Complimentendag 2012

Het is zo simpel, maar we doen het niet zo vaak; complimenten geven. Ook het ontvangen van een compliment vinden we vaak lastig of soms ontvangen we ze niet eens door te zeggen; ”Ja, jij ook.”,”O, dat is gewoon een oud jurkje hoor.” of ”Vind je?”. Door die dingen te zeggen komen de complimenten niet echt binnen. Als je er van overtuigd bent dat je niet mooi of leuk bent, is het ook moeilijk te geloven dat een complimenten gemeend is.

Durf jij een compliment te geven? Of zit je hoofd vol met vooroordelen? Dat die persoon dat toch wel van zichzelf weet, dat ze het compliment opvat als slijmen of dat hij meteen denkt dat je hem leuk vindt? 

En dan hebben we nog het stukje ‘Complimenten ontvangen’. Op de één of andere manier zijn we ingesteld op het negatieve. Iets negatiefs over jezelf vertellen is veel meer geaccepteerd en veel makkelijker, dan zeggen waar je goed in bent. In een sollicitatiegesprek noemen we het benoemen van positieve punten, zelfs opscheppen, terwijl je eigenlijk gewoon eerlijk zegt waar je goed in bent, toch? Maar toch zijn we snel geneigd negatief te kijken naar ons eigen gedrag of uiterlijk. Want we vinden dat het altijd beter, mooier en sneller kan.

Als je al niet positief durft te denken over jezelf, laat staan dat je het dan uit durft te spreken. En misschien ben je wel zo gericht op het negatieve, dat je niet eens iets positiefs weet te noemen aan jezelf. Probeer toch iedere dag eens te kijken naar wat er leuk, mooi of goed is aan jou. De oefening ”Ik vind het goed van mezelf dat…” kan je daarbij helpen. Vul deze zin iedere dag aan met iets positiefs over jezelf. Dat kan ook HIER op het forum. Hierdoor leer je je meer focussen op het positieve. Je bent immers al genoeg op het negatieve gericht! ###

Vandaag is het complimentendag.

Dat houdt in dat we stil staan bij het geven van complimenten, iets wat we vaak te weinig doen. Geef iemand vandaag eens een complimentje. Een compliment is niet alleen voor die persoon fijn, maar wat positiever naar je omgeving kijken, kan voor jezelf ook een fijnere kijk op de wereld geven. En probeer de complimenten die jij vandaag krijgt (en alle andere keren dat je een complimente krijgt) te onthouden of op te schrijven! Je mag ze ontvangen en hoeft ze niet van tafel te vegen!

Complimenten en talenten werden eerder besproken op Proud2bme.nl omdat het een veel voorkomend probleem is complimenten te ontvangen en je eigen talenten te erkennen. Je mag er zijn, je mag jezelf een compliment geven.

Download HIER een blad vol leuke complimentenkaartjes om aan jezelf en aan mensen in je omgeving te geven.

& check dit filmpje:

 

Trackable Smile Cards_ Launch from J Z on Vimeo.

 

Fijne complimenten dag! 

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

18 reacties op “Complimentendag 2012”

 1. wat grappig, hier heb ik het net vandaag met mijn therapeute over gehad! over dat ik het moeilijk vind om complimenten te krijgen… geven heb ik geen problemen mee;)

 2. Haha wat grappig dat het vandaag complimentendag is.
  Eigenlijk is het dat iedere dag als je het mij vraagt. Ik geef altijd te veel complimenten de hele dag door haha! :p
  xxxx

 3. Een compliment ontvangen is indd best wel lastig xD Compliment geven is makkelijker 😛

 4. Wat leuk ik kreeg een compliment over mn wenkbrauwen van de doktersassistente, zij wist zeker van deze dag:) ik voelde me meteen een stuk vrolijker ( ik was niet heel vrolijk er naartoe gegaan)

 5. Ja, een compliment doet veel met je. Het ligt er ook aan hoe je hem geeft; oprecht en eerlijk dan zal het landen. Heb je wel eens gezien wat het met een ander doet, zoals bij Nijn. Wat straalt die tekst.
  Tegelijkertijd zal de assistente er ook een heel goed gevoel over gehad hebben toen ze je zo zag. Echte complimenten geven is heerlijk.
  Ontvangen moeilijk? Zeg eens niets, proef de woorden van het compliment en voel alleen. :; >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *