Bertha’s Vlaflip snoep van Katja

Je hebt vroeger vast weleens een vlaflip gegeten. Een oud Hollands toetje van vanille vla, yoghurt en aardbeiensiroop. Hoe lekker zou het zijn als je die smaken combineert in een snoepje? Mij leek dat in ieder geval heel lekker en daarom besloot ik het zakje Bertha’s Vlaflip van Katja dat sinds kort in de supermarkt ligt ook direct te kopen voor een lekkere proefsessie voor Proud! Ik vind het bovendien helemaal top dat veel van de drop van Katja veganistisch is. Zo, dat moest even gezegd worden. In deze blog laat ik je Bertha’s Vlaflip zien, test ik hem en vertel ik je wat ik ervan vind.

De zakjes Bertha’s Vlaflip kan je o.a. kopen bij Albert Heijn en kosten 1,61 euro per zakje. Het ziet eruit als zachte schuimdrop in twee verschillende varianten. Volgens mij moeten het koeienkoppen voorstellen, maar dat had ik er om eerlijk te zijn, niet direct uitgehaald. Het zijn gewoon grappige koppen met een rode strik. Je hebt gele koppen met de smaak vanille vla en witte koppen met yoghurt smaak. De snoepjes bevatten natuurlijke kleur- en smaakstoffen, zijn vrij van dierlijke gelatine en ze zijn glutenvrij. Oké, genoeg informatie, tijd om ze te proeven!

♥ Vanille vla x aardbeiensiroop
De vanille vla variant ruik je direct als je de zak opent. Oeh, echt zo’n heerlijke zoete vanille geur! De snoepjes zijn lekker zacht, maar tegelijkertijd stevig en schuimig. Bij de eerste hap proef ik direct de smaak van vanille vla. Dat maakt het echt een heel origineel snoepje. De combinatie met de rode strik, waar de aardbeiensiroop in zit, geeft het snoepje een net wat frissere smaak en zorgt een beetje voor het vlaflip effect. Ja, dit zijn absoluut lekkere snoepjes die ik zeker nog eens ga kopen! Een absolute aanrader, tenminste als je van vanille vla houdt!

♥ Yoghurt x aardbeiensiroop
De geur van yoghurt is wat minder sterk, maar dat is bij echte yoghurt natuurlijk ook zo. Ik moet even wennen als ik een hap van dit snoepje neem. Hij heeft wel echt die yoghurt smaak en meer dan bij de al langer bestaande yoghurt snoepjes. Deze smaak komt dichterbij echte yoghurt en ik weet niet of ik dat heel lekker vind. De combinatie met de aardbeiensiroop maakt het wel lekkerder, maar als ik moet kiezen ga ik zeker voor de vanille smaak variant, al is de yoghurt smaak wel een stukje frisser! 

Om het echte vlaflip effect te krijgen zou je eigenlijk de twee soorten snoepjes tegelijk in je mond moeten doen, maar daar zijn ze wat te groot voor. Een échte vlaflip is het snoepje zelf dus niet, daarvoor had het alle smaken in 1 snoepje moeten hebben. Is dat erg? Neuh, want ik koop deze nieuwe variant toch wel voor de vanille smaak snoepjes… maar het had wel leuk geweest als er ook een combi van alle twee in gezeten had…

Ik ben nu natuurlijk benieuwd of jij Bertha’s Vlaflip al geproefd hebt! Naast de vlaflip is er trouwens nog een andere nieuwe variant: Apezuur. Ook deze heb ik gekocht en is erg lekker. Het is een combinatie van zoet schuimdrop met het zure van de bekende zure matten. Ook zeker een aanrader om een te proeven!

Enjoy!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

18 reacties op “Bertha’s Vlaflip snoep van Katja”

  1. Je zou ze allebei doormidden kunnen knippen en dan een halve gele en een halve witte tegelijk kunnen eten. Het past in je mond ├ęn je hebt het ultieme vlaflip-effect ­čÖé

  2. M. Haha geweldig!!!

  3. Oeh lijkt me lekker !

  4. Ga ik kopen als ik weer in Nederland ben! Ik hou echt van vanille(vla) dus ben echt benieuwd­čśŹ

  5. @M.Haha,dat dacht ik ook. Ik koop zelf niet zomaar snoep. Iets met geen maat houden enzo..

  6. Ik zou ze wel willen proberen…alleen ik zou mezelf nu nog niet in de hand kunnen houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *