Brinta Havermout specials review

Kort geleden wandelde ik door de supermarkt op zoek naar wat variatie in mijn ontbijt. Ik eet de afgelopen weken voortdurend muesli en Eat Natural en het leek me wel weer eens leuk wat anders uit te proberen. Mijn oog viel op de vrolijke nieuwe havermout variaties van Brinta. Hoe zou dat smaken? De zakjes zagen er aantrekkelijk uit en ik eet eigenlijk nagenoeg nooit havermout, dus prima om dat eens te gaan proberen en te reviewen voor jullie! Ik kocht beide variaties, al houd ik stiekem niet zo van dadels en vijgen… wie weet zou het in deze zakjes anders smaken.

Ik kocht beiden trouwens bij Jumbo voor 1,99 euro per zakje. bij de Appie kan ik ze nog niet vinden. Ik ben uiteraard benieuwd of jij deze nieuwe variaties op gewone Brinta al hebt uitgeprobeerd en wat jouw mening erover is. Ik zal je in deze blog in ieder geval mijn mening vertellen.

♥ Brinta Havermout: Pruim, appel & rozijn
Om te beginnen laat ik je de pruim, appel en rozijn variant zien. Deze lijkt me persoonlijk het lekkerst omdat ik graag gedroogde pruim door mijn ontbijt doet en muesli ook altijd eet met rozijnen en krenten. Verder zit er in deze havermout variant Appel, Lijnzaad, Zonnebloempitten en een vleugje Kaneel. Die kaneel maakt me ook wel enthousiast. De zak is makkelijk open te krijgen en hersluitbaar. Handig, want dan hoeft het niet per se overgeschept in een andere pot. 

Ik combineer de havermout met de nieuwe verse havermelk van Alpro. Ik vind die erg lekker en sinds ik hem heb ontdekt door een review hier op Proud, gebruik en drink ik hem regelmatig. Ik neem een zestal scheppen havermout en een flinke scheut havermelk en zet het geheel in de magnetron. Tussendoor roer ik een paar keer. Dit gaat geloof ik netter in een pannetje, want als ik even niet oplet, zie ik dat alles eroverheen gekookt is. Oeps… ik begin weer van voren af aan. 

Ik ben blij verrast als ik de Brinta proef. Hij is niet zoet, maar het is ook niet nodig om nog suiker toe te voegen, want de stukjes fruit zorgen iedere hap voor een fijne zoetheid. De kaneel geef de smaak wat meer ‘warmte’ of body en de zonnebloempitten zorgen voor nét wat meer bite. Ja, ik vind dit erg lekker. Ik zie me dit zeker vaker ontbijten. Absoluut een aanrader, wat mij betreft. 

♥ Brint Havermout: Abrikoos, Dadel & Vijg
Dan is het tijd om de tweede variant te proeven. Ik ben wel benieuwd naar deze smaak. Om heel eerlijk te zijn spraken alleen de pompoenpitten me aan, haha. Verder bevat deze havermout Abrikoos, Dadel, Vijg en Lijnzaad. Ik doe het nu wat rustiger aan met de magnetron en zorg ervoor dat het deze keer niet overkookt. 

Direct bij de eerste hap proef ik dat het ietsje minder zoet is dan de andere variant, maar wel wat meer pit heeft, als ik het zo mag beschrijven. Het is door de pompoenpitten wat krachtiger van smaak en dat vind ik wel lekker. De abrikoos, dadel en vijg passen hier goed bij en vind ik wonder boven wonder in dit geheel erg goed smaken. Jeetje, ik moet straks nog gaan kiezen iedere ochtend als ik wil ontbijten, want ik vind beide varianten erg smakelijk als ontbijt. Ook deze variant is prima in combinatie met de havermelk van Alpro. Ik heb beiden dus niet geprobeerd met gewone melk. Feel free om dat voor mij te testen en reviewen!

Nou, je merkt het wel: ik heb weer een extra ontbijt variatie erbij en dit zal je dan ook vast terugzien als ik weer een blog plaats met mijn ontbijtjes. Binnenkort ga ik trouwens nóg iets reviewen voor bij het ontbijt en dat zijn de bijzondere granola varianten van Dr. Oetker. Ook die vond ik bij Jumbo. Binnenkort meer.

Ik lees graag of jij havermout lekker vindt bij het ontbijt en of je deze varianten al hebt geprobeerd. Zo niet? Zeker eens doen. En nee, deze review is niet gesponsord en ik heb de zakjes gewoon gekocht. Het is echt mijn eerlijke mening over dit nieuwe product.

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

27 reacties op “Brinta Havermout specials review”

  1. Leuke review! Eerst mijn Brinta oergranen opmaken en dan hopen dat ze deze in de winkel hebben. k Heb het nog niet gezien. Ik ben een echte havermout liefhebber en het lijkt me erg lekker!

  2. Hoi, kan iemand mij uitleggen wat de functie van havermelk is? Is dit bedoeld als alternatief voor als je allergisch bent voor gewone melk ? Groetjes

  3. @bikkeltje. Havermelk is een van de smaken van Alpro Soja. Het is dus gewoon een sojamelk die natuurlijk voor vegans en mensen met een koemelk allergie (of als je het gewoon lekker vind!) goed te gebruiken is bij een ontbijtje waar ‘melk’ in moet. Maar de havermelk variant bevat extra vezels en is daarom vaak extra lekker bij een havermout ontbijtje of in smoothies bijvoorbeeld šŸ˜‰

  4. Leuk! Ik ga ze allebei proberen:)

  5. Ze lijken me beide erg lekker!Jammer genoeg kan ik ze niet eten doordat er denk ik gluten in zitten.

  6. Ik maak muffins met beide varianten,..ei, havermelj, banaan, bakmeel, en de brinta als basis. Als vulling varieer ik met kaneel, cocos, blauwe bes, granaatappel, walnoten ed
    Alles is tot nu toe een perfect ontbijt! Ideaal om in te vriezen ook.

  7. Beide varianten lijken me lekker maar dit kan je toch ook heel makkelijk zelf maken (en is ook nog goedkoper denk ik)? Ik heb pak havermout in de kast staan, rozijnen, kaneel, lijnzaad en dadels en daar varieer ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *