granola is geroosterd waardoor het krokanter is.

In een doosje granola repen van Aldi zitten in totaal 4 repen. Dat viel me wel een beetje tegen. De repen bevatten naast de extra ingrediënten appel en kokos de volgende: haver, zaden, pitten en noten. Je ziet al deze ingrediënten ook echt zitten. De repen zien er wel een stuk ‘droger’ uit dan de mueslirepen van Aldi. Ik ben benieuwd naar het verschil in smaak!

Wat me direct opviel wat de breedte van de reep. Zo breed ken ik gewone mueslirepen niet. De repen zijn enorm krokant en niet plakkerig. Ze hadden van mij wel een tikkeltje zoeter gemogen. De kokos is een klein beetje aanwezig, maar is zeker niet overheersend. De appel variant is een klein beetje minder droog dan de kokos variant. De reep bevat kleine stukjes gedroogde appel, erg lekker en niet overheersend aanwezig.

In het begin moet ik wel een beetje denken aan ‘snoepen uit de zak cruesli’ wat ik graag doe. Het verschil met cruesli is alleen dat dit nét een stukje droger en flink minder zoet is.

De granolarepen zijn een beetje aan de droge kant, maar wel lekker! Zelf zou ik alleen liever een net wat zoetere reep hebben. Verder is het een prima tussendoortje om mee te nemen naar werk of school.

Je kunt de repen tenslotte ook gebruiken om door de yoghurt te brokkelen. Dat vind ik nog best een goed en handig meeneem idee!

Heb jij weleens granola gegeten?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

18 reacties op “Granola Repen van Aldi”

  1. Ik vind de appel-variant erg lekker!

  2. Hmm, ze lijken me heerlijk! ā™„

  3. Ik vind de granola bars van Nature Valley het allerlekkerst. Die zijn ook heerlijk zoet. Jammergenoeg worden ze in Nederland niet verkocht.

    Is granola niet gewoon de Engelse naam voor wat wij hier cruesli noemen?

  4. Geef mij maar Jordans Cruesli uit de zak šŸ˜‰
    Al lijkt dit me handiger om mee te nemen. Hm, misschien toch eens proberen.

  5. Granola vind ik wel lekker, zeker de echte zonder suiker. Zo’n reep lijkt me ook wel wat, als hij tenminste zonder suiker is.

  6. Ik heb de kokosvariant. Lekker, mist idd wat zoetigs en een bordje erbij is een must want het kruimelt ontzettend. Een beetje honing had deze problemen opgelost šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *