Video: Ik huil mezelf in slaap

 

Hoe zou het eruit zien als je in het hoofd van iemand met een depressie kon kijken? Onderstaande video geeft weer hoe het zou kunnen zijn. Een web vol negatieve en sombere gedachten: ''Is dit het wel waard? Wat heeft het allemaal voor zin? Ik ben zo moe. Waarom lukt het allemaal niet? Ik ben waardeloos. Niemand geeft om me. Ik ben een slecht mens. Dit gevoel zal nooit weggaan. Hoelang ga ik dit nog volhouden? Ik huil mezelf in slaap...''

Dit zijn niet bepaald gedachten waar je vrolijk van wordt, maar dat is een depressie nu eenmaal ook niet. Aan het einde van de video zie je acteur Wentworth Miller. Hij werd wereldwijd bekend door zijn hoofdrol in de serie Prison Break. Wat veel mensen niet weten is dat Miller al sinds zijn jeugd kampt met depressies. Eerder dit jaar vertelde hij hier voor het eerst over, nadat er in de media grappen werden gemaakt over zijn gewichtstoename in 2010. Miller gaf aan dat hij in deze moeilijke periode troost zocht in eten en daardoor veel was aangekomen. 

Miller zet zich inmiddels in voor preventie van depressies en suïcide en maakte in samenwerking met The Mighty deze mooie video. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MJLove - Dinsdag 13 september 2016 16:58
Wauw, tranen..
Jillie - Dinsdag 13 september 2016 17:34
Heel, heel herkenbaar. Alle gedachten. Behalve de laatste, want ik huil mezelf nooit in slaap. Ik huil überhaupt amper. Maar de rest zó herkenbaar.
Esrarengiz - Dinsdag 13 september 2016 21:01
Heel herkenbaar. Ben het zo zat om huilend in slaap te vallen.
De video laat me wel zien dat er veel meer mensen zijn die hiermee kampen. Ik heb zelf namelijk het gevoel dat ik alleen hiermee kamp, omdat ik er zo diep in zit.