Alpro Cashew drink en Haver drink review

Vorige week zag ik dat Alpro twee nieuwe varianten plantaardige melk had geïntroduceerd: Cashew drink en verse haver drink. Vooral de cashewnotenmelk of cashew drink vond ik erg bijzonder klinken. Hoe zou dat smaken? Zou dat heel anders smaken dan de reeds langer bestaande amandelmelk? Het leek me leuk om beide nieuwe varianten van Alpro te testen en reviewen voor Proud2Bme. Ik ben immers vast niet de enige die benieuwd is naar de smaak van cashewnotenmelk. Cashewnoten vind ik erg lekker, maar of ik de melk ervan ook lekker zou vinden…

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik beide varianten bij de Jumbo. Hier tref ik de laatste tijd toch wel het meest vaak nieuwe producten aan. Een pak cashewdrink bevat 1 liter en kost 2,09 euro. De Alpro haverdrink bestond al wel even in houdbare variant, maar nog niet in verse variant uit het koelschap. Deze pakken bevatten 1 liter en kosten 2,19 euro per pak. 

Ik kocht beide pakken en besloot ze thuis maar direct te gaan proeven. Eerst even wat foto’s maken voor deze blog. Ik ben me er trouwens van bewust dat er een shit load aan noten om de pakken heen ligt, maar dat exact de cashewnoot onbreekt #FAIL. Anyway, ik had mijn hoop een beetje gevestigd op de cashewdrink, omdat die me het meest lekker leek. Misschien zou dat wel een goede variatie zijn op mijn gebruikelijke melk in mijn cappuccino.

♥ Alpro Cashewdrink
Volgens de website van Alpro kan je de cashew drink overal voor gebruiken: gewoon als drankje, maar ook om muffins mee te bakken of om door een smoothie of de koffie te doen. Ik ben benieuwd! Direct bij het inschenken van mijn glas zie ik dat de melk wat grijzig is. Ik had eigenlijk meer de kleur van melk gecombineerd met cashewnoten verwacht. 

Goed, de kleur ofwel het uiterlijk van dit sapje mag mijn pret niet drukken en vol enthousiasme neem ik een flinke slok van de cashewmelk. Uhmmm… het smaakt wat muffig. Ik ben niet direct blij met deze smaak en had me hem meer notig en romig voorgesteld. In de verte is er wel een soort zoete melksmaak proefbaar, maar er zit ook een wat kartonnige smaak doorheen. Ik kan het niet helemaal thuisbrengen. Ik vind het niet vies, maar ook niet echt lekker. Door koffie zou het misschien prima smaken, maar als los drankje zal ik het zelf niet zo snel drinken. Ik proef ook vrij weinig de smaak van cashewnoten.

Ja, ik had me dit iets anders voorgesteld, ...maar smaken verschillen en ik nodig je dus zeker uit om dit drankje zelf ook eens te proberen en jouw mening onder deze blog achter te laten!

♥ Alpro verse Haver drink
Nu is het tijd om de verse haverdrink te proeven. Ik zie in de supermarkt steeds vaker dit soort varianten melk staan en heb dit eigenlijk nog nooit eerder geprobeerd. Ook hier ben ik dus wel benieuwd naar. Ik hoop in ieder geval dat ik er enthousiaster over ben dan over de cashew drink. 

Direct bij het inschenken van de havermelk zie ik dat deze een andere kleur heeft dan de cashew variant. Deze oogt een stuk lekkerder doordat de kleur wat geler is. Al bij de eerste slok ben ik enthousiast: Ja, lekker! Dit smaakt een stuk zachter en zoeter dan de cashew én ik proef niets muffigs, haha. Sterker nog: ik vind dit een hele fijne variatie op gewone melk, lekkerder dan amandelmelk en ik zie mezelf dit ook wel in mijn cappuccino doen. Nu nog hopen dat het ook zo lekker schuimt als gewone melk.

De smaak van de haver drink is niet te sterk, licht zoetig en romig. Ik kan de havermelk zeker aanraden en ik ben benieuwd of jij er net zo enthousiast over bent als ik!

Concluderend ben ik dus vooral enthousiast over de haver drink. Deze ga ik zeker nog een keertje kopen en combineren met koffie. Ik hoop dat je door mijn review ook benieuwd bent geworden naar deze nieuwe varianten van Alpro en een slokje waagt…

Liefs, Scarlet ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

48 reacties op “Alpro Cashew drink en Haver drink review”

 1. Leuke review! Ik drink altijd plant aardige melk omdat ik dit lekkerder vind dan koemelk. Ik heb bijna alle smaken van Alpro gehad, waaronder deze 2. Ik vond ze zelf erg lekker vooral de haverdrink maar ik vond de cashew ook erg lekker! Eigenlijk vind ik ze allemaal lekker :p
  Drinken jullie ook vaak plantaardige drink/melk?

 2. De amandelmelk valt mij erg tegen. De soyamelk vind ik veel lekkerder. De havermelk ga ik zeker proberen, maar als de cashewnotenmelk nog minder lekker is dan de amandelmelk dan ga ik die niet proberen.

 3. Heerlijk! Vooral de haver!

 4. Hm ik zou eerder voor de cashewmelk gegaan zijn omdat havermelk me niet direct iets zegt … Maar nu ga ik denk ik toch maar eens eerst die 2de proeven šŸ™‚

 5. ik ben vegan maar zelf vind ik dat sommige vervagers duur uitkomen. dus wil ik eens zelf proberen te maken en dan maak je het zo natuurlijk of gezoet naar je eigen zin en smaak

 6. Ik vind de kokosvariant het lekkerst.

 7. Ik kan niet tegen melk, maar ik kan ook niet tegen amandelmelk en helaas ook niet tegen havermelk. Dat is jammer, want die is dus in ieder geval lekker.
  Cashewmelk leek mij dan misschien wel wat om te proberen, wat jammer dat die tegenvalt : (.

 8. ik vind de cashewmelk juist echt heerlijk šŸ™‚ haha zo zie je maar weer smaken verschillen!

 9. misschien had je een slecht pak cashewmelk? ik vind hem namelijk heerlijk! en hij smaakt echt naar cashewnoten (ongeroosterde cashews, misschien dat je de smaak van geroosterde verwachte?) muffig vind ik heb verre van, dus ik denk acht dat je een slacht pak had? deze melk is heel lekker om chiapudding van te maken ook! vind het zelf minder lekker om in koffie of chocolademelk te doen.

  havermelk is echt heel lekker ja, het maakt de havermout ook heel lekker romig!

  mijn favoriete plantaardige melk is hazelnoot, heel weinig mensen die deze melk drinken, maar het is echt veel lekkerder dan amandelmelk!

 10. Ik vind de cashewmelk naar vloeibaar karton smaken haha šŸ˜‰ niet echt mijn ding

 11. Ik kan niet goed tegen zuivel, maar ben van de meeste plantaardige melken geen fan. Het is duur en in amandelmelk zit bijvoorbeeld vaak maar 2% amandel. Dat vind ik het geld niet waard, zeker omdat er ook geen eiwit in zit, wat bij sojamelk wel het geval is. Bedankt voor de review: ik laat de cashewmelk lekker aan me voorbij gaan na het lezen!

 12. Soyamelk vind ik wel lekker maar ik merk dat ik er, net als van zuivel, slijmvorming van krijg. Havermelk zou dan ook een optie kunnen zijn, al zit er inderdaad nauwelijks eiwit in. Bij natuurvoedingswinkels hebben ze veel moederloze melkvarianten en soms aanbiedingen. Van hennep kan je ook vrij makkelijk een melkje maken.

 13. Wat zijn wij toch eigenlijk gehecht aan melk!!
  Ze zeggen altijd dat het voor zuigelingen is, maar als ze geen koemelk willen drinken zoeken ze toch een vervanging. Terwijl je ook gewoon thee en water en sap kan drinken…

 14. Ik heb dit zelf ook trouwens. Vooral yoghurt mis ik..

 15. Tip: mix de cashewmelk met een overrijpe banaan, wat vanille-extract, en eventueel een zoetmaker (dadels kunnen ook) smaakt zo lekker als smoothie!!

 16. De Cashewmelk is fantastisch lekker in mijn bord havermout elke ochtend! Helaas zie ik de Cashewmelk al een paar dagen niet meer bij onze Jumbo in Woerden šŸ™ Hopelijk komt ‘ie weer terug want alle andere melk soorten geven een bijsmaak aan de havermout. Juist de amandelmelk geeft wat mij betreft een karton smaak aan de havermout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *