De BH’s van de redactie

T-shirt BH, Voorgevormde BH, Push-up BH, Plunge BH, Balconnet BH, Strapless BH, Sport BH, met beugel, zonder beugel… Er zijn heel veel verschillende BH’s verkrijgbaar. Vaak is het een hele zoektocht om de juiste BH te vinden, die bij je borsten past en ook de juiste maat heeft. Sommige vrouwen vinden het prettig om helemaal geen BH te dragen, maar anderen zweren er juist bij en slapen er ook in. Op het gebied van BH’s kan je het simpel houden, of helemaal losgaan met randjes, kantjes en kleuren. Voor ieder wat wils zou je denken, maar toch kan het allemaal nog best ingewikkeld zijn om de perfecte BH te vinden. In deze blog delen wij aan welke BH’s we zelf de voorkeur geven.

♥ De BH’s van Daphne…
Sinds ik hersteld ben van mijn eetstoornis ben ik bh’s en lingerie steeds leuker gaan vinden. Nu kan ik pas echt genieten van het gevoel dat dit kledingstuk je kan geven. Ik vind het leuk om hiermee te variëren en veel verschillende dingen in mijn kast te hebben. Ik kan op sommige dagen best blij worden van een voorgevormde bh, op de een of andere manier lijkt het dan allemaal ineens heel wat! Wel voelt het na een lange dag dan heel fijn om hem weer uit te doen. Er gaat dan niets boven een groot T-Shirt zonder bh.

Ik zie het echt als kleding en daarom ga ik op dit gebied ook door verschillende fases. Het meest sexy voel ik mij de laatste tijd in zachte bh’s. Vaak kanten bh’tjes zonder vorm of vulling, in verschillende soorten en printjes. Ze zien er mooi uit en ze zitten heerlijk! Ze lijken een beetje op de bh’tjes die ik als eerste kreeg toen mijn borstjes begonnen te groeien, maar dan in een volwassen uitvoering. Lief en mooi tegelijk.

bh

♥ De BH’s van Phoi Cai…
Ik ben daarentegen absoluut geen bh-fan. Het zit niet fijn, het zit gevangen en nee.. Het is niet mijn ding. Ik draag ze wel elke dag maar het mag zo simpel mogelijk zijn. Ik droeg altijd een bh met een lichte beugel en dan zwart of wit. Daarnaast vind ik het heel vervelend als het door mijn kleding te zien is, dus het hoeft ook geen printjes, randjes of wat dan ook te hebben. Het mag gewoon simpel zijn en hetgeen doen waarvoor ze bedoeld zijn; steun bieden.  

Sinds de zwangerschap heb ik wel een tijd voedingsbh’s bedragen. Daardoor kon ik makkelijker voeden zonder mijn halve bh uit te moeten trekken. Daarnaast zaten ze erg fijn en losjes waardoor het niet zo strak aan voelde. Als het dan een bh moet zijn, dan liever zo’n flexibele bh. 

♥ De BH’s van Scarlet…
Ik heb echt een hekel aan BH’s. Ze zitten gewoon niet lekker, welke het ook is. Ik heb een pittig lange tijd van die kinder BH’s van de HEMA gedragen. Gewoon, omdat die lekker soepel zaten en geen beugels bevatten. Na verloop van tijd ben ik toch overgegaan op BH’s van H&M. Ik koop ze qua omvang echter steevast te ruim. Ik vind het anders gewoon te strak zitten. Dat is in mijn geval helemaal niet nodig, want het is niet dat m’n borsten anders onder de BH uitzakken ofzo.

Ik draag puur en alleen een BH om het daar een beetje vorm te geven. Ik beschik nou eenmaal niet over mooi ronde memmen. Dat boeit me vrij weinig, maar als ik een strak shirtje aan heb, vind ik het zelf gewoon wat leuker staan als er daar iets zit. Bovendien zijn die mierentietjes van mij ook nog eens ongelijk, dus zonder BH krijg je daar gewoon een hobbeltje en een berg. Dat staat dan ook weer zo vreemd. Als ik thuiskom is het eerste wat ik doe mijn BH uit. Dat voelt echt als zo’n bevrijding. Stom ding.

bh

♥ De BH’s van Irene…
De juiste bh kopen is altijd een hele toestand voor mij geweest. Ik heb niet zulke grote borsten, maar ben niet heel erg slank gebouwd. Daar is niks mis mee. Ik vind het juist wel mooi, maar de juiste cupmaat vinden in combinatie met de juiste omtrek was hierdoor wel ontzettend lastig. Dat zette mij aan het denken. Heb ik wel een bh nodig?

Nee, misschien eigenlijk niet. Ik heb zulke kleine borsten dat ik daar zonder ondersteuning absoluut geen last van ervaar in het dagelijks leven. Een vriendin van mij had net besloten bh-loos door het leven te gaan en dat inspireerde mij om het ook te doen. Dat vond ik best spannend, want wat zouden mensen ervan vinden? In sommige kleding kan je het best zien en is dat wel sociaal geaccepteerd?

Ondertussen draag ik al een jaar of 2 geen bh’s meer en ik vind het heerlijk! Ik heb niet eens meer een bh in m’n kast liggen. Oké, behalve sport-bh’s, die zijn dan toch wel weer functioneel, ook met kleine borsten. Als sommige kleding echt niet zonder bh kan draag ik er een wit of zwart topje onder. Ook heb ik leuke kanten bralette’s, omdat ik dat gewoon mooi vind, maar ondersteuning of opvulling hoeven ze verder niet te bieden.

bh

♥ De BH’s van Lotte…
Eigenlijk ben ik nooit een groot fan geweest van BH’s. Ik heb het altijd maar ongemakkelijke kledingstukken gevonden. Als ik een tijdje geen BH heb gedragen en ik doe er dan één aan, voel ik hem ook de hele dag zitten. Het liefst draag ik stretchy topjes en sport BH’s die niet super strak zitten. Toch heb ik ook BH’s in de kast liggen hoor, onder sommige kleding staat dat nu eenmaal gewoon erg mooi. Als ik een dag een BH heb gedragen en ik om thuis, gaat hij wel vaak gelijk uit en trek ik iets comfortabelers aan.

Een aantal jaren geleden was het dragen van BH’s voor mij niet vanzelfsprekend. Ik heb een aandoening aan mijn ribben gehad (pectus excavatum) waardoor het dragen van BH’s erg onpraktisch was en niets echt goed paste. Sinds ik dit heb laten rechtzetten is er eigenlijk niet veel meer aan de hand, maar een fan van BH’s zal ik nooit worden.

Ik vind BH’s wel interessant vanuit een sociaal-cultureel oogpunt. Het dragen van BH’s wordt in onze maatschappij als iets heel normaals gezien, maar ik vraag me soms af in hoeverre het eigenlijk daadwerkelijk ‘normaal’ is en niet aangepraat door de media? Natuurlijk is het prettig als een BH steun geeft en zo ons leven makkelijker maakt, maar toch heb ik het gevoel dat er ook een grote sociaal wenselijke factor bij komt kijken. Hebben jullie een sterke mening hierover?

bh

♥ De BH’s van Ginger…
Ook al zijn mijn borsten meer erwtjes op plankjes, ik ga nooit zonder BH de deur uit. Ik vind het, in tegenstelling tot Lotte en Irene, heel onconfortabel om zonder BH te lopen. Behalve dat het opmerkelijk is dat ik met mijn cup AA nooit zonder BH de deur uit ga, is een ander noemenswaardigheid dat ik altijd één soort BH draag. Van de Hönkemuller, push up met beugels en als ze eenmaal uitgelubberd en versleten zijn, dan koop ik gewoon weer dezelfde nieuwe. Geen moeilijk gedoe rondom het kopen van BH’s dus. 

Waar ik wel graag in wissel zijn de sport BH’s. Ik vind het leuk om allerlei kleurtjes te hebben en te kopen. Een sportwinkel vind ik meestal niet zo interessant maar de afdeling sport BH’s dan weer wel. Ik kan er eindeloos bij variëren en ik vind het tof om een gekleurd stapeltje in mijn kast te hebben liggen. Toch gaat bij deze comfort wel altijd voor uiterlijk. Uiteindelijk draag ik dus meestal mijn allersaaiste maar meest fijne grijze sport BH. 

Aan welke BH’s geef jij de voorkeur?

Lotte

Geschreven door Lotte

Reacties

93 reacties op “De BH’s van de redactie”

 1. Ik zou zo graag kleinere borsten willen hebben. Ben echt jaloers op jullie. Zonder bh is voor mij onmogelijk door die gigantische bobbels. Voor mij een geschikte bh vinden is dan ook te duur. Ik prop ze meestal in te kleinr sportbhs die ze vooral plat drukken op mijn rug haha charmant. Ze hebben van zichzelf ook alleen maat de vorm van twee verticale vetrollen. Nee ik ben er niet erg blij mee. Als ik ooit op een normasl gewicht kom hoop ik dat ze iets kleiner zijn waardoor ik wat goedkopere varianten bh’s kan kopen. Of ik moet ze laten verkleinen, kaching.

 2. Zelf heb ik ook hele kleine borsten (cup-AA) en vind ik het erg lastig om goede bh’s te vinden die lekker zitten en niet te groot zijn. Ik wil, net als Scarlet en Ginger, wel vorm geven aan mijn borsten, dus niet dat het helemaal plat is als ik een strak shirtje draag. Meestal koop ik bh’s bij Livera, Hünkenmoller, Hema of online, omdat ze daar wel vaak AA hebben, maar echt mooie lingerie is er vaak niet in mijn maat. Voor de dagelijkse gang van zaken is dat geen probleem, maar als ik een leuk setje wil voor mijn vriend, is dat een ander verhaal…
  Ik ga ook nooit zonder bh de deur uit, maar als ik thuis ben, dan vind ik het fijner om geen bh te dragen. Is ook niet echt nodig, want er valt niet zo veel te ondersteunen…

  1. De kleine bh shop heeft zelfs aaa80 ik raad je dat aan

 3. Ik heb een kleine cupmaat en ik vind de cups prima zitten ofzo alleen die band die erom moet vind ik vreselijk. De bh band dus het voelt gewoon als een korset waarin ik stik die ik volgens de meeste verkopers moet dragen a70 . En ik krijg dan een rode afdruk zo een streep. Volgens iedereen gaat dat weg zodra je de bh vaker draagt maar nee ik draag het in shirtjes zoals scarlet en ginger dan liever een omvang maatje groter en een cupmaat kleiner en dan push up. Dan dat ik zonder comfort rondloop en omdat ze klein zijn floepen ze er inderdaad niet uit. De kanten bralette en sport bh’s vind ik overigens ook heeel fijn. Die draag ik liever dan een bh.
  De reden dat ik wel een bh of bralette draag in strakke shirtjes is omdat ik vroeger ben gepest vanwege mijn maat. In een grote wollen trui is het niet een probleem.

 4. Ik heb ook een hele kleine cupmaat en het is eigenlijk nogal onnodig om een BH te dragen in mijn geval haha. Toch voel ik me er wel comfortabeler bij dus draag ik meestal de kleinste maat sportbeha zonder beugel, dat vind ik het lekkerst zitten. Als ik iets speciaals draag als een mooie jurk of een laag uitgesneden top draag ik wel een gewone BH.

 5. Ik heb cup A maar wat puntige borstjes, waardoor een bh toch wel nodig was. Omdat ze wat verder uit elkaar staan dan gemiddeld past een bh lang niet altijd. Nou ben ik toch al geen fan van beugelbh’s; alleen voor een sexy moment, maar daarbij is het zo dat als één cup goed zit, de ander tussen mijn tieten zit. Dat metaal trekt trouwens straling uit de omgeving aan.
  Ik draag het liefst een katoenen bh zonder beugel. Bijna onmogelijk om die te vinden in een fysieke winkel. Bij Hunkemöller wel één maar te dikke stof. Soms zit er van dat hele stugge elastiek in bh’s en andere kleding. Alleen de tienerbh’s van de Hema maar dan wel die zonder wattering. Best maf want toen ik tiener was droeg ik gewoon bh’s voor volwassen dames. Nu ik wat meer centjes heb ben ik me aan het oriënteren via internet. Zoals van Hanro. Soms een dagje zonder bh. Niet langer anders gaat de boel toch zeer doen.

 6. Ohh bh’s, wat heb ik een hekel aan die dingen! Ik heb cup 70F-65G (afhankelijk van het merk) mijn borsten zijn dus gewoon te groot omdat ik verder redelijk smal gebouwd ben, echt een onmogelijke maat dus ik loop eeuwen te zoeken naar een passende bh en dan kost hij zo 100 euro.
  Moet ook altijd met beugels om mijn borsten stevigheid te geven en die beugels voelen zo gevangen, wat Phoicai ook zegt. Maar zonder bh thuis ofzo is ook niet fijn want dan zitten mijn borsten steeds in de weg enzo..

 7. Ik ging van een volle E cup in 3 jaar naar leeg vel.
  Huid genoeg maar mooie vulling nee dat is echt compleet verdwenen.
  Borsten zijn voor mij een verminking geworden nu ik worstel met eten.. een bh is nodig om überhaupt nog wat vrouwelijk gevoel te hebben. Maar mooi? Nee kan me niet voorstellen dat ik me ooit nog vrouwelijk mooi kan gaan voelen op dit gebied.

 8. Voor mijn es had ik een 75g. Dat was heel moeilijk om iets te vinden dat goed zat. Vooral die smalle omtrek was het probleem. Nu ik behoorlijk wat gewicht kwijt ben zit ik op 75e en kan ik weer gewoon hunkemoller binnen stappen en daar iets kiezen. Maar coMfort gaat boven looks. Ik hou van een goed ondersteunende bh (ondertussen zijn ze wel gaan hangen 🙁 ). Ik heb 3 stuks (een grijze, roze en zwarte) in hetzelfde model. Ik hou niet zo van beugelbh’s, maar juist die geven meer steun. De beugels gaan al snel irriteren tussen mijn ribben. Doordat ik 2 verschillende borsten heb draag ik geen voorgevormde bh’s omdat het dan eens zo hard opvalt. En ik ga een kant niet opvullen.

 9. Ik ben verminkt. Ik haat de mensen die het deden. Ik heb een borstentrauma daardoor noem ik het maar, iedere dag weer word ik herinnerd aan. Ik kan het niet benoemen. Ik kan me niet vrij uiten daardoor, ik voel me er altijd rot over, ik ben me er constant bijna van bewust. Over bh’s idem dito, daardoor.

 10. Omdat ik voor mijn eetstoornis nog niet volgroeid was, heb ik nu ik fysiek weer gezond ben een grotere maat dan ik altijd gehad heb. Niet dat dat iets is om over op te scheppen, want het blijft vooralsnog bij een kleine cup B. Ik draag wel altijd een BH, die droeg ik trouwens ook toen ik ondergewicht had. Ik voel me een soort uitgezakte zeekoe wanneer ik geen BH draag. Toch vind ik ze ook niet heel comfortabel zitten, en als ik alleen ben dan neem ik genoegen met het zeekoe-verhaal, en trek ik mijn BH het liefst uit zodra ik de drempel over stap. Ik heb ook een hekel aan veel geld uitgeven aan iets wat ik toch niet aan iemand laat zien, en daarnaast draag ik ook inderdaad altijd dezelfde soort. Ik heb er dan iets van 4 in mijn kast liggen; meestal 2 witte, 1 huidskleur en een zwarte. Zodra er een kapot is of ze smoezelig worden, koop ik wel weer een nieuwe.

 11. Oh ik ben hier dus heel anders in. Ik heb echt een bhs ‘ verslaving ‘ haha ik vind mooie bhs echt prachtig en kocht elke maand er wel 1 bij of 2 . Ik ervaar het ook helemaal niet als een vervelend iets eigenlijk. Nu ik borstvoeding geef vind ik het ook enorm jammer dat ik van die lelijke voedings bhs moet dragen. Kan niet wachten als ik weer normale bhs kan dragen!

 12. Oh, ik vind bh’s júist heel fijn zitten. Ik koop altijd H&M bh’s. Simpelweg, omdat als ik ergens anders 75/80A koop hij om mijn lijf goed zit, maar de cups veel groter zijn dan mijn borsten 😉 Daar heb ik bij de H&M bh’s geen last van 🙂 En verder moeten ze tot nu toe vooral altijd in de kleur van mijn kleding zijn, onzichtbaar 🙂

 13. Hier een positief geluid over bh’s.,
  Ik vind het leuk om nieuwe setjes uit te zoeken. Voel me mooi en vrouwelijk in een mooi setje. Heeft mij wel geholpen bij krijgen van een positiever lichaamsbeeld

 14. Als ik thuis ben gelijk uit dat dinge en dan een heerlijk feel gooed truitje aan, zacht stofje heerlijk! Maar in een mooi setje voel ikme welmooi en vrouwelijk, satijn, zachte stofjes, bijpassend broekje (geen string ook vreselijk) ;))

 15. Misschien iemand aan t woord laten met grotere borsten? die zal een heel andere mening geven over bh’s dan dat het door media is aangepraat. heel erg noodzakelijk zijn bh’s zelfs!

  1. Helemaal mee eens!! Zit er ook iemand op de redactie die wel een stapel hout voor de deur heeft liggen hihi.

 16. Ik heb geen borsten, nooit gehad. Ook niet toen ik overgewicht had..ik voelde me vroeger wel wat ‘verplicht’ een BH te dragen, ik dacht dat dat gewoon erbij hoorde. Ik vond ze zo oncomfortabel. Gelukkig heb ik dat opgegeven..Nu draag ik soms nog wat sport topjes, omdat ik niet graag heb dat mijn tepels zichtbaar zijn.
  Ik vind het niet erg dat ik plat ben van voren..mensen denken toch al heel vaak dat ik een jongen ben, dus ja, dit kan er ook nog wel bij.

 17. Ondingen vind ik het! Ik draag ze alleen als anderen mij kunnen zien (nooit thuis of als ik toch een jas aan houd), omdat ik mij toch een beetje schaam voor die dingen en met bh word t wel mooier qua vorm. Ik wou dat ze kleiner waren, kleine heuveltjes/erwtjes lijkt me zo fijn. 🙂

 18. Voor mijn eetstoornis had ik maat 70E, op mijn laagste gewicht 60A. Nudat ik weer bijna op gezond gewicht ben heb ik weer een C/D cup. Afhankelijk van mijn gewicht kan het dus heel erg verschillen! Ik heb dan ook tientallen bh’s in allerlei maten :p. Ik vind het wel fijn dat ongeacht mijn gewicht mijn borsten wel in proportie zijn met de rest van mijn lijf, en ook op een lager gewicht bleef de vorm mooi. Op dit moment ben ik erg blij met de maat en vorm van mijn borsten. Het enige nadeel is dat kleine maat kleding ook van boven klein zijn, alsof alle slanke mensen geen tieten hebben. En de juiste bh omvang vinden is ook lastig want grotere maten beginnen ook vaak pas bij een grotere omvang, in ieder geval in de reguliere winkels zoals Hunkemöller, Hema en H&M. Daar heb ik eigenlijk nooit een passende bh kunnen kopen. Dat vind ik wel jammer, dat de maten gericht zijn op één soort lichaam, namelijk small lichaam kleine borsten en breder lichaam grote borsten, terwijl het ook heel goed andersom kan zijn!
  Ik ben nog niet zo lang op dit gezondere gewicht en ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog vaak aan denk om toch weer iets af te vallen of iets strakker te worden, maar dan zouden mijn borsten ook weer mee krimpen, en dat wil ik weer niet, want ik ben heel blij met hoe ze nu zijn. Dat is dan ook zeker een motivatie om niet weer naar een lager gewicht te gaan.

 19. ik heb er geen problemen mee om bhs te dragen, je hebt hele mooie vind ik!

 20. Ik vind sommige bh’s heel mooi.Niet zo comfortabel,maar zonder bh vind ook niet altijd even makkelijk zitten al heb ik ook een hele kleine maat.
  Pas ontdekte ik een you tube kanaal waar ze laten zien hoe mensen zich in vroegere tijden aankleeden .
  ZO !!
  Ben ik blij dat wij stretch hebben en ritsen en knopen ! Ik vind 2 laagjes over elkaar dragen al heel oncomfortabel ☺En dan zeuren wij over een behaatje !

 21. Ik draag nooit (meer) BH’s, heb er welgeteld ééntje maar het kaartje hangt er nog aan haha. Een bralette vind ik wel mooi maar ook nog steeds gewoonweg oncomfortabel. Ik ben wel een liefhebber van witte shirtjes en die combinatie is niet handig, siliconen tepelcovers zijn voor mij echt een uitkomst!

 22. 1 tip: bh’s van Intimissimi!!!! Ik vond ook nergens bh’s die goed zaten tot ik er één van dat merk kocht. Die zonder beugels voel je echt niet zitten. En ze zijn nog betaalbaar en mooi ook 🙂

 23. ik draag het liefst beugelloze bh’s. Ik heb het een tijdje gehaat om die dingen te dragen, maar in die tijd was ik heel erg mager en had daar gewoon niks meer, ik ben er toen dan ook mee gestopt om ze te dragen. Nu ik weer op gewicht ben vind ik het echt moeilijk om mijn vrouwelijke vormen te accepteren. Wat me daarbij help is een mooi setje te dragen. En nu het bovenaan weer wat gevuld is voelt het ook vreemd om zonder bh te lopen. Al moet ik toegeven dat ik die al ik thuiskom wel eens uitzwier want soms is dat ding echt wel lastig hoor 😀

 24. Jeetje, wat veel mensen die slechte ervaringen hebben! Bh’s horen als een tweede huid te zitten; als je aan het einde van de dag “verlost” wordt door ze uit te doen draag je echt de verkeerde maat/soort/model. Voor iedere soort borst is er een andere fitting, daarom zijn er ook zoveel soorten. De band moet niet zo strak zitten dat je hem voelt in normale sta- en zit positie, maar wel aansluitend op je lichaam (“snug”). De band kan ook knellen als de maat wel goed is maar de vormgeving niet, daar moet je ook op letten als je bh niet goed voelt.
  Het is het echt waard om goede bh’s te dragen, dan zit het juist heel lekker! Als zachte sokken! Ik draag daarom, met een kleinere maat, altijd een bh. Als ik een dag geen bh draag krijg ik echt pijnlijke borsten!

 25. Lotte, wat fijn dat je schrijft over pectus excavatum icm bh’s. Ik heb dat ook en inderdaad, het is dan moeilijk om passende bh’s te vinden!

  1. Hoi WakeMeUp,

   Wat fijn dat je herkenning vindt in wat ik schrijf over pectus excavatum.
   Als je het leuk vind om daar eens over te praten mag je altijd een berichtje op het forum achterlaten als je wilt 🙂

   Liefs,
   Lotte

 26. op een 1 of andere manier heb ik eigenlijk nooit een probleem met bhs kopen . ik draag van die huidkleurige lange bhs met bredere bandjes , die hier op internet altijd doorgaan als oma bhs , die draag ik al vanaf dat ik bhs moest gaan dragen en daar is echt niks mis mee ,en die zitten heerlijk en confortabel

 27. ik draag al oma bhs vanaf het moment dat ik een bh moest gaan dragen , mijn eerste bh was een oma bh met brede bandjes maar dan in een hele kleine maat

 28. ik ben 15 en ik draag oma bhs van maat 90 d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *