Dr Oetker Vitalis muesli review

Kort geleden wandelende ik voor wat boodschapjes door de Jumbo in Leiden. Bij de ontbijtgranen zag ik ineens een hele reeks nieuwe producten staan. Dat zag er lekker uit! Dr. Oetker heeft nu blijkbaar een heel nieuw ontbijt assortiment: Vitalis. Ik besloot drie varianten te kopen en keek thuis even online op de website van Dr. Oetker om erachter te komen wat dit nieuwe assortiment precies inhield. De Vitalis Muesli’s bleken inderdaad nieuw. De prijs van de pakken verschilt per soort en loopt uiteen van 2,49 euro tot 2,99 euro.

Met keuze uit 7 verschillende smaken is er voor elk wat wils, althans als je van muesli en cruesli houdt. Ongeroosterd, licht geroosterd of krokant geroosterd, veel variatie van volkoren granen met vruchten, noten of chocolade. Dr. Oetker Vitalis is in te delen in 3 groepen. Voor mijn review heb ik uit iedere groep 1 pak gekozen.

♥ Krokante muesli: Krokant gebakken volkoren granen. 
♥ Roasted muesli: Luchtig en knapperig. De volkoren granen zijn geroosterd met honing.
♥ Traditionele muesli: Deze volkoren granen zijn niet geroosterd of gebakken, gewoon puur natuur.

Dr. Oetker Vitalis heeft in totaal dus 7 varianten. Ik zal hieronder even de 7 varianten in het kort beschrijven zodat je een goede keuze kan maken als je er zelf eentje wilt proberen.

1. Choco Muesli
– 57% volkoren havervlokken
– 3% gekarameliseerde amandelen
– 13% chocolade en 10% melkchocolade

2. Volkoren Muesli
– 62% volkoren graanvlokken uit haver, tarwe en gerst
– Zonder rozijnen
– Ananas, papaya, cranberries en appel 

3. Geroosterd Choco-Hazelnoot
Aan de geroosterde vlokken is chocolade en knapperige geroosterde hazelnoten toegevoegd.

4. Geroosterd Aardbei-Bourbon Vanille
Aan de geroosterde vlokken zijn stukjes aardbei en een natuurlijk bourbon vanille toegevoegd.

5. Krokante Muesli Rozijnen met Honing
– 54% volkoren havervlokken
– 8,5% geroosterde tarwekiemen
– 2,9% gedroogde rozijnen
– 1,6% zachte bijenhoning

6. Krokante Muesli Geroosterde Amandelen
– 2,1% bijenhoning
– 34% volkoren havervlokken en 26% cornflakes
– 2,4% lichte geroosterde stukjes amandel

7. Krokante Muesli Choco
– 52% volkoren havervlokken
– cacao
– 5% melkchocolade

♥ Krokante Muesli Geroosterde Amandelen
Ik zal starten met de variant die ik het meest lekker vond: de 
Krokante Muesli Geroosterde Amandelen. OMG, die zag er niet alleen direct overheerlijk uit, hij rook ook geweldig én smaakte perfect. Ik houd van honing en amandelen én mag graag muesli en cornflakes eten. Dit is de ultieme combi tussen die vier dingen.

Dit is krokant geroosterde cornflakes en muesli met stukjes amandelen in een zoete honingssmaak. Dit smaakt lekker in melk én yoghurt. Echt een taartje om de ochtend mee te starten. Ik kan dit zeker iedereen aanraden. 

Mijn vriendin is gewoonlijk niet zo’n fan van allerlei ontbijtgranen, maar zelfs deze vond zij lekker en eet ze nu regelmatig als tussendoortje na het avondeten in combinatie met wat melk. Ja, dit is zeker een goed gelukte nieuwe variant ontbijtgranen. Iets wat ik de komende tijd graag door mijn melk, vla en yoghurt ga strooien.

♥ Geroosterd Aardbei-Bourbon Vanille
Hierna heb ik de licht krokant g
eroosterd Aardbei-Bourbon Vanille muesli geprobeerd. Deze ziet er zo vrolijk en gezellig uit. Echt een feestje om over je yoghurt heen te strooien. Ik ben niet zo’n fan van gedroogd fruit, maar omdat de stukjes hierin klein zijn en niet heel overheersend vond ik het goed te doen. Het gaat hier vooral om muesli die lekker en inderdaad licht geroosterd is. Niet te veel, niet te weinig. Ik zou dit echter niet zo snel door de melk doen, maar eerder door yoghurt. Voor melk vind ik het wat te droog. 

De smaak van deze licht geroosterde muesli is erg goed. Ik houd van vanille en dat is hier goed proefbaar. Een licht zoete smaak met de hartigere smaak van muesli en de frisse smaak van aardbei. Een prima combi om de dag mee te starten. Ja, ook deze variant kan ik je zeker aanraden om eens te proberen!

♥ Volkoren Muesli
Als laatste heb ik de volkoren muesli geproefd. Geen idee eigenlijk waarom ik deze gekocht heb, want ik houd juist zo van rozijnen door de muesli en hier staat expliciet op dat er geen rozijnen in zitten. Waarom dat er per se niet in zit er erop staat is me een raadsel… Anyway, de muesli is duidelijk niet bewerkt en gewoon zoals de bekende grote eenvoudige zakken muesli in het ontbijtgranenschap.

Bijzonder is misschien dat hier wat extra gedroogd fruit doorheen zit, zoals mango, passievrucht en papaja. Ik ben hier helaas niet zo’n fan van. Het smaakt prima hoor, maar ik houd gewoon niet zo van gedroogd fruit. Ook vind ik dit geen bijzondere toevoeging aan het bestaande muesli assortiment. Dit bestaat allang en ik veel goedkopere varianten. Ik zou je deze variant van Vitalis dus niet aanraden.   

Samengevat ben ik heel enthousiast over deze nieuwe producten van Dr. Oetker. Het zijn stuk voor stuk lekkere muesli varianten die ik graag zou eten bij mijn ontbijt. De meest lekkere variant vind ik by far de krokante muesli met geroosterde amandelen. Ik heb helaas nog niet alle varianten geproefd, maar ik ben zeker van plan om nog een aantal andere te proberen de komende maanden.

Heb jij de Vitalis ontbijtgranen van Dr. Oetker al ontdekt?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

52 reacties op “Dr Oetker Vitalis muesli review”

 1. Ze zien er allemaal heerlijk uit!

 2. Ik ben juist heel nieuwsgierig over de muesli zonder rozijnen, want ik heb een hekel aan rozijnen dus ik zit elke ochtend de rozijnen uit mijn muesli te pikken XD

 3. Ben ik de enige die bij ‘Dr Oetker’ meteen aan pizza denkt en steeds vergeet dat die ook andere producten maken :’)
  Ik heb ze trouwens nog nergens zien staan. Spreekt me ook niet meteen aan als ik het zo zie. Geef mij maar Jordans cruesli 🙂

 4. Die met rode gedroogd fruit heb ik toevalig in Italië gegeten met alpro kokos yoghurt en ik vond dat heerlijk. Snel een keertje hem weer halen bij de jumbo

 5. Ziet er heerlijk uit! Alleen ik ben persoonlijk niet zo fan van “gewone” ongeroosterde muesli…☺️

 6. Dr Oetker is voor mij van de bakproducten. Ik zat onbewust al te zoeken naar hoe het verder bereid moet worden, maar het is dus al kant en klaar..

  Bij muesli mét rozijnen en eventueel ander gedroogd fruit zitten er zo veel rozijnen in dat je vooral dure rozijnen koopt. Ik vis ze er meestal uit en je komt zo op een achtste rozijn in volume, dus het percentage gewicht zal hoger zijn. Rozijnen vind ik sowieso lekkerder als ze uit een losse verpakking komen. Zonder verpoederde muesli.

  Ben wel benieuwd naar de licht krokante. De krokante en dus zoete versie is voor mij meer koek dan ontbijt. Maar een beetje knapperig is wel lekker. De meeste merken hebben niet zo’n tussenvariant.

 7. Die met amandelen lijkt me heerlijk, ik hou erg van dit soort producten. Herhaald woord verwijderen en fruit ook lovely 😉 Thanks Scarlet x

 8. LIjlt mij fijne producten, Ik ga er toch niet speciaal voor naar de Jumbo .Ik zit niet direct te wachten op een nieuw soort ontbijtgraan! 😃

 9. Ik vond de krokante amandel ook het lekkerst! Een aanrader en zonder rozijnen.

 10. De Vitalis Volkoren Muesli is juist bijzonder lekker en gelukkig zonder rozijnen. Heel veel mensen houden niet van rozijnen en dan is dit juist het product dat eruit springt en een mooi alternatief biedt. Helaas is het niet meer te verkrijgen……

 11. Ik ben fan van de licht krokante aardbei/vanilla…….ook deze niet meer te verkrijgen bij AH en Jumbo

 12. Ergens in mei van dit jaar tegengekomen bij de Dirk op een actiekop, zonder vermelding hiervan in de weekfolder. Elke variant was slechts voor €0,75 te koop. Spotgoedkoop en de houdbaarheid was tot einde van het jaar, dus goede deal.

  Dit was de eerste en gelijk ook de laatste keer dat ik deze producten heb gezien. Ze lijken alweer een stille dood te hebben gehad. 75 cent was dus gewoon een dumping geweest. Ze zijn ook nergens te bekennen op de Nederlandse site.

  Snap niet waarom, want ze heel smakelijk door de yoghurt of kwark. Ik kan nog gelukkig een tijdje mee met de vooraad die ik had gekocht.

 13. Die met chocola!! Mjam ,jammer dat de Deka de verkoop stopt!

 14. Met chocola is inderdaad lekker, ik heb een paar weken terug bij Dirk gekocht, het was in de aanbieding 0,79€. Omdat ik het product niet kende had ik alleen een pakje gekocht, maar nu hebben ze het niet meer….jammer!!😞

 15. Hier in Rotterdam hetzelfde met Dirk. Aanbieding en later weg. Ik kan het nergens vinden. Is het alleen in Leiden te koop?

 16. Waar kan ik de yoghurtmuesli kopen ? Want deze vind ik erg lekker
  Ik ben hem wel in Duitsland tegen gekomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *