Vlogs over Binge Eating Disorder

 

Wendy Hoos is 35 jaar oud en heeft sinds haar 12de een eetstoornis. Dit is naar haar zeggen het resultaat van een ongelukkige jeugd. Voor de rubriek VROUW van de Telegraaf ging ze een week lang vloggen over haar leven en het leren omgaan met haar eetverslaving. Wendy lijdt aan de minder bekende, maar een van de meest voorkomende, eetstoornis: Binge Eating Disorder. Wil je meer weten over deze eetstoornis? Kijk dan eens naar onze eerdere blogs over binge eating disorder.

Je kunt hieronder de eerste vlog van Wendy bekijken. Wil je meer vlogs van haar zien? Neem dan even een kijkje op de website van VROUW, hier staan reeds 5 vlogs en er moeten er nog twee komen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lost girl - Vrijdag 19 augustus 2016 10:47
Supergaaf dat jullie hier aandacht aan besteden. Dankjewel!! :)
hummingbirdie. - Vrijdag 19 augustus 2016 16:03
Wat ben ik hier blij mee.
barbara - Vrijdag 19 augustus 2016 20:24
Mooie blog
Struggle4life - Vrijdag 19 augustus 2016 22:45
Whaaaha. Komt uit mijn dorp...
Charlotte - Zaterdag 20 augustus 2016 07:23
Wat goed om te zien :)
Wendy Hoos - Maandag 22 augustus 2016 15:56
Wat fijn dat mijn Vlog hier gedeeld wordt!

Ik wil graag de eetstoornis Binge Eating Disorder uit de taboesfeer halen. Zelf heb ik er hard aan gewerkt. Het was mijn manier om te dealen met oa Pesten op school en Seksueel misbruik tijdens mijn jeugd. Op latere leeftijd kreeg ik ook de diagnoses voor HSP (Hoogsensitiviteit) en AD(H)D. Zelf benoem ik mijn jeugd niet als ongelukkig. Er was sprake van een opeenstapeling van een aantal vervelende ervaringen, maar voor mijn gevoel is niet mijn hele jeugd verpest.

Sinds 5 jaar ben Ik eetbuivrij en beheerst het eten mijn leven niet meer. Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Ik zie hoeveel kwaliteiten ik heb en die zet ik in om anderen te helpen.

In het vlog bij Vrouw wordt het helaas zo neergezet alsof ik nog midden in de eetstoornis zit. Ik ben geen superwoman... ook ik heb nog weleens last van slechte gewoonten en valkuilen en ik ben druk bezig nu met mijn gezondheid en gewicht.

Ik kijk met een positieve bril naar mijn toekomst. Met mijn doorzettingsvermogen kom ik er wel :)
=) - Maandag 22 augustus 2016 22:10
Echt supergoed Wendy!!! respectšŸ‘ŠšŸ’ƒšŸ‘